HD μεταδόσεις της Digea

Απάντηση: Re: HD μεταδόσεις της Digea

Η μετάδοση της Eurovision στην ΕΡΤ HD είναι Dolby Stereo;

Δοκίμασα βάζοντας τον ενισχυτή SONY, που έχω, στη θέση DOLBY STEREO.
Τότε από τα πίσω ηχεία ακουγόταν ήχος.
Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν DOLBY STEREO;

Έχεις δίκιο.
PRO LOGIC γράφει.
Άρα δεν ήταν surround κι ας άκουγα ήχο στα πίσω ηχεία;

Ακούς mono αν είναι prologic από τα 2 ηχεία πίσω. Αν είναι prologic 2 ακούς stereo της πλάκας από πίσω.

H κανονική μεταδοση ειναι σε dd. Δε καταλαβαινω γιατι το αλλαζουν σε στερεο στη κρατικη τηλεοραση.

Μήπως στέλνει Stereo ως πρωτεύουσα ροή και DD σε δευτερεύουσα;
Το DD στην πρωτεύουσα θα σήμαινε ότι οι περισσότεροι HD κινεζο-αποκωδικοποιητές στα σπίτια δεν θα είχαν ήχο, καθώς δεν υποστηρίζουν αποκωδικοποίηση τέτοιου ήχου. Όχι επειδή οι Κινέζοι δεν είχαν κάνει την υλοποίηση, αλλά επειδή οι εισαγωγείς προτίμησαν να γλυτώσουν μερικά ευρώ (αν όχι λεπτά).

Πολυ σωστη η παρατηρηση σου, δε το κοιταξα. Θα το δουμε αυριο.

2 κανάλια ήχου έχει η ΕΡΤ συνέχεια, το πρώτο όπως το αναφέρει ο δέκτης mpeg και το δεύτερο Dolby digital

Στον μπασκετικο αγωνα που παιζει τωρα, η νοβα παρεχει ενα καναλι ήχου μονο, ενώ εδω ενα τοπικο καναλι το εχει σε dd.

Στον μπασκετικο αγωνα που παιζει τωρα, η νοβα παρεχει ενα καναλι ήχου μονο, ενώ εδω ενα τοπικο καναλι το εχει σε dd.

δεν ξέρω μέσω νοβα, επίγεια έχει 2 συνεχεία

Στου έψιλον και στου αντ1 γιατί είναι χάλια αναμετάδοση του χάλια SD.. Τα άλλα 3 έχουν πάρα πολύ καλό HD και, σε αντίθεση με την ΕΡΤ, πάρα πολλά native hd προγράμματα.

Επειδη δεν το εχω διαβασει το θεμα απο την αρχη..ποιες περιοχες πιανουν αυτη την στιγμη hd ?

Στην σελίδα 64 στο νήμα αυτό εχει αναρτηθεί πίνακας με τα ως τωρα Κ.Ε. που εβγαλαν πολυπλεξίες HD. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Κατά βάση από μεγάλες πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Τρίπολη, Χαλκίδα, Καβάλα, Αλεξανδρουπολη και οι κοντινές τους περιοχές.

Last edited:
Μόνο οι Λιγγιάδες (Ιωάννινα) δεν δείχνουν Hd, αν και έχουν σύνδεση με οπτική ίνα απ'όσο ξέρω.

Και το Πήλιο οπτική πρέπει να έχει αλλά δεν δείχνει HD.

Στου έψιλον και στου αντ1 γιατί είναι χάλια αναμετάδοση του χάλια SD.. Τα άλλα 3 έχουν πάρα πολύ καλό HD και, σε αντίθεση με την ΕΡΤ, πάρα πολλά native hd προγράμματα.

Εγω παντως διακρινω ενα grain effect σε ολοκληρη την εικονα.
Δεν το διακρινω, το λουζομαι ... :icon15: