HD κανάλια στη NOVA

Απάντηση: Re: NOVA-HD

Η πρώτη απάντηση είναι η πειρατεία. Η πλατφόρμα της Nova έχει δεχθεί μεγάλη πειρατεία (από τις γνωστές λευκές κάρτες) τα τελευταία 3 με 4 χρόνια. Βέβαια δεν είναι σίγουρο πως όσοι έβλεπαν πειρατικά, θα αγόραζαν συνδρομή.

Η δεύτερη απάντηση είναι πως ίσως αυτό είναι το μερίδιο της ελληνικής αγοράς που δύναται να πληρώνει για συνδρομητικές υπηρεσίες τηλεόρασης.

Διαφωνώ κάθετα με της δυο απάντησης σου, αν έκανε λογικές τιμές από την αρχή, θα μπορούσε να είχε αύξηση τους πελάτες της πάνω από 800000. Άλλα είπαμε τούτη βλέπουν με το ένα μάτι, και όχι με τα δυο.
Εν έτη 2010 ντε και καλά θα πρέπει να έχουμε τους δέκτες τους στα σπίτια μας, με την δικαιολογία για την πειρατεία....άκουσον άκουσον κύριε πελάτη. Άλλα έτσι πως έχουν στρώσει στο τραπέζι, έτσι θα κάτσουν και να φάνε. Άλλα δεν βλέπουν πλέον ότι αδικούν και τους παλιούς πελάτες που έχουν, που πληρώνουν ακόμα την συνδρομή 60,91. Όλα αυτά κάποτε θα τελειώσουν διότι ο Ελληνας είναι μέχρι ένα σημείο.
Αναφέρεις και ποιο πάνω τη θελαν οι υποψήφιοι πελάτες της, δηλαδή μας κάναν και την χάρη από πάνω!! ε όχι να τα λέμε και έτσι 60,91 είναι αυτά.
είναι πάρα πολλά ακόμα που έχουν μαζευτεί, και με την κρίση που διανύουμε να σε σίγουρος πλέον ότι θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές. Είναι δυνατόν να θέλω να κάνω νέα σύνδεση με την προσφορά που έχει μαζί με την τηλεφωνία και με το έτσι θέλω θα πάρω τον δικό της δέκτη? φίλε μου εγώ πλήρωσα από το υστέρημα μου έναν δέκτη που είναι κλάσης ανώτερος από αυτόν που έχουν, άρα και εδώ χάνει πελάτες. Το μόνο που την ενδιαφέρει πλέον είναι να έχει νέους συνδρομητές με τον τρόπο που έχει διάλεξη. Και γιατί δεν κάνει πάντρεμα και τους παλιούς συνδρομητές που έχει με τον δέκτη της? απάντησε μου σε αυτήν την ερώτηση εσύ και οποίος άλλος θέλει?
Τα ποιο πάνω τα γράφω διότι κάπου έχω σκάσει, δεν έχω τίποτα με κανέναν σας.
Με εκτίμηση αδικημένος.:grinning-smiley-043

Υ.Γ: Τα παιδιά που μας διαβάζουν από την εταιρία, αν μπορούν ας μου απαντήσουν και σε p.m.:ears:

Υ.Γ 2: Πω πω τη έγραψα ο ουστης.......ε καλά δεν παίζομαι ρε σεις. Με χαλάτε μερικοί, και γράφω κάτι τέτοια

Last edited:
Re: NOVA-HD

Η πρώτη απάντηση είναι η πειρατεία. Η πλατφόρμα της Nova έχει δεχθεί μεγάλη πειρατεία (από τις γνωστές λευκές κάρτες) τα τελευταία 3 με 4 χρόνια. Βέβαια δεν είναι σίγουρο πως όσοι έβλεπαν πειρατικά, θα αγόραζαν συνδρομή.

Η δεύτερη απάντηση είναι πως ίσως αυτό είναι το μερίδιο της ελληνικής αγοράς που δύναται να πληρώνει για συνδρομητικές υπηρεσίες τηλεόρασης.

Εγώ πιστεύω ότι η πειρατεία δεν έπαιξε ρόλο.Σίγουρα αν δεν υπήρχε, οι συνδρομητές θα ήταν λίγο περισσότεροι αλλά δεν είναι η αιτία που η nova σε 10 χρόνια λειτουργίας έχει 350.000 συνδρομητές.
Το δεύτερο ισχύει σίγουρα αλλά εγώ το βλέπω λίγο διαφορετικά. Οι έλληνες ποτέ δεν ήταν εξοικειωμένοι με τα δορυφορικά(και γενικά την συνδρομητική tv). Το έβλεπαν σαν κάτι "ξένο" και σαν είδος πολυτελείας. Στο κάτω κάτω αν ήθελαν να δούν έναν αγώνα θα πήγαιναν σε μία καφετέρια(αφού έτσι και αλλιώς πάλι θα πήγαιναν για ένα καφεδάκι ακόμα και να μην είχε αγώνα). Και το "λάθος" της nova για μένα ήταν ότι ποτέ δεν επιδίωξε να φέρει την δορυφορική tv κοντά στον μέσο έλληνα. Απευθυνόταν κυρίως σε επαγγελματίες ,στους "πλούσιους" , και σε αυτούς που ήταν "αναγκασμένοι" να βάλουν nova για διάφορους λόγους.
Ο οτε θα πρέπει να κερδίσει αυτό το στοίχημα για να πετύχει το εγχείρημα του . Να φέρει την δορυφορική tv κοντά στον μέσο έλληνα. Αν απλά μοιραστούν οι 400.000 συνδρομητές σε οτε και nova τότε και οι 2 απέτυχαν.
Με την iptv ο οτε το πέτυχε αυτό έστω και ελάχιστα. Η εντύπωση μου είναι ότι οι 25000-50000 συνδρομητές του δεν ήρθαν από την nova αλλά είναι καινούριοι στον χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης.

ΥΣ . Για τα υποπακέτα δεν μπορεί η nova να χρεώνει το value pack 30 ευρώ και ο οτε με ένα αντίστοιχο πακέτο(λίγο υποδεέστερο) αλλά με + 3 αθλητικά κανάλια να το χρεώνει 13.(Άμα αυτό δικαιολογείται μόνο και μόνο επειδή η iptv του οτε είναι έτσι και αλλιώς triple play πάω πάσο).

Απάντηση: NOVA-HD

Ναι,τα 60 ευρώ είναι υπερβολικά πολλά για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.Και για αυτήν την τιμή ευθύνονται τα δικαιώματα ποδοσφαίρου.Σπαταλάει τόσα χρήματα σε αγώνες και ούτε τα μισά στις ταινίες,αλλά έχουν την ίδια τιμή,και μην μου πείτε πως παίρνει κάποιος μόνο το sport+ ή το cinema+,10 ευρώ είναι η διαφορά με το full pack,και 20 με το value.20 ευρώ που δέν αξίζουν για 3 ή 7 κανάλια.

Re: Απάντηση: NOVA-HD

Διαφωνώ κάθετα με της δυο απάντησης σου, αν έκανε λογικές τιμές από την αρχή, θα μπορούσε να είχε αύξηση τους πελάτες της πάνω από 800000. Άλλα είπαμε τούτη βλέπουν με το ένα μάτι, και όχι με τα δυο.

Εγώ πιστεύω ότι η πειρατεία δεν έπαιξε ρόλο.Σίγουρα αν δεν υπήρχε, οι συνδρομητές θα ήταν λίγο περισσότεροι αλλά δεν είναι η αιτία που η nova σε 10 χρόνια λειτουργίας έχει 350.000 συνδρομητές.
Το δεύτερο ισχύει σίγουρα αλλά εγώ το βλέπω λίγο διαφορετικά. Οι έλληνες ποτέ δεν ήταν εξοικειωμένοι με τα δορυφορικά(και γενικά την συνδρομητική tv). Το έβλεπαν σαν κάτι "ξένο" και σαν είδος πολυτελείας. Στο κάτω κάτω αν ήθελαν να δούν έναν αγώνα θα πήγαιναν σε μία καφετέρια(αφού έτσι και αλλιώς πάλι θα πήγαιναν για ένα καφεδάκι ακόμα και να μην είχε αγώνα). Και το "λάθος" της nova για μένα ήταν ότι ποτέ δεν επιδίωξε να φέρει την δορυφορική tv κοντά στον μέσο έλληνα. Απευθυνόταν κυρίως σε επαγγελματίες ,στους "πλούσιους" , και σε αυτούς που ήταν "αναγκασμένοι" να βάλουν nova για διάφορους λόγους.
Ο οτε θα πρέπει να κερδίσει αυτό το στοίχημα για να πετύχει το εγχείρημα του . Να φέρει την δορυφορική tv κοντά στον μέσο έλληνα. Αν απλά μοιραστούν οι 400.000 συνδρομητές σε οτε και nova τότε και οι 2 απέτυχαν.
Με την iptv ο οτε το πέτυχε αυτό έστω και ελάχιστα. Η εντύπωση μου είναι ότι οι 25000-50000 συνδρομητές του δεν ήρθαν από την nova αλλά είναι καινούριοι στον χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης.

ΥΣ . Για τα υποπακέτα δεν μπορεί η nova να χρεώνει το value pack 30 ευρώ και ο οτε με ένα αντίστοιχο πακέτο(λίγο υποδεέστερο) αλλά με + 3 αθλητικά κανάλια να το χρεώνει 13.(Άμα αυτό δικαιολογείται μόνο και μόνο επειδή η iptv του οτε είναι έτσι και αλλιώς triple play πάω πάσο).

Ναι,τα 60 ευρώ είναι υπερβολικά πολλά για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.Και για αυτήν την τιμή ευθύνονται τα δικαιώματα ποδοσφαίρου.Σπαταλάει τόσα χρήματα σε αγώνες και ούτε τα μισά στις ταινίες,αλλά έχουν την ίδια τιμή,και μην μου πείτε πως παίρνει κάποιος μόνο το sport+ ή το cinema+,10 ευρώ είναι η διαφορά με το full pack,και 20 με το value.20 ευρώ που δέν αξίζουν για 3 ή 7 κανάλια.

@souzakias: Η εκτίμηση περί 800.000 συνδρομητών δε στηρίζεται πουθενά, και το έχω αποδείξει στο παρελθόν. Ακόμα και με την μεγάλη πειρατεία, α αριθμός θεατών της nova (νόμιμων και παράνομων) δεν ξεπέρασαν τις 700.000 Υπάρχουν αρκετές αναλύσεις που ανεβάζουν τον αριθμό των λαθροθεατών περί τις 350.000. Συνεπώς, όσο και να μειωθεί η τιμή, 700000 συνδρομητές μάλλον είναι το άνω όριο. Για να συνεχίσει λοιπόν η Nova να "βγαίνει", αν μειώσει την τιμή στο μισό θα πρέπει να πιάσει ταβάνι. Το κέρδος της nova σύμφωνα με τον τελευταίο ισολογισμό είναι οριακό (αν και έχει EBITDA 25%), οπότε δε μπορεί να μειώσει άλλο τις τιμές χωρίς να περάσει σε ζημίες.
Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να μοιράσει δικαιότερα τις τιμές. Το μεγαλύτερο κόστος είναι τα τηλεοπτικά αθλητικά δικαιώματα. Ας τα πληρώνουν αυτοί που τα θέλουν. Έχω προτείνει και στο παρελθόν pay per view για τους αγώνες της Superleague. Δε χρειάζεται κάθε Κυριακή να δείχνουν τα novasports 6 αγώνες της Superleague. Ας δείχνουν 1-2, και τα υπόλοιπα PPV για όποιον θέλει. Ειδικά πακέτα PPV για τους αγώνες μίας ομάδας αλλά και για όλους τους αγώνες συνολικά.

Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με τον nikos26 αλλά και με την ανάλυση του dermitzakis.

Φίλε malakudi, πού και πώς μπορούμε να βρούμε μια τέτοια ανάλυση που αφορά λαθροθέαση ? Αν είναι εμπεριστατωμένη τότε ίσως να μπορέσουμε να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Και όσοι μας διαβάζουν θα μάθουν πλέον τι παίζεται και οι "διαμάχες" περί τιμολογιακής πολιτικής θα μειωθούν στο ελάχιστο ...

Απάντηση: Re: NOVA-HD

Φίλε malakudi, πού και πώς μπορούμε να βρούμε μια τέτοια ανάλυση που αφορά λαθροθέαση ? Αν είναι εμπεριστατωμένη τότε ίσως να μπορέσουμε να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Και όσοι μας διαβάζουν θα μάθουν πλέον τι παίζεται και οι "διαμάχες" περί τιμολογιακής πολιτικής θα μειωθούν στο ελάχιστο ...

Με βάση στοιχεία της nova,υπάρχουν 300.000 πολίτες οι οποίοι δεν πληρώνουν συνδρομή...λαθροθεατές δηλαδή.350.000 συνδρομητές έχει αυτήν την στιγμή,δηλαδή με τους ''λαθροθεατές''περιπου 650.000(δέν αποκλείω να έχει μεγαλώσει τον αριθμό κατεπίτηδες η νοβα..,αυτό απαντάνε δηλαδή στην συγκεκριμένη ερώτηση.)

Απάντηση: NOVA-HD

Καλά τώρα αυτός μας έλειπε, να κάνουμε και τον οικονομικό και αστυνομικό συντάκτη της κυράς......Όλα αυτά είναι για να γελά κάνεις. Θα μπούμε σε άλλα γρανάζια και μπορεί να βρούμε και τον μπελά μας, αυτά τα στοιχειά που υπάρχουν με τους λαθροθεατές? και εγώ λέω και το άλλο ότι υπάρχουν πάνω από 100000 vip συνδρομές!!

Η εκτίμηση για τις κλωνοκάρτες που διακινήθηκαν στην χώρα μας ανέρχεται στις 250.000. Η εκτίμηση για παράνομους συνδρομητές από δέκτες που προσφέρουν CS είναι περί τις 100.000. Δεν υπάρχει εκτίμηση για τους χιλιάδες μικρο-servers που μπορεί να λειτουργούν (όπου μπορεί κάποιος να μοιράζει στα αδέρφια του ή στον κουμπάρο του κτλ κτλ).

Οι παραπάνω εκτιμήσεις έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς και προέρχονται από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και από τη Nova. Επειδή ακριβώς αυτή είναι η πηγή, προσωπικά εκτιμώ πως τα νούμερα είναι και χαμηλότερα (έχουν κάθε λόγο στη Nova να παρουσιάζουν αυξημένη πειρατεία για να ζητάνε μεγαλύτερες αποζημιώσεις).

Και πως έχει υπολογίσει η Nova αυτό το νούμερο της λαθροθέασης; Με ποιο τρόπο;
Πάντως αν και στα δορυφορικά 2 χρόνια τώρα (ας είναι καλά το Euro 2008) πριν από 3 μήνες έμαθα για τις περίφημες λευκές κάρτες. Πρέπει να έχανε αρκετό κόσμο από εκεί η εταιρία.

EDIT: τώρα είδα την απάντηση του malakudi

Last edited:

@malakudi
Κανα link να διαβάσουμε και εμείς?

Δε θυμάμαι τώρα ακριβές link, αλλά ήταν πριν μερικούς μήνες όπου είχαν κάνει συγκεκριμένες ανακοινώσεις το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και η Nova. Σίγουρα δεν είναι ασφαλή και 100% σίγουρα τα στοιχεία. Είναι εκτιμήσεις. Απλώς όταν το "θύμα" ισχυρίζεται ότι τον κλέβουν 350.000 άτομα, είναι μάλλον απίθανο να είναι ακόμα περισσότερα. Το πιο πιθανό είναι να είναι λιγότερα.

Δε θυμάμαι τώρα ακριβές link, αλλά ήταν πριν μερικούς μήνες όπου είχαν κάνει συγκεκριμένες ανακοινώσεις το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και η Nova. Σίγουρα δεν είναι ασφαλή και 100% σίγουρα τα στοιχεία. Είναι εκτιμήσεις. Απλώς όταν το "θύμα" ισχυρίζεται ότι τον κλέβουν 350.000 άτομα, είναι μάλλον απίθανο να είναι ακόμα περισσότερα. Το πιο πιθανό είναι να είναι λιγότερα.

Φιλε malakudi, γι αυτό και έλεγα σε ποιά έρευνα δημοσιεύτηκαν !

Το αστυνομικό δελτίο είναι απλά αυτό : ενα δελτίο.
Ούτε πρόκειται ποτέ η Αστυνομία να κάτσει να ψάξει αν τα νούμερα που γράφει το δελτίο είναι αληθινά. Δεν την ενδιαφέρει, γιατί να το κάνει ?

Αλλά απο τη στιγμή που δεν υπάρχει εμπεριστατωμένη έρευνα, κάθε αριθμός που βλέπει το φώς της μέρας είναι μη ελέγξιμος.

"Οι αριθμοί λένε ό,τι τους πείς" έλεγε ένας καθηγητής μου στο Πανεπιστήμιο...

Παραδέχομαι οτι υπάρχει και πρόβλημα διαμοιρασμού όπως υπάρχει και πρόβλημα πειρατείας. Δεν παραδέχομαι όμως κανένα αριθμό που δίνει η Nova στη δημοσιότητα (ακόμα και τους ισολογισμούς της, τους αντιμετωπίζω με σκεπτικισμό !).

Φίλιππος

@mouratos: Σίγουρα με τους αριθμούς μπορείς να πεις ψέμματα. Επίσης είναι πολύ δύσκολο να βρεις το μέγεθος μίας παράνομης πράξης. Όσο αξιόπιστα είναι πχ τα στοιχεία που αναφέρουν ως μέγεθος της διαφθοράς στη χώρα μας το 8% του ΑΕΠ, άλλο τόσο αξιόπιστα μπορεί να είναι και αυτά στα οποία αναφερόμαστε.

Εγώ όμως δε μένω στα νούμερα αυτά καθ' αυτά. Κάνω μία λογική προσέγγιση και λέω πως αφού η Nova θεωρεί την λαθροθέαση να αριθμεί περί τις 350.000, το πιο πιθανό είναι να είναι τόσοι ή λιγότεροι. Εκτός κι αν υπάρχει κατά τη γνώμη σου κάποιος λόγος να παρουσιάζουν την λαθροθέαση μικρότερη απ' όσο είναι.

Συνεπώς, αν δεχτώ το ίσως υπερβολικό νούμερο της Nova για την λαθροθέαση, καταλήγω στο συμπέρασμα πως το θεωρητικό ταβάνι της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα είναι οι 700.000 συνδρομητές.

Στην Πορτογαλία με σχεδόν ίδιο πληθυσμό με μας υπάρχουν ήδη 1.2 εκατ. συνδρομητές σε ψηφιακές πλατφόρμες, δορυφορικές, καλωδιακές ή iptv αλλά εκεί δεν έχουν και τόσο πολλά ελεύθερα επίγεια κανάλια

Εκτός κι αν υπάρχει κατά τη γνώμη σου κάποιος λόγος να παρουσιάζουν την λαθροθέαση μικρότερη απ' όσο είναι.

Μα ασφαλώς και υπάρχει λόγος !

Αν βγεί και πεί "έχω 350.000 νόμιμους και 650.000 παράνομους", αυτόματα σημαίνει οτι είναι διάτρητη, που απο μόνο του θα αποτελέσει πρόσθετο κίνητρο για να αυξηθεί η παράνομη θέαση !!!!
(Λογικό, αφου θα σημαίνει οτι και "η κουτσή Μαρία" μπορεί να το κάνει).

Γι αυτό δεν πιστεύω ΚΑΝΕΝΑ νούμερο που βγάζουν στον αέρα δημόσια.

Ας μην κοροιδευόμαστε,ότι έκανε η nova το έκανε αποκλειστικά για το κέρδος της,αυτός είναι ο μοναδικός γνώμονας τους.Δεν τους νοιάζει εάν είσαι εσύ ευχαριστημένος,αλλά εάν είσαι συνδρομητής.Οι περισσότεροι συνδρομητές της,είναι στην επαρχία,εκεί δηλαδή που υπάρχει πρόβλημα.HD λέγαμε πως θα δώσε το 2008 λόγω του Euro,μίας και θα ξεκίναγε ο ΟΤΕ,τώρα,πάλι τα ίδια με την διαφορά του ότι θα ξεκινήσει ο ΟΤΕ.

Φυσικά και το έκανε για το κέρδος της, αν όμως ο συνδρομητής είναι δυσαρεστημένος...θα τον χάσει, οπότε το να ειναι ευχαριστημένος μετράει πάρα πολύ, όχι μόνο στην Nova αλλά και στον καθένα που πουλά "υπηρεσίες"
Να μην ξεχνάμε ότι οι απαιτήσεις των μελών ενος ειδικευμένου φόρουμ audio-video δεν είναι και αυτές του μέσου όρου, ειδικά στην επαρχία ελα να αναφέρεις τις λέξεις blu ray, υψηλή ευκρίνεια, ακόμη και 16/9 και οι περισσότεροι θα σε κοιτάζουν με το στόμα ανοιχτό! (Ρε τι λεει τώρα ο ...μεγάλος!)
Η 29αρα CRT θεωρείται ακόμη μεγαλη τηλεόραση και όσοι παίρνουν ευρείας οθόνης (αφου...δεν υπάρχουν άλλες πλέον) γεμίζουν πάντα την οθόνη ανεξαρτήτως παραμόρφωσης...την οποία άλλωστε ούτε καν αντιλαμβάνονται!
Εχω πάει και σε σπίτια ζάπλουτων και βλέπουν τηλεόραση σε 14αρες ενω απέξω είναι παρκαρισμένες οι Πόρσε!
Η Nova τα έχει μετρήσει καλά αυτά που λεω (δυστυχώς για μας τους απαιτητικούς!)

Παιδιά το νήμα έχει φύγει απ' το θέμα του.
Τελικά υπάρχει καμμιά συχνότητα που να δοκιμάζει η Nova HD εκπομπή?
Πήρα έναν DM800 HD και δεν έχω που να τον δοκιμάσω!

Last edited:

Φυσικά και το έκανε για το κέρδος της, αν όμως ο συνδρομητής είναι δυσαρεστημένος...θα τον χάσει, οπότε το να ειναι ευχαριστημένος μετράει πάρα πολύ, όχι μόνο στην Nova αλλά και στον καθένα που πουλά "υπηρεσίες"
Να μην ξεχνάμε ότι οι απαιτήσεις των μελών ενος ειδικευμένου φόρουμ audio-video δεν είναι και αυτές του μέσου όρου, ειδικά στην επαρχία ελα να αναφέρεις τις λέξεις blu ray, υψηλή ευκρίνεια, ακόμη και 16/9 και οι περισσότεροι θα σε κοιτάζουν με το στόμα ανοιχτό! (Ρε τι λεει τώρα ο ...μεγάλος!)
Η 29αρα CRT θεωρείται ακόμη μεγαλη τηλεόραση και όσοι παίρνουν ευρείας οθόνης (αφου...δεν υπάρχουν άλλες πλέον) γεμίζουν πάντα την οθόνη ανεξαρτήτως παραμόρφωσης...την οποία άλλωστε ούτε καν αντιλαμβάνονται!
Εχω πάει και σε σπίτια ζάπλουτων και βλέπουν τηλεόραση σε 14αρες ενω απέξω είναι παρκαρισμένες οι Πόρσε!
Η Nova τα έχει μετρήσει καλά αυτά που λεω (δυστυχώς για μας τους απαιτητικούς!)

Θα συμφωνούσα απόλυτα αν δεν έκανε η συνδρομή 60 ευρώ(77 με pvr και ΧΧΧ κανάλια). Ας είχε 30 ευρώ το full πακέτο και θα είχες δίκαιο.