HD STEREO 3D!! (3D MKV on PC with ColourCode 3D Technology for EveryOne!!)

Re: Απάντηση: HD STEREO 3D!! (3D MKV on PC with ColourCode 3D Technology for EveryOne

Από σκοταδι εχεις δικιο, αλλά από βαθος μηπως κανεις λάθος;
Μήπως δεν εχεις δηλώσει σωστα το left-right;
Οσοι ειδαν σπιτι μου εντυπωσιαστηκαν απο το 3d.
Μαλιστα ενα ζευγαρι χθες που εχει προβολεα τα παρηγγειλε ηδη.

Το σκοτάδι έχει να κάνει με το μέσο προβολής και μετά με τα γυαλιά.
Σίγουρα όσοι έχετε προβολείς θα έχετε ένα θέμα.
Από το ψάξιμο που έχω ρίξει και στο παρελθόν αλλά και τώρα, πιστεύω οτι τα Pro είναι κατασκευασμένα για προβολείς, γιατί η προστασία που δίνει η κατασκευή των Pro (δείτε και το link που έδωσα σε προηγούμενα posts) δεν την δίνει κανένα ζευγάρι γυαλιών ανεξαρτήτως τεχνολογίας, και κατασκευάζονται αποκλειστικά "by hand", έτσι και η τιμή... ;-) (θα το δείτε στο Pdf των Pro)
Εγώ προσωπικά αν είχα projector θα πήγαινα κατευθείαν για ένα ζευγάρι Pro.
Ρωτήστε και την Colourcode βρε, μέσω skype... ;-)
Πιστεύω αυτό θα σας πει. (δεν είναι καμία εταιρία που έχει τρελή ανάγκη να πουλήσει, όταν έχει πουλήσει μέχρι την στιγμή που μιλάμε πάνω από 166 εκατομμύρια γυαλιά... ;-) )

Και δηλώνετε πάντα όταν βάζετε ένα αρχείο Lest Image First!! ;-)

To 3D του είναι Άπαιχτο!! Και σε εμένα όλοι όσοι έχουν δει έχουν πάθει πλάκα!! ;-)

Last edited:
Re: Απάντηση: HD STEREO 3D!! (3D MKV on PC with ColourCode 3D Technology for EveryOne

Σωτήρη ποια παράγγειλε ρε;
Ελπίζω όχι τα POLY για projector.... ;-)

Το Ice Age 3 το είδες;
Δεν το περίμενα.......... Έχουν κάνει άπαιχτη δουλειά στο 3D!!! ;-)

Τελικά για όσους φοράνε γυαλιά (μυωπία/αστιγματισμό κλπ),ποιά είναι καλύτερα ?
Τα χάρτινα ή τα Poly?

Ποιά "κάθονται" καλύτερα,απομονώνουν την πλαϊνή εισροή του φωτός και έχουν μικρότερη αντανάκλαση?

Επειδή οι περισσότεροι στο σπίτι(εμού συμπεριλαμβανομένου) είμαστε διοπτροφόροι,να ξέρω τί θα παραγγείλω !

Ευχαριστώ...

Φίλε μου τα POLY απόφυγε τα... ιδιαίτερα για προβολέα.
Ότι και να σου απαντήσουμε εδώ μέσα δίκιο 100% δεν θα έχουμε....
Καλύτερα επικοινώνησε με την Colourcode μέσω Skype.... ;-)

Πρόσφατα η iz3D συνεργάζεται με την Colourcode 3D, οπότε και έχει φτιάξει "κανονικό" Profile Colourcode, αυτό σημαίνει πιο σωστή κωδικοποίηση για Colourcode σύμφωνα με τα πρότυπα της Colourcode!! ;-)

(Αυτό για τους Gamers!! ;-) )

iZ3D www.iz3d.com

Σωτήρη ποια παράγγειλε ρε;
Ελπίζω όχι τα POLY για projector.... ;-)

Το Ice Age 3 το είδες;
Δεν το περίμενα.......... Έχουν κάνει άπαιχτη δουλειά στο 3D!!! ;-)

Ρε παιδια εγω ειμαι παραξενος?
Το μονο υποφερτο 3D που βλεπω ειναι με Half color κιτρινο-μπλε Anaglyph
Και στον προτζεκτορ και στην TV
Εχει να κανει με τιποτα αλλο απο το stereoscopic
(Κωστααααααααααααααα σε εψαχνα χθες το βραδυ)

Ρε παιδια εγω ειμαι παραξενος?
Το μονο υποφερτο 3D που βλεπω ειναι με Half color κιτρινο-μπλε Anaglyph
Και στον προτζεκτορ και στην TV
Εχει να κανει με τιποτα αλλο απο το stereoscopic
(Κωστααααααααααααααα σε εψαχνα χθες το βραδυ)

Είσαι!! Είσαι!! Πολύ Παράξενος!!!! lol lol lol :violent-smiley-030:
Μπες msn ρε... ;-)
Ψάξε Ψάξε Δεν θα Με Βρεις!!! lol lol

Επαιξα με τα rgb του προβολέα αλλά η εικόνα γίνεται χειρότερη.
Μπορει να φευγει η μπλεδίλα αλλά τ αλλα τα χρωματα καταστρεφονται.
Κι οταν λεμε οτι φευγει η μπλεδίλα μιλάμε για ενα πολύ μικρό ποσοστο, οποτε δεν αξιζει.
Απο ότι καταλαβα η μπλεδίλα μειώνεται όσο υπάρχει περισσότερο φως.
Στην tv πχ που είναι πιο φωτεινη δεν υπάρχει τόσο μπλε.
Η μονο βελτιωση στο προβολεα ειναι αυτο που ειπα στην αρχη.
Επειδη εγω παίζω στο low lamp (λογω του οτι εχω 20ftL), το γυριζω σε bright mode, ανεβαζω λίγο την φωτεινότητ, λίγο το κοντραστ και αφηνω το gamma ως εχει (2,2) για να μην ειναι ξεπλυμμα τα σκοτεινα.
Αν εχει δοκιμασει καποιος κατι καλυτερο ας μας πει.

Επαιξα με τα rgb του προβολέα αλλά η εικόνα γίνεται χειρότερη.
Μπορει να φευγει η μπλεδίλα αλλά τ αλλα τα χρωματα καταστρεφονται.
Κι οταν λεμε οτι φευγει η μπλεδίλα μιλάμε για ενα πολύ μικρό ποσοστο, οποτε δεν αξιζει.
Απο ότι καταλαβα η μπλεδίλα μειώνεται όσο υπάρχει περισσότερο φως.
Στην tv πχ που είναι πιο φωτεινη δεν υπάρχει τόσο μπλε.
Η μονο βελτιωση στο προβολεα ειναι αυτο που ειπα στην αρχη.
Επειδη εγω παίζω στο low lamp (λογω του οτι εχω 20ftL), το γυριζω σε bright mode, ανεβαζω λίγο την φωτεινότητ, λίγο το κοντραστ και αφηνω το gamma ως εχει (2,2) για να μην ειναι ξεπλυμμα τα σκοτεινα.
Αν εχει δοκιμασει καποιος κατι καλυτερο ας μας πει.

Η γνώμη μου είναι Σωτήρη, όταν πειράζεις το RGB, να αφήσεις όπως έχεις τις τιμές για κανονική προβολή και μείωσε όχι πάρα πολύ το Blue μόνο!! (αυτό δοκιμασμένο στο monitor του pc μου που σου λέω, απλά έκανα δοκιμές για να δω αυτό που λέτε. Γιατί στην LCD TV δεν μπορώ να πω οτι έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με το μπλε, απλά σε εμένα είναι η εικόνα σαν να την έχω βάλει στο έτοιμο Profile "Cool" όπως το ονομάζει η SONY, που σε εμένα διορθώνεται άμα το θέλω πολύ εύκολα απλά γυρνώντας το στο Warm1 ή Warm2... ;-)

Επίσης όσοι έχετε πρόβλημα με την απόδοση του "μαύρου" πηγαίνετε στο FFDShow-RGB Conversion και παίξτε με τις δύο επιλογές που έχει!!
Αν όμως γενικά το μέσο προβολής σας έχει ένα "θέμα" με την σωστή απόδοση του "μαύρου", ε τότε είναι και φυσιολογικό να έχετε ένα θέμα με την απόδοση του 'μαύρου" όταν αυξάνετε το Backlight, αυτό για τις LCD TVs, προσωπικά δεν έχω τέτοιο θέμα όσο και να αυξήσω το Backlight.

Και ναι, εκεί καταλήγω και εγώ, όταν βλέπεται παραπάνω μπλε απ'οτι πρέπει, έχει να κάνει με την φωτεινότητα που έχετε δώσει από το μέσο προβολής σας (Backlight)
Και τελευταίο συμπέρασμα από εμένα πάνω στο θέμα των γυαλιών.
Έχει μεγάλη σημασία κατά πόσο τα γυαλιά προστατεύουν από το περιβάλλοντα φωτισμό, ώστε τα ίδια τα μάτια να μπορούν να δέχονται περισσότερο φως διάμεσο των φακών των γυαλιών.
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξα μετά από δοκιμές με τα χάρτινα (καλύτερη προστασία από το περιβάλλοντα φωτισμό, αλλά έχουν πιο σκούρους φακούς λόγω film) και τα POLY (πιο καθαρός φακός, περνάει πολύ περισσότερο φως από τους φακούς αλλά δεν παρέχουν καμία προστασία από τον περιβάλλοντα φωτισμό)

Και γενικά ψαχτείτε λίγο παραπάνω και μόνοι σας με το τι ρυθμίσεις έχει και οι κάρτα γραφικών σας, και το λέω γιατί βλέπω πχ εγώ έχω την AMD HD 6850 οτι η AMD έχει βάλει κάτι επιλογές μέσα "Brighter Whites" "Dynamic Range", όλα αυτά Πρέπει να τα προσέχετε αν έχετε έντονο πρόβλημα με το Μπλε που λέει και ο Σωτήρης ή με την απόδοση του "Μαύρου" (Dynamic Range) , γιατί πχ το Brighter Whites Αυξάνει το Blue στο RGB!!!!!! για να δώσει πιο καθαρή εικόνα και καλά.... Όλα αυτά θέλουν προσοχή και ψάξιμο.... ;-)

Παιδια, with all due respect, αν παιζετε με ολα αυτα τα ρυθμιστικα χωρις να εχετε patterns αναφορας, πιο πολυ κακο θα κανετε στην εικονα παρα καλο.
Πρεπει καταρχην να τσεκαρετε συνεχεια αν τουλαχιστον το brightness/contrast σας ειναι σωστο φορωντας τα γυαλια.
Τωρα, ειδικα για το χρωμα, οτι και να κανετε χωρις ειδικο εξοπλισμο μετρησης και την σχετικη εμπειρια, ειναι μια τρυπα στο νερο.. Για να καταλαβετε, εμεις που ασχολουμαστε πανω απο 10 χρονια με βιντεοπροβολεις, απλα δεν τα αγγιζουμε και περιμενουμε τον calibrator να μας ρυθμισει, διοτι με το ματι, δουλεια δεν γινεται..

Παιδια, with all due respect, αν παιζετε με ολα αυτα τα ρυθμιστικα χωρις να εχετε patterns αναφορας, πιο πολυ κακο θα κανετε στην εικονα παρα καλο.
Πρεπει καταρχην να τσεκαρετε συνεχεια αν τουλαχιστον το brightness/contrast σας ειναι σωστο φορωντας τα γυαλια.
Τωρα, ειδικα για το χρωμα, οτι και να κανετε χωρις ειδικο εξοπλισμο μετρησης και την σχετικη εμπειρια, ειναι μια τρυπα στο νερο.. Για να καταλαβετε, εμεις που ασχολουμαστε πανω απο 10 χρονια με βιντεοπροβολεις, απλα δεν τα αγγιζουμε και περιμενουμε τον calibrator να μας ρυθμισει, διοτι με το ματι, δουλεια δεν γινεται..

Δεν αναζητάμε "όλοι" επαγγελματικού επιπέδου Calibraρισμα φίλε takisot.
Με αυτά που ανάφερα μία μικρή διόρθωση μπορούν να τη κάνουν...

Φιλικά πάντα... ;-)

Στο θεμα της χρωματικης αποδοσης, αν ΔΕΝ γινει επαγγελματικη ρυθμιση, οποιοδηποτε σκαλισμα το πιο πιθανο ειναι να χαλασει την εικονα και οχι να την βελτιωσει.
Συμβουλη μου ειναι να μην πειραξετε καθολου τα rgb και να ρυθμισετε brightness/ contrast με την ειδικη καρτελα του test disc που θα βρειτε εδω ωστε τουλαχιστον να μην βλεπετε "κουκουρουκου"..

Στο θεμα της χρωματικης αποδοσης, αν ΔΕΝ γινει επαγγελματικη ρυθμιση, οποιοδηποτε σκαλισμα το πιο πιθανο ειναι να χαλασει την εικονα και οχι να την βελτιωσει.
Συμβουλη μου ειναι να μην πειραξετε καθολου τα rgb και να ρυθμισετε brightness/ contrast με την ειδικη καρτελα του test disc που θα βρειτε εδω ωστε τουλαχιστον να μην βλεπετε "κουκουρουκου"..

Εγώ έπαιξα στο monitor του pc μόνο με το μπλε στο RGB φορώντας τα γυαλιά, και μετά από συμβουλές που έψαξα και βρήκα, και ΔΕΝ αντιμετώπισα ιδιαίτερο πρόβλημα.

Last edited:

Και πως το τσεκαρες, με το ματι;

Ναι βρε φίλε takisot με τα Μάτια μου!!
Σου είπα και πριν οτι δεν αναζητάμε όλοι επαγγελματικού επιπέδου καλιμπράρισμα....... ;-)
5-10 ταινίες παίζεις και ρυθμίζεις και στο τέλος καταλήγεις....

Και ο καθένας έχει διαφορετικά γούστα πάνω στην εικόνα, πιστεύω οτι γνωρίζεις αυτό..... ;-)

(μην αρχίσουμε τώρα για το καλιμπράρισμα..... έχει ωραιότατα θέματα το AVClub... :grinning-smiley-043 )

Α, καλα, εσυ ρυθμιζεις με το ματι βασει ταινιων;
Οκ, οντως δεν υπαρχει λογος να συζηταμε ασκοπα..

Α, καλα, εσυ ρυθμιζεις με το ματι βασει ταινιων;
Οκ, οντως δεν υπαρχει λογος να συζηταμε ασκοπα..

Γενικά συζητάμε άσκοπα.................. (και ούτε είπα πως ρυθμίζω "Εγώ" τις οθόνες μου, αλλά το θέμα σας εσένα και του φίλου σου είμαι "Εγώ"... ;-) )
Δεν έχετε καταλάβει οτι το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών που θα ασχοληθούν με το θέμα, όχι όλοι, είναι αρχάριοι και περισσότερο "μαντάρα" θα τα κάνουν με αυτές τις συμβουλές παρά θα κάνουν κάτι σωστό!!

:offtopic:

Last edited:
Αυτο λεω, οτι θα τα κανουν μανταρα οσοι αρχιζουν να πειραζουν rgb κλπ οπως τους προτρεπετε προκειμενου να παρουν πχ περισσοτερο φως.

Τωρα, μαλλον μεγαλη ιδεα εχεις για τον εαυτο σου αν πραγματικα πιστευεις οτι "εγω και ο φιλος μου" εχουμε καποιο θεμα με Εσενα .. :p

Αυτο λεω, οτι θα τα κανουν μανταρα οσοι αρχιζουν να πειραζουν rgb κλπ οπως τους προτρεπετε προκειμενου να παρουν πχ περισσοτερο φως.

Τωρα, μαλλον μεγαλη ιδεα εχεις για τον εαυτο σου αν πραγματικα πιστευεις οτι "εγω και ο φιλος μου" εχουμε καποιο θεμα με Εσενα .. :p

Άλλοι έχουν μεγάλοι ΙΔΕΑ για τον εαυτό τους!!! lol lol lol lol
(τα μηνύματα που λαμβάνω, εγώ τα ξέρω... ;-) :flipout: :flipout: )
Και δεν έχει να κάνει με το φως αυτά που συμβουλεύουμε για το RGB!! Άσχετο Τελείως!!! Καλαααααα..................... lol lol lol
:offtopic:

:guitarist: :guitarist: :guitarist: