HD ready vs full HD

Επειδή και εγώ θα βλέπω στα 2.5 μέτρα σκέφτομαι οτι σε 37αρα δεν θα δώ κάποια διαφορα στα 1080P.

resolutionchartfr4tn4.jpg

Απάντηση: Re: HD ready vs full HD

Επειδή και εγώ θα βλέπω στα 2.5 μέτρα σκέφτομαι οτι σε 37αρα δεν θα δώ κάποια διαφορα στα 1080P.

resolutionchartfr4tn4.jpg

Πολύ ωραίο το διάγραμμα, πετάει η ομάδα.:violent-smiley-030: :violent-smiley-030:
Oύτε στην 40αρα θα δεις, πίστεψε με :award:

Re: Απάντηση: Re: HD ready vs full HD

Παιδια ωραια τα διαγραματα αλλα ειναι γεγονος οτι σε 1-2 χρονια ολες οι τηλεορασεις πανω απο 37" (και ισως και οι 32") θα εχουν αναλυση 1920x1080 οποτε οποιος μπορει καλο θα ειναι να αγορασει μια τηλεοραση με την αναλυση αυτη απο τωρα.
Βεβαια μεγαλυτερη αναλυση ΔΕΝ σημαινει καλυτερη εικονα οποτε καλυτερα μια τηλεοραση 720p με καλη εικονα παρα μια μετρια 1080p.

Βεβαια μεγαλυτερη αναλυση ΔΕΝ σημαινει καλυτερη εικονα οποτε καλυτερα μια τηλεοραση 720p με καλη εικονα παρα μια μετρια 1080p.
Και εδώ μπαίνει η απορία για την ΑΜΟΙ 37'' (σορυ για το Offtopic)....
Παρόλο που είναι μια Full Hd τηλεόραση, έχει καλή εικόνα, ή μήπως θα ήταν καλύτερο να προτιμήσουμε μια Hd ready Sony Bravia, Philips,Pioneer κλπ... σε αυτές τις ίντζες ? (32''-40'') ??? :confused:

εγώ τελικά με βλέπω να περιμένω και άλλο,
όλο κάτι βγαίνει και πρόκεται να βγει.. άσε που η τιμές νομίζω είναι ακόμη ψιλές, προπαντός όταν σε 2 μήνες πρόκεται να βγει κάτι καλλίτερο...

Και εδώ μπαίνει η απορία για την ΑΜΟΙ 37'' (σορυ για το Offtopic)....
Παρόλο που είναι μια Full Hd τηλεόραση, έχει καλή εικόνα, ή μήπως θα ήταν καλύτερο να προτιμήσουμε μια Hd ready Sony Bravia, Philips,Pioneer κλπ... σε αυτές τις ίντζες ? (32''-40'') ??? :confused:

Εχοντας δει την 37αρα Amoi μονο σε καταστημα δεν εχω σχηματισει καλη αποψη. Ουτε η απεικονιση των χρωματων (ειδικα το ασπρο που φαινεται "καμενο") ουτε η εικονα standard definition μου φανηκε ανταξια του επωνυμου ανταγωνισμου.
Απο την αλλη μερια εχω ακουσει απο κατοχους εδω οτι αν την καλιμπραρει καποιος που γνωριζει η εικονα βελτιωνεται αρκετα οποτε δεν μπορω να σου απαντησω.

Εγω θα συμφωνησω με το Στεργιο στην αρχη ......

μετα απο πολλες μα ΠΟΛΛΕΣ θεασεις και βολτες σε ολα τα μεγαλα ηλεκτρονικομαγαζα του Αμβουργου .....

κατεληξα στο εξης συμπερασμα !!!!!!!!

οι ΚΑΛΕΣ συσκευες των 720 ρ ΜΠΟΡΟΥΝ να παιξουν 1080 σημα πολυ καλα !!!!!
δηλ, τον μεγαλυτερο ρολο τον παιζει η πηγη και το σημα παρα η τηλεοραση .....

δηλ, για να μην λεω βλακειες ειδα ΠΟΛΥ καλη εικονα απο συσκευη 720 ρ με σημα απο ΜΠΛΟΥ ΡΕΥ !! και πολυ καλη εικονα με σημα 720 ρ με την ιδια συσκευη !!
και δεν μιλαω για μια μαρκα και συγκεκριμενο μοντελο αλλα ειδα καμποσα μοντελα ...

πιστευω μια καλη 720ρ συσκευη μας καλυπτει για μια 8 ετια ΑΝΕΤΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!

Εχοντας δει την 37αρα Amoi μονο σε καταστημα δεν εχω σχηματισει καλη αποψη. Ουτε η απεικονιση των χρωματων (ειδικα το ασπρο που φαινεται "καμενο") ουτε η εικονα standard definition μου φανηκε ανταξια του επωνυμου ανταγωνισμου.
Απο την αλλη μερια εχω ακουσει απο κατοχους εδω οτι αν την καλιμπραρει καποιος που γνωριζει η εικονα βελτιωνεται αρκετα οποτε δεν μπορω να σου απαντησω.

Rivers:Οταν δεν έχουμε απόλυτα κρυσταλλωμένη άποψη για ένα προϊον ίσως θα πρέπει να μην προβένουν σε χαρακτηρισμούς τους στύλ" ....Εχοντας δει την 37αρα Amoi μονο σε καταστημα δεν εχω σχηματισει καλη αποψη. Ουτε η απεικονιση των χρωματων (ειδικα το ασπρο που φαινεται "καμενο") ουτε η εικονα standard definition μου φανηκε ανταξια του επωνυμου ανταγωνισμου."
Διότι το λιγότερο που κάνουμε είναι να αδικούμε όσους εμπιστεύτηκαν και αγόρασαν αυτό το προϊον και είναι πίστεψέ με ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητες του.
Η 37αρα της ΑΜΟΙ έχω να πώ ότι όταν την ταϊσεις από hd πηγή απογειώνεται.
Καλό βράδυ.

Διότι το λιγότερο που κάνουμε είναι να αδικούμε όσους εμπιστεύτηκαν και αγόρασαν αυτό το προϊον και είναι πίστεψέ με ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητες του.

To forum αυτη την αξια εχει , ο καθενας μπορει να λεει την αποψη του. Δεν εχω σκοπο να προσβαλω κανεναν απλως ειμαι ειλικρινης και λεω αυτο που ειδα σε σχεση με αλλες τηλεορασεις που επαιζαν διπλα με το ιδιο σημα. Οποιος εχει την συγκεκριμενη τηλεοραση καλα εκανε και την αγορασε ισως να ξερει κατι παραπανω η να εχει δει κατι που εγω δεν ειδα. Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.-bye-

To forum αυτη την αξια εχει , ο καθενας μπορει να λεει την αποψη του. Δεν εχω σκοπο να προσβαλω κανεναν απλως ειμαι ειλικρινης και λεω αυτο που ειδα σε σχεση με αλλες τηλεορασεις που επαιζαν διπλα με το ιδιο σημα. Οποιος εχει την συγκεκριμενη τηλεοραση καλα εκανε και την αγορασε ισως να ξερει κατι παραπανω η να εχει δει κατι που εγω δεν ειδα. Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.-bye-

Nα εξηγηθώ λιγάκι δεν τα παίρνω από την ΑΜΟΙ!!
Τώρα όταν η γνώμη δεν μπορεί να τεκμηριωθεί πχ το να δούμε σωστά μια τηλεοραση και πόσο μαλλον σε καποιο κατάστημα χωρίς τη στοιχειώδη ρύθμιση να παίζει από ένα διακλαδωτή τηλεοπτικό σήμα , ή ακόμα χειρότερα εάν δεν την ταϊσουμε HD-Υλικό από blu-ray πηγή ή HD-Dvd, είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να πούμε καθαρά αυθαίερτη άποψη.
Τώρα για τα περί ορέξεως θα συμφωνήσω.

Αλλά και πάλι φίλε Σίμο (στέλνω συμβαζελικούς χαιρετισμούς-bye- ) η γνώμη του καθενός μπορεί να διαφέρει. Άρα θα έλεγα ότι η κριτική από τον καθένα μας μπορεί να χαρακτηρισθεί ως "υποκειμενική" και όχι "αυθαίρετη".Αυτό είναι φυσιολογικό γιατί το πως αντολαμβάνεται ο καθένας μας την ωραία εικόνα μπορεί να διαφέρει κατά πολύ (εμένα π.χ. μου αρέσει η -μικρού μεγέθους- ψυχρότητα σε μία εικόνα, ενώ σε άλλον μπορεί να αρέσει η θερμή εικόνα κοκ)

Αν όμως έχουμε το φόβο μην π.χ. παρεξηγηθούν οι κάτοχοι της χ,ψ,ω τηλεόρασης αν πούμε κάτι που (κατά την προσωπική μας γνώμη) δεν μας άρεσε στην εικόνα που είδαμε θα φτάσουμε στο σημείο να μην αναφέρουμε τα (κατά τη γνώμη μας) αρνητικά σημεία και να ζούμε σε έναν τεχνολογικά όμορφο κόσμο αγγελικά πλασμένο.

Θα συμφωνήσω λοιπόν με τον Γιάννη ότι η καλοπροαίρετη κριτική και ανταλλαγή απόψεων είναι και η μεγαλύτερη αξία του φόρουμ. Ο καθένας μας από εκεί και ύστερα μπορεί να αξιολογήσει τις απόψεις που γράφονται, να τις λάβει λιγότερο ή περισσότερο υπ' όψη του και να πάρει τις αποφάσεις του

Βαγγέλης

Υ.Γ. :offtopic: Όσο για το "μωρό" όποτε θέλεις κανονίζουμε καμία θέαση (κανένα αγώνα μήπως??...)

Αλλά και πάλι φίλε Σίμο (στέλνω συμβαζελικούς χαιρετισμούς-bye- ) η γνώμη του καθενός μπορεί να διαφέρει. Άρα θα έλεγα ότι η κριτική από τον καθένα μας μπορεί να χαρακτηρισθεί ως "υποκειμενική" και όχι "αυθαίρετη".Αυτό είναι φυσιολογικό γιατί το πως αντολαμβάνεται ο καθένας μας την ωραία εικόνα μπορεί να διαφέρει κατά πολύ (εμένα π.χ. μου αρέσει η -μικρού μεγέθους- ψυχρότητα σε μία εικόνα, ενώ σε άλλον μπορεί να αρέσει η θερμή εικόνα κοκ)

Αν όμως έχουμε το φόβο μην π.χ. παρεξηγηθούν οι κάτοχοι της χ,ψ,ω τηλεόρασης αν πούμε κάτι που (κατά την προσωπική μας γνώμη) δεν μας άρεσε στην εικόνα που είδαμε θα φτάσουμε στο σημείο να μην αναφέρουμε τα (κατά τη γνώμη μας) αρνητικά σημεία και να ζούμε σε έναν τεχνολογικά όμορφο κόσμο αγγελικά πλασμένο.

Θα συμφωνήσω λοιπόν με τον Γιάννη ότι η καλοπροαίρετη κριτική και ανταλλαγή απόψεων είναι και η μεγαλύτερη αξία του φόρουμ. Ο καθένας μας από εκεί και ύστερα μπορεί να αξιολογήσει τις απόψεις που γράφονται, να τις λάβει λιγότερο ή περισσότερο υπ' όψη του και να πάρει τις αποφάσεις του

Βαγγέλης

Υ.Γ. :offtopic: Όσο για το "μωρό" όποτε θέλεις κανονίζουμε καμία θέαση (κανένα αγώνα μήπως??...)

Βαγγέλη θα συμφωνήσω τόσο με εσένα όσο και με τον Γιάννη.

Όταν οι κριτικές και η έκφραση των απόψεων των
μελών γίνεται ελεύθερα :grandpa: και πάνω απ´όλα
καλοπροαίρετα :grandpa: τότε το αποτέλεσμα και η
αξία του AVCLUB απογειώνεται.

-bye- -bye- -bye-

Απάντηση: Re: HD ready vs full HD

Βαγγέλη θα συμφωνήσω τόσο με εσένα όσο και με τον Γιάννη.

Όταν οι κριτικές και η έκφραση των απόψεων των
μελών γίνεται ελεύθερα :grandpa: και πάνω απ´όλα
καλοπροαίρετα :grandpa: τότε το αποτέλεσμα και η
αξία του AVCLUB απογειώνεται.

-bye- -bye- -bye-

:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Οκ!!! φίλοι μου ο σκοπός μου δεν ήταν να προξενήσω αναστάτωση με τα γραφόμενα μου αφού άλλωστε προσωπική γνώμη κι εγώ εξέφρασα!!

No problem.-bye-

Για να γυρισουμε και στο θεμα μας το Full HD δεν ειναι πανακεια, απο μεγαλη αποσταση θεασης η διαφορα 720p και 1080p μαλλον δεν φαινεται καν σε τηλεορασεις κατω απο 42" αλλα παρολα αυτα οποιος μπορει να διαθεσει κατι παραπανω και να παρει μια Full HD απο τωρα κανει μια επενδυση για το μελλον. Οπως εχουν (ουσιαστικα) καταργηθει οι πλασμα που κυκλοφορουσαν με αναλυση 852x480 ετσι θα καταργηθουν σε 1-2 χρονια και οι HD-Ready τουλαχιστον απο 32-37 ιντσες και πανω.

No problem.-bye-

απο μεγαλη αποσταση θεασης η διαφορα 720p και 1080p μαλλον δεν φαινεται
.....
απο τωρα κανει μια επενδυση για το μελλον.

Δηλάδη στο μέλλον θα βλέπουμε καλύτερα? :music-smiley-005:

Καλημερα παιδια,
Οχι απλα ο φιλος ηθελε να πει οτι αν δεις διαφορες αυτες θα ειναι σε μεγαλα panel η οθόνες projector. Σε σχετικα μικρα panel μεχρι 42´´ δυσκολα θα δεις διαφορες εκτος κι αν καθεσαι πολυ κοντα στην οθονη. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να αγορασετε Full HD τωρα.
Απλα να εχετε στο μυαλο σας οτι full HD panel χωρις ηλεκτρονικα υποστηριξης ειναι μια τρυπα στο νερο. Και για να μην παρεξηγηθω εννοω οτι αν δυο τηλεορασεις υποστηριζονται απο τα ιδια ηλεκτρονικα και διαφερουν μονο στο panel σαφως και θα επιλεξουμε το full HD panel εφοσων δεν υπαρχει οικονομικο θεμα.
Αλλα απο μια τηλεοραση χ μαρκας που εχει full HD me ghosting, pixelation σαφως θα προτιμησω μια κορυφαια HD Ready Ψ μαρκας με κορυφαιο scaler και υποστηριξη ηλεκτρονικων τελευταιας γενιας.
Νικος
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗΔΕΣ

Last edited: