HD μεταδόσεις της Digea

Ναι, λόγω του διαγωνισμού των αδειών δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι HD πολυπλεξίες και δεν έχουν ανέβει στο δορυφόρο.

Ο διαγωνισμός των αδειών για επίγεια εκπομπή δεν αφορά τον ΟΤΕtv. Αν ήθελαν τα κανάλια να στείλουν τις hd εκδοσεις θα τις εστελναν όπως τις στέλνουν και για επίγεια μετάδοση.

Ένα είναι αυτό που λέει ο Σεραφείμ, πρόκειται για πιλοτική μετάδοση, και ένα δευτερο η ήδη περιορισμενη χωρητικότητα στις δορυφορικές συχνότητες του ΟΤΕ TV.

Re: Απάντηση: HD μεταδόσεις της Digea

ERT HD εννοώ.
Και τότε γιατί διαφημίζουν τα κανάλια τις HD μεταδόσεις τους. Πώς μπορεί κάποιος να δει πχ. Star HD ?

Μονο αν το πιανει μεσω digea

Re: Απάντηση: HD μεταδόσεις της Digea

ERT HD εννοώ.
Και τότε γιατί διαφημίζουν τα κανάλια τις HD μεταδόσεις τους. Πώς μπορεί κάποιος να δει πχ. Star HD ?

Πρώτον, μιλάμε για DTT (Digital Terrestrial Transmission) της οποίας επίγειας εκπομπής ένας πάροχος είναι η Digea και ένας η ΕΡΤ. Ο ΟΤΕ και η Nova αναμεταδίδουν κάποια ή όλα από αυτά (φαντάζομαι κατόπιν συμφωνίας με τα κανάλια) στο δορυφορικό τους μπουκέτο. Ξαναλέω όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλα.
Τώρα για τη λήψη του επίγειου σήματος, χρειάζεται εκτός κεραίας και καλωδίωσης, δέκτης. Τέτοιος μπορεί να είναι ο δέκτης της τηλεόρασης σου (αν υποστηρίζει ψηφιακό MPEG4 σήμα), εξωτερικός τέτοιος δέκτης, ή κάποιος combo δέκτης όπως ο Novabox 3001 της Forthnet-Nova που δέχεται δορυφορικό σήμα και επίγειο ψηφιακό.
Ελπίζω να ήμουν σαφής και να βοήθησα Σερσφείμ.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Η διαφήμιση αφορά όσους λαμβάνουν τα hd και γίνεται για να δηλωθεί πoιο πρόγραμμα έχει native HD και όχι απλά αναβαθμισμένο SD. To native HD ειναι ουσιαστικά το real HD, πιο καλή και καθαρή εικόνα και εξολοκλήρου γυρισμένο πρόγραμμα με κάμερες και προδιαγραφές HD, με το να το διαφημίζουν κερδιζουν το ενδιαφέρον του κόσμου.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας. Μόλις γυρίσω το απόγευμα θα προσπαθήσω να πιάσω από Digea τα HD που εκπέμπουν ελεύθερα. Εαν δεν τα πιάσει όπως είναι τώρα, απλά θα κάνω μια νέα σάρωση και βλέπουμε.
Το σίγουρο είναι πως δεν τα βλέπουμε από OTE TV, προς το παρόν τουλάχιστον.

Μπορει να μη θελουν τη συγκριση επιγειου με τη δικη τους παραγωγη HD
Παντως πιλοτικα ή οχι εγω αυτα βλέπω, τα SD τα εχω μεταφερει προς το τελος

Ελπιζω τωρα που τα καναλια δε θα κλεισουν να μην παρατησουν το θεμα hd και σταδιακα να επενδυσουν σε hd περιεχομενο.

Επισης η digea καλο θα ηταν να κοιταξει και το θεμα του ηχου στα καναλια στις μεταδοσεις υψηλης ευκρινειας,μετατρεποντας τες απο στερεοφωνικες σε ψηφιακο DOLBY.

Δύσκολο. Οι περισσότεροι HD δέκτες ήρθαν... δίχως HD/Dolby ήχο.
Βλέπεις, η Digea είχε δώσει προδιαγραφές για SD μόνο, οπότε και αυτοί οι δέκτες μπορούνε να θεωρηθούν καλοί.

Ακόμη και αν δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα, με 4 HD κανάλια σε 1 συχνότητα για να μοιραστούν μόλις 16,5Mbp/s, είναι ήδη πολύ στριμωγμένα και η προσθήκη Dolby ως 2ο stream ήχου θα προκαλούσε ακόμη περισσότερη μείωση της ποιότητας της εικόνας. Απο-HD-κοποίηση, όπως το αποκαλώ :smile:

Μακάρι στο μέλλον να αλλάξουν τα πράματα.

συμφωνω αυτο με τον ηχο πρεπει να το δουν και επισης την θολουρα του Ε στο HD σε σχεση με το SD ακομα δεν την εχω καταλαβει - ισως η μεταδοση στο HD να συμπιεζεται?

και πλεον Ant1 & Alpha θα πρεπει να εμπλουτισουν τις ταινιοθηκες με HD εκδοση για να μην παει στο βροντο ολη αυτη η ιστορια με τις HD μεταδοσεις

Πάντως ποτέ δεν κατάλαβα γιατί έχουν 2 διαύλους για τα SD και 2 για τα HD τη στιγμή που το HD για να είναι αξιοπρεπές θέλει 2-3 φορές το bitrate του HD, αντί να το πάνε σε 1 + 3. Στην πελοποννησο δηλαδή πως χωράνε 9 τοπικά SD σε έναν δίαυλο; Γιατί να μην έχουμε μέχρι και 9 πανελλαδικά SD σε έναν δίαυλο; Οπότε στους άλλους 3 διαύλους θα μπορούσαν να μπουν 3 HD ανά δίαυλο. Θα μου πεις θα χρειαστεί επανασυντονισμός γιατί η Digea αντί να αξιοποιήσει το PMT το μετέτρεψε σε ανεπιθύμητη λειτουργία με τις τυχαίες ανακατανομές τους. Αλλά αν είναι να έχουμε αξιοπρεπές HD ας γίνει ένας ακόμα επανασυντονισμός...

Τώρα γιατί τα κανάλια δεν επενδύουν σοβαρά στο HD με εξαίρεση λίγα προγράμματα είναι προφανής: Δεν υπάρχει χρήμα. Εδώ με το ζόρι πληρώνουν υπαλλήλους. Και να έχουν λίγα λεφτά τα δίνουν σε εκπομπές που φέρνουν κοινό πολυ περισσότερο από το HD. Ο Ant1 έχει το χειρότερο σήμα πανελλαδικού καναλιού αλλά είναι απο τα πρώτα καναλια επειδή επενδύει σε πρόγραμμα.

Γιατί ο Alpha είναι το μονο κανάλι στο οποίο υπάρχει πρόβλημα με τον ήχο και επιτέλους δε το διορθώνουν?

Στάλθηκε από το A0001 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk