HD κανάλια στη NOVA

Re: NOVA-HD

χθες που έδειχνε τους lakers στο nova hd η εικόνα έκανε κάποια blocks στις γρηγορες κυρίως κινήσεις...το ίδιο μου φάνηκε και στο παοκ αρης...μήπως έχουν μειώσει το bitrate?

χθες που έδειχνε τους lakers στο nova hd η εικόνα έκανε κάποια blocks στις γρηγορες κυρίως κινήσεις...το ίδιο μου φάνηκε και στο παοκ αρης...μήπως έχουν μειώσει το bitrate?

Έχω την εντύπωση ότι έχει να κάνει με το FEC (forward error correction)

μολις με πηραν τηλ απο την νοβα για ενα mail με παραπονα που ειχα στειλει μεταξυ αλλων μου ειπαν πως σε λιγες μερες θα γινει αναβαθμιση για novascope και games για το κουμπι alt δεν ηξερε και για το πρωσοπικα μπουκετα δυσκολα να τα βαζουμε με τη σειρα με την οποια εμεις θελουμε. και ο ηχος απο τον κοσμο σε αγωνες σιγα σιγα θα βελτιωθει (τεχνικη λογοι μου ειπε)να ακουγονται δηλαδη οι οπαδοι πιο δυνατα και καθαρα. παντως για να πω την αληθεια με παραξενεψε που με πηραν τηλεφωνο για ενα maiλ με παραπονα !σπανια γινεται αυτο . για αυτο παιδια οτι παραπονο εχετε στελνετε mail μπας και διορθωσουν αρκετα πραγματα.

να ρωτησω ειμαι παλιος συνδρομιτης νοβα ομως εδω και 2 χρονια την εχω κοψει... τωρα αν την ενεργοποιησω παλι στο πακετο HD θεωρουμε παλιος για να το παρω δωρεαν για 12 μηνες οπως ειναι η προσφορα?

Εγώ που την είχα κόψει 2 χρόνια θεωρήθηκα παλιός και το πήρα δωρεάν.

To bitrate το έχουν σταθερό στα 10Mbit και όχι με στατιστική συμπίεση. Οπότε σε πολύ γρήγορη κίνηση που τα 10Mbit δεν επαρκούν, έχει macroblocks. Είναι μία από τις ερωτήσεις που τέθηκαν στο troll ertakis, και φυσικά δε λάβαμε καμία απάντηση.

Ναι , έχει διαφορά η σύνδεση HDMI φυσικά προς το καλύτερο .

Eξαρταται απο την τηλεοραση και τα ηλεκτρονικα που εχει.

Στις δικες μου η διαφορα HDMI-scart ειναι ελαχιστη.

Αλλο κατασκευαστες δεν δινουν σημασια στις αναλογικες συνδεσεις (scart) πλεον και εκει η διαφορα ειναι πιο ορατη.

μολις με πηραν τηλ απο την νοβα για ενα mail με παραπονα που ειχα στειλει μεταξυ αλλων μου ειπαν πως σε λιγες μερες θα γινει αναβαθμιση για novascope και games για το κουμπι alt δεν ηξερε και για το πρωσοπικα μπουκετα δυσκολα να τα βαζουμε με τη σειρα με την οποια εμεις θελουμε. και ο ηχος απο τον κοσμο σε αγωνες σιγα σιγα θα βελτιωθει (τεχνικη λογοι μου ειπε)να ακουγονται δηλαδη οι οπαδοι πιο δυνατα και καθαρα. παντως για να πω την αληθεια με παραξενεψε που με πηραν τηλεφωνο για ενα maiλ με παραπονα !σπανια γινεται αυτο . για αυτο παιδια οτι παραπονο εχετε στελνετε mail μπας και διορθωσουν αρκετα πραγματα.

και μενα με πηραν τηλεφωνο σημερα για τη διαμαρτυρια που τους εκανα για το οτι χασαμε λεφτα εμεις που αγορασαμε τον αποκωδικοποιητη ενω τωρα ειναι δωρεαν και αρχισαν και μου ελεγαν κινεζικα.
δεν πειραζει ομως καλο ειναι να διαμαρτυρόμαστε.

Μήπως γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει ελπίδα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπάρχουσα εγκατάσταση HD δέκτη και full-pack συνδρομής (κάρτα Zeta) της Nova για τη λήψη των HD καναλιών με μόνο εγγραφή στην HD υπηρεσία χωρίς την υποχρεωτική προμήθεια του HD δέκτη που δίνει η Nova; Έχουν γραφτεί στο forum κάποια πράγματα για σχετικές προσφυγές κλπ. Υπάρχει κάποια εξέλιξη;

Ευχαριστώ.

Υπάρχει ξέρεις κάνεις να απενεργοποιήσω την επιλογή που έχει το scart να πηγαίνει στο κατευθείαν όταν ανοίξεις την TV. Στον panasat είχε 2 scart και εάν το έβαζες στο VCR δεν είχε αυτή την βλακεία.

Υπάρχει ξέρεις κάνεις να απενεργοποιήσω την επιλογή που έχει το scart να πηγαίνει στο κατευθείαν όταν ανοίξεις την TV. Στον panasat είχε 2 scart και εάν το έβαζες στο VCR δεν είχε αυτή την βλακεία.

Άνοιξε το scart αν μπορείς και κόψε το καλώδιο από το 8 ποδαράκι :violent-smiley-030:

Άνοιξε το scart αν μπορείς και κόψε το καλώδιο από το 8 ποδαράκι :violent-smiley-030:

Σε ευχαριστώ πολύ. Δεν ξέρεις από την κόπο με γλίτωσες. Το scart το έχω μόνο για όταν έχει ταυτόχρονα 2 αγώνες για να κάνει η TV PiP. Έχω 2 δέκτες και η TV μου κάνει PiP μόνο με 1 HDMI + 1 Scart. Και έτσι έχω συνδεμένους και τους 2 δέκτες με HDMI + Scart και ανάλογα την χρήση επιλέγω.

Γεια σας παιδια!! Χαιρετω την παρεα!!
Οπως μπορειτε να δειτε, ειμαι εντελως καινουργιο μελος εδω και αυτο ειναι το πρωτο μου ποστ!
Επισης, οπως ισως μπορειτε να συμπερανετε(για να γραφω το πρωτο μου ποστ εδω), ενδιαφερομαι για την προμηθεια nova (παλι για πρωτη φορα) κατα προτιμηση με δυνατοτητες PVR και multiview(αν το γραφω σωστα!! δηλαδη θεαση σε δυο TV).
Με τις ελαχιστες γνωσεις μου σχετικα με δορυφορικα, τα λιγα που διαβασα εδω και οσο εψαξα γενικοτερα στο internet, ειναι προφανες πως ο PVR δεκτης της nova θα ειναι ο παρακατω:
http://www.pace.com/global/products-capabilities/products/tds865/
Προφανως παλι (οπως μπορειτε να διαβασετε και στο παραπανω link) και εχει δυο δεκτες για να μπορει να γραφει και να βλεπουμε ταυτοχρονα(ή και διπλη εγγραφη και παρακολουθηση εγγεγραμμενου προγραμματος).
Και προφανως(τριτη φορα!!!) το multiview θα πραγματοποιειται συνδιαζοντας δυο δεκτες ταυτοχρονα(απλους ή PVR)
Οι περισσοτερο γνωστες ας με διορθωσουν αν κανω καποιο λαθος...

Εκεινο που θα ηθελα να παρατηρησω με βαση τα παραπανω ειναι πως:

1. Τουλαχιστον εχει μεγαλυτερο δισκο (320 GB αντι 80?) απο τον παλιο PVR
αλλα και παλι δεν ειναι τεραστιος και γιατι 2.5" και οχι 3.5"? Μαλλον για θεμα εξοικονομησης ενεργειας(αφου οι 2.5" προερχονται απο φορητους υπολογιστες, εκει που η εξοικονομηση ενεργειας παιζει ρολο) αφου ενας 3.5" θα ηταν πιο φθηνος και πιο μεγαλος σε χωρητικοτητα και δε νομιζω να ηταν δραματικα και καθοριστικα μεγαλυτερος και βαρυτερος για μια συσκευη οπως ενα δεκτης.

2. Θα ειναι εντελως χαζο να χρεωνεται η υπηρεσια PVR. Αυτο (η εγγραφη) ειναι μια δυνατοτητα του δεκτη που το πληρωνεις αγοραζοντας τον σε μεγαλυτερη τιμη. Καταλαβαινω να πληρωνεις το multiview σε μια λογικη τιμη , αντι να εχεις ας πουμε δυο συνδρομες αλλα το PVR μονο του ειναι εκμεταλλευση.
Ειδικα θα ειναι "κλοπη" αφου με το παλιο PVR τα εκανες και τα δυο με μια συσκευη και ενα εξτρα παγιο(και μαλιστα μπορουσες να εγγραφεις και απο τις 2 θεσεις θεασης). Για να κανεις το ιδιο με το νεο συστημα θα θελεις 2 PVR 865 (που φοβαμαι θα ακριβοπληρωσεις) και συνολικα 3 εξτρα παγια???:chinscratch:(2 για τα PVR και ενα για το multiview)
Ας ελπισουμε να χρεωνεται μονο το multiview και οχι το PVR αλλιως ... (προσωπικα) φοβαμαι πως παλι θα μεινω χωρις nova... :coool:

Last edited:

Αααα... ξεχασα πιο πανω (επειδη προσωπικα δε με ενδιαφερει η υπηρεσια HD) στο παραδειγμα με δυο δεκτες και PVR θα πρεπει να πληρωνει και δυο παγια HD? Δηλαδη συνολικα 5 εξτρα παγια???:flipout:
Θα ειναι εντελως γελοιο αν γινει ετσι...
Αν και απο οτι εχω ακουσει απο τη multichoise ολα πρεπει να τα περιμενει κανεις... Ομως οι καιροι ειναι δυσκολοι γενικα και για ολους μας (ερχεται και ανταγωνισμος απο τον OTE?) και λιγη συνεση στις τιμολογησεις και σεβασμος στον καταναλωτη(και τα χρηματακια του που βγαινουν ολο και πιο δυσκολα), δε βλαπει, για να μην πω επιβαλλεται!!

Δεν ξέρω στον καινούργιο τι θα ισχύσει άλλα στον παλιό δεν χρέωναν την εγγραφή. Άπλα για οποιοδήποτε λόγω έκανες διακοπή δεν είχες πρόσβαση σε αυτά που είχες γράψει.

dimitri καλώς ήλθες.

Θα πρέπει αν περιμένεις (όπως και εμείς) μέχρι να ανακοινωθεί ο νέος δέκτης και η υπηρεσία που ζητάς.

Ακόμα δεν υπάρχει κάτι το σίγουρο...

Αααα... ξεχασα πιο πανω (επειδη προσωπικα δε με ενδιαφερει η υπηρεσια HD) στο παραδειγμα με δυο δεκτες και PVR θα πρεπει να πληρωνει και δυο παγια HD? Δηλαδη συνολικα 5 εξτρα παγια???:flipout:
Θα ειναι εντελως γελοιο αν γινει ετσι...
Αν και απο οτι εχω ακουσει απο τη multichoise ολα πρεπει να τα περιμενει κανεις... Ομως οι καιροι ειναι δυσκολοι γενικα και για ολους μας (ερχεται και ανταγωνισμος απο τον OTE?) και λιγη συνεση στις τιμολογησεις και σεβασμος στον καταναλωτη(και τα χρηματακια του που βγαινουν ολο και πιο δυσκολα), δε βλαπει, για να μην πω επιβαλλεται!!

Αγαπητε Δημητρη, φαινεται οτι εχεις απολυτο δικιο!!! μαλλον πανε να κανουν την χοντρη πατατα!!! δηλαδη...: τωρα εχεις υπηρεσια pvr και στις 2 τηλεορασεις σου, οκ? -εννοω με τον pvr3001-και πληρωνεις 7,75/μηνα.
τωρα, δηλ.σε λιγο καιρο, για να εχεις υπηρεσια pvr και στις 2 tv.σου, θα πρεπει να πληρωνεις 2 Χ 7,75/μηνα (ΑΦΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 PVR ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ) + ξεχωριστα υπηρεσια multivision 5-10 ευρω/μηνα, δηλαδη 3 παγια αντι για ενα, και βεβαια συν αλλα 2 παγια αν θελεις υπηρεσια HD και στις 2 τηλεορασεις, αρα μιλαμε για 5 παγια + κανενα 500αρι για αγορα 2 νεων PVR HD.....Προς τα εκει στοχευουν, να εισαι σιγουρος, γιατι κατα ουσια δεν σεβονται τους συνδρομητες τους, ακομα και αν.....το παιζουν "καλοι" μερικες φορες.....βλεπεις δεν υπαρει ανταγωνισμος. Αν αλλαξει κατι σε ολα αυτα που γραφουμε, θα ειναι λογω του κραξιματος που θα φανε....

Απάντηση: Re: NOVA-HD

Δεν ξέρω στον καινούργιο τι θα ισχύσει άλλα στον παλιό δεν χρέωναν την εγγραφή. Άπλα για οποιοδήποτε λόγω έκανες διακοπή δεν είχες πρόσβαση σε αυτά που είχες γράψει.

Τα 7.7 για την υπηρεσία PVR (λες και η χρήση του PVR προϋποθέτει κάποια συγκεκριμένη ενέργεια ή παροχή από την πλευρά της εταιρείας, που επιβαρύνει το κόστος μετάδοσης). Αυτή ήταν η χρέωση...

Απάντηση: Re: NOVA-HD

Προς τα εκει στοχευουν, να εισαι σιγουρος, γιατι κατα ουσια δεν σεβονται τους συνδρομητες τους, ακομα και αν.....το παιζουν "καλοι" μερικες φορες.....βλεπεις δεν υπαρει ανταγωνισμος.
Σε διαβαζω απο την μερα που γραφεις εδω μεσα, και καπου με εχεις μπερδεψη με τα λεγομενα σου. Αληθεια η συνδρομητες της πιστευεις εσυ!! οτι την σεβομαστε?