HDMI DVD 720P από το Lidl!!

Ένα πραγματικό ελάττωμα που έχω βρει και με πειράζει στο συγκεκριμένο player είναι οτι στα *.divx αρχεία που έχουν ενσωματωμένους υπότιτλους, αυτοί δεν εμφανίζονται στην περίπτωση που διαβάζονται από εξωτερική πηγή, μέσω του usb του silvercrest. Αρκετά ενοχλητικό να πρέπει να κάψεις σε δισκάκι το αρχείο για να το δείς σωστά.
Μήπως γνωρίζει κανείς κάποια λύση γι'αυτό;

Εγώ είμαι κάτοχος του άλλο μοντέλου της Silvercrest του KH6510, το οποίο έχει αντίστοιχες προδιαγραφές με αυτό με τη μόνη ουσιαστική διαφορά τη μη ύπαρξη της εξόδου HDMI. Το έχω εδώ και 4 μήνες περίπου και το μηχανάκι δουλεύει καθημερινά. Δυστυχώς για το παραπάνω που αναφέρει ο nicknick δεν υπάρχει λύση (έχω δοκιμάσει πολλά - δε γίνεται τίποτα). Τα .divx αρχεία με ενσωματωμένους υπότιτλους μπορούν να λειτουργήσουν σωστά (και να εμφανίζονται οι υπότιτλοι) μόνο αν είναι γραμμένα σε cd/dvd. Σε κάθε άλλη περίπτωση είτε αυτό λέγεται σκληρός δίσκος είτε φλασάκι usb το αποτέλεσμα είναι η μη εμφάνιση των ενσωματωμένων υπότιτλων.

Βέβαια αυτό το έχω λύσει, κάνοντας το εξής: Γράφω σε DVD/RW (multisession) κάθε φορά το επεισόδιο ή την ταινία που θέλω και σε 1 ή 2 λεπτά έχω έτοιμο το δισκάκι για να το δω στο player. Έτσι ούτε έχω καμιά στοίβα από dvd/cd ούτε κάθομαι να ψάχνω στον εξωτερικό σκληρό τι έχω γράψει και για να δω. Αυτό διευκολύνει εμένα προσωπικά, ο καθένας μπορεί να σκεφτεί κάτι διαφορετικό.

Παραπάνω αναφέρουν κάποιοι χρήστες ότι αγόρασαν προβληματικό μηχάνημα και ότι η ανταπόκριση του lidl ήταν άμεση: αλλαγή ή επιστροφή των χρημάτων. Εγώ θα τονίσω ότι και το service είναι άψογο. Το γνωρίζω γιατί δυστυχώς το χρειάστηκα αλλά από τη μεριά τους με εξυπηρέτησαν σωστά και γρήγορα. Αυτό που εμφανίστηκε σαν πρόβλημα ήταν στο λέιζερ που διαβάζει το δισκάκι (έτσι τουλάχιστον μου το εξήγησαν). Από ένα σημείο και μετά εμφάνιζε τρελά κολλήματα κατά την αναπαραγωγή των αρχείων, Για να μην σας κουράζω άλλο, επικοινώνησα με το service (στο site mysilvercrest.de μπορείτε να βρείτε τηλέφωνο επικοινωνίας) και σε τρεις εργάσιμες ημέρες μου το αντικατέστησαν με καινούργιο. (Τρεις μήνες μετά την αγορά του).

εμένα δουλεύει, μήπως δεν κάνετε κάτι σωστά; μήπως έχετε χαρακτήρες που δεν αναγνωρίζονται στο όνομα του του srt αρχείου;

εμένα δουλεύει, μήπως δεν κάνετε κάτι σωστά; μήπως έχετε χαρακτήρες που δεν αναγνωρίζονται στο όνομα του του srt αρχείου;

το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο στα αρχεία με ενσωματωμένο υπότιτλο και όχι όταν ο υπότιτλος υπάρχει ξεχωριστά στον ίδιο φάκελο με το avi/divx αρχείο σε μορφή srt/sub. Εκεί όλα δουλεύουν σωστά.

το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο στα αρχεία με ενσωματωμένο υπότιτλο και όχι όταν ο υπότιτλος υπάρχει ξεχωριστά στον ίδιο φάκελο με το avi/divx αρχείο σε μορφή srt/sub. Εκεί όλα δουλεύουν σωστά.

Δοκιμάσατε να μετονομάσετε το divx προέκταμα σε avi?
Μπορεί να ακούγεται χαζό αλλά υπάρχει η περίπτωση να μη υποστηρίζεται η ανάγνωση ενσωματωμένων υποτίτλων xsub σε αρχεία με προέκταμα divx και filesystem τύπου FAT ή FAT32 παρά μόνο σε ISO mode (CD filesystem) αλλά να υποστηρίζεται με προέκταμα avi!
Από την άλλη η ενσωμάτωση xsubs πρέπει να συνοδεύεται κατά την γνώμη μου πάντα και τα srt/sub αρχεία που ούτως ή άλλως έχουμε, σαν ξεχωριστά αρχεία για 100% συμβατότητα σε όλα τα μηχανήματα. Εξάλλου δεν κάνει κόπο να έχουμε divx+xsub+srt σε ένα αποθηκευτικό μέσo HDD-USB FLASH-CD ή DVD!
Μια δοκιμή θα σας δείξει!

Είχε επαρκή αερισμό; Γιατί παρόλο που δεν έχει γρίλιες από πάνω δεν πρέπει να το καλύψεις γιατί ζεσταίνεται. Εγώ όταν το δοκίμαζα έβαζα-έβγαζα διάφορα CD, DVD, SVCD κλπ. και ακουμπούσα τα κουτιά και τα CDs πάνω του. Οταν λοιπόν μαζεύτηκαν πολλά και κάλυψαν όλη την επάνω επιφάνειά του παρατήρησα ότι ζεστάθηκε αρκετά, είχε δουλέψει και πολλή ώρα. Οταν το ξεσκέπασα, χωρίς όμως να το σβύσω η θερμοκρασία επανήρθε στο φυσιολογικό της και χωρίς καμμία επίπτωση...

Δεν υπήρχε πρόβλημα αερισμού, δεν ήταν ούτε σε rack. Απλά ακουμπισμένο πάνω σε έπιπλο ήταν με όλες του τις πλευρές ακάλυπτες.
Μάλλον ήταν άτυχος, έπεσε σε λάθος κομμάτι.

Δοκιμάσατε να μετονομάσετε το divx προέκταμα σε avi? ......

Όπως αναφέρω και πιο πάνω έχω δοκιμάσει τα πάντα αλλά το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο.

Από την άλλη η ενσωμάτωση xsubs πρέπει να συνοδεύεται κατά την γνώμη μου πάντα και τα srt/sub αρχεία που ούτως ή άλλως έχουμε, σαν ξεχωριστά αρχεία για 100% συμβατότητα σε όλα τα μηχανήματα. .... Μια δοκιμή θα σας δείξει!

Εννοείται πως αυτό γίνεται πάντα, αλλά (πες το και θέμα συνήθειας) η απουσία μαύρου περιγράμματος γύρω από τα γράμματα στους υπότιτλους που δίχνει το silvercrest με κουράζει αρκετά (έστω και αν η προβολή γίνεται σε 32άρα tv). Επίσης η ύπαρξη του προγράμματος που μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link, μου έχει κάνει τη ζωή πιο εύκολη, γιατί μπορώ να επιλέξω ποια γραμματοσειρά θέλω, σε πιο ύψος να εμφανίζεται κ.α. Το μόνο που κάνω είναι να τρέχω το πρόγραμμα και σε ένα λεπτό μου δημιουργεί ένα άλλο αρχείο με κατάληξη .divx στο οποίο έχουν ενσωματωθεί οι υπότιτλοι. Δυστυχώς όμως το παραγόμενο αρχείο δε μπορώ να το δω μέσω usb, για τους λόγους που εξηγώ λίγο πιο πάνω.

edit: απ’ ότι κατάλαβα δεν μπορώ να παραθέσω το link (μετά τα 10 ποσταρίσματα βλέπω πως μπορεί να γίνει αυτό) οπότε κάντε μια αναζήτηση στο google το όνομα "AviAddXSub"

Όπως αναφέρω και πιο πάνω έχω δοκιμάσει τα πάντα αλλά το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο.

Εννοείται πως αυτό γίνεται πάντα, αλλά (πες το και θέμα συνήθειας) η απουσία μαύρου περιγράμματος γύρω από τα γράμματα στους υπότιτλους που δίχνει το silvercrest με κουράζει αρκετά (έστω και αν η προβολή γίνεται σε 32άρα tv). Επίσης η ύπαρξη του προγράμματος που μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link, μου έχει κάνει τη ζωή πιο εύκολη, γιατί μπορώ να επιλέξω ποια γραμματοσειρά θέλω, σε πιο ύψος να εμφανίζεται κ.α. Το μόνο που κάνω είναι να τρέχω το πρόγραμμα και σε ένα λεπτό μου δημιουργεί ένα άλλο αρχείο με κατάληξη .divx στο οποίο έχουν ενσωματωθεί οι υπότιτλοι. Δυστυχώς όμως το παραγόμενο αρχείο δε μπορώ να το δω μέσω usb, για τους λόγους που εξηγώ λίγο πιο πάνω.

edit: απ’ ότι κατάλαβα δεν μπορώ να παραθέσω το link (μετά τα 10 ποσταρίσματα βλέπω πως μπορεί να γίνει αυτό) οπότε κάντε μια αναζήτηση στο google το όνομα "AviAddXSub"

Λυπάμαι που δεν υποστηρίζει xsubs μέσω HDD-USB. Προφανώς δεν έχεις πολλές εναλλακτικές παρά μόνο να γράφεις CD ή DVD.
Πάντως η υποστήριξη mpeg4 με xsubs αποτελεί "αγκάθι" πολλών players. Για παράδειγμα εγώ έχω πάρει από το Lidl, DVD recorder που επισήμως υποστηρίζει xsubs (Divx 6 Pro certified) αλλά αρνείται να δείξει Ελληνικούς χαρακτήρες και μάλιστα επιβεβαιωμένα από την επίσημη Targa!!!

Re: Απάντηση: HDMI DVD 720P από το Lidl!!

Ναι αλλά πώς να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις αν δεν το έχεις συνδέσει σε μιά οθόνη ?
Πχ. από το τηλεκοντρόλ σε αφήνει να αυξομειώσεις την στάθμη εξόδου του ήχου (volume) αλλά δεν έχεις ένδειξη πάνω στην συσκευή... Πώς επαναφέρεις στην φυσιολογική στάθμη χωρίς μιά οθόνη να βλέπεις τι κάνεις ?
Παρεπιπτόντως... έχει βρει κανείς πως γίνεται επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις - όταν δεν έχει οθόνη στο σύστημά του ? Κάποιος συνδιασμός πλήκτων ίσως ?

up

Πήγα λοιπόν και το πήρα και εγώ! Τελευταίο κομμάτι ήταν. Δεν με έπειθε ο τρόπος που ήταν σφραγισμένο αλλά εσωτερικά όλα ΟΚ. Στο κάτω κάτω το γυρνάω πίσω αν εμφανίσει κάτι.

Εντυπώσεις πολύ καλές. Το τηλεκοντρόλα από ποιότητα δεν με προβλημάτισε αλλά η απόκρισή του.... άστα να πάνε! Μερικές φορές χρειάζεται πίεση πάνω από 2 sec.

Ποικιλία υποστηριζόμενων φορμάτ μεγάλη. Δεν υποστηρίζει τα βίντεο από την CANON PowerShot A95 που έχω! (περί γαϊδάρου και δόντια υπόθεση).
Από usb δεν βλέπει mp4 nero digital.

Τα βίντεο από το κινητό μου (W900) τα πέζει μόνο απο CD/DVD και αφού τα έχω μετονομάσει σε mp4 απο 3gp.

Σύνδεσα στην usb ενα cardreader την ίδιας μάρκας (αν και νομίζω πως αυτό είναι άσχετο) και το μετέτρεψα αυτόματα σε 30in1 card reader!!!

Τοποθέτησα MS128, M2/64MB (με αντάπορα), CF512MB και USB stick 256ΜΒ. Όλα ΟΚ και από το δικό του reader αλλά και από το εξωτερικό.

@BIOS
Για επαναφορά υπάρχει επιλογή στο μενού. Χωρίς οθόνη.... μόνο στα τυφλά. Δοκίμασε setup-> up -> right -> OK
Τα πλήκτρα πάτα τα για 1 sec τουλάχιστον με αρκετή πίεση για να είσαι σίγουρος και άφηνε κανα 2-3 ενδιάμεσα.

Αυτά θυμάμαι για την ώρα. Αν μου έρθει κάτι άλλο ξαναποστάρω!-bye-

Offtopic: Το site σέρνεται μόνο σε εμένα?

Last edited:
A! Ξέχασα να πω πως το 90% των δοκιμών το έκανα σε 17" CRT monitor. Ενοχλητικό το ficker (50, 60 Ηz PAL NTCS αντίστοιχα).
Αυτό φυσικά δεν έιναι πρόβλημα του player. Απλά το αναφέρω.

Υ.Γ.: 15 λεπτά για reload της σελίδας.....!

@BIOS
Για επαναφορά υπάρχει επιλογή στο μενού. Χωρίς οθόνη.... μόνο στα τυφλά. Δοκίμασε setup-> up -> right -> OK
Τα πλήκτρα πάτα τα για 1 sec τουλάχιστον με αρκετή πίεση για να είσαι σίγουρος και άφηνε κανα 2-3 ενδιάμεσα.

tytyty !!! Σωραίος !!

Γεια χαρά σε όλους είναι και το πρώτο μου post εδώ.

To αγόρασα το silvercrest μετά από τα σχόλια που διάβασα.
Γενικά ικανοποιημένος είμαι με ποιότητα και subtitles ΑΛΛΆ έναν σκληρό 80gb Western Digital δεν τον αναγνωρίζει κι ας είναι FAT32. Παίζει ρόλο που έχει κι άλλα αρχεία εκτός από video;

Τα ΑΛΛΆ συνεχίζονται...

Επίσης έχω πρόβλημα με τα δισκάκια DVD-R στα περισσότερα βγάζει κακός δίσκος. Με ένα επανεγράψιμο CDRW κάνω την δουλειά μου. Τι φταίει; Πρέπει να τα κάνω copy με συγκεκριμένο τρόπο; Αλλά δισκάκια; Δοκίμασα TRAXDATA, VERBATIM, INTENSO. Τα έγραψα σε φακέλους, χύμα στο DVD τίποτα... Σε 4x σε 8x τα ίδια δεν διαβάζει DVD-R. Δεν ξέρω για DVD+R ή DVDRW.

Αυριο λέω να πάρω ένα kingston usb stick 2gb. Αυτό θα δουλέψει;
Συγκεκριμένα αυτό:

Kingston USB 2.0 DataTraveler Mini - Migo Edition 2GB

Ελπίζω να με βοηθήσετε...

Ευχαριστώ

Attachments

• kin_mini_migo_2gb.jpg
    kin_mini_migo_2gb.jpg
    12.7 KB · Views: 13
Καλημέρα και απο εμένα.Κάτοχος και εγώ της συγκεκριμένης συσκευής χωρίς να αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα εως τώρα ακόμα και με USB stick,μου προέκυψε το εξής.Έγραψα ένα dvd με mp3(το γέμισα) και κατα την αναπαραγωγή του(απο την πρώτη φορά)ενώ αναπαράγει κανονικά ανα τακτά και συχνά διαστήματα ακούγεται ένας ήχος σαν γρατσούνισμα και πιο συγκεκριμένα όπως όταν είναι πατημένο το play και παtάς ταυτόχρονα το forward.Το κάνει για λίγο όμως αλλά πολύ συχνά με αποτέλεσμα να μην μπορείς να ακούσεις καθόλου μουσική.Το αντιμετωπίζει κανείς άλλος αυτό το φαινόμενο και τι μπορεί να ευθύνεται γι αυτό?

Υπαρχουν μερικες λαϊκες ρησεις:
1) ο,τι πληρωνεις, παιρνεις
2) η φτηνεια τρωει τον παρα

Οσα καλα χαρακτηριστικα κι αν εχει δεν εχουμε ιδεα για την ΠΟΙΟΤΗΤΑ που απολαμβανει (η οχι) ο χρηστης)

Μονο αν καποιος το αγορασει, το χρησιμοποιησει και να μας πει τις εντυπωσεις του. Ποιος θελει να αγορασει ενα και να μας τις πει? Οποιος το κανει, να του ευχηθουμε και "καλη τυχη στην συναρμολογηση" (καρφι για το ΙΚΕΑ...)

Προσωπικα αποφευγω την αγορα φτηνο-ανωνυμων ηλεκτρονικων συσκευων. Οπως και την αγορα των ηλιθιο-πανακριβων-επωνυμων.

Αρχαια ρηση: "Παν μετρον, αριστον"..Δηλ. καπου στη μεση ειναι το "ιδανικο". "Χρυση Τομή" δηλαδη...

dinfo, εχουν όσοι το αγόρασαν ήδη έχουν πει την γνώμη τους.
Παραμένει ενα τίμιο μηχανάκι με πάρα πολλές δυνατότητες και τιμή ¨όσο κάνει"....

Λογικό ειναι να υπάρχουν κάποια τεμάχια που αστόχησαν, συμβαίνει παντού.
Το γυρνάς και πέρνεις άλλο η τα λ7 σου στο ακέραιο.
So what λοιπόν?

Και όσο αφορά της ρήσεις περί φτήνιας υπάρχει και το έξυπνο πουλί απο την μύτη πιάνεται

Το player παίζει απροβλημάτιστα σε ότι του ζήτησα να κάνει.
Και 80αρι σκληρό βλέπει (FAT 32) με αρχεία .avi, .mp3 και .jpeg
Διαβάζει με άριστο συγχρονισμό αρχεία υποτίτλων .srt (ελληνικά).
Είδε και την Compact Flash κάρτα 1(GB) της φωτογραφικής μηχανής με αρχεία φωτογραφίας που ήταν αποθηκευμένα σε φουλ ανάλυση (8 μεγκαπιξελ).
Τι άλλον να κάνει?