HD μεταδόσεις της Digea

Το 20% δειχνει ισχυρή παρεμβολη στο σημα, δεν εξηγείται με ισχύ 78-82% να έχει τόσο χαμηλή ποιότητα (και φυσικό να έχει συνεχώς σπασίματα). Το παράδοξο φίλε cmoustakas είναι ότι πιανει τέλεια τα SD της Digea, αρα η κεραία και τα καλώδια είναι εντάξει
Φυσικά μπορεί να είναι και παρεμβολή. Όπως και να έχει θέλει έλεγχο γιατί δεν είναι φυσιολογικό.
 
Υπομονή

Απόψε ξεκινάει το Χ-Factor το οποίο είναι παραγωγής full HD.
Παραγωγη μπορει να ειναι. Αλλα εχει το σκαι μηχανηματα γεννητριες κλπ ολη την αλυσιδα να μεταφερει το hd. ?
Ή θα δειξουν ενα σοου που τραβηχτηκε με καμερες hd στην συνεχεια υποβιβαστηκε σε sd και υστερα μεταδοθηκε σε...upscaled sd. ?

Ρωτω γιατι εχω μεινει στο επεισοδιο οπου μονο το σταρ εχει ολα τα μηχανηματα για hd. Αντ1 και σκαι δεν μπορουν ακομη.
Αλλαξε κατι. ?
 
Δηλαδη. ?
Εγω αλλο ρωτησα. Εχει ή δεν εχει το σκαι νεα μηχανηματα για να μπορεσει να δωσει native hd. ?
Αν δεν εχει...τι σημασια εχει απο που θα εκπεμψει. ? Μηπως εννοεις απο ποιο στουντιο. ? (και οχι αναμεταδοτη που καταλαβα)
Αν ναι.... απο που θα εκπεμψουν. ? Εχουν δηλαδη πολλαπλες επιλογες. ?

Απο την στιγμη που δεν ειναι Live ...θα εκπεμψουν απο τον σκαι. Οποτε...upscaled στην μαπα θα φαμε. (κι ας ειναι η παραγωγη hd γυρισμενη)
 
Last edited:
Τα Live του ζωντανου προγράμματος του X-factor θα γυριστούν σε κάποιο μεγάλο στούντιο, αν αυτό λοιπόν έχει εξοπλισμό να δώσει Full HD που ειναι το πρόβλημα? δεν θα γυριστεί στon ΣΚΑΙ.
 
Ειναι LIVE το x factor. ????????? live θα ειναι οταν αρχισει το show, οι οντισιον που ειναι ηδη γυρισμενες σε ελλαδα/κυπρο, ειναι μαγνητοσκοπημενες/μονταρισμενες.

Εγω αναφερομουν στο σημερινο επεισοδιο που ειναι οι οντισιονς. Οποτε.....προς ωρας upscaled sd.
ΑΝ οταν ξεκινησει το σοου live κανουν κατι και με τα μηχανηματα τους μεχρι τοτε να μπορεσουν να περασουν natine hd την hd παραγωγη...εδω ειμαστε το ξανα συζηταμε.
 
Τα 10 πρώτα επεισόδια όχι, απο εκεί πέρα μέχρι τους τελικούς ναι ειναι LIVE. Αλλά και τα πρώτα που θα ειναι μαγνητοσκοπημένα δεν μπορούν να ειναι γυρισμένα σε HD ανάλυση με εξοπλισμό που παρέχεται στον ΣΚΑΙ η που ακόμη ενοικιάζεται απο τον σταθμό για αυτή την παραγωγή. Απο τη στιγμή που το διαφημίζει κιόλας οτι θα ειναι η πρώτη HD παραγωγή στην ελληνική τηλεόραση δεν νομίζω να ειναι ψέμα.
 
Μωρε παραγωγη μπορει να ειναι HD. Το θεμα ειναι πως δεν εχουν μηχανηματα να περασουν το hd σημα native και το υποβιβαζουν , οπως κανουν και τωρα. (π.χ. σε ταινιες, σειρες)
Οποτε....ειτε ΘΑ φροντισουν να εχουν αποκτησει νεα μηχανηματα μεχρι να ερθει η στιγμη να παιξει το hd live υλικο ή....παραγωγη ναι μεν, αλλα θα το δειξουν σε upscaled.
 
Τώρα που μπήκαν στο χορό πρέπει να χορέψουν είτε το θέλουν είτε όχι. Το θέμα της αναβάθμισης το εξοπλισμού πιστεύω ειναι θέμα δυο βασικών παραγόντων. Πρώτων τηλεοπτικές άδειες και δεύτερο ρευστότητα που πρέπει να δωθεί απο τράπεζες. Νομίζω το πρώτο θα ειναι καθοριστικό και ακολουθεί το δεύτερο. Ο χρόνος θα δείξει.
 
ΜΟΝΟ του σταρ ειναι αυτη τη στιγμη. ΟΤΙ υλικο εχει σε hd, το παιζει native. Και γενικα.... τωρα σχεδον ολες οι εκπομπες γυριζονται σε hd (εκτος απο τις ειδησεις).
Απλα λοιπον και να ΕΧΟΥΝ τωρα γυρισματα απο εκπομπες hd, το σκαι και ο αντ1 ΔΕΝ μπορουν να τα δειξουν λογω παλιων μηχανηματων.
Αν λοιπον ΜΕΧΡΙ να αρχισουν τα live του x factor, ο σκαι δεν αναβαθμιστει, θα τα δειχνει Upscaled.
Οποτε...ΝΑΙ..HD παραγωγη (για το αρχειο) αλλα σε upscaled μεταδοση.
ΚΑΙ ο αντ1 καπου πηρε το ματι μου πως διαφημιζει πως οταν θα αναμεταδισεται native hd θα ενημερωνει στην αρχη του προγραμματος με ενα σημα (1080 ή κατι τετοιο) αλλα...ουτε αυτος εχει μηχανηματα... Με λιγα λογια, απλα περιμενουμε. ΚΑΝΕΝΑ καναλι πλην του σταρ δεν εχει κανει ουτε μια native hd αναμεταδοση μεχρι τωρα γιατι απλα δεν μπορουν.
 
Το,ενδιαφέρον ειναι να μαθαίναμε αν το star είχε τον εξοπλισμό τον είχε αναβαθμίσει καιρό πριν η το έκανε χάρη τον εξελίξεων.
 
πριν 2-3 χρονια αναβαθμιστηκε νομιζω. Και τα παλια μηχανηματα του τα πηρε το κοντρα τσανελ.
 
Λοιπόν να τα ξεκαθαρίσουμε λιγάκι ο ΣΚΑΙ δείχνει native HD τα πάντα εκτός των:
-Δελτια ειδησεων
-Ενωμερωτικες εκπομπες(π.χ. Αταιριαστοι,Σ/Κ με δραση,Πρωτη γραμμη)
-Αθλητικες εκπομπες(π.χ. Δικη στον ΣΚΑΪ,Kick off)
-Εκατομμυριουχος
-Σεφ στον αερα
-Οτι να'ναι(σατυρικη εκπομπη)

Το STAR δείχνει native hd τα πάντα εκτός των:
-Δελτια ειδησεων
-Live U
-Αληθειες με την ζηνα
-Τροχος της τυχης
-Κάποιες σειρές
 
Απάντηση: Re: HD μεταδόσεις της Digea

Λοιπόν να τα ξεκαθαρίσουμε λιγάκι ο ΣΚΑΙ δείχνει native HD τα πάντα εκτός των:

Aπο που προκυπτει αυτο αν επιτρεπεται. ? Εχεις πληροφορηση οτι αλλαξε τα μηχανηματα του τωρα ή ειναι η αισθηση σου οταν παρακολουθεις τα προγραμματα του. ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εχω ακουσει αρκετες φορες (και εδω στο νημα) διαφορους να λενε οτι ο ant1 τωρα... και ο σκαι τωρα... παιζει το ταδε σε hd.
Σας εχει περασει απο το μυαλο οτι ΠΡΙΝ βλεπατε σε sd με περιπου το ΜΙΣΟ bitrate και τωρα βλεπετε σε 1080 upscaled με 6Mbps. ?
Σκεφτηκατε πως στην ουσια παρατηρειτε απλα αυτη τη μικρη βελτιωση λογω αυτων. ?

Εκτος κι αν ο αντ1 και ο σκαι ΑΛΛΑΞΑΝ τελικα τα μηχανηματα τους και μπορουν να μεταδωσουν native hd. ΑΝ καποιος εχει εσωτερικη πληροφορηση οτι αλλαξαν τα μηχανηματα τους ας το πει. Εγω δεν παρακολουθω τα τηλεοπτικα δρωμενα απο κοντα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Προσωπικα δεν παρακολουθω Tv αλλα τωρα κοιταξα και βλεπω το λογοτυπο του σκαι σαν hd. Αν δεν κανω λαθος, αυτο σημαινει οτι αλλαξαν και κονσολα, αρα ισως και το x factor που λεγαμε πριν τελικα θα μπορεσει να μεταδοθει native.
 
αδελφέ παρακολουθώ δορυφορική τηλεόραση χρόνια τώρα δεν περίμενα τα "ψευδο" hd με τα 5 mbps για να μάθω να ξεχωρίζω πότε είναι native και πότε upscaled.Στο θέμα μας τώρα ναι ο Σκαι έχει τα μηχανήματα για να παίξει εξωτερικές παραγωγές αλλά δεν έχει για εσωτερικές όπως εξάλλου και το Star.Τα σηματάκια και των δύο καναλιών είναι native hd.
 
Δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα και πολύ και από το λίγο που έχω δει μόνο του ΕΡΤ HD μου έχει φανεί αληθινό HD περιεχόμενο. Εντάξει μπορεί να μην έχω πετυχει και κάτι και να κάνω λάθος αλλά δεν έχω πετύχει κάτι σε STAR HD, ΣΚΑΙ HD κτλ που να μου μοιάζει για HD.

Μπορεί να είμαι και μειοξηφία σε αυτό το Forum αλλά πραγματικά δεν είναι μείζονος σημασίας για μένα να πάνε όλοι οι σταθμοί σε HD.

HD σκουπίδια ή ακόμα και 4Κ σκουπίδια δεν μου λέει κάτι να υπάρχουν. Ας προβάλουν πρώτα υλικό της προκοπής τα κανάλια και όχι σκουπίδια και ας είναι σε SD.
 
Απάντηση: Re: HD μεταδόσεις της Digea

αδελφέ παρακολουθώ δορυφορική τηλεόραση χρόνια τώρα δεν περίμενα τα "ψευδο" hd με τα 5 mbps για να μάθω να ξεχωρίζω πότε είναι native και πότε upscaled.Στο θέμα μας τώρα ναι ο Σκαι έχει τα μηχανήματα για να παίξει εξωτερικές παραγωγές αλλά δεν έχει για εσωτερικές όπως εξάλλου και το Star.Τα σηματάκια και των δύο καναλιών είναι native hd.
Συγνωμη αλλα μπερδευτηκα λιγακι. Τι ακριβως εννοεις οτι εχει τα μηχανηματα για τις εξωτερικες αλλα οχι για τις εσωτερικες. ?
Αναφερεσαι μονο στις καμερες ή και σε κατι αλλο. ?
Το λογοτυπο ειναι hd αλλα τα γραμματα/γραφικα που βλεπω στο κατω μερος του δελτιου ειδησεων τωρα ειναι sd.

Οσον αφορα το αλλο θεμα για το αν μπορεις να ξεχωρισεις που λες δεν αναφερομουν σε σενα αλλα γενικα μιας και αρκετος κοσμος μπορει να κανει συγκριση το μικροτερο bitrate που αναμετεδιδαν πριν.
Hd δοξα το Θεο και σε διαφορα bitrate βλεπουμε εδω και παρα πολλα χρονια οι περισσοτεροι εδω μεσα λογω ταινιων/σειρων κλπ

Θα ειχα καλυτερη αποψη αν ειναι μια ψευδαισθηση των 6 mbps αν εβλεπα tv αλλα δεν παρακολουθω καθολου. Αν εχεις ενημερωση οτι ο σκαι αλλαξε τωρα τα μηχανηματα του καλως. Προσωπικα δεν ειχα ενημερωση απο καπου οτι αλλαξε τα μηχανηματα. Πριν λιγο καιρο που ειχα κοιταξει οταν περνουσα τα καναλια στον δεκτη δεν ηταν ετσι το λογοτυπο.