HD STEREO 3D!! (3D MKV on PC with ColourCode 3D Technology for EveryOne!!)

Και πολύ καλα εκανες .
Αν και δεν συμφωνώ με το κοστος των3D προβολεων ( είναι ακομα αδικαιολόγητα υψηλό) αν δεις - όπως λες - σωστο 3D 1080p Frame Packing, δεν υπαρχει γυρισμος.
Και μακαρι γρηγορα να ρθουν υλοποιήσεις με παθητικά γυαλια για πιο ξεκούραστη θεαση.

Θα προτιμουσα χωρις γυαλια... ειδικα για μας που φοραμε ηδη !
Στις τηλεορασεις ετοιμαζονται κιολας οι αντικαταστατριες , ισως του χρονου παρουσιαστουν και εμπορικα!
Δεν ξερω αν μπορει να γινει το ιδιο και στους προβολεις.

Παιδια το θέμα μας είναι το colorcode 3d.
Εγω μέχρι χθες δεν ήξερα ότι υπήρχε κάτι τέτοιο.
Αν υπόσχεται τα όσα λέει, για μένα είναι σωτήριο.
Γιατί πλέον μπορεί ο καθένας με χαμηλό κόστος να δει αξιοπρεπέστατα 3D.
Τώρα ποια τεχνολογία είναι η καλύτερη είναι άλλο θέμα.
Μπορεί να ετοιμάζονται νέες ταινίες, αλλά η ποιότητα (οχι σε εικονα) αυτών μου είναι αδιάφορη.
Στην αρχή πχ πήγαινα κινηματογράφο για να δω 3D και με μόνη εξαίρεση το AVATAR, βαριόμουν αφάνταστα στις υπόλοιπες.
Μετά το 20 λεπτο που έτσι έβλεπες λίγο 3D και έπαιζες, ήθελα να φύγω.
Λογικά η σημερινή τεχνολογία στις τηλεοράσεις και στους pj θα είναι καλύτερη από τα colorcode.
Αν υπήρχαν αρκετή τίτλοι, η τεχνολογία είχε ωριμάσει και δεν υπήρχαν πειραματισμοί και τα προβόλια κοστιζαν 1500 ευρω, ναι σίγουρα εκεί θα κατέληγα.
Ας συνεχισουμε όμως το θέμα μας με όσους έχουν παραγγείλει τα συγκεκριμενα γυαλια, να δούμε αν αξίζουν τελικά.
Εγω λογικά απο Δευτέρα-Τρίτη θα τα έχω.
Την προηγούμενη Κυριακη τα παρήγγειλα.

Δεν το πιστεύω.................. ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ!!!!

Παιδιά το θέμα του Post δεν είναι ο Πόλεμος του 3D!!! (κάτι σαν τον πόλεμο των άστρων... lol lol )

Όλοι έχουμε δίκο και άδικο, καταλάβε'το κάποια στιγμή............... ;-)

(Sotiris όταν πάρεις τα Colourcode, δοκίμασε τα με τις Κουκουβάγιες!! Έχουν κάνει άψογη δουλειά στο 3D!! Όπως και τα Shrek 1 & 2 που είδα... ;-) )

Last edited:
Κι εγω τα περιμενω... αλλα δε θελω να πειραξω το htpc ( ffdshow klp ειναι στημενα για να παιζουν τα mkv ).
Yπαρχει αλλος player που να μη χρειαζεται τετοια φιλτρα ?

Κι εγω τα περιμενω... αλλα δε θελω να πειραξω το htpc ( ffdshow klp ειναι στημενα για να παιζουν τα mkv ).
Yπαρχει αλλος player που να μη χρειαζεται τετοια φιλτρα ?

με τους Decoders του FFDShow ασχολούμαστε μόνο, όχι με τα φίλτρα του.
και χωρίς να είμαι ειδικός στο FFDShow, από οτι πήρε το μάτι μου, μπορείς να φτιάξεις Profiles... ;-)

Γιαννη
Εφοσον εχει εγκαταστησει ffdshow δεν χρειαζεται να πειραξεις τιποτα.
Παιζει κανονικα ο stereoscopic player.
Κι εγω το ιδιο εχω κανει. Δεν πειραξα τιποτα.
Το μονο που πειραξα ήταν να ενεργοποιησω τους υπότιτλους και να τους δηλωσω stereoscopic. Στους υπότιτλους μειωσα μαλιστα το αναγλυφο γιατι είχα ghosting.
Αν λοιπον παιζεις με mpc ή οποιον αλλον player τα mkv, τοτε το μονο που πρεπει να κανεις είναι να απενεργοποιεις τους υπότιτλους στο ffdshow

Να συμπληρωσω κιολας οτι και οχι παιζει κανονικα ακομα και HD DTS χωρις καμια αλλαγη.

Last edited:
Re: Απάντηση: HD STEREO 3D!! (3D MKV on PC with ColourCode 3D Technology for EveryOne

Γιαννη
Εφοσον εχει εγκαταστησει ffdshow δεν χρειαζεται να πειραξεις τιποτα.
Παιζει κανονικα ο stereoscopic player.
Κι εγω το ιδιο εχω κανει. Δεν πειραξα τιποτα.
Το μονο που πειραξα ήταν να ενεργοποιησω τους υπότιτλους και να τους δηλωσω stereoscopic. Στους υπότιτλους μειωσα μαλιστα το αναγλυφο γιατι είχα ghosting.
Αν λοιπον παιζεις με mpc ή οποιον αλλον player τα mkv, τοτε το μονο που πρεπει να κανεις είναι να απενεργοποιεις τους υπότιτλους στο ffdshow

Να συμπληρωσω κιολας οτι και οχι παιζει κανονικα ακομα και HD DTS χωρις καμια αλλαγη.

Αυτό είναι λίγο σχετικό φίλε Sotiris, ανάλογα τι ρυθμίσεις έχει κάνει στο FFDShow, γιατί μόνο λίγες επιλογές δεν έχει..... ;-)
Και όσο αφορά το DTS, σε άλλα αρχεία υπάρχει ένα θεματάκι και σε άλλα όχι....
Όταν υπάρξει τα ξαναλέμε.... ;-)

Σιγουρα, αναλογα το set up του καθενος.
Αλλά οπως default το έιχα εγκαταστησει, έτσι ακριβως επαιξε και ο stereoscopic

Re: Απάντηση: HD STEREO 3D!! (3D MKV on PC with ColourCode 3D Technology for EveryOne

Σιγουρα, αναλογα το set up του καθενος.
Αλλά οπως default το έιχα εγκαταστησει, έτσι ακριβως επαιξε και ο stereoscopic

Ναι, δεν πείραξες τις ρυθμίσεις κατά την εγκατάσταση....
Που εγώ στον οδηγό μου προτείνω να τα ξετσεκάρουν όλα κατά την εγκατάσταση, εκτός από τον Mixer, για να έχεις έναν πιο πλήρη έλεγχο του FFDShow, στο τι ακριβώς ρυθμήσεις έχεις βάλει και που... ;-)

Κατα την εγκαταση το μονο που ρωταει ειναι αν θα εγκαταστησεις τον avisynth, που ούτως ή αλλως αν όντως τον χρειάζεσαι τον ενεργοποιείς μετά.
Και στα 2 pc που ηταν εγκατεστημενος ήδη ο ffdshow, απλά εγκατέστησα τον stereoscopic και ολα μια χαρα.
Εφόσον όλα παίζουν δεν υπάρχει πρόβλημα -bye-

Επίσης στον player δεν χρειάζεται καθόλου να δηλώσεις codec γιατι δεν υπάρχει η υποστήριξη για mkv.
Μόνο για mpeg2-mpeg4 αναφερει, οπότε αδιάφορο είναι

Last edited:

Κατα την εγκαταση το μονο που ρωταει ειναι αν θα εγκαταστησεις τον avisynth, που ούτως ή αλλως αν όντως τον χρειάζεσαι τον ενεργοποιείς μετά.
Και στα 2 pc που ηταν εγκατεστημενος ήδη ο ffdshow, απλά εγκατέστησα τον stereoscopic και ολα μια χαρα.
Εφόσον όλα παίζουν δεν υπάρχει πρόβλημα -bye-

Επίσης στον player δεν χρειάζεται καθόλου να δηλώσεις codec γιατι δεν υπάρχει η υποστήριξη για mkv.
Μόνο για mpeg2-mpeg4 αναφερει, οπότε αδιάφορο είναι

Λοιπόν, εγώ έδωσα αναλυτικά τις ρυθμήσεις που πρέπει να γίνουν, για να μην υπάρξουν προβλήματα... ;-)
Από εκεί και πέρα ο καθένας Πειραματίζεται και κάνει οτι νομίζει σωστό σύμφωνα με την σύνθεση του υπολογιστή του... ;-)

Μόλις έπαθα την Πλάκα μου και εγώ............................
Έχω το Avatar σε 2 Rips (LiG) 15 και 18 giga κοντά, και το δεύτερο δεν το είχα τσεκάρει ακόμα...
Εντάξει καμία σχέση..... το δεύτερο είναι 2 passes και πιο υψηλό bit-rate, και έχει τεράστια διαφορά από το πρώτο Rip...
Επίσης άλλη μία ταινία να τσεκάρεται το ColourCode!!! (εγώ έπαθα πλάκα ακόμα και στην οθόνη του υπολογιστή μου, που μόλις το τσέκαρα................ ;-) )
Αν υπάρχουν διαφορές στο 3D μεταξύ ταινιών???
Υπάρχουν και είναι και Τεράστιες!!!
(πχ resident evil afterlife, μέτρια παραγωγή, Χάλια 3D, ασχολήθηκαν πολύ λίγο γενικά.................... ;-) )

Κανένα tip για 3D gaming παίζει;

Πολλά παίζουν!!! (και φαντάσου είναι η αρχή ακόμα στους υπολογιστές...... ;-) )

Εγώ γενικά είμαι Υποστηρικτής της AMD, μου αρέσουν οι εταιρίες που σέβονται τον καταναλωτή-πελάτη και την νοημοσύνη του, και δεν του πουλάνε φρου-φρούδες και αρώματα για χρυσό με σκοπό να εκτινάξουν τις τιμές στα ύψη, και έχω απλά να δώσω ένα link για ATI κάρτες www.iz3d.com
Δουλεύει εννοείτε και με Colorcode!!
Δεν είναι κάτι δύσκολο,μπορείς να βρεις πολλές πληροφορίες στο ίντερνετ, σε καθοδηγεί και το πρόγραμμα από μόνο του, απλά θα πρέπει να πειραματιστείς αρκετά με το πρόγραμμα στη αρχή, ώστε να καταλάβεις ακριβώς το πως λειτουργεί και τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις. Δεν είναι κάτι δύσκολο, υπομονή θέλει, πειραματισμό και Δυνατό σύστημα όπως με ότι έχει να κάνει με το 3D... ;-)
Εγώ τώρα δουλεύω σε ένα Project (Ouaou!! ξέρω ανατριχιάσατε.... lol lol)
στο οποίο σκοπός μου είναι η μετατροπή των 2D ταινιών σε 3D Live!!! ;-)
Κάτι όπως κάνουν οι 3D TVs.
Το έχω καταφέρει απλά ακόμα το δουλεύω, λίγο με τις σωστές ρυθμίσεις....
Θα βασίζεται πάνω στο συγκεκριμένο Post που έχω φτιάξει εδώ, δηλαδή στον Stereoscopic Player... ;-)
Δεν λέω ακόμα όμως μεγάλες κουβέντες γιατί ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί τίποτα, γιατί αν δεν μείνω εγώ ικανοποιημένος ΔΕΝ πρόκειται να το ανεβάσω.... ;-)
Θα είναι ξεχωριστό Post...

Eπισης , ξερει κανεις πως προκυπτουν αυες οι ματροσκες?
Υπαρχει δηλ. καποιο προγραμμα που μπορει να μετατρεψει τα bd 3d σε mkv καταλληλες για cororcode kai stereoscopic player ?