HD κανάλια στη NOVA

Re: NOVA-HD

Αυτή τη στιγμή και λόγω της επικείμενης έναρξης της δορυφορικής πλατφόρμας του ΟΤΕ είναι πολύ δύσκολο να διαρρεύσει κάτι γιατί παίζονται πολλά λεφτά. Το μόνο καλό που μπορούμε να περιμένουνε είναι καλύτερη ποιότητα εικόνας (HD κανάλια) και χαμηλότερες τιμές. Το πακέτο του Connex TV δεν πήγε καλά εμπορικά, οπότε ο ΟΤΕ πρέπει να προσφέρει κάτι πολύ καλό (ισπανικο-γερμανικό πρωτάθλημα και ντοκιμαντέρ σε HD)για να γυρίσει τα κάτοπτρα ο κόσμος προς Hellas sat. Από την άλλη η Nova έχει το πλεονέκτημα της μεγάλης εγκατεστημένης βάσης πιάτων προς Hotbird αλλά και του ελληνικού και αγγλικού πρωταθλήματος.
Επίσης ρόλο θα παίξει ο δέκτης που θα δοθεί καθώς και η ευελιξία με πιθανή μοντούλα (δύσκολο αυτό)
Πάντως μέχρι τέλη Αυγούστου θα ξέρουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Το πακέτο του Connex TV δεν πήγε καλά εμπορικά
Δε νομίζω. 25000 συνδρομητές σε ένα χρόνο και με περιορισμένη καλυψη είναι μια χαρά. Τι να πει και η κυρα νοβα που με το ζόρι φτάνει τους 300 - 350000 σε 10 χρόνια και με φουλ κάλυψη? Απλά ο οτε θέλει να καλύψει τώρα και τις περιοχές που δε φτάνει ιντερνετ. Αν βάλει στο πακέτο του και τα ελληνικά επίγεια, θα δούμε απίστευτα νούμερα συνδρομητών για τόσο λίγο καιρό λειτουργίας..

Απάντηση: NOVA-HD

Καλησπέρα παιδιά. Εγώ θα ήθελα να καταθέσω και τη δική μου άποψη, αφού πρώτα συμφωνήσω με όσους πιστεύουν ότι το forum είναι ιστότοπος ανταλλαγής ιδεών, από τις οποίες όλοι μπορούμε να βγούμε κερδισμένοι και όχι χώρος προσωπικών αντιπαραθέσεων, από τις οποίες νομίζω ότι δεν κερδίζει κανείς. Θεωρώ, λοιπόν, ότι κάθε πάντρεμα κάρτας με δέκτη, σε οποιοδήποτε πακέτο, αποτρέπει πολλούς υποψήφιους συνδρομητές ή ήδη υπάρχοντες από το να αποκτήσουν πρόσβαση ή να συνεχίσουν τη συνδρομή σε ένα πακέτο, ιδιαίτερα μάλιστα τώρα που αρκετοί προσβλέπουν σε θέαση HD καναλιών. Εγώ προσωπικά, αν το αλβανικό πακέτο δεν πάντρευε τις κάρτες με τον δέκτη, θα ήμουν ήδη συνδρομητής του. Όταν όμως έχω ήδη 2 hd δέκτες, γιατί θα πρέπει η Χ ή Ψ πλατφόρμα να με υποχρεώνει να αγοράζω το δέκτη της, ο οποίος σε αρκετές των περιπτώσεων μπορεί να είναι και αμφίβολης ποιότητας; Αρκετοί φίλοι, οι οποίοι ασχολούνται με τη δορυφορική τηλεόραση έχουν ήδη αγοράσει hd δέκτες, ίσως ακριβούς πολλοί από αυτούς, και τώρα έρχονται η NOVA και ο ΟΤΕ και μας λένε, πρέπει να πάρετε τον ιδιοκτησιακό δέκτη, για να μας δείτε σε hd. Aς δώσουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε όποιον συνδρομητή ενδιαφέρεται να δει hd κανάλια και νομίζω ότι θα βγούν περισσότερο κερδισμένοι έτσι. Όσο για το ζήτημα της πειρατείας που μπορεί να επικαλούνται, αυτή νομίζω είναι καταδικαστέα από όλους, όσους θέλουν να παρακολουθούν νόμιμα δορυφορική TV, είτε SD είτε HD καναλιών. Ευχαριστώ.

Και κάπου εδώ να ξαναπώ το εξής....

Τα όσα γράφουμε, τις όποιες πληροφορίες έχουμε, τα παραθέτουμε είτε είναι φιλτραρισμένα είτε όχι..... no problem, ο χρόνος θα δείξει αν οι πληροφορίες που κυκλοφορούν είναι αληθείς ή όχι.

Δεν βλέπω τον λόγο να δίνουμε το όποιο δικαίωμα για αντεγκλήσεις και μάλιστα από τη στιγμή που εδώ κάνουμε το κέφι μας.

Κανένας διαχειριστής δεν έχει την όρεξη να κυνηγάει φαντάσματα ή γραφόμενα τα οποία προκαλούν, ή και στην τελική λέτε να είναι τόσο μαζόχας ώστε να αναγκάζεται να τη λέει στα μέλη χωρίς λόγο ???? Δε νομίζω.... Το ίδιο πιστεύω ότι θα έπρεπε να ισχύει και για τα μέλη...

Έχουμε μια χαρά παρέα, ας την κρατήσουμε όπως είναι.

Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να ταιριάξουμε όλοι μαζί σαν χαρακτήρες ώστε όλα να κυλάνε μέλι γάλα.
Στη δουλειά μας δεν έχουμε άτομα που δεν τα γουστάρουμε ???? Τι κάνουμε τότε ??? Τους φτύνουμε ???? Τσου..... απλά συνεργαζόμαστε πάνω στη δουλειά μας και όταν γυρνάμε στα σπίτια μας παίρνουμε διαφορετικό δρόμο και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Όσοι είμαστε εδώ μέσα το κάνουμε γιατί είμαστε τρελοί με τα πιάτα, το οποίο σημαίνει ότι έχουμε κάτι κοινό.....

Ε, ας κρατήσουμε το ή τα κοινά που έχουμε και ας μη παντρευτούμε ποτέ...... ο χώρος που μας φιλοξενεί και έχουμε αποδεχθεί τον κανονισμό του για να μπορούμε να γράφουμε δεν μας φταίει σε τίποτα.

Σόρυ για το off topic αλλά δεν μπορώ να βλέπω άτομα με τα οποία έχω μιλήσει έστω και μία φορά στο τηλ και έχω καταλάβει το σκεπτικό τους και το ποιόν τους να κάνουν σαν γκομενίτσες που τα παίρνουν στο κρανίο επειδή ξενοκοιτάει ο γκόμενος !!!!!:D

Η τελευταία παράγραφος ελπίζω να μην παρεξηγηθεί, βγήκε μέσα από αρκετή στεναχώρια για αυτά που έχουν γίνει εδώ μέσα τις 2 τελευταίες μέρες.....

Και κάπου εδώ να ξαναπώ το εξής....

Τα όσα γράφουμε, τις όποιες πληροφορίες έχουμε, τα παραθέτουμε είτε είναι φιλτραρισμένα είτε όχι..... no problem, ο χρόνος θα δείξει αν οι πληροφορίες που κυκλοφορούν είναι αληθείς ή όχι.

Δεν βλέπω τον λόγο να δίνουμε το όποιο δικαίωμα για αντεγκλήσεις και μάλιστα από τη στιγμή που εδώ κάνουμε το κέφι μας.

Κανένας διαχειριστής δεν έχει την όρεξη να κυνηγάει φαντάσματα ή γραφόμενα τα οποία προκαλούν, ή και στην τελική λέτε να είναι τόσο μαζόχας ώστε να αναγκάζεται να τη λέει στα μέλη χωρίς λόγο ???? Δε νομίζω.... Το ίδιο πιστεύω ότι θα έπρεπε να ισχύει και για τα μέλη...

Έχουμε μια χαρά παρέα, ας την κρατήσουμε όπως είναι.

Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να ταιριάξουμε όλοι μαζί σαν χαρακτήρες ώστε όλα να κυλάνε μέλι γάλα.
Στη δουλειά μας δεν έχουμε άτομα που δεν τα γουστάρουμε ???? Τι κάνουμε τότε ??? Τους φτύνουμε ???? Τσου..... απλά συνεργαζόμαστε πάνω στη δουλειά μας και όταν γυρνάμε στα σπίτια μας παίρνουμε διαφορετικό δρόμο και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Όσοι είμαστε εδώ μέσα το κάνουμε γιατί είμαστε τρελοί με τα πιάτα, το οποίο σημαίνει ότι έχουμε κάτι κοινό.....

Ε, ας κρατήσουμε το ή τα κοινά που έχουμε και ας μη παντρευτούμε ποτέ...... ο χώρος που μας φιλοξενεί και έχουμε αποδεχθεί τον κανονισμό του για να μπορούμε να γράφουμε δεν μας φταίει σε τίποτα.

Σόρυ για το off topic αλλά δεν μπορώ να βλέπω άτομα με τα οποία έχω μιλήσει έστω και μία φορά στο τηλ και έχω καταλάβει το σκεπτικό τους και το ποιόν τους να κάνουν σαν γκομενίτσες που τα παίρνουν στο κρανίο επειδή ξενοκοιτάει ο γκόμενος !!!!!:D

Η τελευταία παράγραφος ελπίζω να μην παρεξηγηθεί, βγήκε μέσα από αρκετή στεναχώρια για αυτά που έχουν γίνει εδώ μέσα τις 2 τελευταίες μέρες.....

+1 :SFGSFGSF:

Μέχρι στιγμής η πηγή μου δεν μου έχει πει ποτέ φούμαρα.......
Eγώ τους πήρα ξανά και δεν έχουν ιδέα για HD ... είναι πραγματικά εντελώς απίθανο να συμβεί αυτό που λες σε τόσες λίγες μέρες, αλλά όπως και να έχει μπράβο σου γιατί φαίνεται ότι δεν μετράς τις πιθανότητες και λες απλά ότι αναφέρουν οι πηγές.

@malakudi , όσα υποστηρίζεις στο 323 είναι ωραία μεν και λογικά αλλά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ... καλύτερα να το ξέρουμε.

Αν δεχόμαστε τη γνώμη των πολλών και τις politically correct απόψεις, καταλήγουμε σε τραγελαφικές καταστάσεις όπως αυτή στις ΗΠΑ που οι πολλοί χριστιανοί επέβαλλαν την διδαχή του "Intelligent Desing" ως εναλλακτική θεωρία στην εξελικτική θεωρία του Δαρβίνου. Η άποψη των "άσχετω" πολλών ενάντια στην επιστημονική αποδεδειγμένη θεώρηση.
Εδώ έχεις άδικο ... και οι 2 θεωρίες είναι βάσιμες και έχουν δικαίωμα ύπαρξης, έχουμε το κατασκεύασμα αλλά η προσπάθεια να βρούμε τις παραμέτρους που έχει ορίσει ο κατασκευαστής αν υπάρχει, είναι πολύ μακρύς.

Last edited:

"Από την άλλη η Nova έχει το πλεονέκτημα της μεγάλης εγκατεστημένης βάσης πιάτων προς Hotbird αλλά και του ελληνικού και αγγλικού πρωταθλήματος".

Τι να το κάνω το Αγγλικό όταν οι περισσότεροι καλοί αγώνες ειναι το Σάββατο 17.00 και η nova εκείνη την ώρα δεν δείχνει αγώνες της premier league.

Last edited:

Eγώ τους πήρα ξανά και δεν έχουν ιδέα για HD ... είναι πραγματικά εντελώς απίθανο να συμβεί αυτό που λες σε τόσες λίγες μέρες, αλλά όπως και να έχει μπράβο σου γιατί φαίνεται ότι δεν μετράς τις πιθανότητες και λες απλά ότι αναφέρουν οι πηγές.

Χμμμμ ... εξαρτάται απο το ΠΟΙΟΝ πήρες στο τηλέφωνο ! Αν πήρες π.χ. τον Χ διευθυντή ή τον Υ υπέθυνο προγράμματος και σου δήλωσε οτι δεν ξέρει είναι τελείως διαφορετικό απο το να πάρεις την εξυπηρέτηση πελατών και να σου πούν οτι δεν ξέρουν ;)

Θα σε παρακαλέσω και σε αυτό το νήμα να ΜΗΝ επανέλθουμε σε ζητήματα άσχετα με το κύριο θέμα που είναι τα HD κανάλια της Nova.

Φίλιππος

πέρα από την πλάκα, είναι φανερό πλέον ότι κατηγορία των δορυφορικών δεν είναι πια όπως παλιά. όσο ήταν ο Alex στην διαχείρηση καβγάδες μπορεί να υπήρχαν ( έτσι είναι τα forum τι να κάνουμε) αλλά αν ζητούσε να σταματήσει κάτι από σεβασμό στο προσωπο του υποχωρούσαν. σεβασμό που τον είχε κατακτήσει με την καθημερινή του δουλειά εδω μέσα και όχι με τα "γαλόνια".
ποτέ δεν είχα δει εδώ μέσα να μαζέυονται admins, geneneral και super mods για να επιβάλουν την τάξη ενώ τώρα μαζευονται όλοι μαζί με την πρώτη ευκαιρία. ξαφνικά τα μέλη που τα μυνηματά τους εδώ μέσα είναι εγκυκλοπέδια, έγιναν αλλαζόνες και χαμηλού επιπέδου!! μήπως πρέπει να σκεφτούμε όλοι γιατί γίνονται όλα αυτά??

+1

O Ιούνιος φαίνεται μάλλον απίθανος σαν μήνας έναρξης HD. Για φθινόπωρο είχε βγει φήμη, τώρα τα πράγματα δείχνουν Αύγουστο.

Δύσκολο πάντως μου φαίνεται να "πεταχτούν" μερικά HD κανάλια στον αέρα, χωρίς να προηγηθεί σχέδιο ενημέρωσης των συνδρομητών σχετικά με τις επιλογές τους, τις νέες τιμές κλπ.

Μα η όλη ιστορία για το Μουντιάλ λογικά θα έπρεπε να γίνεται. Εθνική Ελλάδας, μεγάλη Tv, (ακόμα πιο) κρυστάλλινη εικόνα κλπ. Να δω πώς θα πείσουν το μέσο τηλεθεατή Nova να δει HD με extra χρέωση, μετά το καλοκαίρι.

Μα η όλη ιστορία για το Μουντιάλ λογικά θα έπρεπε να γίνεται. Εθνική Ελλάδας, μεγάλη Tv, (ακόμα πιο) κρυστάλλινη εικόνα κλπ. Να δω πώς θα πείσουν το μέσο τηλεθεατή Nova να δει HD με extra χρέωση, μετά το καλοκαίρι.

Αυτό θα είναι ΟΝΤΩΣ ένα ζήτημα ...

Αν όμως - αντίθετα - ΜΕΙΩΣΟΥΝ τις τιμές, κάτι μπορεί να γίνει ;)

Δε φαίνεται ότι θα ανέβουν οι τιμές, θα πρέπει όμως να αναδιαμορφωθούν τα πακέτα λόγω της ένταξης των HD καναλιών, εκτός αν μπουν ξεχωριστά σαν τα ερωτικά π.χ.

Από την άλλη μπορούν να μπούν και μέσα στο υπάρχον full pack σαν "bonus" για την αγορά δεκτών νέας γενιάς, έτσι ώστε να αρχίσει σταδιακά το πέρασμα των συνδρομητών στο mpeg4.

Χμμμμ ... εξαρτάται απο το ΠΟΙΟΝ πήρες στο τηλέφωνο ! Αν πήρες π.χ. τον Χ διευθυντή ή τον Υ υπέθυνο προγράμματος και σου δήλωσε οτι δεν ξέρει είναι τελείως διαφορετικό απο το να πάρεις την εξυπηρέτηση πελατών και να σου πούν οτι δεν ξέρουν ;)
Εξυπηρέτηση μεν αλλά πολλές φορές , ήθελα να το διακόψω για 2 μήνες και είχα λόγο να τους ρωτάω :).

Διέκρινα από όλους γνήσια άγνοια για το θέμα , λογικά ίσως θα έπρεπε να τους είχαν ενημερώσει κάπως ή κάποιος να είχε ακούσει κάτι , τελευταία στιγμή πως θα τα κάνουν όλα ?

Εξυπηρέτηση μεν αλλά πολλές φορές , ήθελα να το διακόψω για 2 μήνες και είχα λόγο να τους ρωτάω :).

Διέκρινα από όλους γνήσια άγνοια για το θέμα , λογικά ίσως θα έπρεπε να τους είχαν ενημερώσει κάπως ή κάποιος να είχε ακούσει κάτι , τελευταία στιγμή πως θα τα κάνουν όλα ?

Η επξυπηρέτηση πελατών ενημερώνεται ΜΟΝΟ για τα τρέχοντα. Αυτό είναι πάγια τακτική όχι μόνο της Nova αλλά και όλων των εταιρειών. Το σκεπτικό πίσω απο αυτή την τακτική είναι οτι "δεν μπορείς να μαρτυρήσεις ενα μυστικό όταν δεν το ξέρεις" και επειδή το περιβάλλον είναι ανταγωνιστικό (όλοένα και περισσότερο), δεν τους λένε τίποτε που μπορεί να φανερώσει στρατηγική κίνηση της εταιρείας.

Ακόμα και με το διευθυντή τους να μιλήσεις, κι αυτός την ίδια άγνοια έχει.
Εκείνο που θα μπορούσες να κάνεις (αλλά ελάχιστοι το κάνουν) είναι να στείλεις επίσημη ενυπόγραφη επιστολή στον εμπορικό διευθυντή, καταμετρώντας όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις και να του ζητήσεις να σου δώσει μια καλή δικαιολογία του τί να περιμένεις προκειμένου να διατηρήσεις τη συνδρομή....

Δηλαδή εσύ αν ήσουν εμπορικός διευθυντής θα καθόσουν να απαντήσεις στις απορίες του καθενός; Γι' αυτό υπάρχουν τα τμήματα εξυπηρέτησης πελατών, για να μπορείς να τα εκπαιδεύσεις να απαντούν αντί για σένα!

Εκτός αν έχεις άλλη σχέση με τον εμπορικό διευθυντή και μπορείτε να τα λέτε στο φιλικό.

Δηλαδή εσύ αν ήσουν εμπορικός διευθυντής θα καθόσουν να απαντήσεις στις απορίες του καθενός; Γι' αυτό υπάρχουν τα τμήματα εξυπηρέτησης πελατών, για να μπορείς να τα εκπαιδεύσεις να απαντούν αντί για σένα!

Εκτός αν έχεις άλλη σχέση με τον εμπορικό διευθυντή και μπορείτε να τα λέτε στο φιλικό.

Και όμως ... Εχω το απτό παράδειγμα του πατέρα μου που έστειλε μια πολύ όμορφα γραμμένη επιστολή στον εμπορικό διευθυντή της Nova πρίν απο κάποια χρόνια, διαμαρτυρόμενος επειδή η Nova (τότε) δεν είχε πολιτική που να επιτρέπει την προμήθεια ξεχωριστής κάρτας για όσους έχουν εξοχική κατοικία χωρίς να είναι υποχρεωμένοι σε 12μηνο συμβόλαιο...

Η απάντηση που πήρε, ευγενικότατη και αυτή, ήταν οτι είχαν λάβει και άλλες τέτοιες παρόμοιες επιστολές με αντίστοιχο αίτημα και ότι θα έβγαιναν (τότε) συνδρομές μηνιαίας ανανέωσης για όσους ήταν ήδη κάτοχοι. Οπερ και εγένετο, λιγότερο απο 2 μήνες αργότερα....

Μην είσαι απόλυτος και μην υποτιμάς την αξία μιας καλογραμμένης επιστολής με αδιάσειστα επιχειρήματα (εμπορικά στην περίπτωση του πατέρα μου...).
Μάλιστα, αμα θέλεις, όταν ξαναεπισκεφθώ το πατρικό μου, θα ψάξω το αρχείο του πατέρα μου και θα βρώ και το όνομα του συγκεκριμένου κυρίου...

Έπειτα στο #205 φαίνεται ότι οι υπάλληλοι της εξυπηρέτησης πελατών της nova είναι ενημερωμένοι και απαντούν κανονικά:

"Βρισκόμαστε αυτό το διάστημα σε διαδικασία δοκιμαστικών εκπομπών και σύντομα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το χρονοδιάγραμμα για την έλευση του HD και στην Ελλάδα."

Οπότε θα υπάρξει σχετική επίσημη ανακοίνωση. Μέχρι τότε no HD.

Έπειτα στο #205 φαίνεται ότι οι υπάλληλοι της εξυπηρέτησης πελατών της nova είναι ενημερωμένοι και απαντούν κανονικά:

"Βρισκόμαστε αυτό το διάστημα σε διαδικασία δοκιμαστικών εκπομπών και σύντομα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το χρονοδιάγραμμα για την έλευση του HD και στην Ελλάδα."

Οπότε θα υπάρξει σχετική επίσημη ανακοίνωση. Μέχρι τότε no HD.

Αααααχχχχ ... Αυτό ΗΔΗ είχε βγεί σε δελτίο τύπου και το είχαν δημοσιεύσει σχεδόν αυτολεξεί και τα 2 ειδικά έντυπα του χώρου και ως εκ τούτου έχει ήδη λαβει γνώση ΚΑΙ η "Εξυπηρέτηση Πελατών" ... Δεν ήταν τίποτε καινούργιο ! Εμείς εδώ λέμε να πάρουμε απαντήσεις σε πράγματα που ξέρουν όσοι είναι "απο μέσα" αλλά αγνοούμε "απ' έξω" ...

Το παράδειγμα της επιστολής που σου έφερα, έδωσε την είδηση της ειλημμένης απόφασης ΠΡΙΝ αυτή βγεί στον Τύπο !