HD suisse απο 1.12.2007

Σύμφωνα με ενημέρωση του Kingofsat το HD Suisse ενσωμάτωσε και κωδικοποίηση Viaccess 4.0.
Πολύ σοβαρά τα πήραν το θέμα οι Ελβετοί..

Ναι, το είχα διαβάσει στο περιοδικό "Δορυφορικά νέα" ότι προσθέτουν το νέο viaccess 4.0 για μια δοκιμαστική περίοδο και όταν θα είναι έτοιμοι θα αλλάξουν όλες τις καρτες των συνδρομητών και θα εξαφανιστεί το viaccess 2.6
Το νέο σύστημα είναι "ατρωτο" μέχρι στιγμής δικτυακά....αλλά και όσοι αγόρασαν τις κάρτες εκτός Ελβετίας θα πρέπει να ψάχνουν για τρόπους αντικατάστασης.

Εντάξει, αλλά δεν καταλαβαίνω τι καημός τους έπιασε. Το 2.6 είναι ασφαλές. Μην ξεχνάμε ότι για πολλά χρόνια ήταν καθηλωμένοι στο Viaccess 1 χωρίς να δίνουν σημασία. Κρατικά κανάλια είναι, δεν πουλάνε συνδρομές.
Τέλος, όταν έρθει η ώρα της αλλαγής καρτών, θα στενοχωρηθούν οι "Ελβετοί" της παρέας μας και δεν είναι λίγοι..

Δεν ειπαν πουθενά ότι θα αλλάξουν όλες τις κάρτες που έχουν δώσει μαζεμένες!
Η λογική λεει ότι κατ αρχήν θα αρχίσουν να δίνουν τις νέες κάρτες viaccess4.0 στους νέους συνδρομητές και όταν λήγουν οι κάρτες των παλιών, θα τις αλλάζουν με τις νεες 4.0 (εφόσον ο πελάτης ζητήσει ανανέωση). Τελος οι νεες καρτες θα παιζουν κανονικά σε viaccess C.I. και viaccess embeded και γιατι όχι και σε emulators, οπότε δεν βλέπω το πρόβλημα για τους συνδρομητές, δεν ειπαν ότι θα ειναι παντρεμενες οι καρτες και αλλα τετοια σπαστικά... (το ...αν δεν μοιράζονται λόγω viaccess4.0 δεν είναι πρόβλημα για τους συνδρομητές αλλά για τους ...μη συνδρομητές!)

Αγαπητε, Voreios, επηδει δεν ειμαι και πολυ ειδικος VIACESS ειναι η κρυπτογραφηση (σωστα??) οταν αλλαζει αυτη απο 2.6 σε 4.0 πρεπει να αλλαξει και η καρτα του καναλιου?
επισης εγω την εχω απο φιλο που μενει ελβετεια , οταν μου την εστειλε δεν ειδα πουθενα ημερομηνια ληξης. ευχαριστω.

Η κρυπτογραφηση παραμένει η ίδια αλλά η βερσιόν 4.0 ειναι πιο εξελιγμένη απο την 2.6 και (φανταζομαι) ειδικότερα στα θέματα "ασφαλείας". Στην φαση αυτή λοιπόν γίνεται simulcrypt, δηλαδή ταυτόχρονη κωδικοποίηση και σε 2.6 και σε 4.0 ώστε να κάνουν σωστή αποκωδικοποίηση και οι παλιές και οι νέες κάρτες.
Σχετικά με την ημερομηνία λήξης ούτε η δική μου δεν έγραφε κατι τετοιο και το θέμα αυτό ειναι αρκετα ασαφές, απ όσο καταλαβα πάντως όσοι έχουν καρτες σε όνομα ελβετού που μενει στην ελβετία θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια απο όσους έχουν σε όνομα ελβετού...του εξωτερικού! Ο χρόνος θα δειξει, πάντως επιμένω ότι για μια μή εμπορική υπηρεσία όπως αυτή δεν ειναι λογικό να αλλάξουν τις καρτες πριν αυτές φτάσουν στην λήξη τους, όποια κι αν ειναι αυτή!

Η κρυπτογραφηση παραμένει η ίδια αλλά η βερσιόν 4.0 ειναι πιο εξελιγμένη απο την 2.6 και (φανταζομαι) ειδικότερα στα θέματα "ασφαλείας". Στην φαση αυτή λοιπόν γίνεται simulcrypt, δηλαδή ταυτόχρονη κωδικοποίηση και σε 2.6 και σε 4.0 ώστε να κάνουν σωστή αποκωδικοποίηση και οι παλιές και οι νέες κάρτες.
Σχετικά με την ημερομηνία λήξης ούτε η δική μου δεν έγραφε κατι τετοιο και το θέμα αυτό ειναι αρκετα ασαφές, απ όσο καταλαβα πάντως όσοι έχουν καρτες σε όνομα ελβετού που μενει στην ελβετία θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια απο όσους έχουν σε όνομα ελβετού...του εξωτερικού! Ο χρόνος θα δειξει, πάντως επιμένω ότι για μια μή εμπορική υπηρεσία όπως αυτή δεν ειναι λογικό να αλλάξουν τις καρτες πριν αυτές φτάσουν στην λήξη τους, όποια κι αν ειναι αυτή!
Χμ..έχουμε θέμα εδω..πιστεύω όμως οτι θα μας ενημερώσουν σχετικά.

Re: Απάντηση: HD suisse απο 1.12.2007

Πρέπει να τηλεφωνήσω στον κουμπάρο μου στη Βασιλεία μου φαίνεται....
Μην ανακατώνεις τα πράγματα, θα σε ειδοποιήσουν αυτοί όταν και αν θα πρεπει να αλλαχτεί η κάρτα

Απάντηση: Re: Απάντηση: HD suisse απο 1.12.2007

Μην ανακατώνεις τα πράγματα, θα σε ειδοποιήσουν αυτοί όταν και αν θα πρεπει να αλλαχτεί η κάρτα

Μάλλον έχεις δίκιο.
Ας περιμένουμε και θα δούμε...

σήμερα παρέλαβα με courier την νέα αναβαθμισμένη κάρτα !!!!!!!

Απάντηση: Re: HD suisse απο 1.12.2007

σήμερα παρέλαβα με courier την νέα αναβαθμισμένη κάρτα !!!!!!!

Λαρρυ....για δώσε λεπτομέρειες!
Σου τη έστειλαν απο μόνοι τους σε αντικατάσταση της παλιάς ή έγινε κατι αλλο;
Εληξε μήπως η προηγούμενη;
Να καταλάβουμε αν τελικά τις αλλάζουν όλες, έληξαν δεν έληξαν...

Απάντηση: Re: HD suisse απο 1.12.2007

Voreios ...δεν τσιμπησανε ......

Χαχαχα!!

ΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ?Δεν το ξερατε οτι μπηκαν σε videoguard και του στειλαν και δεκτη μαζι με την καρτα!:flipout:-bye-

Τελικά το HD swiss σταμάτησε να μεταδίδει champions league?
Χθες το ματς το έδειχνε κάποιο από τα κανάλια τυπικής ευκρίνειας της Ελβετικής τηλεόρασης, αλλά με πολύ κακή ποιότητα εικόνας. Το bitrate ήταν ιδιαίτερα χαμηλό και τα πιξελιάσματα τόσα πολλά, που η εικόνα της νόβας ήταν αστέρι στη σύγκριση...

Πριν απο 10 ημέρες το Ελβετικό μαγαζί μου έστειλε email και ουτε λιγο ουτε πολυ μου έλεγε οτι έπρεπε να πληρώσω 95.20 chf αλλιώς θα μου έκλεινε την κάρτα.
Πηρα αμέσως τηλέφωνο και του είπα οτι εχω πληρώσει απο τον Ιανουάριο την συνδρομή και του συνεστησα πριν στείλει email να ειχε τσεκάρει τον λογαριασμό μου..οταν το έψαξε και είδε οτι ημουν εντάξει ειπε "αυτα συμβαίνουν".
Σημερα η κάρτα έκλεισε και οταν τον πηρα ξανα τηλέφωνο μου είπε "αυτα συμβαινουν".
Επειδη πρόκειται για μεγάλο αλήτη εφιστώ την προσοχή σε ολους τους κατόχους της κάρτας.