HD κανάλια στη NOVA

Re: NOVA-HD

Φίλε,john44ath και dimitris,

Φυσικά και είμαι απόλυτα σύμφωνος μαζί σας σχετικά την χρέωση του PVR!!Κι εγώ θεωρώ πως ήταν λογική η χρώση 8 euro/μήνα στον παλιό PVR με τη λογική ότι προσέφερε μια ανεξάρτητη θέαση σε δεύτερη τηλεόραση!
Στον παλιό PVR η nova ονόμαζε τη συγεκριμένη υπηρεσία "υπηρεσία PVR" και ταυτόχρονα η ανεξάρτητη θέαση προσφέρονταν μόνο από το συγκεκριμένο δέκτη που είχε και PVR.Το σωστό θα ήταν να λέγεται υπηρεσία "για δεύτερη tv".Το φωνάζω κι εγώ τώρα ότι η ανεξάρτητη θέαση εφόσον θα γίνεται και από απλούς HD δέκτες θα πρέπει να χρεώνεται το "mutivision" μόνο.
Όπως όμως ανέφερα και πιο πριν και αν δείτε τους όρους της σύμβασης της nova,αναφέρουν υπηρεσία PVR για τον δέκτη NovaBox HD PVR 865 άσχετα που ακόμα δεν τον έχουν βγάλει στην αγορά χωρίς (ακόμα τουλάχιστον) να λένε το οτιδήποτε για multiview.
Γι αυτό πριν εκφράσαμε την υποψία ότι είναι πιθανόν (όχι σωστό φυσικά κατά τη γνώμη μου) να χρεώσουν χωριστά "υπηρεσία PVR" και χωριστά "υπηρεσία multivision"

Ελπίζουμε και περιμένουμε να δούμε πότε θα ανακοινώσουν κάτι σχετικά!
Επικοινώνησε κανείς τώρα πρόσφατα με nova σχετικά με αυτά τα θέματα να μας αναφέρει αν έχει μάθει κάτι νεώτερο από το μέτωπο?Όποιος έχει ενημερωθεί για κάτι σχετικό ας μας αναφέρει αν έχει την καλοσύνη!

Φιλικά,
Μάνος.

Last edited:

Φίλε,john44ath και dimitris,

Φυσικά και είμαι απόλυτα σύμφωνος μαζί σας σχετικά την χρέωση του PVR!!Κι εγώ θεωρώ πως ήταν λογική η χρώση 8 euro/μήνα στον παλιό PVR με τη λογική ότι προσέφερε μια ανεξάρτητη θέαση σε δεύτερη τηλεόραση!
Στον παλιό PVR η nova ονόμαζε τη συγεκριμένη υπηρεσία "υπηρεσία PVR" και ταυτόχρονα η ανεξάρτητη θέαση προσφέρονταν μόνο από το συγκεκριμένο δέκτη που είχε και PVR.Το σωστό θα ήταν να λέγεται υπηρεσία "για δεύτερη tv".Το φωνάζω κι εγώ τώρα ότι η ανεξάρτητη θέαση εφόσον θα γίνεται και από απλούς HD δέκτες θα πρέπει να χρεώνεται το "mutivision" μόνο.
Όπως όμως ανέφερα και πιο πριν και αν δείτε τους όρους της σύμβασης της nova,αναφέρουν υπηρεσία PVR για τον δέκτη NovaBox HD PVR 865 άσχετα που ακόμα δεν τον έχουν βγάλει στην αγορά χωρίς (ακόμα τουλάχιστον) να λένε το οτιδήποτε για multiview.
Γι αυτό πριν εκφράσαμε την υποψία ότι είναι πιθανόν (όχι σωστό φυσικά κατά τη γνώμη μου) να χρεώσουν χωριστά "υπηρεσία PVR" και χωριστά "υπηρεσία multivision"

Ελπίζουμε και περιμένουμε να δούμε πότε θα ανακοινώσουν κάτι σχετικά!
Επικοινώνησε κανείς τώρα πρόσφατα με nova σχετικά με αυτά τα θέματα να μας αναφέρει αν έχει μάθει κάτι νεώτερο από το μέτωπο?Όποιος έχει ενημερωθεί για κάτι σχετικό ας μας αναφέρει αν έχει την καλοσύνη!

Φιλικά,
Μάνος.

Χθες εστειλα μια επιστολη στην νοβα με e-mail, υπο την μορφη αποριων, αλλα και κανοντας παραπονα σχετικα με την υποθεση PVR & PVR HD, MULTIVISION κλπ....., σημερα το απογευμα με πηραν τηλεφωνο αλλα δυστυχως δεν ειδα την κληση στο κινητο μου, οποτε δεν μιλησα μαζι τους....πηρα πισω αλλα δεν γνωριζαν ποιος πηρε απο εκει. μου ειπαν οτι θα ξαναπαρει καποιος.
τωρα κατι αλλο...και αν μπορει καποιος να βοηθησει....
εχω τον PVR3001...και στην τηλεοραση μου πισω στο φοντο φαινονται καποιες καθετες, σταθερες λευκες γραμμες! σε ολα τα καναλια και μονο οταν βλεπω μεσω νοβα. και στις 2 τηλεορασεις. πηγα το μηχανημα σε τεχνικο. καταληξαμε οτι δεν φταιει ουτε το μηχανημα ουτε η tv. βεβαια, (και το pvr του τεχνικου το ιδιο εκανε), αλλα φταιει η συμπιεση του σηματος απο την νοβα?! ή κατι τετοιο τελος παντων!
οποιος εχει pvr ας το τσεκαρει στην t.v. του και αν υπαρχει καποιος ειδικος ας μας πει τι μπορει να γινει και αν φτιαχνεται αυτη η κατασταση!

Φίλε john44ath,

Πιστεύω ότι θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να μαθαίναμε τι έχει να πει η nova σχετικά με τους προβληματισμούς μας περί PVR,PVR HD,multivision,πως θα γίνεται,χρεώσεις, το θέμα των παράλογων χρεώσεων που λέγαμε κλπ.
Αν έχεις την καλοσύνη,αφού μιλήσεις με τη nova,ανέφερε μας τι έμαθες σχετικά με το ζήτημα!Προσωπικά περιμένω με μεγάλη αγωνία και περιέργεια!
Όσον αφορά το δεύτερο τεχνικό θέμα που λες,δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω μιας κι ακόμα δεν έχω nova (τώρα περιμένω να δω τι θα γίνει με το θέμα που λέμε ώστε να βάλω) όμως αν θυμάμαι καλά είχε πάρει το μάτι μου για κάποιες γραμμές που εμφανίζονταν με τους παλιούς δέκτες και μου φαίνεται πως κάπου ή σε αυτό το νήμα ή σε αυτό εδώ:

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=64834

αναφέρανε ότι στον νέο HD δέκτη (NovaBox HD 831) δεν εμφανίζονταν!

Ας μιλήσει όμως καλύτερα κάποιος που ξέρει το θέμα από πρώτο χέρι!

Θα περιμένω με αγωνία τα νέα σου από τη nova φίλε john44ath!

Για να δούμε...

Φιλικά,
Μάνος.

Εγώ θα πω το άλλο. Βρείτε μου έναν δεκτή οποιαδήποτε μάρκας που να έχει υποδοχή για δεύτερη τηλεόραση. Όχι άλλο να βλέπεις και άλλο να γράφεις ούτε μεσώ web interface. Καθαρά 2 τηλεόρασης. Εγώ όσο έψαξα δεν βρήκα.

Απάντηση: Re: NOVA-HD

Εγώ θα πω το άλλο. Βρείτε μου έναν δεκτή οποιαδήποτε μάρκας που να έχει υποδοχή για δεύτερη τηλεόραση. Όχι άλλο να βλέπεις και άλλο να γράφεις ούτε μεσώ web interface. Καθαρά 2 τηλεόρασης. Εγώ όσο έψαξα δεν βρήκα.
Δεν το εψαξες καλα, υπαρχει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: NOVA-HD

Δεν καταλαβαίνω μερικά πράγματα...Φταίει η Νόβα που διακόπτονται τα πρωταθλήματα λόγω των εθνικών ομάδων και δεν θα μεταδώσει τίποτα για 2 βδομάδες; Για ότι δικαιώματα έχει πληρώσει, αυτά θα μεταδώσει... Ας της καταλογίζουμε μόνο αυτά για τα οποία έχει την ευθύνη (που είναι και πολλά)....

Πάντως θα μπορούσε να εκπέμπει επαναλήψεις όπως το NS1. Το θέμα έχει ξανασυζητηθεί αλλά νομίζω ότι έχει περάσει αρκετός καιρός.

Μερικά σχόλια/ερωτήσεις:

1. Σύνδεση με δύο τηλεοράσεις είναι εφικτή σε όλους σχεδόν τους δέκτες, ακόμα και στους παλιούς Panasat (π.χ. scart και video/audio συνδέσεις). Το θέμα είναι να βλέπει κανείς διαφορετικά κανάλια. Για αυτό χρειάζονται δέκτες με περισσότερα από 1 tuner και τέτοιοι υπάρχουν κάποιοι στην αγορά. Ακόμα και οι δέκτες με PVR πρέπει να έχουν 2 tuner για να υποστηρίζουν τη δυνατότητα εγγραφής ενός καναλιού και της ταυτόχρονης λήψης (και αποκωδικοποίησης) άλλου καναλιού. Άρα για να έχει ένας δέκτης PVR και ανεξάρτητη θέαση καναλιών σε 2 τηλεοράσεις λογικά πρέπει να έχει 3 tuner. Θα είναι τέτοιος δέκτης ο προτεινόμενος Pace από την nova; Αν κάποιος γνωρίζει παραπάνω ας συμπληρώσει/διορθώσει.

2. Γιατί το EPG της nova περιορίζεται σε μερικές εκπομπές (2-3) πέραν της τρέχουσας την ίδια μόνο μέρα (εκτός Novascope εννοείται) ενώ σε FTA κανάλια (π.χ. ZDF HD στον Astra 19,2) το EPG είναι εβδομαδιαίο; Ο Panasat 990 δεν έχει από όσο ξέρω δυνατότητα εβδομαδιαίου EPG (επαναλαμβάνω όχι μέσω Novascope) αλλά άλλοι δέκτες (όλοι; ) έχουν. Υπάρχει απάντηση;

3. Υπάρχει δυνατότητα λήψης και χρήσης του Novascope από άλλους δέκτες; Το λαμβάνουν ως ραδιοφωνικό κανάλι (που μάλλον είναι αν δει κανείς το kingofsat).

Ευχαριστώ.

Last edited:
Απάντηση: Re: NOVA-HD

Και το όνομα αυτού ;
optikum με 2 tuner, αλλα εχει και αλλους με αλλες ονομασιες. Σε αυτα βαζεις μεσα την καρτα, και μπορουν να δουν 2 τηλεορασεις π.χ στην τηλεοραση cinema1 και στην αλλη sport 1.

Μερικά σχόλια/ερωτήσεις:

1. Σύνδεση με δύο τηλεοράσεις είναι εφικτή σε όλους σχεδόν τους δέκτες, ακόμα και στους παλιούς Panasat (π.χ. scart και video/audio συνδέσεις). Το θέμα είναι να βλέπει κανείς διαφορετικά κανάλια. Για αυτό χρειάζονται δέκτες με περισσότερα από 1 tuner και τέτοιοι υπάρχουν κάποιοι στην αγορά. Ακόμα και οι δέκτες με PVR πρέπει να έχουν 2 tuner για να υποστηρίζουν τη δυνατότητα εγγραφής ενός καναλιού και της ταυτόχρονης λήψης (και αποκωδικοποίησης) άλλου καναλιού. Άρα για να έχει ένας δέκτης PVR και ανεξάρτητη θέαση καναλιών σε 2 τηλεοράσεις λογικά πρέπει να έχει 3 tuner. Θα είναι τέτοιος δέκτης ο προτεινόμενος Pace από την nova; Αν κάποιος γνωρίζει παραπάνω ας συμπληρώσει/διορθώσει.

2. Γιατί το EPG της nova περιορίζεται σε μερικές εκπομπές (2-3) πέραν της τρέχουσας την ίδια μόνο μέρα (εκτός Novascope εννοείται) ενώ σε FTA κανάλια (π.χ. ZDF HD στον Astra 19,2) το EPG είναι εβδομαδιαίο; Ο Panasat 990 δεν έχει από όσο ξέρω δυνατότητα εβδομαδιαίου EPG (επαναλαμβάνω όχι μέσω Novascope) αλλά άλλοι δέκτες (όλοι; ) έχουν. Υπάρχει απάντηση;

3. Υπάρχει δυνατότητα λήψης και χρήσης του Novascope από άλλους δέκτες; Το λαμβάνουν ως ραδιοφωνικό κανάλι (που μάλλον είναι αν δει κανείς το kingofsat).

Ευχαριστώ.

1. Αυτό θα το μάθουμε όταν κυκλοφορήσει.

2. Η Nova όπως τα περισσότερα κανάλια στέλνουν μόνο EPG του προγράμματος που παίζει αυτή την στιγμή και του επόμενου. Οι Γερμανοί μόνο στέλνουν περισσότερα.

3 Το Novascope αυτή την στιγμή παίζει μόνο στους Panasat. Στους Page λένε ότι θα είναι έτοιμο σε επόμενο Firmware. Δεκτής άλλος δεν υπάρχει. Τα κανάλια είναι στην ουσία ράδιο αφού μόνο μουσική παίζουν. Υπάρχει σε αυτά τα κανάλια κάποιο Data Stream που το αναγνωρίζει μόνο ο επίσημος δεκτής και φορτώνει το ανάλογο πρόγραμμα.

Ε ναι λοιπόν, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. NovasportsHD 4:3. Άλλη μια παγκόσμια πατέντα, live αυτή τη στιγμή...

Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο εγώ έχω δει πολλές φόρες και στο Sky Italia εάν ειδικά μεταδίδει Ρωσικό Ποδόσφαιρο και στο ESPN UK.

Άλλα τώρα το παρατήρησα 16:9 είναι.

Last edited:

Η τελευταια ενημερωση απο Νοβα για το θεμα του PVR HD, ειναι η εξης:
με πηρανε τηλ.απο το τμημα εξυπηρετησης συνδρομητων πριν λιγο....
ο PVR HD θα ειναι ο PACE 865, θα βγει το αργοτερο μεχρι 10 Νοεμβριου, θα προσφερει υπηρεσιες PVR MONO στη μια τηλεοραση, οπως εχουμε ηδη πει....
οσο για την υπηρεσια MULTIVIEW, θα υπαρξει στο α' εξαμηνο του 2011, χωρις να ξερουν ακομα λεπτομερειες, πώς θα γινεται κλπ... !!!
και βεβαια για τις χρεωσεις....:
θα χρεωνεται η υπηρεσια PVR (ως PVR) , ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΓΕΙ ΤΟ MULTIVISION ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΧΡΕΩΣΗ,
του ειπα βεβαια οτι αυτο δεν ειναι και τοσο "ορθο" σαν πολιτικη, αφου τωρα για υπηρεσια PVR και στις 2 τηλεορασεις πληρωνω 7,75, τοτε θα παει ο κουκος αηδονι.....μου ειπε εχετε δικιο και θα το θεσω στο τμημα που ασχολειται με το θεμα αυτο,.....
οσο για το κουτι σαν κουτι θα εχει περιπου 250 ευρω....
ο,τι προκυψει θα σας ενημερωσουμε μου λεει......
του λεω ετσι οπως πατε να τα κανετε, ουσιαστικα τους premium πελατες σας τους χαντακωνετε!! μου λεει θα το θεσω στα υποψιν κλπ...κλπ...
οποτε αναμενουμε παιδια, αλλα μαλλον κανενας συνδρομητης PVR, δεν θα προχωρησει σε αγορα pvr hd......ελπιζω να διορθωσουν κατι!!