HDMI-DVI & HDCP ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΟΥΦΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!

το ιδιο προβλημα εχω και εγω με το RH7800H και η λυση που εφαρμοζω ειναι αντιγραφή της ταινιας στο pc και αφαιρεση του macrovision. Αυτο με το remote δεν το δοκιμασα ακόμη.

Re: Απάντηση: HDMI-DVI & HDCP ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΟΥΦΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!

το ιδιο προβλημα εχω και εγω με το RH7800H και η λυση που εφαρμοζω ειναι αντιγραφή της ταινιας στο pc και αφαιρεση του macrovision. Αυτο με το remote δεν το δοκιμασα ακόμη.

Το κολπάκι με το remote ξεκίνησε από LG RH7xxx series. Γιά δοκίμασε το.
Εξαρτάται πάντως και κυρίως απο την TV! Αν δηλαδή έχει προστασία HDCP.

Τώρα που το σκέφτομαι, το πρόβλημα προφανώς δεν είναι στο dvd αλλά στην τηλεόραση. Το λέω γιατί την ταινία την έπαιξε κανονικά σε άλλη τηλεόραση (στο κατάστημα που έκανα δοκιμή). Επιπλέον όντως αντιγραμμένη ταινία την έπαιξε.

Τώρα που το σκέφτομαι, το πρόβλημα προφανώς δεν είναι στο dvd αλλά στην τηλεόραση. Το λέω γιατί την ταινία την έπαιξε κανονικά σε άλλη τηλεόραση (στο κατάστημα που έκανα δοκιμή). Επιπλέον όντως αντιγραμμένη ταινία την έπαιξε.

Τελικά το πρόβλημά σου είναι στη σύνδεση DVI. Μόνο η DVI έχει προστασία [SIZE=-1]ΗDCP (High-bandwidth Digital Copy Protection). To HDCP [/SIZE]xοντρικά, είναι ένα σύστημα προστασίας που κωδικοποιεί κάθε pixel καθώς περνα από το PC ή το DVD στην εκάστοτε οθόνη που προβάλλεται. Το HDCP χρησιμοποιείται μόνο σε εισόδους DVI και HDMI. Το HDCP δεν σου εμφανίζεται μέσω HDMI - HDMI αλλά μόνο σε HDMI-DVI σύνδεση.
Η λύση ? Αν δεν υπάρχει τρόπος απενεργοποίησης (ανεπίσημη βέβαια) του HDCP όπως περιέγραψε ο φίλος παραπάνω τότε μόνο η απόμάκρυνση του μέσω αντιγραφής δίνει λύνει το πρόβλημα.
Εκτός ...αν αλλάξεις TV!

Yiazoo για να μπορεσεις να δεις εικονα με hdmi συνδεση, πρεπει και το DVD αλλα και η TV σου να ειναι ή να μην ειναι HDCP compliant. Δηλαδη και τα δυο πρεπει να ειναι το ιδιο. Google it...

Απάντηση: Re: Απάντηση: HDMI-DVI & HDCP ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΟΥΦΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!

Το κολπάκι με το remote ξεκίνησε από LG RH7xxx series. Γιά δοκίμασε το.
Εξαρτάται πάντως και κυρίως απο την TV! Αν δηλαδή έχει προστασία HDCP.
Φιλε-bye- Spageo εισαι Θ Ε Ο Σ !!!!:firstprize: :firstprize: :firstprize:
Δούλεψε!!!!!!! Ενα χρόνο παιδεύευομαι και ούτε το service της LG ήξερε τίποτα. Τέτοιου είδους hacks ποου τα βρίσκεις???? Ρωτάω γιατί θέλω να το κλειδώσω μόνιμα στα 720p και όχι στα 576p που κλειδώνει τώρα.

Nsamar θα τρελλαθώ ακόμα πιο πολύ τώρα. Πως το έκανες εσύ; Τι recorder εχεις; (εγώ έχω το 188HS) Τί ακριβώς έκανες; Έμενα γιατί δεν παίζει;;;;; Έλα ρε γαμώτο μου... Εγώ έχω το πρόβλημα άλλος το λύνει!!!

Spageo στείλε pm αν θέλεις να μου πεις που το βρήκες μήπως βρω και εγώ τίποτα γιατί έχω φάει τον κόσμο

Spageo και σε μενα pm.
Yiazoo έχω το RH7800H και έκανα ότι είπε ο Spageo. μόνο θα το είχα στο tunner.
Δηλαδή σε σύνδεση HDMI και ενώ βλέπεις τηλεόραση πατάς pause, 2, 4, 8, 6, 5, και στο μενού που εμφανίζεται διαλέγεις HDCP off οποιοδήποτε αριθμητικό πλήκτρο και reboot του μηχανήματος.
Ψάξε και εδώ http://www.videohelp.com/dvdhacks?dvdplayer=lg&hits=50&Search=Search για περισσότερα hacks για το μηχανημά σου.

Γιά τους yiazoo & nsamar
Από γαλλικά πώς πάτε. Κάτι θα καταφέρετε φαντάζομαι.
Δείτε στο forum.hardware.fr/hfr/VideoSon/Materiel/rh188-firmwares-loader-sujet_105130_1.htm

Nsamar θα τρελλαθώ ακόμα πιο πολύ τώρα. Πως το έκανες εσύ; Τι recorder εχεις; (εγώ έχω το 188HS) Τί ακριβώς έκανες; Έμενα γιατί δεν παίζει;;;;; Έλα ρε γαμώτο μου... Εγώ έχω το πρόβλημα άλλος το λύνει!!!

Spageo στείλε pm αν θέλεις να μου πεις που το βρήκες μήπως βρω και εγώ τίποτα γιατί έχω φάει τον κόσμο

Υπάρχουν ακόμη δύο σημεία να ψάξεις:
1.Η τηλεόραση. Έχεις μπεί ποτέ στο service menu; Μπορεί εκεί να βρείς
τη λύση.
2.Ο recorder (RH188HS?). Ξέρεις ποιά έκδοση του firmware έχει φορτωμένη;
Άσε την ελπίδα να ζήσει ως το τέλος!
Στη διάθεση σου, γιά βοήθεια.

Κάνε ένα κόπο ακόμα αντί 2,4,8,6,5 πιάσε τη σειρά 1,2,3,6,9 τα άλλα όπως πρίν. Δοκιμάστηκε σε Hofer GPX ( Αυστριακός κλώνος της σειράς RH1xx της LG ). Περιμένω νέα σου!

Παιδιά έχω νεότερα από το πρόβλημα. Αγόρασα νέο καλώδιο HDMI-DVI. Λοιπόν παίζει...Άρα έφταιγε το καλώδιο που είχα. Τώρα όμως υπάρχει άλλο θέμα. Μπορεί να παίζει αλλά η εικόνα είναι...ΠΡΑΣΙΝΗ!. Ότι και να βλέπω το βλέπω μόνο σε αποχρώσεις του πράσινου. Το έχετε ξανακούσει; Τι μπορεί να συμβαίνει τώρα;

ΥΓ. Κανένα από τα "κόλπα" δεν έχει πιάσει. Ειδικά αυτό με το pause και νούμερα το μόνο που κάνει είναι να αλλάζει κανάλια!!!

Last edited:
Παιδιά έχω νεότερα από το πρόβλημα. Αγόρασα νέο καλώδιο HDMI-DVI. Λοιπόν παίζει...Άρα έφταιγε το καλώδιο που είχα. Τώρα όμως υπάρχει άλλο θέμα. Μπορεί να παίζει αλλά η εικόνα είναι...ΠΡΑΣΙΝΗ!. Ότι και να βλέπω το βλέπω μόνο σε αποχρώσεις του πράσινου. Το έχετε ξανακούσει; Τι μπορεί να συμβαίνει τώρα;

ΥΓ. Κανένα από τα "κόλπα" δεν έχει πιάσει. Ειδικά αυτό με το pause και νούμερα το μόνο που κάνει είναι να αλλάζει κανάλια!!!

Πρόβλημα σαν κι' αυτό, που περιγράφεις, εμφανίζεται όταν συνδέσουμε έξοδο YPrPb (component) σε είσοδο RGB. To Y σήμα (φωτεινότητα) πάει στην πράσινη (G) είσοδο. Φαίνεται ότι κυκλοφορούν πολλές εκδόσεις καλωδίων HDMI to DVI και ότι η έξοδος του LG είναι προρυθμισμένη σε component.
Συμπέρασμα άλλαξε πάλι καλώδιο! Πάρε μερικά γιά δοκιμή με επστροφή!

Αν είναι κάτι τέτοιο λες να δοκιμάσω βγάζοντας εντελώς το καλώδιο component που έχω συνδέσει; Λες να μπερδεύεται; Για να δούμε, για να δούμε...

Δε νομίζω ότι έχουν σχέση τα καλώδια. Το αν το σήμα θα είναι RGB ή YCrCb είναι θέμα ρύθμισης. Παίξε με τις ρυθμίσεις μέχρι να το πετύχεις.

@yiazoo:
Έχει δίκιο ο Lepton. Η μόνη ρύθμιση, που παίρνει το LG είναι το κουμπάκι στο πίσω μέρος της συσκευής και που σύμφωνα με το manual, αφορά το σήμα του SCART (ή RGB στο AV1 ή YPrPb στο component). Δοκίμασε πάντως, ποτέ δεν ξέρεις!
Πέρα απ αυτά, όμως εκείνο που με εκπλήττει είναι το ότι με το παλιό καλώδιο δούλευε, έστω με τα καπρίτσια του HDCP! Μήπως τελικά υπάρχουν περισσότερες από μιά συνδεσμολογίες HDMI>DVI στο εμπόριο; Καλά οι έμποροι, έτσι κι αλλοιώς δεν ξέρουν τι πουλάνε! Ή μήπως γύρισες το κουμπάκι, χωρίς να το θυμάσαι;
Γιά να κλείσω, τελικά έχει διαφορά η εικόνα από σύνδεση DVI στην οθόνη σου, ανάλυσης 852Χ480 αν θυμάμαι, με την αντίστοιχη από σύνδεση component;
Μήπως και το 576p της πέφτει βαρύ;

"Γιά να κλείσω, τελικά έχει διαφορά η εικόνα από σύνδεση DVI στην οθόνη σου, ανάλυσης 852Χ480 αν θυμάμαι, με την αντίστοιχη από σύνδεση component;
Μήπως και το 576p της πέφτει βαρύ;"

Φίλε spageo μόλις καταφέρω να δω από DVI θα σου πω αν εχει διαφορά. Ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια όλους.

Dear sir
Sorry for writing in English But my Greek is Bad.
I was trying to connect once a pc signal to an lg 32lc42 .
When the pc was in the cabinet I had no signal "no video" on the lg lcd.
When I took apart the pc and put it in front of the Tv no problem.
I did this many times eaven changed cable 30 euro fron Plaisio " no result".
The last thing I did was Changed the frequency of the video signal from the PC to 60HZ all went well It worked.
Try the frequency of the dvd setup.