HDI Dune Prime 3.0 Review !

Γίνετε αυτό ?για στείλε link μη βάλω κάνα λάθος.δεν πιστεύω να χάνουμε αλλά ουσιώδη πραγματα όπως play lite ας πούμε?
Τώρα αν δεν μας εμφανίζει το εικονίδιο του καιρού πανω δεξια δε χάθηκε και ο κόσμος!

Μέσα από το player μπορείς μια χαρά να γυρίσεις σε προηγούμενη έκδοση.
Αυτή που έχω εγώ είναι η 121018_0846 και είναι 7 update πίσω.
Μπες στις ρυθμίσεις στον έλεγχο ενημερώσεων και επέλεξε να δεις όλες τις εκδόσεις

Τελικα ειπα να δοκιμάσω το τελευταιο update μια που ειδα πως διορθώνει το πρόβλημα με τη εγγραφή..
Παλιοτερα που δοκιμασα να το αναβαθμίσω και εγω ειχα αντιμετωπίσει το θεμα με την άρνηση να αναπαράγει bluray δομη αλλα , αυτη την φορα δεν παρατήρησα καποιο προβλημα στις δοκιμες που έκανα στους 5-6 τίτλους που εχω.
Έπαιξε κανονικά τα μενου και φυσικά την ταινια.
Το μονο που με χάλασε ειναι πως πλεον το widget του καιρου εμφανίζεται και μεσα στα μενού του yadis

Οποτε πρεπει να έχει προβλημα το δικο μου αρχείο , θα δοκιμασω αλλά και επανερχομαι.
Όντος το εικονίδιο του καιρό εμφανίζετε μέσα στο μενού νταξ μωρε μπορούμε να ζήσουμε και μ αυτό!

Καλημέρα μετά από πολύ καιρό.. Μια ερώτηση στους πιθανούς χρήστες του μηχανήματος και χρήστες Ubuntu 14.04 στο pc τους. Ήμουν μέχρι πριν λίγες μέρες στην Ubuntu 12.04 και όλα πήγαιναν ρολόι. Ο υπολογιστής φιλοξενεί τους σκληρούς δίσκους με ταινίες κλπ, μέσω samba όλα έπαιζαν νεράκι στο Dune. Περνάω Ubuntu 14.04 και για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν παίζει.. Βλέπει μέσω Network Folder το workgroup, βλεπει και το pc, αλλά μου δείχνει περιεχόμενο κενό. Δοκίμασα μέσω gui, δοκίμασα με δεξί κλικ και Local Network Share σε φάκελο, τζίφος. Το θέμα είναι ότι το Android κινητό μου με 4.4.2 βλέπει κανονικά τα share και διαβάζει περιεχόμενο κλπ. Προτού προβώ σε επανεγκατάσταση του λειτουργικού ή αλλαγή σε win7 (που δεν το θέλω), έχει κάποιος καμιά ιδέα;

Μετά από πολύ καιρό, μερικές ερωτήσεις..

Καλησπέρα σε όλους

Επανέρχομαι στη συζήτηση στο νήμα για δυο λόγους:

Ο πρώτος έχει να κάνει με την επανενεργοποίηση του δικού μου Prime, το οποίο καθότανε για μεγάλο χρονικό διάστημα ανενεργό, ή μάλλον έπαιζε απλά το ρόλο ενός κανονικού BD player και τίποτα παραπάνω.

Όταν το είχα αγοράσει (Φεβρουάριος 2010), είχα τη φιλοδοξία να το χρησιμοποιήσω ως διπλή συσκευή, τόσο ως απλό Blu-ray όσο και ως Media player. Αλλά, αφ' ενός η συχνή - για την εποχή - απουσία μου στο εξωτερικό και αφ' ετέρου το γεγονός ότι μπήκα για τα καλά στην ενασχόληση που λέγεται "HTPC/PC building", η φιλοδοξία αυτή ατόνισε και η συσκευή έμεινε να κάνει μόνο το ένα από τα δύο, το πρώτο.

Ο δέυτερος λόγος, σχετιζόμενος άμεσα με τον πρώτο, είναι η ανάγκη προσθήκης εσωτερικού δίσκου, προκειμένου να απλοποιηθεί η λειτουργία του σαν Media player.

Για τον πρώτο λόγο (δηλ. για ολοκληρωμένη χρήση ως Media player), φαντάζομαι ότι θα χρειαστώ κάποια πραγματάκια, που ίσως αφορούν κάποιες ενημερώσεις ή αναβαθμίσεις στο λογισμικό-λειτουργικό του και στη διαδικασία συνδεσιμότητάς του. Επομένως, και προκειμένου να μην ψάχνω ξανά τις προηγούμενες 91 σελίδες του νήματος, ερωτώ:
- Υπάρχει κάποια ενημέρωση ή αναβάθμιση που πρέπει να εφαρμοστεί στο λογισμικό-λειτουργικό του? Και αν ναι, πού θα τη βρω και πού θα ψάξω να βρω τη διαδικασία εφαρμογής της? Η ερώτηση αφορά ακόμα και αν αυτή η πληροφορία υπάρχει εδώ, σε αυτό το νήμα.
- Κάπου διάβασα ότι εκτός από το διαθέσιμο στη συσκευή περιβάλλον, υπάρχει και άλλο, προερχόμενο από ανεξάρτητο κατασκευαστή λογισμικού. Αν ναι, αξίζει τον κόπο, είναι δύσκολο να εγκατασταθεί και γενικά βοηθάει ή δεν αξίζει?
- Το player είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο μέσω της σύνδεσης LAN (το σύνδεσα πρόσφατα). Έχει σχέση - και μήπως θα βοηθήσει - αυτή η σύνδεση, προκειμένου να επιτευχθεί η όποια πιθανή ενημέρωση λογισμικού, ή αυτό μπορεί να γίνει απλά μέσω ενός USB stick ή κάτι ανάλογο?
- Το οικιακό δίκτυο έχει πάνω του δυο-τρεις υπολογιστές, όλους με Windows 7 ή 8/8.1, καθώς και έναν Home Server (με WHS - τα πρώτα). Μερικές δεκάδες (για να μην πω περισσότερες) ταινίες είναι ήδη αποθηκευμένες σκόρπιες εδώ κι εκεί σε αυτούς τους υπολογιστές. Λειτουργικά, αυτό θα βοηθούσε στο να αναλάβει ο Dune το ρόλο του κέντρου αναπαραγωγής όλων αυτών των σκόρπιων ταινιών? Και αν ναι, πώς? Δεν ζητάω λεπτομέρειες, εννοώ αν μέσω του οικιακού δικτύου θα μπορεί ο Dune να τις "ρουφάει" από τους τόπους αποθήκευσής τους και να τις αναπαράγει, όπως θα αναπαρήγαγε οποιοδήποτε αρχείο που θα ήταν απ' ευθείας συνδεδεμένο με αυτόν (π.χ. μέσω USB ή SATA/e-SATA.

Για το δεύτερο (εσωτερικός δίσκος), θυμάμαι από την αρχή που συζητούσαμε ότι η εγκατάσταση δίσκου στο εσωτερικό της συσκευής απαιτούσε αυτό να γίνει από τους κατά τόπους αντιπροσώπους του κατασκευαστή, προκειμένου να μην επηρεαστεί η εγγύηση. Τώρα, μετά από 4+ χρόνια, φαντάζομαι ότι έτσι κι αλλιώς η εγγύηση του δικού μου έχει λήξει. Επομένως, συμπεραίνω ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει και από μένα τον ίδιο. Τα λέω καλά μέχρις εδώ?

Επίσης, θυμάμαι ότι η κενή θέση στο εσωτερικό ήταν για δίσκο 2.5". Κάπου είδα όμως ότι κάποιος έχει τοποθετήσει δίσκο 3.5", και λέει ότι δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα χώρου, απλά χρειάστηκε να κάνει κάποιες μικρές εσωτερικές παρεμβάσεις, προκειμένου να στηριχτεί καλά ο σκληρός των 3.5" και έβαλε και κάποιον έξτρα ανεμιστήρα. Πάντως, με μια πρόχειρη ματιά που έριξα στο εσωτερικό του, αφού αφαίρεσα το καπάκι, είδα ότι προκειμένου να χωρέσει 3.5άρης σκληρός, χρειάζεται άλλα πιο κοντά ποδαράκια στήριξης ή να "κουρευτούν" τα υπάρχοντα, αφού βγουν πρώτα από το σασί, πράγμα όχι και τόσο εύκολο. Αν κάπου μέσα εδώ - ακόμα και εδώ στο ίδιο το νήμα - υπάρχει σχετική αναφορά με πληροφορίες για την τοποθέτηση, θα εκτιμούσα μια παραπομπή, ώστε να τις μελετήσω για να ξέρω τί θα κάνω. Αυτά που διάβασα για εγκατάσταση σκληρού 3.5" είναι στο παρακάτω link (Post # 30):

http://www.mpcclub.com/forum/showthread.php?t=24880&page=3

Ακόμα, αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν υπάρχει περιορισμός στη χωρητικότητα του εσωτερικού δίσκου ή αν δέχεται οποιαδήποτε χωρητικότητα. Ενθυμούμενος, αλλά και διαβάζοντας το manual της συσκευής, είδα ότι ο οποιοσδήποτε δίσκος, συνδεδεμένος με αυτήν εξωτερικά ή εσωτερικά, πρέπει να φορμαριστεί σε EXT2/EXT3 format. Έχω ήδη κατεβάσει την εφαρμογή Ext2Fsd-0.53.exe, προκειμένου να την χρησιμοποιήσω για το φορμάρισμα κάποιου δίσκου, αν χρειαστεί. Ωστόσο, θα ρωτήσω αν η ίδια η συσκευή φορμάρει ή όχι κάποιον δίσκο, αν εγκατασταθεί μέσα της και συνδεθεί (που νομίζω πως το κάνει - σωστά?).

Επίσης, εδώ σε αυτό το νήμα, όταν συζητούσαμε το θέμα του φορμαρίσματος, κάποιος έγραψε, απατώντας σε σχετική δική μου ερώτηση, ότι αν ο εξωτερικός δίσκος είναι συνδεδεμένος στη θύρα USB και ταυτόχρονα είναι φορμαρισμένος σε NTFS, το player τον βλέπει μεν και μπορεί να αναπαράγει τα αρχεία που έχει μέσα του (ταινίες), αλλά δεν μπορεί να γράψει πάνω του. Χθές λοιπόν, έκανα μια δοκιμή, συνδέοντας πάνω του στην πίσω θύρα USB, έναν εξωτερικό 2.5άρη σκληρό WD Elements 2TB, στον οποίο έχω αποθηκεύσει 3-4 ταινίες από ριπαρισμένα δικά μου Blu-ray. Παρ' όλα αυτά, το player δεν φάνηκε να συγκινείται καθόλου - τον WD δεν τον έβλεπε με τίποτα. Τί μπορεί να συμβαίνει? Μήπως κάτι που ίσως έχει σχέση με αυτό που ρωτάω πιο πάνω (αναβάθμιση λογισμικού)?

Ακόμα, θα ρωτήσω κάτι σχετικά με τους περιορισμούς διαχείρισης των συνδεδεμένων δίσκων. Διάβασα ότι, εγκαθιστώντας εσωτερικό σκληρό δίσκο, ο χρήστης χάνει τη συνδεσιμότητα της θύρας e-SATA, για σύνδεση με εξωτερικό σκληρό (ή συστοιχία σκληρών) SATA. Λογικό ακούγεται, αλλά θα ήθελα να το επιβεβαιώσω. Ταυτόχρονα, θέλω να μάθω αν η θύρα USB εξακολουθεί να παραμένει ενεργή, προκειμένου να συνδεθεί κιt άλλος εξωτερικός σκληρός, παράλληλα με τον εσωτερικό SATA ή αντίστοιχα με κάποιον εξωτερικό e-SATA.

Τέλος, θα ήθελα μια γρήγορη συμβουλή για έναν σκληρό 2.5άρη, σε καλή τιμή και με αρκετή χωρητικότητα, αν δεν τελεσφορήσει η συνταγή εγκατάστασης σκληρού 3.5", που εκεί οι επιλογές είναι περισσότερες και σε καλύτερες ίσως τιμές.

Πολλές οι ερωτήσεις μου και οι απορίες, και μάλιστα για μια συσκευή που έχει αποσυρθεί (έχει?) από την αγορά, αλλά αφού ξεκίνησα, ας το ολοκληρώσω.

Ευχαριστώ.
-

Εφόσον το έχεις συνδεδεμένο στο ρουτερ σου θα βρει μονο του τις αναβαθμίσεις.
Νομίζω μονο πως για αυτό χρειάζεται τον εσωτερικό σκληρό δίσκο ώστε η εγκατάσταση να γίνει μέσω αυτού ( έχουν περάσει κάποια χρόνια και τα έχω ξεχάσει λίγο)
Φυσικά μπορείς να το συνδέσεις με το δίκτυο σου και να παίζει τις ταινίες σου από όλους τους δίσκους που έχεις συνδεμενους σε αυτό.
Η εγκατάσταση του εσωτερικού δίσκου όπως θα είδες είναι πανεύκολη και μέσα σε αυτό μπορείς να βάλεις ότι αρχεια θελεις ( εγώ έχω βάλει 500 αρι)

Νέο firmware και τελικά άλλο μηχάνημα!

Εφόσον το έχεις συνδεδεμένο στο ρουτερ σου θα βρει μονο του τις αναβαθμίσεις.
Νομίζω μονο πως για αυτό χρειάζεται τον εσωτερικό σκληρό δίσκο ώστε η εγκατάσταση να γίνει μέσω αυτού ( έχουν περάσει κάποια χρόνια και τα έχω ξεχάσει λίγο)
Φυσικά μπορείς να το συνδέσεις με το δίκτυο σου και να παίζει τις ταινίες σου από όλους τους δίσκους που έχεις συνδεμενους σε αυτό.
Η εγκατάσταση του εσωτερικού δίσκου όπως θα είδες είναι πανεύκολη και μέσα σε αυτό μπορείς να βάλεις ότι αρχεια θελεις ( εγώ έχω βάλει 500 αρι)

Καλησπέρα, Ανδρέα και σόρρυ για την καθυστερημένη απάντηση.

Λοιπόν, επειδή όπως έγραψα, είχα αφήσει ανενεργό το μηχάνημα, αυτό είχε μείνει να φοράει το παλιό firmware 091229_1411_beta, το οποίο λόγω παλαιότητας δεν είχε στο μενού ούτε το "System Storage" ούτε διέθετε τη δυνατότητα να κάνει μόνο του Firmware Upgrade μέσω διαδικτύου, εφ όσον βέβαια παρέμενε συνδεδεμένο με αυτό.

Ψάχνοντας, βρήκα και τελικά κατάφερα να αναβαθμίσω το firmware, πηγαίνοντας απ' ευθείας στο τελευταίο σταθεροποιημένο του κατασκευαστή: dune_firmware_bdprime3_140610_0131_b8.dff, το οποίο αφού το κατέβασα και το αποθήκευσα σε ένα στικάκι USB, το συνέδεσα στο player και έβαλα το ίδιο να το "διαβάσει" και να το εγκαταστήσει.

Η διαφορά είναι απίστευτη, όχι μόνο στην εμφάνιση του μενού διαχείρισης του μηχανήματος, αλλά και στις επιπλέον δυνατότητες που αυτό προσφέρει. Πέραν των άλλων, όπως η απόκτηση της δυνατότητας του System Storage, της αυτόματης αναβάθμισης του firmware μέσω διαδικτύου κ.α., τώρα πλέον δεν υπάρχει αυτός ο περιορισμός ανάγνωσης και εγγραφής από και σε σκληρό δίσκο φορμαρισμένο σε NTFS, που υπήρχε στο παρελθόν. Έναν παλιότερο και ουσιαστικά αχρησιμοποίητο (εξωτερικό) δίσκο, που τον είχα φορμάρει σε EXT2, προκειμένου να το χρησιμοποιήσω ως τέτοιον στον Dune πάνω σε μια θήκη Thermaltake Muse e-SATA, τον ξαναφορμάρισα στα Windows σε NTFS και μετά του έβαλα πάνω του καμιά 20αριά ταινίες HD (από ριπαρισμένα δικά μου Blu-rays) και καμιά 25αριά ταινίες SD (από ριπαρισμένα DVDs) και δοκίμασα να τις παίξω μέσω του Dune (τις HD).

Το εργαλείο πετάει! Η εικόνα του εξαιρετική πάνω στην Kuro μου. Επίσης, η διαχείριση των αρχείων του σκληρού δίσκου είναι πολύ εύκολη και γρήγορη και βέβαια συμπεριφέρεται σαν να ήταν ένα δισκάκι μέσα στον οπτικό οδηγό, απλά το κάνει πιο γρήγορα. Έχω πλέον ένα μηχάνημα, του οποίου τις δυνατότητες ούτε που είχα φανταστεί πριν.

Καλό βράδυ.
-

Γιατί άργησε να boot-άρει τόσο, με συνδεδεμένους 2 δίσκους, e-SATA και USB?

Καλησπέρα σε όλους ξανά

Επανέρχομαι, προκειμένου να θέσω μιαν άλλη ερώτηση, σε σχέση με αυτά που παρατήρησα, δουλεύοντας τον Dune, μετά την πρόσφατη επανεργοποίησή του και την αναβάθμιση του λειτουργικού του.

Λοιπόν, την εξωτερική θήκη Muse e-SATA της Thermaltake, που αναφέρω στο προηγούμενο μήνυμά μου, την "ανασυγκρότησα", προκειμένου να την χρησιμοποιήσω με τον τρόπο που εμένα θα βολεύει καλύτερα. Διέγραψα λοιπόν, όλες τις ταινίες από τα ριπαρισμένα DVD και γέμισα τον δίσκο που φοράει η θήκη, έναν Hitachi ονομαστικής χωρητικότητας 2TB (πραγματική 1.8 TB περίπου), με 48 ταινίες HD (από ριπαρισμένα Blu-rays), συνολικής χωρητικότητας περί τα 1.8 TB.

Η θήκη διαθέτει δική της εξωτερική τροφοδοσία.

Πριν ανάψω τον Dune, τη συνέδεσα στην υποδοχή e-SATA, την άναψα, ώστε να λειτουργεί ο δίσκος και μετά ενεργοποίησα τον Dune. Μαζί με αυτή τη θήκη, είχα επίσης συνδεδεμένο στον Dune, έναν άλλο εξωτερικό δίσκο WD Elements με σύνδεση USB, ο οποίος έχει πάνω του γραμμένες 18 ταινίες HD (ριπαρισμένα Blu-rays) συνολικής χωρητικότητας 666 GB, 10 ταινίες SD (ριπαρισμένα DVDs) συνολικής χωρητικότητας 45.6GB, και άλλες 5 ταινιούλες από σύλληψη βίντεο από βιεντεοκάμερα συνολικής χωρητικότητας 23.5GB. Ο δίσκος έχει κι αυτός συνολική ονομαστική χωρητικότητα 2TB (πραγματική 1.8 TB περίπου), από την οποία είναι κατειλημμένα τα 740GB περίπου και ελεύθερα τα υπόλοιπα.

Στην οθόνη μου είδα το αρχικό λογότυπο του Dune και από κάτω από αυτό την ένδειξη "Loading". Περίμενα πάνω από 10 λεπτά, αλλά το "Loading" εξακολουθούσε να διατηρείται στην οθόνη. Έχοντας κάποια άλλη δουλειά να κάνω, τον έσβησα, αφαίρεσα τον e-SATA από πάνω του και τον ξανα-άναψα, αυτή τη φορά μόνο με τον WD Elements συνδεδεμένο στην υποδοχή USB. Σε λιγότερο από 2 λεπτά, ίσως λιγότερο κι από 1 λεπτό, ο Dune boot-άρισε κανονικά, βλέποντας στον WD Elements και τις ταινίες του.

Αργότερα, αφού τελείωσα τη δουλειά μου, ξαναδοκίμασα, αυτή τη φορά όμως μόνο με τον e-SATA συνδεδεμένο. Εδώ πρέπει να πω ότι, πριν ξαναδοκιμάσω τον Dune με τον e-SATA πάνω του μόνο, είχα βγάλει τον δίσκο και τον είχα συνδέσει στον υπολογιστή μου, ώστε να βεβαιωθώ ότι όλα ήταν εντάξει με αυτόν. Αφού τον είδε ο υπολογιστής και μπόρεσα να τον ελέγξω και να παρακολουθήσω και κάποια ταινία (λίγα λεπτά μόνο), τον έβγαλα, κάνοντας "ασφαλή κατάργηση υλικού" και τον συνέδεσα μετά στον Dune. Ο Dune boot-άρισε γρήγορα, είδε τον δίσκο και τις ταινίες του και έπαιξε κανονικά.

Το ερώτημά μου λοιπόν, έχει να κάνει με την παρουσία αυτού του δίσκου.

Μήπως έφταιξε το γεγονός ότι ο δίσκος είναι πολύ γεμάτος, σε συνδυασμό με την παρουσία του άλλου δίσκου; Και αν ναι, δικαιολογείται τόσο μεγάλος χρόνος boot-αρίσματος; Και πόσος;

Ή μήπως ήταν απλά μια "παραξενιά" της στιγμής;

Ευχαριστώ.
-

Μια παραξενιά της στιγμής, μάλλον, αλλά με το Avatar μου κάνει νούμερα....

.....Επανέρχομαι, προκειμένου να θέσω μιαν άλλη ερώτηση, σε σχέση με αυτά που παρατήρησα, δουλεύοντας τον Dune, μετά την πρόσφατη επανεργοποίησή του και την αναβάθμιση του λειτουργικού του.

Λοιπόν, την εξωτερική θήκη Muse e-SATA της Thermaltake, που αναφέρω στο προηγούμενο μήνυμά μου, την "ανασυγκρότησα", προκειμένου να την χρησιμοποιήσω με τον τρόπο που εμένα θα βολεύει καλύτερα. Διέγραψα λοιπόν, όλες τις ταινίες από τα ριπαρισμένα DVD και γέμισα τον δίσκο που φοράει η θήκη, έναν Hitachi ονομαστικής χωρητικότητας 2TB (πραγματική 1.8 TB περίπου), με 48 ταινίες HD (από ριπαρισμένα Blu-rays), συνολικής χωρητικότητας περί τα 1.8 TB.

Η θήκη διαθέτει δική της εξωτερική τροφοδοσία.

Πριν ανάψω τον Dune, τη συνέδεσα στην υποδοχή e-SATA, την άναψα, ώστε να λειτουργεί ο δίσκος και μετά ενεργοποίησα τον Dune. Μαζί με αυτή τη θήκη, είχα επίσης συνδεδεμένο στον Dune, έναν άλλο εξωτερικό δίσκο WD Elements με σύνδεση USB, ο οποίος έχει πάνω του γραμμένες 18 ταινίες HD (ριπαρισμένα Blu-rays) συνολικής χωρητικότητας 666 GB, 10 ταινίες SD (ριπαρισμένα DVDs) συνολικής χωρητικότητας 45.6GB, και άλλες 5 ταινιούλες από σύλληψη βίντεο από βιεντεοκάμερα συνολικής χωρητικότητας 23.5GB. Ο δίσκος έχει κι αυτός συνολική ονομαστική χωρητικότητα 2TB (πραγματική 1.8 TB περίπου), από την οποία είναι κατειλημμένα τα 740GB περίπου και ελεύθερα τα υπόλοιπα.

Στην οθόνη μου είδα το αρχικό λογότυπο του Dune και από κάτω από αυτό την ένδειξη "Loading". Περίμενα πάνω από 10 λεπτά, αλλά το "Loading" εξακολουθούσε να διατηρείται στην οθόνη. Έχοντας κάποια άλλη δουλειά να κάνω, τον έσβησα, αφαίρεσα τον e-SATA από πάνω του και τον ξανα-άναψα, αυτή τη φορά μόνο με τον WD Elements συνδεδεμένο στην υποδοχή USB. Σε λιγότερο από 2 λεπτά, ίσως λιγότερο κι από 1 λεπτό, ο Dune boot-άρισε κανονικά, βλέποντας στον WD Elements και τις ταινίες του.....

Καλημέρα σε όλους ξανά

Το δοκίμασα πάλι και όλα λειτούργησαν κανονικά. Τόσο μόνο με τον "πολύ γεμάτο" εξωτερικό e-SATA, όσο και με τους δύο δίσκους πάνω του. Ίσως να ήταν μια παραξενιά της στιγμής.

Αυτό όμως που μου έκανε κακιά εντύπωση είναι ότι σε μια από τις ριπαρισμένες ταινίες, το Avatar του James Cameron, το player ξεκινάει μεν, αλλά μετά από τα πρώτα 4-5 δευτερόλεπτα εμφανίζεται ένα αρχικό προειδοποιητικό ενοχλητικό μήνυμα που λέει ότι "αυτό είναι ένας δίσκος Blu-ray, ο οποίος μπορεί να μην μπορεί να αναπαραχθεί σωστά στο δικό σας player" (ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων). Στη συνέχεια, αρνείται πεισματικά να συνεχίσει, παγώνοντας τη συνέχεια της ροής της ταινίας. Αυτό μου το κάνει στο "Play Normal" mode, ενώ στο "Play Lite" mode, η ταινία φορτώνει κανονικά και παίζει, αλλά πρέπει εγώ να επιλέξω υπότιτλους και γλώσσα, γιατί το αρχικό μενού της δεν εμφανίζεται σε αυτό το mode.

Αυτό δεν μου το έχει παρουσιάσει σε καμιά από τις άλλες ριπαρισμένες ταινίες κανενός εξωτερικού δίσκου, από αυτές που έχω ως τώρα τουλάχιστον δοκιμάσει. Πρέπει βέβαια να επισημάνω ότι το συνολικό μέγεθος του αρχείου ISO που αντιστοιχεί στο Avatar είναι από τα μεγαλύτερα (ίσως ΤΟ μεγαλύτερο), ξεπερνώντας τα 50 GB. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στο ίδιο το αρχείο και σε κάποια δική του ιδιαιτερότητα ή απλά στο μέγεθός του (το δεύτερο το θεωρώ απίθανο, αλλά το αναφέρω, μπας και..).

Έχουμε κάποια εμπειρία γι αυτό?
-

Μάλλον πρόκειται για το κλείδωμα που έχουν περάσει στους τελευταίους τίτλους και που ενεργοποιήθηκε στις τελευταίες αναβαθμίσεις του dune.
Αν θέλεις να το αποφύγεις θα πρέπει να γυρίσεις δύο η τρεις αναβαθμίσεις πίσω

Κλειδώματα...

Μάλλον πρόκειται για το κλείδωμα που έχουν περάσει στους τελευταίους τίτλους και που ενεργοποιήθηκε στις τελευταίες αναβαθμίσεις του dune.
Αν θέλεις να το αποφύγεις θα πρέπει να γυρίσεις δύο η τρεις αναβαθμίσεις πίσω

Καλημέρα, Ανδρέα κι ευχαριστώ. Τώρα το είδα, γιατί έλειπα.

Επεκτείνω την ερώτησή μου, επαναλαμβάνοντας αυτό που έγραψα παραπάνω:

...
Αυτό μου το κάνει στο "Play Normal" mode, ενώ στο "Play Lite" mode, η ταινία φορτώνει κανονικά και παίζει, αλλά πρέπει εγώ να επιλέξω υπότιτλους και γλώσσα, γιατί το αρχικό μενού της δεν εμφανίζεται σε αυτό το mode.
....

Μπορεί να ισχύει η υπόθεση "κλείδωμα" για το "Play Normal" mode και να μην ισχύει για το "Play Lite" mode?
-

Ναι..
Το κλείδωμα επηρεάζει την φουλ δομή των bluray μαζί με τα μενού.
Όταν παίζεις μόνο το αρχείο της ταινίας δηλαδή play lite δεν έχεις πρόβλημα
Όπως γράφω παραπάνω εάν θέλει να παίζεις bluray μαζί μετά μενού θα πρέπει να πας δύο τρεις αναβαθμίσεις πίσω.
Ψάξε για Cinavia ( είναι η ονομασία αυτού που περιγράφω )

Ξεθάβω το θέμα λίγο.. Όντας χρήστης ubuntu τα τελευταία χρόνια εγκατέστησα το Σάββατο τα win 8.1 pro. Μετά από πολυωρο ψάξιμο στο internet και άπειρες ρυθμίσεις δεν έχω καταφέρει ακόμη να βρω τρόπο να κάνω share οποιονδήποτε φάκελο από το pc στο μηχάνημα. Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία; Μήπως είναι κάτι τόσο απλό που μου διαφεύγει δλδ...

Ξεθάβω το θέμα λίγο.. Όντας χρήστης ubuntu τα τελευταία χρόνια εγκατέστησα το Σάββατο τα win 8.1 pro. Μετά από πολυωρο ψάξιμο στο internet και άπειρες ρυθμίσεις δεν έχω καταφέρει ακόμη να βρω τρόπο να κάνω share οποιονδήποτε φάκελο από το pc στο μηχάνημα. Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία; Μήπως είναι κάτι τόσο απλό που μου διαφεύγει δλδ...

Επειδή άκρη δεν έβγαλα τελικά κατέφυγα σε λύση nfs server, ο οποίος και λειτουργεί άψογα. Απλώς επειδή έφαγα φλασιά διαβάζοντας κάποια πράγματα στο διαδίκτυο θα κάνω και μια αλλαγή router μέσα στο σκ, μπας και παίζει κάποιο τέτοιο θέμα, παρότι έχω κλείσει firewall.
Έβαλα και το τελευταίο beta του Μαρτίου, αλλά δεν παρατήρησα κάποια αλλαγή. Παίζει κάπου κανένα changelog;

Re: Απάντηση: HDI Dune Prime 3.0 Review !

Έβαλα και το τελευταίο beta του Μαρτίου, αλλά δεν παρατήρησα κάποια αλλαγή. Παίζει κάπου κανένα changelog;
Πράγματι γνωρίζει κανένας τί αλλαγές φέρνει το τελευταίο firmware ?