HDX BD1 (το C200, Dune 3.0 των φτωχών?)

Καλοριζικο! Τελικα με το τελωνείο τι απεγινε πως ξεμπλεξες; Για να ξερουμε αν μπορουμε να τολμησουμε να το παραγγειλουμε απο εξω!

Εχω διαβασει τα ακολουθα.

1)Δεν υπαρχει σουπερ ντουπερ voir gui.Ειναι κατι απλο και ασχημο
2)Δεν παιζει hd audio απο μεμονωμενα αρχεια mkv/m2ts
3)Δεν παιζει γενικα True HD
4)Σε καποια αρχεια δεν παιζει σωστα απλο dts
5)ΔΕΝ υποστηριζει ελληνικους υποτιτλους
6)Δικτυακα προβληματακια
7)Ασυμβατοτητες με καποια bd rips/iso
8)Υποστηριζει συγκεκριμενα εξωτερικα bd drives αφου για το καθε ενα θελει licence!Ακομα δεν υπαρχει λιστα.
9)Δεν υπαρχουν ΝΜΤ εφαρμογες

Φροντισε παντως να βαλεις το τελευταιο fw 4.8 που ισως βοηθησει.
Περιμενουμε νεα σου!Καλοριζικο!

Last edited:
Απάντηση: Re: HDX BD1 (το C200, Dune 3.0 των φτωχών?)

6)Δικτυακα προβληματακια
8)Υποστηριζει συγκεκριμενα εξωτερικα bd drives αφου για το καθε ενα θελει licence!Ακομα δεν υπαρχει λιστα.

Άρα τα ΝΜΤ (Egreat M31B, HDX100, Popcornour A110 κτλ) παραμένουν ακόμη σταθερή αξία, όσον αφορά τον HD ήχο και την σωστή αναπαραγωγή m2ts αρχείων (έστω και με εξωτερικούς υπότιτλους, που είναι και πιο βολικοί).

Re: Απάντηση: HDX BD1 (το C200, Dune 3.0 των φτωχών?)

Καλοριζικο! Τελικα με το τελωνείο τι απεγινε πως ξεμπλεξες; Για να ξερουμε αν μπορουμε να τολμησουμε να το παραγγειλουμε απο εξω!

Τελικα dpapav με το τελωνειο αν και περασε απο εκτελωνιστη φιλο δεν μπορεσε να κανει πολλα και πληρωσα 100 ευρω. Αυτο που ξέρω σιγουρα ειναι οτι αν στο εκτελωνισει η TNT και εχει τιμολογηθει σε εταιρεια το προιον τοτε θα σου το χρεωσουν πανω απο 100ευρω. Αν τιμολογηθει σε σενα, τοτε θα ειναι μειωμενο, υποθετω περιπου -15% / -20%.

6)Δικτυακα προβληματακια

Πρωτα να πω οτι ειμαι πρωην κατοχος του WD TV μονο.

1) Το gui του οντως ειναι πολυ απλο, αλλα ειναι παρα πολυ γρηγορο και λειτουργικο. Το φορητο σκληρο μου ομως με υλικο 750Gb το φορτωνει σφαιρα, και ολες οι λειτουργιες του γινονται σφαιρα, συγκρινοντας με το WDTV.

2) Αν και εγω το πηρα εν μερει για τη δυνατοτητα passthrough στον ενισχυτη, ο οποιος τα παιζει ολα, τεσταρα πολυ λιγο τις δυνατοτητες του χωρις passthrough και παρατηρησα οτι δεν παιζει DolbyTrue HD. DTS απλο παντως επαιζε, και DTS HD MA δε δοκιμασα. Συγκεκριμενα αν παιζει HD σε m2ts και mkv θα προσπαθησω να το τσεκαρω.

3) Εχεις δικιο, αλλα αυτο ηταν γνωστο πριν το αγορασω, και η λυση ειναι η δυνατοτητα passthrough/bypass.

4) Δε παρατηρησα κατι τετοιο

5) Δεν το τσεκαρα ουτε προκειται, δε βαζω υποτιτλους

6) Δεν το τσεκαρα, αλλα μαλλον εχεις δικιο διοτι και στο review που ποσταρες αυτο ηταν το κυριως μειον του.

7) Δε συναντησα καμια ασυμβατοτητα στα ISO, δεν εχω τσεκαρει ΒD rips ακομα

8) Δεν το τσεκαρα

9) Ναι

Παντως προσωπικα μου αρεσε. Απο το WDTV που ειχα και σιγουρα το WDTV LIVE πιστευω οτι ειναι μεγαλη αναβαθμιση ΑΝ εχεις ενισχυτη που διαβαζει HD DTS και HD Dolby. Εγω οπως ειπα και πιο πανω, τα κανω passthrough (HDMI bypass) και επιτελους ακουω φοβερο ήχο. Δε ζεσταινεται το μηχανακι, οπως ειπα λειτουργει σφαιρα και ειναι πολυ ευχρηστο. Κυριολεκτικα με το που το παρελαβα σε 2 λεπτα το ειχα στησει σε αλλο 1 λεπτο το ειχα σεταρει και εβλεπα HD υλικο. Επισης συγκρινοντας με τα WDTV εχει παρα πολλες αλλες μικρες διευκολυνσεις που πραγματικα ευχαριστιεσαι να το χρησιμοποιεις, στο review που παρεθεσαι ο vadergr τις περιγραφει καλα.

Δηλαδη, διαβαζοντας το review και μετα απο το δικο μου σουπερ μινι τεστακι εχω να πω οτι αν εχεις τον καταλληλο ενισχυτη, τοτε ειναι ενα πολυ συμμαζεμενο μηχανακι που τα παιζει σχεδον ολα, ειναι σφαιρα, αλλα με θεματα networking.

Και η πιο σημαντικη ερωτηση..... Τα 250-300 ευρω (αναλογως απο που θα το παρεις) τα αξιζει; Για τη δικη μου τη χρηση θα ελεγα οτι ναι , αλλα βρισκεται επικινδυνα κοντα στο οχι. Ιδανικα ενα τετοιο εργαλειο θα επρεπε να πληρωνουμε 200-250 ευρω. Επαναλαμβανω ομως οτι για τη χρηση μου ειναι πιστευω οτι πιο φθηνο, μικρο και γρηγορο που κυκλοφορει στην αγορα.

Υ.Γ. Ακομα δεν εχω περασει το firmware.

Last edited:
Version: 9.2.1.4.9.0
release:

1. Genuine DVD will not play to solve the problem (4. 8.0 have this problem)
2. ISO file playback card to solve the problem
3. Solve the Mac file system, USB storage devices can not read the question
4. USB disk upgrade solution there is a subdirectory of the problem led to escalation of abnormal
8. CSI feature updates
9. Solve the samba server with password access problem
11. Asked not to upgrade to this version by forcing

http://bbs.hd-1080.com/download/upgrade4.9.zip

Αμαν πια με το περίμενε.....Λόγω των αργιών του νέου έτους των Κινέζων...τελικά θα με φορτώσουν αύριο. Εχω σκάσει στην αναμονή.
Κανένα καινούριο σχόλιο από τον φίλο VEN REN ?

Απάντηση: Re: HDX BD1 (το C200, Dune 3.0 των φτωχών?)

Αμαν πια με το περίμενε.....Λόγω των αργιών του νέου έτους των Κινέζων...τελικά θα με φορτώσουν αύριο. Εχω σκάσει στην αναμονή.
Ε! Αφού έχεις χρόνο, κάνε κανα δοκιμαστικό στο καινούριο firmware του Xtreamer!
Αν δεν το πούλησες ακόμη!!!

Re: Απάντηση: Re: HDX BD1 (το C200, Dune 3.0 των φτωχών?)

Ε! Αφού έχεις χρόνο, κάνε κανα δοκιμαστικό στο καινούριο firmware του Xtreamer!
Αν δεν το πούλησες ακόμη!!!

Εκανα ήδη!!!:smile:

Εβαλα το καινουργιο firmware και πλεον παιρνει το καθε 1080p σημα και το κανει 3D!!!!......χαχαχα......πλακα κανω!

Δεν εχω κανενα ιδιαιτερο σχολιο να κανω, ολα λειτουργουν ρολοι και δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα, με ευχαριστει ιδιαιτερα δε που στα .ISO βλεπω το μενου σαν να παιζει απο το dvd player. Οπως ειπα σε προηγουμενα posts σαν πρωην κατοχος του WDTV δεν ειχα τετοιες πολυτελειες.

Επισης ειναι πολυ ευχαριστο που σε καποιες ταινιες μου μπορεις να αλλαξεις την πηγη του ηχου με το πατημα ενος κουμπιου απο το τηλεκοντρολ. Ειχα βαλει τους 300 σε BR-Rip ηταν νομιζω....και μπορουσα να διαλεξω απο DolbyTrue HD, Dolby Digital και ΑC3. Αρα ειναι σα να σου λεει "Δεν εχεις ενισχυτη που να διαβαζει τα DolbyTrueHD; Δε πειραζει στο περνας σε Dolby Digital". Το τηλεκοντρολ δε που φωτιζει με το πατημα κουμπιου ειναι ανεκτιμητης αξιας στις σκοτεινες θεασεις μου, oπως και η δυνατοτητα να διαλεξεις απο τη μπαρα ακριβως σε ποιο λεπτο της ταινιας θελεις να πας.....αντιο στα 16x ffw :D

Το μονο 'προβλημα' που συναντησα μεχρι στιγμης, ειναι οτι αν το αφησεις idle και ο φορητος σκληρος παει σε 'sleep mode' τοτε μετα ειναι σα να κρασαρει, και θελει να το κλεισω και να το ξανανοιξω.....εκτος κι αν κανω εγω κατι λαθος. Παντως το κλεισιμο και το ανοιγμα δε θελει πανω απο 5 δευτερολεπτα, διοτι οπως ειπα τα φορτωνει ολα σφαιρα.

Παιδιά όσο πάτε και με μπερδεύετε. Θέλω να πάρω ένα μηχάνημα σαν αυτά που σχολιάζουμε. Να το βάλω δίπλα απο την τηλεόραση και να το ξεσκίσω στο να βλέπω ταινίες απο τους δίσκους μου που είναι είτε συνδεδεμένοι με την τηλεόραση αυτή τη στιγμή είτε απο τους δικτυακούς δίσκους. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το συγκεκριμένο θέμα και δεν ξέρω τι να κάνω. Μέχρι στιγμής είχα σχεδόν καταλήξει στο οτι θα κατευθυνθώ προς το Xtreamer. Τώρα διαβάζω και τα υπόλοιπα και με βάζετε σε σκέψεις.
Βέβαια δεν νομίζω οτι θα μπω ποτέ στη διαδικασία να κάνω όλα αυτά που κάνετε εσείς καθώς δεν ξέρω πως γίνονται. Εγώ τα κλασικά αρχεία θέλω να παίζω κατα βάση (.avi, .mp4, .mkv, .mp3, .ogg) και ίσως και κανένα παράξενο που θα μου παρουσιαστεί στο δρόμο. Επίσης θέλω να μπορώ να έχω πρόσβαση σε δικτυακούς δίσκους μου χωρίς να χρειάζεται να έχω ένα laptop απο δίπλα όπως κάνω τώρα. Με μπερδεύετε και δεν μπορώ να αποφασίσω. Χε Χε

grigsgr για το networking καλο θα ηταν καποιος αλλος να σε συμβουλευσει διοτι εγω βραχυπροθεσμα δε προκειται να το ψαξω. Το μονο που εχω να πω εγω ειναι το εξης.

Αν θελεις ηχο μεχρι DTS / Dolby Digital, τοτε ισως μια αλλη συσκευη να σε βολεψει....που βεβαια να σε πληρει και στα δικτυακα θεματα.

Αν θελεις ομως DolbyTrue HD/ DTS HD MA, τοτε απ´αυτα που γνωριζω μεχρι στιγμης, ξεκινας με το HDX BD1 (με την προυποθεση οτι εχεις ενισχυτη που να υποστηριζει αυτα τα φορματ) ως οικομικη λυση ή μετα βλεπεις τα DUNE και τα αλλα που ειναι ακριβοτερα αλλα και δεν απαιτουν την υποστηριξη του ενισχυτη ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.

Σορυ που δε μπορω να σου πω "παρε αυτο" διοτι απο τη μια πριν την αγορασω τη συσκευη, η ερευνα μου ηταν "στο ποδι", και απο την αλλη η εμπειρια μου ειναι μικρη, αφου εκτος του BD1 κατέχω μονο το WDTV που ειναι απο τα πιο 'basic' και 'low budget' media players της αγορας.

Κάνε λίγο υπομονή..μέχρι να παραλάβω κι εγώ. Θα το συνδέσω οπωσδήποτε με δίκτυο και θα ποστάρω τα αποτελέσματα...

Εβαλα το καινουργιο firmware και πλεον παιρνει το καθε 1080p σημα και το κανει 3D!!!!......χαχαχα......πλακα κανω!

Δεν εχω κανενα ιδιαιτερο σχολιο να κανω, ολα λειτουργουν ρολοι και δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα, με ευχαριστει ιδιαιτερα δε που στα .ISO βλεπω το μενου σαν να παιζει απο το dvd player. Οπως ειπα σε προηγουμενα posts σαν πρωην κατοχος του WDTV δεν ειχα τετοιες πολυτελειες.

Επισης ειναι πολυ ευχαριστο που σε καποιες ταινιες μου μπορεις να αλλαξεις την πηγη του ηχου με το πατημα ενος κουμπιου απο το τηλεκοντρολ. Ειχα βαλει τους 300 σε BR-Rip ηταν νομιζω....και μπορουσα να διαλεξω απο DolbyTrue HD, Dolby Digital και ΑC3. Αρα ειναι σα να σου λεει "Δεν εχεις ενισχυτη που να διαβαζει τα DolbyTrueHD; Δε πειραζει στο περνας σε Dolby Digital". Το τηλεκοντρολ δε που φωτιζει με το πατημα κουμπιου ειναι ανεκτιμητης αξιας στις σκοτεινες θεασεις μου, oπως και η δυνατοτητα να διαλεξεις απο τη μπαρα ακριβως σε ποιο λεπτο της ταινιας θελεις να πας.....αντιο στα 16x ffw :D

Το μονο 'προβλημα' που συναντησα μεχρι στιγμης, ειναι οτι αν το αφησεις idle και ο φορητος σκληρος παει σε 'sleep mode' τοτε μετα ειναι σα να κρασαρει, και θελει να το κλεισω και να το ξανανοιξω.....εκτος κι αν κανω εγω κατι λαθος. Παντως το κλεισιμο και το ανοιγμα δε θελει πανω απο 5 δευτερολεπτα, διοτι οπως ειπα τα φορτωνει ολα σφαιρα.

Φίλε VEN REN θέλω να σε ρωτήσω από ποια εταιρεία courier το παρέλαβες?
Για να μπορώ να προσανατολιστώ να το αναζητήσω κι εγώ γιατί αυτοί έχουν διακοπές για το νέο τους χρόνο και δεν μπορώ να βρώ άκρη....

Επιτέλους ΗΡΘΕ!! Αύριο παραλαμβάνω. Στήνω και είμαι στην διαθεσιμότητα αυτών που μίλησα μαζί τους για το τέστ......

Με το καλό να παραλάβεις και να μας πεις τις εντυπώσεις σου από το συγκεκριμένο μηχάνημα μιας και από χαρακτηριστικά δείχνει πάρα πολύ καλό.

Λοιπόν..
Πολύ σύντομα θα αναφέρω τα σημαντικά (αφού δεν έχω προλάβει να το δουλέψω ακόμα.Χτες το απόγευμα το πήρα)

1) Ωραίο GUI (αν και το ήθελα σε υψηλότερη ανάλυση και στα μενού του)
2)Επιτέλους (σε σχέση με το προηγούμενο HDX1000) και οι 2 USB θύρες διαβάζουν και όχι η μία να είναι για ρεύμα
3) Επιτέλους είδα στον ενισχυτή την ένδειξη που από κανένα media player δεν έχω πάρει μέχρι τώρα (όσα έχω δηλαδή) : DTS - MA , DTS HD High Res. ktlp. Φοβερός ήχος για όσους έχουν καλό πολυκάναλο ενισχυτή
4) Δεν κόλλησε σε κανένα "βαρύ" αρχείο (αναμενόμενο)
5) Ταινίες σε φάκελλο υπό μορφή BD τις έπαιξε (όταν το βάλεις στο BD mode από τα settings) σαν να παίζει BD κανονικά δηλαδή menu, επιλογές και ότι σου δίνει ένα δισκάκι BD.
6) Υπέροχη εικόνα.
7) ΔΕΝ παίζει ελληνικούς υπότιτλους παρά μόνο είτε ενσωματωμένους ,είτε muxed εάν το αρχείο είναι m2ts. ( που εάν δεν βαριόμουνα να περιμένω 1 ώρα την ταινία θα είχα όλες μου τις ταινίες σε m2ts προσωπικά)
8) Ο ενσωματωμένος Internet explorer είναι απίθανη ιδέα, αφού πια είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι θέλεις και να πλοηγείσαι όπου θέλεις σε μια μεγάλη οθόνη χωρίς περιορισμούς δικαιωμάτων από κάθε εταιρεία ( Youtube, Apple trailers ktlp.)
9) To μόνο που με απασχολεί είναι που δεν έχω καταφέρει ακόμα να το δω στο δίκτυο. Γιατί το θέμα των υποτίτλων θα λυθεί, όπως και άλλα μικροπροβλήματα που είναι θέμα καθαρά firmware.

Αυτά τα υπόλοιπα (λίγα) αύριο και τα πιο πολλά από το mega test που θα
γίνει με άλλα media players

Last edited: