HD κανάλια στη NOVA

Απάντηση: NOVA-HD

Αυτό είναι λογικό και αναμενόμενο, εμενα όμως σαν καταναλωτη δε με ενδιαφέρει.
 
Απάντηση: NOVA-HD

Σε ενδιαφέρει, γιατί αν η μετάδοση ήταν 1080p θα έπρεπε να πληρώνεις και περισσότερο. Το bandwidth στο δορυφόρο κοστίζει, και μάλιστα ακριβά.

Κανένας μα κανένας πάροχος αυτή τη στιγμή δεν εκπέμπει 1080p στην Ευρώπη. Επιπλέον, αμφιβάλλω για το αν θα υπήρχε βελτίωση. Αυτό θα προϋπόθετε οι κάμερες να είναι 1080p50. Είναι; Ας μας πει το παλικάρι από τις εξωτερικές μεταδόσεις για Champions League και Super League στην Ελλάδα.

Οι ταινίες θα μπορούσαν να μεταδίδονται σε 1080p24 αντί για 1080i50 χωρίς σημαντική αύξηση στο Bitrate, αλλά όλο το άλλο περιεχόμενο δε ξέρουμε αν είναι σε 1080p μορφή (Ντοκυμαντέρ κτλ κτλ)
 
Απάντηση: NOVA-HD

Σε ενδιαφέρει, γιατί αν η μετάδοση ήταν 1080p θα έπρεπε να πληρώνεις και περισσότερο. Το bandwidth στο δορυφόρο κοστίζει, και μάλιστα ακριβά.

Κανένας μα κανένας πάροχος αυτή τη στιγμή δεν εκπέμπει 1080p στην Ευρώπη. Επιπλέον, αμφιβάλλω για το αν θα υπήρχε βελτίωση. Αυτό θα προϋπόθετε οι κάμερες να είναι 1080p50. Είναι; Ας μας πει το παλικάρι από τις εξωτερικές μεταδόσεις για Champions League και Super League στην Ελλάδα.

Οι ταινίες θα μπορούσαν να μεταδίδονται σε 1080p24 αντί για 1080i50 χωρίς σημαντική αύξηση στο Bitrate, αλλά όλο το άλλο περιεχόμενο δε ξέρουμε αν είναι σε 1080p μορφή (Ντοκυμαντέρ κτλ κτλ)

Το 1080p μεταφράζεται σε 3Gb/s. Πλέον όλα σχεδόν τα broadcast μηχανήματα, κονσόλες, routers, κάμερες, βίντεο, replays, το υποστηρίζουν. Για τις κάμερες αυτο προϋποθέτει οπτικές ίνες για την σύνδεση camera-base station. Φέτος βγήκε και το digital triax που περνάνε τα 3G αλλα έχεις περιορισμούς στο μήκος. Και οι δικές μας κάμερες το υποστηρίζουν, αλλα επειδή είναι triax δεν μπορώ να το φέρω στο βαν.
Δεν νομίζω ότι θα δούμε ποτέ αθλητικά σε progressive. Για γρήγορες κινήσεις δεν ενδείκνυται.
 
Re: NOVA-HD

μπορει να μου πει καποιος γιατι η ενταση της φωνης στα hd καναλια ειναι χαμηλη?
 
Re: NOVA-HD

Ανάλογα το κανάλι.Σε αυτά που υποστηρίζουν 5.1 ήχο,είναι απόλυτα λογικό.
 
Re: NOVA-HD

Η πρώτη 3D μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα στην Ελλάδα θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη απ' τη Nova. Θα είναι η αναμέτρηση Μίλαν-Μπαρτσελόνα γισ την φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά, η ενημέρωση απ' το συνδρομητικό: «Συνεπής στη φιλοσοφία της να φέρνει πρώτη τη νέα τηλεοπτική εμπειρία, η Nova, η πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα της Ελλάδας, κατακτά μια ακόμα πρωτιά: την πρώτη πιλοτική 3D τηλεοπτική μετάδοση στη χώρα μας.

Ειδικότερα, η Nova πάντα πρωτοπόρα στον τομέα της ψυχαγωγίας και της απόλυτης τηλεοπτικής εμπειρίας, συνεχίζει να καινοτομεί, δίνοντας τη δυνατότητα στους συνδρομητές της να παρακολουθήσουν τον κορυφαίο αγώνα Μίλαν – Μπαρτσελόνα για την 5η αγωνιστική του Champions League, την Τετάρτη 23/11, στις 21.45 σε ζωντανή, 3D μετάδοση!

Οι συνδρομητές Nova έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν για πρώτη φορά στη χώρα μας, την απόλυτη τηλεοπτική 3D εμπειρία, με πρωτόγνωρη τρισδιάστατη εικόνα και ολοζώντανα χρώματα, δίνοντας τους την αίσθηση ότι βρίσκονται στην καρδιά της αγωνιστικής δράσης!

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την παρακολούθηση της 3D μετάδοσης είναι:
α) η ενεργή σύνδεση Nova
β) ο HD αποκωδικοποιητής 831 ή PVR 865
γ) τηλεόραση με 3D δυνατότητα θέασης
δ) ειδικά γυαλιά 3D θέασης.

Ο αγώνας θα προβληθεί στη θέση 250 του EPG (Electronic Programming Guide) και θα είναι διαθέσιμος σε όλους τους συνδρομητές Nova.

«Δείτε τον Μέσι, όπως δεν τον έχετε ξαναδεί», μαζί με τους παγκόσμιους ποδοσφαιρικούς αστέρες του Champions League ζωντανά, αποκλειστικά και τρισδιάστατα μόνο στη Nova!».
 
Re: NOVA-HD

Αυτό θα πει συγχρονισμός. Την ανέβασα και γω την είδηση με ένα λεπτό διαφορά, αλλά ανοιξα καινούριο τόπικ.:ernaehrung004:
 
Απάντηση: NOVA-HD

Η παραγωγή θα θα γινει απο την ABC Production και θα υπάρχουν 27 κάμερες υψηλής ανάλυσης. Σύμφωνα με το δελτίου Τύπου, η παραγωγή θα είναι επιπέδου Champions League.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Nova:

«Η μεγαλύτερη HD παραγωγή στην Ελλάδα για το ντέρμπι των αιωνίων!

Για πρώτη φορά 27 κάμερες HD θα καλύψουν live ότι συμβεί πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το μεγάλο ντέρμπι σε μια παραγωγή επιπέδου τελικού Champions League, αποκλειστικά και ζωντανά στη NOVA!

Ζήσε το ντέρμπι της χρονιάς στη NOVA, με πρωτόγνωρη HD εμπειρία!

Με τη μεγαλύτερη παραγωγή HD στην Ελλάδα υποδέχεται η Nova το ντέρμπι των αιωνίων, Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού. Σε μια παραγωγή εφάμιλλη τελικού Champions League, η Nova θα μεταδώσει μέσα από 27 κάμερες υψηλής ευκρίνειας όλα όσα θα συμβούν πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τον αγώνα της χρονιάς, σε κορυφαία ποιότητα ήχου και εικόνας.

Παράλληλα, εν όψει της «μεγάλης μάχης», έχει ετοιμαστεί από τους έμπειρους αθλητικούς συντάκτες της Nova, ειδική εκπομπή Pre Game Show, με παρουσιαστή τον Γιάννη Πάγκο και εκλεκτούς καλεσμένους από τον χώρο του ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Το ρεπορτάζ από τον πάγκο του Ολυμπιακού θα μεταφέρει ο Νίκος Γαβαλάς και αυτό από τον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Νίκος Τζουάνης. Ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος, ο Αποστόλης Λάμπος και ο Γιώργος Αργυρόγλου με τρεις κάμερες θα συλλέξουν όλα τα πλάνα και πλούσιο ρεπορτάζ πριν, μετά και κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο οποίος ξεκινάει στις 19:30 και θα μεταδοθεί σε High Definition από το Νovasports HD & το Novasports 1

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, η εκπομπή “SuperGoal” από το Novasports 2 με τον Δημήτρη Παπανικολάου σας κρατά σε ρυθμούς ντέρμπι μεταφέροντας το τρίτο ημίχρονο του αγώνα της χρονιάς. Στο “SuperGoal” μπορείτε να δείτε επίσης, όλη την αθλητική επικαιρότητα της ημέρας, αλλά και τα τελευταία νέα των ομάδων που αγωνίζονται την Κυριακή.

Δελτίο τύπου Nova
 
Last edited:
Re: NOVA-HD

ένα τέτοιο ντέρμπι αξίζει την παραγωγή και την κάλυψη αυτή!!! Θα έχει αρκετή τηλεθέαση κι η νόβα φαίνεται να δίνει ιδιάιτερη σημασία στο γεγονός ότι καλύπτει για πρώτη φορά ντέρμπι στο Καραϊσκάκης! Για να δούμε λοιπόν!!!
 
Re: NOVA-HD

Ανάλογα το κανάλι.Σε αυτά που υποστηρίζουν 5.1 ήχο,είναι απόλυτα λογικό.
εκτος απο το να αγορασω ηχοσυστημα υπαρχει κατι αλλο που μπορω να κανω για να το διορθωσω αυτο?
 
Re: NOVA-HD

Όσοι είδατε το ντέρμπι στη Νόβα γενικά τη γνώμη σχηματίσατε για την παραγωγή;

Γενικότερα κάποια σχόλια απο όσους ήμασταν μαζεμένοι (ανεξαρτήτου ομάδας).
Σε 2 σημεία πολύ εκνευριστικά ήθελα να σταθώ

  1. Σκηνοθεσία χάλια, χάσαμε τουλάχιστον 2 φάσεις και η μία μάλιστα ήταν αντεπίθεση του παναθηναϊκού που βγήκε εκτός περιοχής ο Μέγιερι, βλέπαμε άσχετο ριπλέυ κι απλά ακούγαμε τον εκφωνητή, αφήσαμε τη φαντασία μας να οργιάσει
  2. Εκνευριστικό το σημείο οπου ακούγαμε κάθε 2 λεπτά οτι "βλέπετε ακόμα ένα ριπλέυ σε μία απο τις 532 κάμερες της ΝΟΒΑ". ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!!!! Για να σε βλέπουμε ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΒΑ!!!!

πέρα απο αυτά σαν ποιότητα εικόνας ήταν αρκετά καλή, ούτε μας κούρασε τπτ αν εξαιρέσουμε και πάλι τα 827 ριπλέυ των γκολ
 
Re: NOVA-HD

Εγώ επειδή έλειπα είδα μόνο στιγμιότυπα από τον αγώνα και είδα μερικές ωραίες λήψεις. Ειδικά αυτή με την πλαϊνή κάμερα μου άρεσε πάρα πολύ.
 
Απάντηση: NOVA-HD

Δεν είναι δυνατόν να μας αρέσουν τα πάντα, έτσι δεν είναι;
Για αυτό υπάρχει και η διαφορετικότητα των ανθρώπων. Όλες αυτές οι λεπτομέριες είναι που μας χαρακτηρίζουν.
@ bike : railcam λέγεται και ήταν αυτή.
373816_10150420463529797_781174796_8448300_1128307099_n.jpg

Όποιος θέλει να δει περισσότερα εδώ
 
Re: NOVA-HD

Παιδια εμενα το ερτ hd κανει σπασιματα...και βασικα τα δειχνει θολα.το εχει και κανενας αλλος;
 
Last edited:
Re: NOVA-HD

μιλάμε για ξέρασμα. Χειρότερη ποιότητα κι απο streaming απόψε. Και το πρόβλημα το είχε μόνο μέσω της ΝΟΒΑ γιατί φίλος που έχει και τα δύο μου είπε οτι στο ERT HD μέσω κεραίας φαίνετε κανονικά.

Στη ΝΕΤ το είδα το παιχνίδι και άλλαζα κάθε λίγο να δω μπας και φτιάξαν κάτι αλλά μάταια.

Κρίμα. Για να ξαναδούμε παναθηναϊκό πάλι σε HD θα φτάσουμε F4 :)
 
Re: NOVA-HD

Εγώ λέω να κόψω το HD, και λόγω ποιότητας και λόγω ποσότητας καναλιών. Ειδικά για τα αθλητικά θα έπρεπε να υπάρχουν 3 κανάλια τουλάχιστον κι εννοείται σε πολύ καλύτερη ποιότητα. Οπότε δεν βρίσκω λόγο να πληρώνω για κάτι πού δεν με ικανοποιεί, το οποίο έτσι κι αλλιώς ανεξαρτήτως ποιότητας υπηρεσιών είναι μεγάλη υπερβολή να χρεώνεται επιπλέον από την οποιαδήποτε εταιρία, κι όχι μόνο τη Νόβα.
 
Re: NOVA-HD

Απορώ γιατί η nova κρατάει το Alter στο μπουκέτο της. Πρόγραμμα δεν παίζει, ζωντανές εκπομπές δεν έχει, για λουκέτο πάει... Θα μπορούσε λ.χ. να βελτιώσει έτσι την ποιότητα στο MTV ή Nickelodeon... όσο για την αναλογική αναμετάδοση, αυτή πια δεν γίνεται ομαλά. Σε αρκετές περιοχές έχει πέσει, καθώς Κουρής και Σία δεν πλήρωσαν τις συντηρήσεις.