HD κανάλια στη NOVA

Re: NOVA-HD

Για βοηθήστε με λίγο ή μήπως μου έχει ξεφύγει κάτι, η εκπομπή των HD καναλιών θα γίνει τελικά σε dvb-s mpeg4 ?

περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό, να μεταμορφωθεί η συχνότητα ας πούμε (!) ?

Attachments

• fr.jpg
    fr.jpg
    140 KB · Views: 57
Απάντηση: NOVA-HD

DVB-S και Mpeg-4/H.264 είναι αρκετά συχνό, δεν πρωτοτυπεί σε κάτι η nova...

Μμμμμ αφού το λες ! (εξακολουθώ να έχω αντίθετη άποψη παρόλα αυτά-το αρκετά συχνό είναι συζητήσιμο, ίσως επανέλθω με στοιχεία αν βρω χρόνο). :2thumb22sup:

Re: Απάντηση: NOVA-HD

Το πρότυπο μια χαρά είναι, δεν παίζει κανένα μα κανένα " "πρόβλημα" "

Απάντηση: Re: Απάντηση: NOVA-HD

Το πρότυπο μια χαρά είναι, δεν παίζει κανένα μα κανένα " "πρόβλημα" "

Δεν αντιλέγω απλά κάνω μια σκέψη !
Αφού υποθετω ότι αγοράστηκε νέος εξοπλισμός γιατί δεν ακολουθήθηκε το νέο πρότυπο dvb-s2 που δίνει αυξημένες δυνατότητες εκπομπής περισσότέρων καναλιών σε ένα πομπό !
Οι μόνες απαντήσεις που μπορώ να δώσω είναι ότι είναι ικανοποιημένοι με τα 3hd κανάλια και αρκετά μελλοντικά θα προβούν σε νέα hd κανάλια σε άλλο πομπό.
Δεν γνωρίζω την διαδικασία που μπορoύν να περάσουν σε s2 και αν γίνεται με τον ήδη υπάρχοντα εξοπλισμό τους.
Αν συνεχίσουν σε dvb-s και θελήσουν να δώσουν νέες hd υπηρεσίες θα πρέπει είτε να νοικιάσουν νέο πομπό είτε να βγάλουν κάποια κανάλια από το πακέτο.
Eδω μιλάμε για φτηνότερο κόστος σε τέτοιες εποχές, ώστε να ωφεληθεί και ο καταναλωτής με μειωμένες τιμές χωρις μείωση υπηρεσιών, και βλέπω το αντίθετο.
Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι είτε λιγότερες υπηρεσίες είτε ακριβότερες αφού ο καταναλωτής θα πληρώνει εντέλει.
Τι να πω, αν ξέρει κάποιος ας μας φωτίσει !

Nαι αλλα ειναι και οι νεοι συνδρομητες , αυτοι τι πρεπει να κανουν δηλαδη ?

τι εννοεις..?αγοραζεις τον δεκτη και πληρωνεις το πακετο σου συν 5 ευρω επιπλεον το μηνα.
δεν ξερω εαν εχεις προσφορα για τους 2 πρωτους μηνες(δωρεαν)και τι γινεται στην περιπτωση που το μπουκετο που εχεις επιλεξει δεν ειναι το full που περιλαμβανει και τα 3,αλλα το sports που περιλαμβανει 2 απο τα 3 hd.
παλι 5 ευρω πληρωνεις?(προφανως ναι..)

Βεβαια ολες αυτες οι αποριες,θα επρεπε να ειχαν απαντηθει απο την ιδια την εταιρία , αν μιλουσαμε φυσικα για μια σοβαρη εταιρία .:mad:

εννοηται...

Οι μεταδόσεις HD ξεκινούν 25/08 με τον αγώνα Ελλάδα - ΗΠΑ στο μπάσκετ !

νομιζω οτι θα ειναι η μοναδικη μεταδοση μεχρι την 1/9.
τοτε ξεκινανε ολα τα hd κανονικη μεταδοση προγραμματος.

τι εννοεις..?αγοραζεις τον δεκτη και πληρωνεις το πακετο σου συν 5 ευρω επιπλεον το μηνα.
δεν ξερω εαν εχεις προσφορα για τους 2 πρωτους μηνες(δωρεαν)και τι γινεται στην περιπτωση που το μπουκετο που εχεις επιλεξει δεν ειναι το full που περιλαμβανει και τα 3,αλλα το sports που περιλαμβανει 2 απο τα 3 hd.
παλι 5 ευρω πληρωνεις?(προφανως ναι..)

Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι καποιος που θελει εδω και λιγες ημερες να γινει συνδρομητης της NOVA στην ουσια δεν μπορει ..

Θα μπορουσε να υπαρχει προβλαψη να ειναι δωρεαν ο SD δεκτης και μολις κυκλοφορησει ο HD να πληρωσει τα 129 και να τον προμηθευτει ..

Μμμμμ αφού το λες ! (εξακολουθώ να έχω αντίθετη άποψη παρόλα αυτά-το αρκετά συχνό είναι συζητήσιμο, ίσως επανέλθω με στοιχεία αν βρω χρόνο). :2thumb22sup:

Δες τις εκπομπές καναλιών HD στους διάφορους δορυφόρους εδώ,

http://www.flysat.com/satlist-hd.php

Εννοείται ότι οι εκπομπές σε DVB-S2 είναι πλειοψηφία, αλλά υπάρχουν αρκετές εκπομπές και σε DVB-S.

Δες τις εκπομπές καναλιών HD στους διάφορους δορυφόρους εδώ,

http://www.flysat.com/satlist-hd.php

Εννοείται ότι οι εκπομπές σε DVB-S2 είναι πλειοψηφία, αλλά υπάρχουν αρκετές εκπομπές και σε DVB-S.

Λες να μην τις ξέρω ! :flipout:
Αλλά τι χολοσκάω, είναι παντελώς γνωστό ότι ο Έλληνας είναι πιο έξυπνος και περισσότερο ενημερωμένος από τον κάθε βλάχο-Ευρωπαίο του :
sky digital uk/de/it / C+ NED/cyfra/digital+ / Digit-alb(μπλιάχ) κλπ.
Τι θέλω κι ασχολούμαι ! :BDGBDGB53::guitarist:

:offtopic:

Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι καποιος που θελει εδω και λιγες ημερες να γινει συνδρομητης της NOVA στην ουσια δεν μπορει ..

Θα μπορουσε να υπαρχει προβλαψη να ειναι δωρεαν ο SD δεκτης και μολις κυκλοφορησει ο HD να πληρωσει τα 129 και να τον προμηθευτει ..

δεν διαθετουν καθολου sd δεκτη..?
ωραιο κι`αυτο....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: NOVA-HD

Δεν αντιλέγω απλά κάνω μια σκέψη !
Αφού υποθετω ότι αγοράστηκε νέος εξοπλισμός γιατί δεν ακολουθήθηκε το νέο πρότυπο dvb-s2 που δίνει αυξημένες δυνατότητες εκπομπής περισσότέρων καναλιών σε ένα πομπό !
Οι μόνες απαντήσεις που μπορώ να δώσω είναι ότι είναι ικανοποιημένοι με τα 3hd κανάλια και αρκετά μελλοντικά θα προβούν σε νέα hd κανάλια σε άλλο πομπό.
Δεν γνωρίζω την διαδικασία που μπορoύν να περάσουν σε s2 και αν γίνεται με τον ήδη υπάρχοντα εξοπλισμό τους.
Αν συνεχίσουν σε dvb-s και θελήσουν να δώσουν νέες hd υπηρεσίες θα πρέπει είτε να νοικιάσουν νέο πομπό είτε να βγάλουν κάποια κανάλια από το πακέτο.
Eδω μιλάμε για φτηνότερο κόστος σε τέτοιες εποχές, ώστε να ωφεληθεί και ο καταναλωτής με μειωμένες τιμές χωρις μείωση υπηρεσιών, και βλέπω το αντίθετο.
Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι είτε λιγότερες υπηρεσίες είτε ακριβότερες αφού ο καταναλωτής θα πληρώνει εντέλει.
Τι να πω, αν ξέρει κάποιος ας μας φωτίσει !

Όλα αυτά ΘΑ γίνουν με κάνα καινούριο hotbird στο μέλλον . . .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: NOVA-HD

Όλα αυτά ΘΑ γίνουν με κάνα καινούριο hotbird στο μέλλον . . .

Μπορεί να μας πει κάποιος πόσο κοστίζει ένας αναμεταδότης στον hotbird;
Kαι αν μπορεί κάποιος να μας απαντήσει ποιος θα πληρώσει το κόστος αυτό;
(άντε σταματάω εδώ γιατί πολύ κακός έγινα σήμερα ). :ADFAD2:

Ενημερωτικά σήμερα ήρθαν οι HD δέκτες στην Καστοριά και φίλος μου παρέλαβε το πρώτο κομμάτι (απο τα 3 που ειχαν φέρει). Πλήρωσε 129 ευρώ και θα δίνει 62 ευρώ (περιπου) τον μήνα για το full pack και τα HD για τα οποία δεν θα πληρώσει τους 12 πρώτους μήνες, παρόλο που ειχε διακόψει την συνδρομή πριν 7-8 μήνες (θεωρήθηκε παλιός συνδρομητής). Πακέτο πήρε και Forthnet αντι ΟΤΕ και έτσι συνολικά θα έχει άλλο ένα όφελος της ταξεως του 20%
Πηγα στο σπιτι του νωρίτερα να συνδέσω το μηχάνημα, αλλά ατυχήσαμε στην ενεργοποίηση της κάρτας γιατι η κοπέλα στα κεντρικά δεν μπόρεσε να εντοπίσει στην βάση δεδομένων της τον σειριακό αριθμό του δέκτη! Ετσι θα περασει πάλι αύριο το πρωί απο την Forthnet, υποθέτουμε ότι μαλλον αμελησαν ή δεν πρόλαβαν απο το κατάστημα να στείλουν τον αριθμό στα κεντρικά ή κάποιος υπάλληλος στο λογισμικό δεν έχει περάσει στο σύστημα τους σειριακούς των πολύ πρόσφατων δεκτών. Τα συμβόλαια έτσι κι αλλιώς θα υπογραφούν στις 25 Αυγούστου, αφού τότε θα αρχίσει η επίσημη διάθεση του δέκτη.
Σε ότι αφορά τον δέκτη, εμφανισιακά είναι όμορφος και μικρούλης (όχι σαν τον ντρημποξ800 αλλά πολύ μικρότερος απο τα παλιά μοντέλα) και δείχνει αρκετά ποιοτικός. Κάναμε και την δορυφορική αναβάθμιση (απαραίτητη για να γίνει η ενεργοποίηση) η οποία πήρε 12-15 λεπτά. Δεν βρήκαμε πουθενά γραμμένο το τετραψήφιο πιν για το μενού εγκατάστασης, αλλά ο δέκτης δούλεψε στα ελεύθερα και χωρίς αυτό, αφού το πιάτο βλέπει μόνο Χότ Μπερντ (το πιν ΔΕΝ ειναι ούτε 0000, ούτε 9949, δεν ρίσκαρα να δοκιμάσω τρίτο). Το πακέτο περιλαμβάνει scart αλλά όχι καλώδιο hdmi και τα ελεύθερα κανάλια έδειχναν αρκετά καλά (συγκριτικά με το παλιό) σε 720p που το όρισα να βγάζει, γιατί ο φίλος μου έχει HD Ready τηλεόραση, αρκετά παλιά (του ειπα να την παει στην κρεβατοκάμαρα και να πάρει μιά σωστή για το σαλόνι, οι lcd τετραετίας έχουν...άθλια εικόνα!)
Περισσότερα μόλις ενεργοποιήσουμε τον δέκτη και πιο πολλά απο 1 Σεπτεμβρίου που θα βλέπει χαντε (θα τον δανειστω για μελέτη και στο σπίτι)

Ενημερωτικά σήμερα ήρθαν οι HD δέκτες στην Καστοριά και φίλος μου παρέλαβε το πρώτο κομμάτι (απο τα 3 που ειχαν φέρει). Πλήρωσε 129 ευρώ και θα δίνει 62 ευρώ (περιπου) τον μήνα για το full pack και τα HD για τα οποία δεν θα πληρώσει τους 12 πρώτους μήνες, παρόλο που ειχε διακόψει την συνδρομή πριν 7-8 μήνες (θεωρήθηκε παλιός συνδρομητής). Πακέτο πήρε και Forthnet αντι ΟΤΕ και έτσι συνολικά θα έχει άλλο ένα όφελος της ταξεως του 20%
Πηγα στο σπιτι του νωρίτερα να συνδέσω το μηχάνημα, αλλά ατυχήσαμε στην ενεργοποίηση της κάρτας γιατι η κοπέλα στα κεντρικά δεν μπόρεσε να εντοπίσει στην βάση δεδομένων της τον σειριακό αριθμό του δέκτη! Ετσι θα περασει πάλι αύριο το πρωί απο την Forthnet, υποθέτουμε ότι μαλλον αμελησαν ή δεν πρόλαβαν απο το κατάστημα να στείλουν τον αριθμό στα κεντρικά ή κάποιος υπάλληλος στο λογισμικό δεν έχει περάσει στο σύστημα τους σειριακούς των πολύ πρόσφατων δεκτών. Τα συμβόλαια έτσι κι αλλιώς θα υπογραφούν στις 25 Αυγούστου, αφού τότε θα αρχίσει η επίσημη διάθεση του δέκτη.
Σε ότι αφορά τον δέκτη, εμφανισιακά είναι όμορφος και μικρούλης (όχι σαν τον ντρημποξ800 αλλά πολύ μικρότερος απο τα παλιά μοντέλα) και δείχνει αρκετά ποιοτικός. Κάναμε και την δορυφορική αναβάθμιση (απαραίτητη για να γίνει η ενεργοποίηση) η οποία πήρε 12-15 λεπτά. Δεν βρήκαμε πουθενά γραμμένο το τετραψήφιο πιν για το μενού εγκατάστασης, αλλά ο δέκτης δούλεψε στα ελεύθερα και χωρίς αυτό, αφού το πιάτο βλέπει μόνο Χότ Μπερντ (το πιν ΔΕΝ ειναι ούτε 0000, ούτε 9949, δεν ρίσκαρα να δοκιμάσω τρίτο). Το πακέτο περιλαμβάνει scart αλλά όχι καλώδιο hdmi και τα ελεύθερα κανάλια έδειχναν αρκετά καλά (συγκριτικά με το παλιό) σε 720p που το όρισα να βγάζει, γιατί ο φίλος μου έχει HD Ready τηλεόραση, αρκετά παλιά (του ειπα να την παει στην κρεβατοκάμαρα και να πάρει μιά σωστή για το σαλόνι, οι lcd τετραετίας έχουν...άθλια εικόνα!)
Περισσότερα μόλις ενεργοποιήσουμε τον δέκτη και πιο πολλά απο 1 Σεπτεμβρίου που θα βλέπει χαντε (θα τον δανειστω για μελέτη και στο σπίτι)

1234..τον δοκιμασα εχθες στο καταστημα..

εδω http://panagoulis.gr/services_nova/990 Panasat.html λεει διαθεσιμος.
δεν νομιζω οτι ξεστοκαραν...

Ακομα και να υπαρχουν καποιοι SD δεκτες σε καποια καταστηματα , θα πρεπει καποιος να πληρωσει τον SD και μετα να ξαναπληρωσει ολο το ποσο του HD ..

Τελος παντω πιστευω οτι αυριο θα ξεκινησει η διαθεση του δεκτη κ πλεον θα εχουμε ποιο ολοκληρωμενη εικονα .

Παιδια ειμαι σε ενα καφε που εχει ενας φιλος και του τον εστειλε η Nova προχτες...δεν ξερω...αλλα η εικονα του μου φαινεται λιγο καλυτερη...μολις τελειωσει το ημιχρονο του c.l θα παρω το control και θα τον ψαξω...αναμενετε εντυπωσεις εντος ολιγου...

Και εγώ τον έχω παραγγείλει αλλά ακόμα τον περιμένω...αύριο μάλλον θα τον έχω και θα σας πω εντυπώσεις.Πάντως το 12άμηνο συμβόλαιο δεν μου έχει κάτσει και πολύ καλά...

βλεπουν C.L και δεν με αφηνουν να τον ψαξω....το menu του παντως ειναι πιο καλο απο τον παλιο...Aλλα ειναι Nova-ποιημενο,αρα χλωμο το βλεπω να μπορουμε να δουμε και αλλα εκτος της Nova!

βλεπουν C.L και δεν με αφηνουν να τον ψαξω....το menu του παντως ειναι πιο καλο απο τον παλιο...Aλλα ειναι Nova-ποιημενο,αρα χλωμο το βλεπω να μπορουμε να δουμε και αλλα εκτος της Nova!
απλά δες και τι δείχνουν τα hd κανάλια τώρα...ή είναι απλά κλειστά.

Να ρωτησω και εγω εσας τους πιο εμπειρους χρηστες δορυφορικης τηλεορασης. Διαβαζω πολυ συχνα οτι καποιοι κραζετε τη Νοβα και τους πελατες της που πληρωνουμε παρα πολλα χρηματα γι' αυτο που μας προσφερουν. Εγω εχω το αθλητικο πακετο και επειδη εχω συνδυασει forthnet και εξοφλω μεσω παγιας εντολης πληρωνω 39,93/μηνα για τη Νοβα. Τωρα αν αλλαξω το δεκτη μου θα δωσω 129 ευρω και την καρτα μου για το νεο δεκτη και τη νεα καρτα. Αν επιμερισω το κοστος του νεου δεκτη 129 ευρω/12 μηνες= 10,75 ευρω/μηνα επιπλεον σε σχεση με την τωρινη μου κατασταση χωρις hd και μ' ελευθερη καρτα. Εγω δεν ειμαι εμπειρος χρηστης δορυφορικης και θελω να ρωτησω το εξης.. Εγω που θελω να βλεπω τη νεα ποδοσφαιρικη σεζον ελληνικο πρωταθλημα με ελληνικο ηχο και hd (εστω 1-2 ματς) εχω αλλη επιλογη στο δορυφορικο χαρτη με κοστος μικροτερο απο τα 50,68 ευρω/μηνα ή οχι? Μιλαω μονο για το κοστος και τιποτα αλλο. Δε με νοιαζει αν η καρτα μου θα ειναι παντρεμενη ή αρραβωνιασμενη, δε με νοιαζει αν θα πιανω μονο τα καναλια της Νοβα, δε με νοιαζει το 12μηνο συμβολαιο. Με νοιαζει μονο αυτο που θελω να βλεπω και το κοστος συνδρομης και δεκτη. Υπαρχει κατι φθηνοτερο γι' αυτο που ζηταω απο τα 50,68 ευρω/μηνα ?

Last edited: