Τροφοδοτικα για τις 813
EMI filter στην εισοδο οπως παντα,ετσι για να μην χρειαζομαστε high end καλωδια ρευματος:slapface:
Τορροειδης τροφοδοσιας Amplimo σειρα VDV,604VA
Τυλιγμα 850V για την υψηλη
Full bridge με 4 damper διοδους 6D22s
Κανα κιλοβολτ και κατι ψιλα παιρνω απο την ανορθωση....
Μετα εχω 14 πυκνωτες (7 παραλληλα σε σειρα με 7 παραλληλα) 1μF,1000V polypropylene in oil,οι ρωσσικοι Κ75-24 οι οποιοι ειναι και αρκετα σπανιοι.
Ακολουθει ενα ωραιο τσοκ κοινο για τις δυο λαμπες,εγγλεζικο,15Η @500mA
Για καθε καναλλι ξεχωριστα ακολουθουν 3 πυκνωτες 47μF,500V polypropylene σε σειρα,παραλληλα με τρεις Κ75-24 σε σειρα
Ακολουθει τσοκ 20Η @ 100mA,και μετα 24 πυκνωτες πολυπροπυλενιου 47μF,500V,δηλ 2 ντουζινες σε σειρα,συνολο 282μF @ 1000V
και αριστερα...
Βalancing resistors carbon 4W διαφορες τιμες
Ολο αυτο ειναι το τροφοδοτικο των 813,οποταν καταλαβαινετε γιατι χρειαστηκε να φτιαξω τον Μαθουσαλα για να χωρεσουν ολα και να εχουν το χωρο να
αναπνεουν θερμικα και κυριως "μαγνητικα":grandpa:
Πολυς φελλος για μονωση μηχανικη και στηριξη σε λαμαρινα για "προστασια" του σπαγεττι που περνα απο πισω
Τα τσοκ εχουν μεγαλη dcr αντισταση και μου στοιχιζει σε ταση,αλλα εχω αρκετα overdamped τροφοδοτικο.Σε προσομοιωσεις που εκανα δεν εχω σε καμια περιπτωση ringing.
Μαλλον το πρωτο πραγμα που θα δοκιμασω με τον καιρο ειναι τσοκ με λιγοτερη αντισταση για να το φερω το ζ κοντα στο ενα......για να δουμε.
Παντως το τροφοδοτικο ειναι χωρις υπερβολη τερας στιβαροτητας και δεν σκαμπαζει οτι και να του ριξεις:violent-smiley-030: