HD STEREO 3D!! (3D MKV on PC with ColourCode 3D Technology for EveryOne!!)

Re: Απάντηση: HD STEREO 3D!! (3D MKV on PC with ColourCode 3D Technology for EveryOne

Παιδιά είναι κρίμα να γαμ...τε το θέμα, ας περιοριστούμε στο να καταθέτουμε τις απόψεις μας. Το ιδανικό θα ήταν να να έχουμε μόνο εμπειρίες φίλων και προτάσεις επί της ουσίας. Άλλωστε δεν πιστεύω ότι ο Κωνσταντίνος κάνει τον αβανταδόρο (lol,lol,lol ;-) χε,χε..) στους πωλητές γυαλιών, είχε κάτι ωραίο να πεί, απο κει και πέρα η ευθύνη της αγοράς γυαλιών συνολικά 45 ευρώ είναι δικιά μου...

Κι εγώ είμαι επιφυλακτικός ως προς το αποτέλεσμα του 3d αλλά το βλέπω στη χειρότερη σαν μια ακόμα απογευματινή "περιπέτεια" στο PC, αν και προσανατολίζομαι να σας πω την αλήθεια περισσότερο στη χρήση σε παιχνίδια.

Ανδρέα, με προβλημάτισες γιατί υπερβαίνοντας την προτροπή του Κωνσταντίνου για τα χάρτινα colorcode, πήγα στα φαινομενικά ανώτερα "poly". Η εικόνα που βλέπω ότι είναι flat, δε με polyενθουσιάζει, προτιμούσα καμπυλωτά, σαν κανονικά γυαλιά δηλαδή, αλλά τα πήρα γιατί ήταν ελαφριά και πιο ποιοτικά από τα χάρτινα (θεωρητικά πάντα). Στέκονται καλά στο πρόσωπο; Ίσως να προλαβαίνω να τα αλλάξω με κάποια καλύτερα!

Θα σου απαντήσω σε λίγο γιατί μιλάω στο τηλέφωνο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: HD STEREO 3D!! (3D MKV on PC with ColourCode 3D Technology fo

Από την αρχή φαινόταν ο σκοπός σου φίλε Cinemusic - Ανδρέας και αποκαλύπτεται μια χαρά τώρα!!
Όταν ξεκινάς με Αρνητικότητα πριν καλά καλά δοκιμάσεις κάτι, ΦΥΣΙΚΟΤΑΤΟ είναι να Καταλήξεις με Αυτήν!!! ;-)
Δεν περίμενα τίποτα διαφορετικό από μέρους σου!! ;-) (και δεν το λέω ειρωνικά)
Ο σκοπός σου είναι άλλος και φαίνεται από την Αρχή... ;-)
(μην υποτιμάς την νοημοσύνη των άλλων ανθρώπων τόσο... γιατί αυτό κάνεις... ;-) )
Η αρνητικότητα στο μεγαλείο της................
Αργότερα θα μιλήσω και τηλεφωνικός με τον φίλο Σωτήρη, ο οποίο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ έχει DLP PROJECTOR 1080P FULL HD, που σύμφωνα με τα λεγόμενα σου, τα οποία ήταν πάλι μέσα στην αρνητικότητα αυτή την φορά για την DLP τεχνολογία, οτί δεν υπάρχουν DLP FULL HD 3D, υπάρχουν εδώ και χρόνια HD 720P 3D σε πολύ λογικές τιμές, σίγουρα που κάτι θα ξέρεις, αλλά αναφέρουμε οτι μας βολεύει και όπως μας βολεύει,και το επόμενο βήμα είναι DLP 1080P 3D!! Αν δεν έχουν ήδη βγει την στιγμή που γράφω,απλά σταμάτησα να ασχολούμαι, γιατί δεν έχω σκοπό να αγοράσω άμεσα... ;-) )

Ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα του το αποτέλεσμα είναι Ικανοποιητικότατο με Πολύ καλό το 3d!! (κάτι το οποίο Επίσης Παραβλέπουμε γιατί δεν μας συμφέρει... ;-) (POST #127)

Αυτό που έχεις σκοπό είναι να ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ τα αρνητικά και μόνο και μάλιστα με τον ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ δυνατό τρόπο, φαίνεται και με τον τρόπο που έχεις τραβήξει τις φωτογραφίες..........
Είσαι ο μόνος με τόσο αρνητική άποψη για το ColourCode, απ'οσους έχουν δει τι ΜΠΟΡΕΙ να κάνει!! (και για εμένα προσωπικά αυτό Λέει ΠΟΛΛΑ!! ;-) )
(όπως επίσης αμφιβάλω και κάτι πολύ μάλιστα οτι ασχολήθηκες μαζί του!!)

Τα μεταφορικά για τα συγκεκριμένα γυαλιά είναι 4 Euros και όχι 5!!
0.70 και κάτι σε χρεώνουν για την Visa
Η τιμή των γυαλιών είναι για 2 ζευγάρια!!
Και στην τελική τι περίμενες να πάρεις με τα συγκεκριμένα χρήματα...??? ;-)
Υπάρχουν και τα Pilot και τα Pro αν αναζητάς καλύτερη ποιότητα και πιο ανθεκτικά!! ;-)
Και την τιμή των Pilot (20 Euros) την θεωρώ απολύτως φυσιολογική, αν αναλογιστείς οτι με τα ίδια χρήματα παίρνεις γυαλιά από πλανόδιους!! ;-)

Όπως είπα και πριν ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δεν μου αρέσει να ΑΝΑΛΩΝΟΜΑΙ, μπορεί σε κάποιους άλλους να αρέσει και δικαίωμα τους, και με βάζεις σε αυτή την διαδικασία............ ΟΠΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΕΔΩ!!! (όπως είπα και στον διαχειριστή του Forum, το ΛΑΘΟΣ μου ήταν οτι μπήκα στην διαδικασία της Απάντησης!! ;-) Τα Λάθη γίνονται για να μην επαναλαμβάνονται ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΕΔΩ!!! ;-) )

Και κάνεις ΤΕΣΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ!! Είναι ιδιαίτερα ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΑ στο εξωτερικό!!
(την φωτογραφία του Obama με τα ColourCode δεν την έβαλα ΑΠΛΑ για την ΒΑΛΩ..... ;-) )

Καλησπέρα Σας!!

Φιλικά κωνσταντίνος!! ;-)

Για χαλαρωσε λιγο Κωνσταντινε! Επειδη ο Ανδρεας εγραψε αποψη που δεν σου αρεσει, του επιτιθεσαι;
Εισαι ικανοποιημενος απο το colorcode; Μεγεια σου και χαρα σου..
Αφησε ομως και τους αλλους να καταθεσουν τις δικες τους εμπειριες.
Ειδικα ο Ανδρεας, δεν ειναι χθεσινος, ασχολειται με το σπορ πολλα χρονια, οποτε για εμενα η αποψη του εχει βαρυτητα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HD STEREO 3D!! (3D MKV on PC with ColourCode 3D Technolog

Για χαλαρωσε λιγο Κωνσταντινε! Επειδη ο Ανδρεας εγραψε αποψη που δεν σου αρεσει, του επιτιθεσαι;
Εισαι ικανοποιημενος απο το colorcode; Μεγεια σου και χαρα σου..
Αφησε ομως και τους αλλους να καταθεσουν τις δικες τους εμπειριες.
Ειδικα ο Ανδρεας, δεν ειναι χθεσινος, ασχολειται με το σπορ πολλα χρονια, οποτε για εμενα η αποψη του εχει βαρυτητα.

Εγώ επιτίθεμαι?????
Εγώ φίλε μου δεν αποκάλεσα "ΑΧΤΑΡΜΑ" κανένα και τίποτε!!!!!!!
(γιατί άλλαξα το τίτλο του Post προς διευκόλυνση των αρχάριων αναγνωστών??????????????? και ενημέρωσα και το προσωπικό του Forum για τον λόγο που Μετέτρεψα το τίτλο!!)
Και ξέρω Πάρα Πολύ Καλά τι σημαίνει ΣΕΒΑΣΜΟΣ όταν τον ΕΙΣΠΡΑΤΩ ΟΜΩΣ!!!! ;-)
Όχι έτσι γενικά να αιωρείται!!!! Για να Αιωρείται!!!!

Και λες να κάθομαι και να βλέπω μόνος μου τις ταινίες??
Η άποψη δεν είναι μόνο δική μου φίλε μου, είναι φίλων, αδερφών και γονείς, που όλοι τους έχουν δει και RealD ώστε να μπορούν να έχουν μια πιο συγκεκριμένη άποψη!!

Last edited:
Re: Απάντηση: HD STEREO 3D!! (3D MKV on PC with ColourCode 3D Technology for EveryOne

Παιδιά είναι κρίμα να γαμ...τε το θέμα, ας περιοριστούμε στο να καταθέτουμε τις απόψεις μας. Το ιδανικό θα ήταν να να έχουμε μόνο εμπειρίες φίλων και προτάσεις επί της ουσίας. Άλλωστε δεν πιστεύω ότι ο Κωνσταντίνος κάνει τον αβανταδόρο (lol,lol,lol ;-) χε,χε..) στους πωλητές γυαλιών, είχε κάτι ωραίο να πεί, απο κει και πέρα η ευθύνη της αγοράς γυαλιών συνολικά 45 ευρώ είναι δικιά μου...

Κι εγώ είμαι επιφυλακτικός ως προς το αποτέλεσμα του 3d αλλά το βλέπω στη χειρότερη σαν μια ακόμα απογευματινή "περιπέτεια" στο PC, αν και προσανατολίζομαι να σας πω την αλήθεια περισσότερο στη χρήση σε παιχνίδια.

Ανδρέα, με προβλημάτισες γιατί υπερβαίνοντας την προτροπή του Κωνσταντίνου για τα χάρτινα colorcode, πήγα στα φαινομενικά ανώτερα "poly". Η εικόνα που βλέπω ότι είναι flat, δε με polyενθουσιάζει, προτιμούσα καμπυλωτά, σαν κανονικά γυαλιά δηλαδή, αλλά τα πήρα γιατί ήταν ελαφριά και πιο ποιοτικά από τα χάρτινα (θεωρητικά πάντα). Στέκονται καλά στο πρόσωπο; Ίσως να προλαβαίνω να τα αλλάξω με κάποια καλύτερα!

Έλα ρε Δημήτρη!!
Λοιπόν απλά και ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ!!
Η συγκεκριμένη εταιρία δεν αποκρύπτει τίποτα από την περιγραφή των γυαλιών.
http://www.colorcode3d.dk/group.asp?group=118
"Folds flat"
"Ultra lightweight - 12 grams" (έχει την σημασία του ακόμα και αυτό!!)
"Hard coated lenses" (και όχι όπως θέλουν να παρουσιαστούν)
"new frameless plastic 3-D glasses"

Δεύτερον, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε έτσι απλά τις διαφορές των τιμών όταν ξέρουμε που ζούμε (Ευρώπη)
Τα Pro-Ana μπορεί να έχουν 6-8$ και σε Εμάς με την Μετατροπή του νομίσματος να φαίνεται Τίποτα, αλλά για τους Αμερικάνους τα 6-8$ είναι 6-8$!!!!
Τρίτων, υπάρχουν τα Pilot ( http://www.colorcode3d.dk/group.asp?group=119 ) και τα Pro για όποιον θέλει ανώτερη ποιότητα. Τιμή που την θεωρώ απόλυτα σεβαστή για την κατασκευή τους(Pilot), αν σκεφτείς οτι σε αυτά τα χρήματα παίρνεις γυαλιά από πλανόδιο!! ;-)

Και σε αυτό το θέμα ούτε εγώ είμαι τελείως τυχαίος!! (έχω προϋπηρεσία και σε Οπτικάδικο... ;-) )

Και κάτι τελευταίο, έχω μιλήσει ήδη με 2 ανθρώπους που παρέλαβαν, ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟΙ!!!, και γνώστες του τι εστί ΣΕΒΑΣΜΟΣ και από τις δύο πλευρές!!, και δεν Άκουσα κανένα Παράπονο σε σχέση με την ποιότητα, που και εγώ ο ίδιος δεν Περιμένω οτι θα είναι η ίδια με τα Pilot!!!
Όπως επίσης, το ότι είναι από καουτσούκ δεν το θεωρώ Αρνητικό σε σχέση από το να ήταν από σκληρό πλαστικό!! (σε σχέση με την Ανθεκτικότητα!!)

Και θα Επανέλθω και εγώ με Φωτογραφίες, μόλις τα Παραλάβω!! ;-)

Last edited:

Και φίλε dimitris μπορείς να δώσει περισσότερη βάση στο Post #127 του Sotiris , ο οποίος και πειραματίστηκε Αρκετά προς Πολύ θα έλεγα για Πρώτη φορά και κατάφερε με μεγάλη ευκολία για πρώτη φορά να βγάλει το αποτέλεσμα που αναφέρω από την αρχή του Post! (γιατί έδωσε Αναλυτική Βάση σε αυτά που γράφω!! ;-) )

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HD STEREO 3D!! (3D MKV on PC with ColourCode 3D

Εγώ επιτίθεμαι?????
Εγώ φίλε μου δεν αποκάλεσα "ΑΧΤΑΡΜΑ" κανένα και τίποτε!!!!!!!
(γιατί άλλαξα το τίτλο του Post προς διευκόλυνση των αρχάριων αναγνωστών??????????????? και ενημέρωσα και το προσωπικό του Forum για τον λόγο που Μετέτρεψα το τίτλο!!)
Και ξέρω Πάρα Πολύ Καλά τι σημαίνει ΣΕΒΑΣΜΟΣ όταν τον ΕΙΣΠΡΑΤΩ ΟΜΩΣ!!!! ;-)
Όχι έτσι γενικά να αιωρείται!!!! Για να Αιωρείται!!!!

Και λες να κάθομαι και να βλέπω μόνος μου τις ταινίες??
Η άποψη δεν είναι μόνο δική μου φίλε μου, είναι φίλων, αδερφών και γονείς, που όλοι τους έχουν δει και RealD ώστε να μπορούν να έχουν μια πιο συγκεκριμένη άποψη!!

Εγω διαπιστωνω οτι εχεις ιδιαιτερα επιθετικο τονο, οποτε μην περιμενεις να εισπραξεις σεβασμο οσα κεφαλαια και να γραψεις.
Λυπαμαι που το λεω αλλα ενω ξεκινησες ενα πολυ ενδιαφερον θεμα, το χαντακωνεις μονος σου με την συμπεριφορα σου..
Καλο βραδυ.

Μα φυσικά το ολο εγχείρημα εχει ενδιαφέρον λογο του πειραματισμού..
Από και υστερα περι ορέξεως…
Οσον αφορα τα γυαλιά και εγω δε προτίμησα τα χαρτινα και πηγα για καλύτερα στα poly…
Ηθελα να κοιταξω και τα pro αλλα 40 ευρω για ένα ζευγαρι είναι πολλά.
Πάντως αν και στην αρχή όταν τα φορας σου φαίνονται καπως νομίζω πως τελικά δεν ενοχλούν .
Τουλάχιστον εγω μετα το πρώτο λεπτο τα ξεχνάω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HD STEREO 3D!! (3D MKV on PC with ColourCod

Εγω διαπιστωνω οτι εχεις ιδιαιτερα επιθετικο τονο, οποτε μην περιμενεις να εισπραξεις σεβασμο οσα κεφαλαια και να γραψεις.
Λυπαμαι που το λεω αλλα ενω ξεκινησες ενα πολυ ενδιαφερον θεμα, το χαντακωνεις μονος σου με την συμπεριφορα σου..
Καλο βραδυ.

Ιδιαίτερα επιθετικό τόνο προς ένα συγκεκριμένο άτομο??? ;-)
Κάτι θα "σημαίνει" αυτό φίλε μου................ ;-)

Το "Αχταρμάς" το Προσπερνάμε!! Επίσης και αυτό κάτι σημαίνει..... ;-)
(και είμαι εγώ ο Επιθετικός, και με ένα συγκεκριμένο άτομο πάντα.. ;-) )

Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του από εκεί και πέρα................... ;-)

Δηλαδή εγώ πρέπει να δεχτώ ακόμα και τις προσβολές έτσι απλά??

Μάλιστα.... ΟΚ δεν το ήξερα.... Να που έμαθα και κάτι στα 30 μου!! (όσο ζεις μαθαίνεις!! ;-) )

Last edited:
Οι χρωματικές ανισότητες δεν μπορούν να εξισορροπηθούν παίζοντας με τα κανάλια του RGB από τον driver της κάρτας ή από το ffdshow;

Κάνοντάς το αυτό, μαζί με τις απαραίτητες ρυθμίσεις σε φωτεινότητα κλπ κάνουμε κι ένα profile και το ενεργοποιούμε όταν θέλουμε να δούμε 3D. ε;

Άντε δεν μπορώ να περιμένω τα γυαλιά για να παίξω.

Λοιπον, ας ηρεμησουμε και ας συνεχισουμε μ αυτο το πολυ ενδιαφρεον ζητημα.

Παρελαβα κι εγω τα ιδια γυαλια, και για να πω την αληθεια , κι εγω στην αρχη απογοητευτηκα.
Αλλα μετα απο λιγο, οταν τα φορεσα, ειδα οτι εχουν αρκετα καλη ποιοτητα και βολευει που ειναι ευκαμπτα , επειδη εγω φοραω και γυαλια μυωπιας.

Δεν θα σταθω αλλο σ αυτο το θεμα , δε νομιζω οτι εχει καμια σημασια αλλωστε.

Να περασουμε στην εικονα , που ειναι και το ζητουμενο.

Δεν περιμενα και πολλα εξ αρχης, μιας και εχοντας δοκιμασει παλαιοτερα τα γνωστα red-blue , τα ειχα κατευθειαν απορριψει.

Λοιπον, με τα συγκεκριμενα γυαλια , ειδα πολυ καλο 3D σε ετοιμες εικονες colorcode 3d (σε διαφορα site και στο youtube 3d).
Eχει καλη αισθηση του βαθους ,λιγο εως ελαχιστο ghosting , αν το δειγμα ειναι ομως καλο.

Στη τηλεοραση , pionner 408 XD, επαιξε εξισου καλα με το μονιτορ dell 30" kai imac 27" , με εμφανη ομως τη μεγαλυτερη πτωση της φωτεινοτητας (οι plasma δε φημιζονται και για τη φωτεινοτητα τους).

Προσπαθησα να επαναφερω σε μεγαλυτερα επιπεδα τη φωτεινοτητα , με απενεργοποιηση ολων των power save option της tv, και τα πραγματα εγιναν καλυτερα.
Δεν ειναι προβλημα μεγαλο αυτο, αλλωστε και σε "κανoνικο " 3D σε tv και προβολεα που εχω δει, εχουμε το ιδιο θεμα.
Σ αυτο λοιπον, δεν βλεπω ιδιαιτερο μειονεκτημα στη τεχνολογια colorcode 3d σε σχεση με την "κανονικη" προβολη 3D.

Το μεγαλυτερο θεμα , ειναι φυσικα η μικρη χρωματικη αλλοιωση.
Αυτο γινεται κυριως λογω του μπλε φιλτρου, που αν θελουμε να τη "διορθωσουμε" πρεπει να επεμβουμε (εγω εφτιαξα μια μνημη 3D στη TV) στη χρωματικη παλετα και να ¨πουσαρουμε" τα υπολοιπα χρωματα αναλογα.
Δεν ειναι ευκολο, αλλα τα πραγματα βελτιωνονται λιγο αν παιξεις αρκετα.

Αυτο που με προβληματισε περισσοτερο, ειναι , οτι στην αρχη ειχα στιγμες που νομιζα οτι υπηρχαν καποια σκουρα "hotspot" στην εικονα... δεν ξερω ακριβως πως να τα περιγραψω.
Επισης , το οτι φοραω γυαλια , δε βοηθαει καθολου τη κατασταση (και με το "κανονικο" 3D) ...

Δυστυχως δεν εχω ακομη προλαβω να δω ταινιες , μονο κλιπ και αποσπασματα ταινιων, ουτε στο προβολεα... θα το κανω μαλλον αργοτερα!

Παντως τα πρωτα δειγματα, για μενα, ειναι θετικα, και μαλιστα "ψηθηκαν" 2-3 φιλοι μου στη δουλεια να το δοκιμασουν , αφου πρωτα με "κοροιδεψαν" , μετα αλλαξαν γνωμη, οταν τα δοκιμασαν για λιγη ωρα.
Θελει λιγο χρονο να τα συνηθισεις , αλλα για τα χρηματα που μιλαμε, ειναι παραπανω απο καλα!

Θα επανελθω....

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HD STEREO 3D!! (3D MKV on PC with ColourCod

Καλο βραδυ.

Και θα σου πω κα κάτι άλλο φίλε μου takisot, δεν είναι 2 βδομάδων ιστορία.
Γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που το συναντάω, είναι η δεύτερη μέσα σε 2 βδομάδες, είναι άσχετο με το Post, αλλά εκεί που το έχετε φτάσει το θέμα είναι σχετικό πλέον, και ξέρω θα πείτε οτι εγώ το έφτασα εκεί, αλλά εγώ φίλε μου ακριβώς το ίδιο Post το έχω ανεβάσει και σε άλλα 3 μέρη και δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα!! ;-)

Δεν μπορώ να αναφέρω ονόματα, είναι πολύ γνωστό site.
Η όλη ιστορία ξεκίνησε με τις 3D TVs, σε ένα site διαμοιρασμού αρχείων, όπου κάποιος που ανέβασε 2-3 αρχεία 3D, μόλις εγώ ανάφερα οτι υπάρχουν και άλλοι τρόποι προβολής των συγκεκριμένων αχρείων, ο συγκεκριμένος uploader άρχισε σε σχόλια του να απαιτεί οτι τα αρχεία που ανεβάζει θα τα κατεβάζουν μόνο όσοι έχουν 3D TVs (το 3% της παγκόσμιας αγοράς!!) και οτι αν δεν ακολουθούσαμε αυτά που διέταζε να γίνουν (γιατί αυτό έκανε) θα σταματούσε να ανεβάζει αρχεία 3D!!!!
Εγώ προσπάθησα να του εξηγήσω με πολύ ευγενικό τρόπο οτι αυτό που του κάνω σαν Uploader, είναι καλό, του αυξάνω τους ανθρώπους που θα κατεβάσουν τα αρχεία του (το ευκολονόητο)
Δεν χρειάζεται να πω νομίζω, οτι δεν έβγαλα άκρη, και ήταν και ο Πρώτος(ναι το πρώτο μήνυμα όσο απίστευτο και αν είναι) που μπήκε για να σχολιάσει εννοείτε Αρνητικά το Post μου, χωρίς καμία δοκιμή χωρίς τίποτα!!!
Εκεί ήταν και η πρώτη έκδοση του οδηγού μου!! (έγινε Sticky με το που το ανέβασα)
(έχει κατεβάσει ρολά το site, τα υπόλοιπα τα καταλάβατε... ;-) )

Αλλά όπως είπε και ο φίλος dimitris__ "Παιδιά είναι κρίμα να γαμ...τε το θέμα..."

Δεν μου δίνεται περιθώρια να μην απαντήσω, ακόμα και όταν υποσχέθηκα στον διαχειριστή οτι δεν επαναλάβω το ίδιο λάθος....
Δυστυχώς πρέπει να υπερασπιστώ το εαυτό μου και post μου.....................

Τα συμπεράσματα δικά σας παιδιά.............................................

Λοιπον, ας ηρεμησουμε και ας συνεχισουμε μ αυτο το πολυ ενδιαφρεον ζητημα.

Παρελαβα κι εγω τα ιδια γυαλια, και για να πω την αληθεια , κι εγω στην αρχη απογοητευτηκα.
Αλλα μετα απο λιγο, οταν τα φορεσα, ειδα οτι εχουν αρκετα καλη ποιοτητα και βολευει που ειναι ευκαμπτα , επειδη εγω φοραω και γυαλια μυωπιας.

Δεν θα σταθω αλλο σ αυτο το θεμα , δε νομιζω οτι εχει καμια σημασια αλλωστε.

Να περασουμε στην εικονα , που ειναι και το ζητουμενο.

Δεν περιμενα και πολλα εξ αρχης, μιας και εχοντας δοκιμασει παλαιοτερα τα γνωστα red-blue , τα ειχα κατευθειαν απορριψει.

Λοιπον, με τα συγκεκριμενα γυαλια , ειδα πολυ καλο 3D σε ετοιμες εικονες colorcode 3d (σε διαφορα site και στο youtube 3d).
Eχει καλη αισθηση του βαθους ,λιγο εως ελαχιστο ghosting , αν το δειγμα ειναι ομως καλο.

Στη τηλεοραση , pionner 408 XD, επαιξε εξισου καλα με το μονιτορ dell 30" kai imac 27" , με εμφανη ομως τη μεγαλυτερη πτωση της φωτεινοτητας (οι plasma δε φημιζονται και για τη φωτεινοτητα τους).

Προσπαθησα να επαναφερω σε μεγαλυτερα επιπεδα τη φωτεινοτητα , με απενεργοποιηση ολων των power save option της tv, και τα πραγματα εγιναν καλυτερα.
Δεν ειναι προβλημα μεγαλο αυτο, αλλωστε και σε "κανoνικο " 3D σε tv και προβολεα που εχω δει, εχουμε το ιδιο θεμα.
Σ αυτο λοιπον, δεν βλεπω ιδιαιτερο μειονεκτημα στη τεχνολογια colorcode 3d σε σχεση με την "κανονικη" προβολη 3D.

Το μεγαλυτερο θεμα , ειναι φυσικα η μικρη χρωματικη αλλοιωση.
Αυτο γινεται κυριως λογω του μπλε φιλτρου, που αν θελουμε να τη "διορθωσουμε" πρεπει να επεμβουμε (εγω εφτιαξα μια μνημη 3D στη TV) στη χρωματικη παλετα και να ¨πουσαρουμε" τα υπολοιπα χρωματα αναλογα.
Δεν ειναι ευκολο, αλλα τα πραγματα βελτιωνονται λιγο αν παιξεις αρκετα.

Αυτο που με προβληματισε περισσοτερο, ειναι , οτι στην αρχη ειχα στιγμες που νομιζα οτι υπηρχαν καποια σκουρα "hotspot" στην εικονα... δεν ξερω ακριβως πως να τα περιγραψω.
Επισης , το οτι φοραω γυαλια , δε βοηθαει καθολου τη κατασταση (και με το "κανονικο" 3D) ...

Δυστυχως δεν εχω ακομη προλαβω να δω ταινιες , μονο κλιπ και αποσπασματα ταινιων, ουτε στο προβολεα... θα το κανω μαλλον αργοτερα!

Παντως τα πρωτα δειγματα, για μενα, ειναι θετικα, και μαλιστα "ψηθηκαν" 2-3 φιλοι μου στη δουλεια να το δοκιμασουν , αφου πρωτα με "κοροιδεψαν" , μετα αλλαξαν γνωμη, οταν τα δοκιμασαν για λιγη ωρα.
Θελει λιγο χρονο να τα συνηθισεις , αλλα για τα χρηματα που μιλαμε, ειναι παραπανω απο καλα!

Θα επανελθω....

Διευκρίνισα από το αρχικό Post μου οτι υπάρχει μικρή χρωματική αλλοίωση.... ;-)
Όπως επίσης οτι χρειάζεται και ο εγκέφαλος συγκεκριμένο χρόνο προσαρμογής, που ευτυχώς είναι πολύ μικρός..... ( φίλε μου Γιαννης Σπυρου, τα ξαναλέμε σε μία βδομάδα περίπου!! ;-) Θα με θυμηθείς....)
Η προσαρμογή στα χρώματα δεν είναι κάτι δύσκολο, δεν χρειάζεται απαραίτητα και πάντα , ανάλογα με την TV - Projector, και ακόμα και οι αρχάριοι χρήστες μπορούν να παίξουν με τις έτοιμες επιλογές της TV τους, που θα το βρουν σχετικά εύκολα. Αλλά και χωρίς να το πειράξετε, σε μια βδομάδα θα τα βλέπετε διαφορετικά (αυτό είναι που έλεγα στην αρχή του post σε κάποιο σχόλιο μου οτι μπορεί να σας ξενίσει στην αρχή... ;-) )

Συνεχεια των δοκιμων και σήμερα και εντόπισα ενα πρόβλημα (λιγο ασχετο) με τον haali.
Δεν μπορει να παίξει mkv αρχει που έχουν HD DTS audio.
Ανοιξα και σχετικο θεμα στην αναλογη κατηγορια, μηπως υπάρχει κάποιος αλλος splitter που μπορουμε να χρησιμοποιησουμε.
Για την εικονα σε καποιους μπορει να αρεσει σε καποιους οχι.
Αυτην την στιγμη ειναι ομως ο μοναδικος τροπος να δεις 3D αξιοπρεπεστατα με 20 ευρω.
3 ατομα που το ειδαν σημερα, για να παραλαβουν και τα γυαλια τους εντυπωσιαστηκαν.
Ναι το προβλημα ειναι στα σκοτεινα.
Κι εγω απογοητευτηκα στην αρχη μπορω να πω.
Γιατι οπως ειπε και ο Αντρεας αν πειραξεις πολυ την φωτεινοτητα και το κοντραστ, χανεται ολη η λεπτομερεια στην εικονα.
Οπότε πρέπει να βρεις την χρυση τομη.
Λιγο την φωτεινοτητα, λιγο το κοντραστ, λιγο το gamma, ερχεται σε καλυτερα επιπεδα η εικονα.
Αλλωστε τι καλιμπράρισμα να κάνεις όταν ο ενας φακος ειναι κιτρινος και ο αλλος μπλε.
Στην προκειμενη περιπτωση ερχεται πρωτα το 3D και μετα η εικονα.
Εγω πάντως όσο περισσότερο βλέπω, τόσο πιο πολυ ικανοποιημενος ειμαι.

Και Γιαννης Σπυρου, μην παλεύεις να βγάλεις αμέσως το πιο τέλειο αποτέλεσμα που μπορείς, γιατί θα παιδευτείς για εμένα λίγο άδικα....
Γιατί το κατάλαβες και εσύ, οτι παίζει και κάτι άλλο..... ο εγκέφαλος σου!!
Δώσε 3-4 μέρες στον colourcode και μετά πάλεψε πιο πολύ με τις ρυθμίσεις!!
Θα τις κάνεις και πιο εύκολα και πιο σωστά!! ;-)
Άκου'με που σου λέω...... ;-)

Συνεχεια των δοκιμων και σήμερα και εντόπισα ενα πρόβλημα (λιγο ασχετο) με τον haali.
Ανοιξα και σχετικο θεμα στην αναλογη κατηγορια, μηπως υπάρχει κάποιος αλλος splitter που μπορουμε να χρησιμοποιησουμε.
Αυτην την στιγμη ειναι ομως ο μοναδικος τροπος να δεις 3D αξιοπρεπεστατα με 20 ευρω.
3 ατομα που το ειδαν σημερα, για να παραλαβουν και τα γυαλια τους εντυπωσιαστηκαν.
Γιατι οπως ειπε και ο Αντρεας αν πειραξεις πολυ την φωτεινοτητα και το κοντραστ, χανεται ολη η λεπτομερεια στην εικονα.
Λιγο την φωτεινοτητα, λιγο το κοντραστ, λιγο το gamma, ερχεται σε καλυτερα επιπεδα η εικονα.
Αλλωστε τι καλιμπράρισμα να κάνεις όταν ο ενας φακος ειναι κιτρινος και ο αλλος μπλε.

Άλλαξε στο FFDShow στου codecs για το DTS, βάλε την άλλη επιλογή που έχει και είσαι ΟΚ

Και δώστε στο ColourCode 3-4 μέρες!!
Θα χρειαστείτε πολύ πιο εύκολες ρυθμίσεις από αυτές που κάνετε τώρα!! (είναι και ο εγκέφαλος σας στην μέση...... Βοηθός Χειρουργού είναι οι σπουδές μου, μιας και είμαι άσχετος με το θέμα....)

Δεν χρειάζεται να πω οτι έχω χαλαστεί Απίστευτα...............................

Last edited:

Και γενικά τώρα που είσαι στην αρχή, όσο απίστευτο και να σου ακούγεται, παίξε με το Backlight και μόνο για αρχή!!
Ιδιαίτερα την φωτεινότητα σχεδόν δεν χρειάζεται να την πειράξεις!!
Σε εμένα η χρωματική αλλοίωση είναι σχεδόν στο 5%, σχεδόν μην αντιληπτή, και χωρίς να πειράξω πολλά πολλά, κυρίως το Backlight, αλλά εγώ δεν τα χρησιμοποιώ πρώτη μέρα ή μια βδομάδα.... ;-)

Και ούτε αυτό με τις σκοτεινές σκηνές ισχύει...
Έχει να κάνει με το Backlight περισσότερο και με τον χρόνο χρήσης-προσαρμογής που λέγαμε πριν... ;-)
Προσωπικά έχω Full 3D ακόμα και στις σκοτεινές σκηνές. (σίγουρα δεν είναι το ίδιο με τις κανονικές ή με τις φωτεινές, αλλά αυτό ισχύει σε όλες τις τεχνολογίες του 3D... ;-) )

Οι χρωματικές ανισότητες δεν μπορούν να εξισορροπηθούν παίζοντας με τα κανάλια του RGB από τον driver της κάρτας ή από το ffdshow;

Κάνοντάς το αυτό, μαζί με τις απαραίτητες ρυθμίσεις σε φωτεινότητα κλπ κάνουμε κι ένα profile και το ενεργοποιούμε όταν θέλουμε να δούμε 3D. ε;

Άντε δεν μπορώ να περιμένω τα γυαλιά για να παίξω.

Είναι μικρές φίλε μου, είναι τόσο μικρές που μπορείς και να μην ασχοληθείς ιδιαίτερα....
Πάντως το λέω για τελευταία φόρα, 3-4 μέρες χρήσης του ColourCode και μετά αν θελήσεις κάποιες αλλαγές, παίξε για αρχή με το Backlight!!
Και πιο πολύ θα το ευχαριστηθείς με MKV 3D, και με τα παιχνίδια που με ρώτησες θα σου αρέσει, απλά εκεί θα παιδευτείς πιο πολύ μέχρι να καταλάβεις πως λειτουργεί το πρόγραμμα!! ;-)
Είναι πολυ γνωστό το πρόγραμμα!!
Και έχει και επιλογή για ColourCode, μιας και δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο!!! ;-)

Λοιπόν πρώτα από όλα ψυχραιμία
Είναι αλήθεια φίλε Αντρέα πώς την ποιότητα το 3D-TV δεν θα την βρεις με το stereoscopic.
Αλλά εδώ μιλάμε για κάτι που είναι σχεδόν τσάμπα και σου δίνει εν 80% τις ποιότητας των 3DTV
(είσαι λίγο υπερβολικός στα γραφόμενα σου αλλά είναι πάντα η γνώμη σου και είναι σεβαστή)
Αν λοιπόν αναλογιστούμε το ‛’ σχέση τιμής προς απόδοση ‛’ έχουμε να κάνουμε με κελεπούρι
Το πιο σημαντικό από όλα είναι πως όλοι μπορούν εδώ και τώρα να δουν 3D στο σπίτι τους με φίλους και να το κατά ευχαριστηθούν ,με τις τηλεοράσεις που διαθέτουν (η με τους βίντεο προβολείς τους)
Άλλωστε δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να δώσουν ένα σκασμό λεφτά για νέες τηλεοράσεις για να δουν 7-10 ταινίες
Κάτω λοιπόν από αυτό το πρίσμα ένα μεγάλο μπράβο στον Κώστα που μα άνοιξε τα μάτια .
Προσωπικά εγώ το έχω κατά ευχαριστηθεί.

Κωστα κανε κατι για το DTS ρε

Όπως και μία σημείωση σε αυτό που ανάφερε ο φίλος Sotiris σχετικά με τα χρώματα των φακών.
Οι φακοί των φακών δεν είναι μονόχρωμοι, αν ήταν μονόχρωμοι θα είχαμε τα παραπλήσια προβλήματα που είχαμε και με το Red-Cyan!!
O αριστερός φακός αποτελείτε από red+green+neutral grey και ο δεξής είναι κυρίως blue με ελάχιστο red,αν προσέξετε καλύτερα θα δείτε οτι ελαφριά μοβίζει... ;-)

Last edited: