HD κανάλια στη NOVA

Re: NOVA-HD

Μολις απενεργοποιησα τα HD καναλια !!

Τους ειπα ειναι λιγα καναλια , ο ανταγωνιστης οτε δινει 11 δωρεαν και τριτον εχετε παρα πολλες επαναληψεις.

Βαλτε 10 καναλια η 11 και συζηταμε να αρχισω να πληρωνω την extra χρεωση

Παρακουλούθησε κανεις το Σάββατο το παιχνίδι ΑΕΚ -ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ στο novasports2 HD; Αν αυτό που δειχνανε ηταν HD τοτε εγώ πρεπει οπωσδήποτε να αλλαξω Τηλεόραση. Είναι απαράδεκτοι στο αμέσως επόμενο παιχνίδι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ολα ήταν ΟΚ.Μάλλον μισά παιχνίδια θα μας τα δείχνουν σε SD.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: NOVA-HD

Το πρόγραμμα του Novasport2 HD ακολουθεί αυτό του Novasport2. Αυτό δε σημαίνει πως όλα τα γεγονότα είναι Native HD. Το λάθος είναι ότι αυτό δε φαίνεται κάπως. Το σωστό θα ήταν όταν το κανάλι δείχνει upscaled περιεχόμενο από το Novasports2, το λογότυπο να μην έχει την ένδειξη HD. Αλλά τι περιμένεις τώρα, αυτά είναι πυρηνική φυσική για τους τεχνικούς στη Nova.
Χτες έδειχνε έναν αγώνα του αγγλικού σε επανάληψη και η εικόνα ήταν επιεικώς άθλια στο Novasports2, ενώ στο HD ήταν ακόμα πιο άθλια αφού το upscale έκανε ακόμα πιο έντονο το πρόβλημα.

Last edited:

malakudi μεχρι πριν απο 3 μηνες γινοντανε οπως λες...αλλα ξαφνικα σταματησαν και πλεον γραφει παντα το hd...

Ακόμα και σε κανάλια του εξωτερικού, όταν προβάλουν μη HD υλικό ή εκπομπές, σε HD κανάλια , δεν αλλάζουν λογότυπα.

Απάντηση: NOVA HD

Σε ποια ανάλυση προτείνεις να έχουμε τον δέκτη τις νοβα σε 1080 τβ?Eννοω να εμπιστευτώ το σκαλερ της τβ η του δέκτη?

Βασικά, αν έχεις τα HD κανάλια, τα 1080i από τον δέκτη είναι αναπόφευκτα.

Ακόμα και σε κανάλια του εξωτερικού, όταν προβάλουν μη HD υλικό ή εκπομπές, σε HD κανάλια , δεν αλλάζουν λογότυπα.

Μπορεί,αλλά έχουν και εξαιρετικούς up-scalers! Βλ. Sky uk

Στο SKy UK, στα sports κανάλια, αν το περιεχόμενο είναι SD uscaled τότε το λογότυπο γράφει Sky sports και όχι Sky Sports HD.

Και η Nova έτσι έκανε, αλλά για αδιευκρίνιστο λόγο εδώ και κάποιο καιρό δεν το κάνει. Όχι πώς δεν το καταλαβαίνει κανείς δηλαδή αν είναι native η upscaled hd αλλά όπως και να έχει προκαλεί απορία, πού ενώ παλιότερα έβγαζε την ένδειξη HD πλέον δεν το κάνει..

Σε ποια ανάλυση προτείνεις να έχουμε τον δέκτη τις νοβα σε 1080 τβ?Eννοω να εμπιστευτώ το σκαλερ της τβ η του δέκτη?

Το 1080 του δέκτη.
Δεν νομίζω ότι τα upconverters της Νοβα είναι υποδεέστερα των άλλων broadcaster. Άλλωστε 2-3 είναι οι εταιρείες που προσφέρουν αξιόπιστα upconverters και ξέρω ότι έχουν μία από αυτές.
Πάντως η αλλαγή του λογοτύπου υπήρχε και μάλιστα εμένα με έβρισκε αντίθετο. Τώρα γιατί δεν το χρησιμοποιούν πλέον, δεν το γνωρίζω, αν και μπορώ να φανταστώ 1-2 λόγους.

Απάντηση: NOVA HD

Ο φίλος λέει για τον upscaler του pace,εάν είναι καλύτερο το να χρησιμοποιεί τον scaler της τηλεόρασης :-)

Σήμερα στο NS2HD έδειχνε το Πλατανιάς - Ξάνθη σε upscaled HD, ενώ την ίδια ώρα στο NS4 έδειχνε Αστον Βίλα - Γουεστ Μπρομ το οποίο προφανώς θα είχε και native HD μετάδοση. Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιά λογική δεν μεταδόθηκε στο ΝS2HD ο αγγλικός αγώνας. Και η απορία μου βασίζεται καθαρά σε τεχνικής φύσεως βάση κι όχι σε προτίμηση..

Πιθανόν η Νόβα υπολογίζει περισσότερο στις Ελληνικές, παρά στις ξένες ομάδες.
Ειδικά στη επαρχία, όπου η λήψη των καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας δεν είναι παντού εφικτή, (οπότε πολλοί έχουν Νοβα αντί αναλογικής TV που δε πιάνει τίποτα), είναι λογικό έστω και σε upscale, η Νόβα να βάλει σε HD κανάλι της το Ελληνικό παιχνίδι και ν' αφήσει το αγγλικό σε SD.
Νομίζω πως σωστά κάνει, έστω κι άν έκανε upscaling στο Πλατανιάς-Ξάνθη.

To αποτέλεσμα του upscaling πάντως τις περισσότερες φορές καταλήγει να είναι χειρότερη εικόνα από την sd μετάδοση..

Με αφορμή τη συζήτηση για τα HD κανάλια, έψαξα όλα τα HD κανάλια των υπόλοιπων μπουκέτων, εκτός Νόβα, και διαπίστωσα ότι μόνο το Eurosport HD (204) έπιασα στο μπουκέτο ENCRYPTED Services και όχι τα Nat Geo HD (208), Canal+ Film HD (214), Nat Geo Wild HD (218), Discovery HD (219), ούτε κάποιο από τα πολλά HD στο Public Bouquet.

Μίλησα με την τεχνική υποστήριξη και είπαν ότι αυτοί ευθύνονται για το μπουκέτο Νόβα και αφού πιάνω τα HD, δεν μπορούν να κάνουν τίποτε για τα υπόλοιπα.

Είναι έτσι τα πράγματα;

Έχω διαβάσει σχόλια άλλων, τουλάχιστον, για τα Nat Geo και διερωτώμαι εάν ο δέκτης μου έχει πρόβλημα ή πρέπει να κάνω κάτι άλλο;