HD ready vs full HD

οποτε πιστεύεις οτι και μία HD ready οθόνη θα κάνει εξίσου καλά την δουλειά της?

όσον αφορά την χρήση με pc μία 720p θα αποδίδει καλά?

Δεν είμαι σίγουρος σε τι είδους χρήση αναφέρεσαι. Αν θέλεις να παίζεις παιχνίδια σε ανάλυση 1920X1080 προφανώς και δεν σου κάνει μια HDReady. Αν θέλεις απλά σύνδεση με PC για εφαρμογές γραφείου και browsing νομίζω μια χαρά είναι και η HDReady.

Υποθέτω πως ταινίες κλπ θα τα απολαμβάνεις στον προβολέα. Αν γράψεις πιο αναλυτικά τι χρήση θα κάνεις στην TV θα μπορέσουμε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι με τις απαντήσεις μας.

Last edited:
Και παιχνίδια θα μπορεί να παίξει σε 1920*1080 , απλά η τηλεόραση θα τα κάνει downscaling ΧΩΡΙΣ καμία οπτική διαφορά.... (ό,τι κάναμε τόσο καιρό και με τα PS3 και 360 πρωτου πεσουν οι τιμες στις Full-HD)!
Θα πρέπει να αναφέρουμε το γεγονός ότι για να παίξει παιχνίδια σε αναλυση 1920*1080 θέλει και ακριβή κάρτα γραφικών, (κάτι το οποίο μπορεί να ΜΗΝ το επιθυμεί)!

Κατά τη γνώμη μου, αξίζει να δώσει τα παραπάνω χρήματα για να πάρει καλύτερο προβολέα 1080p και να βολευτεί με μια πολύ καλή HD-Ready TV και θα είναι άρχοντας! :guitarist:

Η αλήθεια είναι παιδία οτι την τηλεόραση θα την πάρω ουσιαστικά για το έτερον ήμισι...( :) :) ). Για εμένα παίρνω το προτζεκτόρι!

Δεν είμαι φάν της τηλεόρασης και η αλήθεια είναι οτι θα έχει απλά ρόλο υποστηρικτικό στο Home Theater π.χ. μήν ανάβω τον προτζέκτορα για να δώ ειδήσεις, να δείχνω καμία φωτογραφια απο τις διακοπές κλπ κλπ.

απλά έχω μπερδευτεί στο άν αξίζει να δώσω τα επιπλέον χρήματα για μία Full Hd γνωρίζοντας οτι σε 5 χρόνια το σήμα των καναλιών θα γίνει ψηφιακό.

Αν και μάλλον προσανατολίζομαι σε μία hd ready και όταν αλλάξει το "σκηνικό" παίρνω και έναν ψηφιακό αποκωδικοποιητή.

Αληθεύει οτι στις 32-37" (κοντά στα 1000Ε) οι τηλεοράσεις HD Ready αποδίδουν καλύτερα απο τις Full HD??? (μιλάμε πάντα στην τάξη των 1000 )

Έχει ειπωθεί γενικότερα και διορθώστε με αν κάνω λάθος ότι:

1) Στο μέγεθος των 40" - 50" και με απόσταση θέασης 2,5 - 3,5μ δεν μπορείς να διακρίνεις διαφορά ανάμεσα σε 720p και 1080p (πόσο μάλλον 1080i και 1080p).

2) Τα Full HD panel μέχρι στιγμής κάνουν το ούτως ή άλλως κακό τηλεοπτικό σήμα να δείχνει ελαφρά χειρότερο από τα HD Ready.

Γιατί λοιπόν να θέλει κάποιος να πάρει Full HD τηλεόραση σήμερα;

ναι αλλα εγω θελω να ειμαι και στο ενα και στο μισο μετρο και η εικονα να συνεχισει να

φαινεται το ιδιο καταπληκτικη.

ναι αλλα εγω θελω να ειμαι και στο ενα και στο μισο μετρο και η εικονα να συνεχισει να

φαινεται το ιδιο καταπληκτικη.

Εγώ πάλι δεν θα έδινα βαρύτητα σε κάτι τέτοιο αλλά γούστα είναι αυτά.:smile:

καλησπερα παιδια , αγνοουσα την υπαρξη αυτης της σελιδας και την βρηκα εντελως τυχαια (ευτυχως) στο google ψαχνοντας λεπτομερεις για το HD Ready και Full HD. Αρχικα εχω βαλει στο ματι μια τηλεροαση της Philips και συγκεκριμενα την 32PFL9632D/10 για την βαλω στο υπνοδωματιο μου. Θεωρω καντοντας μια ερευνα στην αγορα πως ειναι μια απο τις καλυτερες αγορες στις 32 ιντσες τηλεορασης. Αλλα αγνοω στο τι σημαινει HD Ready και τι Full HD. Αρχικα καταλαβαινω πως οταν λαμβανει το συγκεκριμενο ψηφιακο σημα δειχνει τις αναλογες ιντσες, σωστα? και τι θα γινει αμα σε 2 χρονια πχ τα τηλεοπτικα μας καναλια αρχιζουν και μεταδιδουν HD σημα? θα βλεπω σε 22 ιντσες αντι για 32? και γιατι να σκασω 1900 ευρω να παρω μια Full HD τηλεοραση ενω σε 2 χρονια βγουν πολυ καλυτερες? Τι να κανω? ειμαι χαμενος.. ριξτε μου λιγο φως αν εχετε την καλοσυνη..:FSGSFGS4:

Re: Απάντηση: HD ready vs full HD

καλησπερα παιδια , αγνοουσα την υπαρξη αυτης της σελιδας και την βρηκα εντελως τυχαια (ευτυχως) στο google ψαχνοντας λεπτομερεις για το HD Ready και Full HD. Αρχικα εχω βαλει στο ματι μια τηλεροαση της Philips και συγκεκριμενα την 32PFL9632D/10 για την βαλω στο υπνοδωματιο μου. Θεωρω καντοντας μια ερευνα στην αγορα πως ειναι μια απο τις καλυτερες αγορες στις 32 ιντσες τηλεορασης. Αλλα αγνοω στο τι σημαινει HD Ready και τι Full HD. Αρχικα καταλαβαινω πως οταν λαμβανει το συγκεκριμενο ψηφιακο σημα δειχνει τις αναλογες ιντσες, σωστα? και τι θα γινει αμα σε 2 χρονια πχ τα τηλεοπτικα μας καναλια αρχιζουν και μεταδιδουν HD σημα? θα βλεπω σε 22 ιντσες αντι για 32? και γιατι να σκασω 1900 ευρω να παρω μια Full HD τηλεοραση ενω σε 2 χρονια βγουν πολυ καλυτερες? Τι να κανω? ειμαι χαμενος.. ριξτε μου λιγο φως αν εχετε την καλοσυνη..:FSGSFGS4:

Ολες οι τηλεοράσεις κάνουν scaling και ότι σήμα και να τους δώσεις (HD, SD) θα πιάνει όλη την επιφάνεια της. Τα τηλεοπτικά μας κανάλια δεν πρόκειται να στείλουν HD σήμα για πολλά χρόνια ακόμα. Οι Full-HD τηλεοράσεις θα μείνουν χρόνια στην αγορά, γιατι και οι πηγές αυτό θα υποστηρίζουν.

Για να βλέπεις τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο φυσικά και δεν χρειάζεσαι full-hd tv, ουτε κάν HD-Ready. Για εμένα το σημαντίκο στην LCD υπνοδωματίου είναι να έχει καλό μαύρο γιατι σχεδόν πάντα θα βλέπεις με τα φώτα σβηστά και εκεί το backlight - που θα φαίνεται έντονα, θα σου καταστρέφει τα χρώματα.
Οι philips δεν φημίζονται για το μαύρο τους, θα σου πρότεινα κάποιο απο τα τελευταία μοντέλα της samsung που έχουν πολύ καλό μαύρο.