Αυτό πρέπει να συνέβη, οι τιμές δεν βγάζουν σύνολο το 24,88 γιατι πάντα πρέπει να μετράει μια συγκεκριμένη στιγμή και αυτές οι τιμές καταγράφηκαν σε διάστημα εικοσι λεπτών και σε διαφορετικούς χρόνους. Για τη στατιστική πολυπλεξία πάντως έχω την εντυπωση ότι λειτουργεί αυτόματα κι όχι χειροκίνητα κάθε ώρα και στιγμή από τους τεχνικούς στο κέντρο ελέγχου. Βλέπει δηλαδή μόνο του τα προγραμματα και τις ανάγκες τους και μοιράζει ανάλογα τα bitrate, όπως κάνει ένας υπολογιστής. Οπωσδήποτε μπορεί να μπει ανθρωπινο χέρι να πειράξει κάτι, αλλά το σύστημα λειτουργεί αυτοματα.
Απο όσο ξέρω, η στατιστική πολυπλεξία λειτουργεί ως εξής (αυτό είναι πολύ απλοϊκό παράδειγμα, στην πραγματικότητα υπάρχουν αρκετοί μηχανισμοί)....
Δεδομένου ένος look-ahead buffer των επόμενων δευτερολέπτων (πχ αναλύουμε τα επόμενα 2-3 δευτερόλεπτα του σήματος που περιμένει στην ουρά για να συμπιεστεί), το σύστημα κάνει μια ανάλυση για κάθε κανάλι:
1) της πολυπλοκότητας της εικόνας. Πχ σκηνές που έχουν γρασίδι ή χαλίκι, η γενικά patterns είναι πιο πολύπλοκες από έναν μονόχρωμο ουρανό ή έναν τοίχο απο ένα studio.
2) το πόση κίνηση έχουν τα καρέ μεταξύ τους και σε σχέση με τα προηγούμενα καρέ. Πχ ένας ποδοσφαιρικός κανόνας χρειάζεται περισσότερη πληροφορία απο την εικόνα ενος παρουσιαστή σε ένα studio γιατι περισσότερα pixels αλλάζουν απο καρέ σε καρε.
Με βάση αυτά τα 2 λοιπόν φτιάχνει μια στατιστική πρόγνωση για το πόσο bandwidth χρειάζεται για τον επόμενο buffer (px 2 sec).
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.