Heavyweight SET amp

Δουλευω τριοδικα την el84 με αποτελεσμα μικροτερης ισχιυς εξοδου και οταν την πιεζω πολλη να παραμορφωνη.
Λογικα σε πεντοδικη λειτουργεια και με χαμηλη οδηγηση απο την ecc83 να πετυχουμε κατι αλλα και παλι δυσκολο το βλεπω:bigcry:
Τι να κανουμε τα λαθοι πληρωνονται.

Η 84 δεν οδηγαει την 813?Εχει προβλημα swing?

Εγω με την 814 (η οποια ειναι μεγαλο overkill και υπερβολη αλλα τι να κανω?:)) δεν συγκινειται με τα 140Vpp που χρειαζομαι.Και to οτι δουλευει πολυ χαλαρα ακουγεται.Δοκιμασε καμια πιο μεγαλη πεντοδο απο την 84 αν εχεις το ρευμα και την ταση.
Τις εχεις με rc coupling?

Εγω με την 814 (η οποια ειναι μεγαλο overkill και υπερβολη αλλα τι να κανω?:)) δεν συγκινειται με τα 140Vpp που χρειαζομαι.Και to οτι δουλευει πολυ χαλαρα ακουγεται.Δοκιμασε καμια πιο μεγαλη πεντοδο απο την 84 αν εχεις το ρευμα και την ταση.

Σταύρο μπράβο ! βλέπω ετοιμος ο θησαυρός στο σεντούκι του ετσι ?:grinning-smiley-043

Μολις ακουσαμε τον ενισχυτακο με πολωμενες τις εξοδου στα 110mA.
Στα αυτια μου ακουστηκε καταπληκτικος,αλλα θα υποστει fine tuning στη βδομαδα.Ειμαι περιεργος να τον ακουσω με περισσοτερο ρευμα,ο εξοδου σηκωνει αρκετο.Τα τσοκ ζοριζονται ομως....Για να δουμε

Σταύρο μπράβο ! βλέπω ετοιμος ο θησαυρός στο σεντούκι του ετσι ?:grinning-smiley-043

Γεια σου Κωστα.Θησαυρος πραγματι.Μεταφορικα και κυριολεκτικα:violent-smiley-030:
Θα τον περιποιηθω και αλλο αισθητικα γιατι τον αμελησα λιγο...

Σου χρωσταω κατι εσενα...δεν σε ξεχασα.-bye-:grinning-smiley-043

Η 84 δεν οδηγαει την 813?Εχει προβλημα swing?

Ναι ειναι με rc coupling και οντος εχει προβλημα swing.

Δοκιμων συνεχεια.....
Αλλαξα την τριοδικη λειτουργεια της 814.Απο την συνδεση g2 & g3 στην ανοδο,συνδεσα το g2 στην ανοδο και τις πλακες στην καθοδο.
Ακομα καλυτερος ηχος και ακομα πιο γεματο μεσοχαμηλο!Οσο πανε μεταμορφωνονται τα ηχεια

Συνεχιζουμε:)

Χτές το βράδυ ήμουν στου audiomonitor κι ακούγαμε το "θηρίο". Είχα ακούσει αρκετές φορές το συστημα του Σταύρου, τα 208 εντυπωσίαζαν με την φυσικότητα στις μεσαίες και τον όγκο στις χαμηλές αλλά πάντα κάτι με κούραζε. Χτές, λίγο-πολύ, ήταν όλα όπως έπρεπε...Αβίαστα δυναμικά, μεγάλη φυσικότητα σε φωνές και ακουστικά όργανα, ρεαλιστικά ξεσπάσματα απο ντραμς κλπ. Απο τις ηχογραφήσεις που θυμάμαι ότι ακούσαμε, η "Ιστορία του στρατιώτη" του Stravinsky, στην RR, ανέδειξε μοναδικά τα πνευστά και τα έγχορδα της ορχήστρας και το βάθος της σκηνής, παρόλο που τα ηχεία δεν έχουν στηθεί κατα τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ο χώρος έχει τα προβληματάκια του.

Well done Σταυρο!

Βαλε καμια της οικογενειας EL3X (αρκετα γραμμικες)ή της οικογενειας 807(υψηλοτερες τασεις-swing).

Tι εξοδου χρησιμοποιας?
Εξοδου δικους μου για τον λογο οτι απο εκει που τους παραγκειλα μου καναν οτι νανε.

Σταυρο κι εγω γυρισα απο Αθηνα - πηρα ενος αλλου ειδους τερατακι, αντε να μπω στην λιστα για ακροαση οποτε μπορεσεις

Μεσα στη βδομαδα θα κανω αλλη μια,Θαναση σε περιμενω,και οποιος αλλος θελει ειναι ευπροσδεκτος.

Μιλωντας με τον Τζιμ,με εψησε να την πολωσω ωστε να τσιμπω Α2,οχι πως χρειαζομαι την ισχυ,αλλα ειμαι περιεργος.

Την πρωτη φορα που τον ακουσα,ειχα την μια 813 πολωμενη στα -20 περιπου,σχεδον 300mA:)και πρακτικα εμπαινα καλα στην Α2.Ηχητικα ηταν φοβερος παλι,αλλα δεν τον μετρησησα για ισχυ και παραμορφωσεις....Τα τσοκ πηραν αναποδες και την εριξα παλι στα 110mA.....

Σκεφτομαι πολωση στα -40,180mA,καμια 70αρια βαττακια:)
(ο εξοδου αρκει οριακα μαλλον)
To driver οδηγαει τα παντα οποταν δεν εχω προβλημα

Αλλα τι να τα κανω?...

Μετρησεις του driver, οσες προλαβα πριν να καει η Audigy4:))

0.4%THD,απο τα οποια δεν ξερω ποια ειναι του σταδιου,ποια ειναι της καρτας και ποια ειναι της εισοδου της καρτας,μιας και ειχε αρχισει να τα παιζει
Στα 140Vpp,η τριτη 10db κατω απο 2η αρμονικη
Αποκριση συχνοτητας flat 20~25000 0db(για τον ιντερτειτζ μιλω)
Το ρολλ οφ στα χαμηλα οφειλοταν στον προ

Αυτα για τα driver,μεχρι να παρω καμια emu να κανω τη δουλεια μου.

Last edited:
Κοντινες απο τα 4 τροφοδοτικα για τα αρνητικα των 4 DHT

Ξεχωριστες ανορθωσεις για καθε τροφοδοτικο,πυκνωτες Panasonic,αντιστασεις BI thick film για τα φορτια των Sowter και των AE.

Metal film αντιστασεις για ρυθμιση των τασεων και ποτ 2W

813#1
HPIM1801.jpg

813#2
HPIM1802.jpg

814#1
HPIM1803.jpg

814#2
HPIM1804.jpg

Ταπεινή μου γνώμη-πρόταση ειναι οτι αφού έχεις τελειώσει τις ρυθμίσεις και πειραματισμούς, καλό θα ήταν να καταργήσεις τις κλέμες που χρησιμοποιείς παντού και να κολλήσεις απευθείας τα καλώδια.

Πολύ ωραίες οι Beckman, χρόνια τωρα τις ζαχαρώνω αλλά ποτέ δε τόλμησα να τις αγοράσω, αλήθεια πόσο έχουν περίπου?

Τα συγχαρητήριά μου για την υλοποίηση!:grinning-smiley-043

Ευχαριστω Πανο.
Εχεις δικαιο,ειναι επιφοβες,και θα κολλησω τα καλωδια να ησυχασω.

Οι αντιστασεις ειναι μακραν οτι καλυτερο εχω δοκιμασει,δεν το συζητω..Ουτε καντοκ της ακριβης σειρας ουτε τιποτα δεν τις πλησιαζουν.εγω τις παιρνω 3ε παρα κατι ψιλα την μια.

Τροφοδοτικα για τις 813
EMI filter στην εισοδο οπως παντα,ετσι για να μην χρειαζομαστε high end καλωδια ρευματος:slapface::flipout:

Τορροειδης τροφοδοσιας Amplimo σειρα VDV,604VA
Τυλιγμα 850V για την υψηλη
Full bridge με 4 damper διοδους 6D22s
Κανα κιλοβολτ και κατι ψιλα παιρνω απο την ανορθωση....
Μετα εχω 14 πυκνωτες (7 παραλληλα σε σειρα με 7 παραλληλα) 1μF,1000V polypropylene in oil,οι ρωσσικοι Κ75-24 οι οποιοι ειναι και αρκετα σπανιοι.

HPIM1812.jpg

Ακολουθει ενα ωραιο τσοκ κοινο για τις δυο λαμπες,εγγλεζικο,15Η @500mA

HPIM1810.jpg

Για καθε καναλλι ξεχωριστα ακολουθουν 3 πυκνωτες 47μF,500V polypropylene σε σειρα,παραλληλα με τρεις Κ75-24 σε σειρα

HPIM1809.jpg

Ακολουθει τσοκ 20Η @ 100mA,και μετα 24 πυκνωτες πολυπροπυλενιου 47μF,500V,δηλ 2 ντουζινες σε σειρα,συνολο 282μF @ 1000V

HPIM1811.jpg

και αριστερα...
HPIM1808.jpg

Βalancing resistors carbon 4W διαφορες τιμες:)

Ολο αυτο ειναι το τροφοδοτικο των 813,οποταν καταλαβαινετε γιατι χρειαστηκε να φτιαξω τον Μαθουσαλα για να χωρεσουν ολα και να εχουν το χωρο να αναπνεουν θερμικα και κυριως "μαγνητικα":grandpa:

Πολυς φελλος για μονωση μηχανικη και στηριξη σε λαμαρινα για "προστασια" του σπαγεττι που περνα απο πισω

Τα τσοκ εχουν μεγαλη dcr αντισταση και μου στοιχιζει σε ταση,αλλα εχω αρκετα overdamped τροφοδοτικο.Σε προσομοιωσεις που εκανα δεν εχω σε καμια περιπτωση ringing.

Μαλλον το πρωτο πραγμα που θα δοκιμασω με τον καιρο ειναι τσοκ με λιγοτερη αντισταση για να το φερω το ζ κοντα στο ενα......για να δουμε.
Παντως το τροφοδοτικο ειναι χωρις υπερβολη τερας στιβαροτητας και δεν σκαμπαζει οτι και να του ριξεις:violent-smiley-030: