HELLAS HD επισημα κ στο King of sat !!!!!

Re: Απάντηση: HELLAS HD επισημα κ στο King of sat !!!!!

To Bulsat έχει irdeto2 & Bulcrypt κωδικοποίηση.... Απ'ότι φαίνεται καταργεί το griffin, για το οποίο οι φήμες λένε ότι είναι διάτρητο...
Πάντως το conax η Hellassat θα το χρησιμοποιήσει, άλλωστε στις αποθήκες της έχει μερικές χιλιάδες κάρτες να κάθονται...
Τώρα αν δεύτερο σύστημά τους θα είναι το Irdeto, θα δείξει...

Απ όσο ξέρω εγώ, το Bulcrypt είναι βουλγαρική παραλλαγή του Griffin και το Griffin ...είναι παραλλαγή του Irdeto και όχι του Conax (εξ ού και η πρόσφατη εμφάνιση αρχείων του βουλγαρικού για τις γνωστές άσπρες καρτούλες!)
Οι τελευταίες πληροφορίες για το Hellasat HD μιλούσαν για bulcrypt (πέραν του Conax που θα ειναι μόνο για τα HD κανάλια...)
Νομίζω ότι ο dream τα griffin-bulcrypt τα εμφανίζει ως irdeto....

καλα μονο αυτο το υλικο με τους ''τσολιαδες'' δειχνουν?

δεν μπορουσαν να βρουν ενα hd demo?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: HELLAS HD επισημα κ στο King of sat !!!!!

Ο δικός μου πάντως δεν βγάζει καθόλου σήμα.
Το ίδιο για όλα τα DVB-S2...:frusty:

Κάτι δεν πάει καλά...

Μα δεν είναι DVB-S2 !!!!
Για τις δοκιμές έχουν γυρίσει σε DVB-S !!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: HELLAS HD επισημα κ στο King of sat !!!!!

Απ όσο ξέρω εγώ, το Bulcrypt είναι βουλγαρική παραλλαγή του Griffin και το Griffin ...είναι παραλλαγή του Irdeto και όχι του Conax (εξ ού και η πρόσφατη εμφάνιση αρχείων του βουλγαρικού για τις γνωστές άσπρες καρτούλες!)
Οι τελευταίες πληροφορίες για το Hellasat HD μιλούσαν για bulcrypt (πέραν του Conax που θα ειναι μόνο για τα HD κανάλια...)
Νομίζω ότι ο dream τα griffin-bulcrypt τα εμφανίζει ως irdeto....

Και εγώ έτσι ήξερα, ότι το bulcrypt είναι βουλγαρική παραλλαγή του Griffin και το Griffin παραλλαγή του Irdeto , αυτά όσον αφορά όμως μόνο τους ιδιοκτησιακούς δέκτες (όπου κάνει και πάντρεμα κάρτας-δέκτη).To Bulcrypt το βάλανε γιατí απʼότι ακούγεται το griffin έγινε...σουρωτήρι (με non public hack!)
Εκμπέμπουν όμως και irdeto2 κωδικοποίηση, άλλωστε πουλάνε σκέτες zeta Ι2 κάρτες... Αυτό είναι που έχει σπάσει με την γνωστή καρτούλα...
Πιθανότατα ο dream όλα αυτά να τα εμφανίζει σαν Irdeto. Σε εμένα στα test κανάλια του Hellasat ο Hivion δείχνει κωδικοποίηση "SC", δηλαδή Seca ! Άντε βγάλε άκρη....

Last edited:
Ας είναι το πρώτο μου Post αυτό :)

Εαν κάνετε μια ecm αναλυση σε κανάλι του Bulsatcom θα δείτε ότι είναι simulcrypt με 3 διαφορετικά συστήματα.
Για παράδειγμα στο κανάλι ΑΧΝ
ECM: CaID: 0x5501 -> CaPID: 0x1009 ProvID: 000000
ECM: CaID: 0x0604 -> CaPID: 0x0529 ProvID: 000000
ECM: CaID: 0x5581 -> CaPID: 0x0F7D ProvID: 000000
Στο ένα και μοναδικό κανάλι HD που έχουν τα ECM einai μόνο απο 2 συστήματα.
ECM: CaID: 0x0604 -> CaPID: 0x0EA8 ProvID: 000000
ECM: CaID: 0x5581 -> CaPID: 0x0F0C ProvID: 000000

έχουμε λοιπόν και λέμε
CaID: 0x5501 = Griffin
CaID: 0x0604 = To γνωστό μας Ιrdeto
CaID: 0x5581 = Το νέο σύστημα τους Bulcrypt
Το πρώτο και το τρίτο είναι καθαρά παραλλαγή του Conax εαν έχετε δει και αναλύσει ποτέ τέτοια κάρτα.
οσο για το 604 irdeto όλοι μας ξέρετε τι γίνετε με τις άσπρες και φυσικά τα ανοίγει όλα μέσω του caid 604 και όχι από άλλο caid
Τα Dreambox μπερδεύονται γιατί δεν έχουν βάλει στα skin τα συγκεκριμένα caids σα συστήματα γιαυτό μπερδεύονται.
Οπότε λάθος που γράψατε ποιό πάνω ότι είναι παραλλαγές του irdeto. Καμμία απολύτως σχέση

Γεια χαρά

Last edited:
Δεν έχω hd δέκτη αλλά ο technomate μου στην κρυπτοποίηση γράφει skycrypt τόσο στο sd όσο και στο hd κανάλι (στο οποίο φυσικά έχω μόνο ήχο).

Ρε παιδιά σήμερα γύρισα το πιάτο στον Hellassat.Έχω SS2 με DVBViewer αγορασμένο αλλά όταν γυρνάω στο κανάλι μου λέει " No hardware available".
Έχω τικαρισμένη την επιλογή "Has CI Module" και ξετίκαρα το "Encrypted" στον Channel Editor.
Έχετε καμιά ιδέα τι να κάνω??

Εντάξει τελικά εδέησε....
Όταν έκανα search τη συχνότητα με το transedit παρόλο που εγώ δεν τίκαρα το DVB-S2 αυτό το τίκαρε από μονο του.
Το ξετίκαρα, έκανα save και μετά ξανά αναζήτηση με το DVBViewer.

Με gemini 3.7 αφου απο το μπλε κουμπακι, extra settings, κατεβασα πρωτα "create satellites.xml" (ναι στον Hellasat) και σαρωση με τα νεα δεδομενα, βλεπω κανονικα σε dm800!

Απάντηση: Re: HELLAS HD επισημα κ στο King of sat !!!!!

..............................

Εαν κάνετε μια ecm αναλυση σε κανάλι του Bulsatcom θα δείτε ότι είναι simulcrypt με 3 διαφορετικά συστήματα.
..................

..................

Γεια χαρά

Πάντα μ' άρεσαν οι μεθοδικοί άνθρωποι.

Ομιλία του Γιάννη Αλαφούζου για τον ΣΚΑΙ με την ευκαιρία της παρουσίασης του προγράμματος για την νέα τηλεοπτική χρονια....
Και ανάμεσα στα αλλα είπε....Το συνολικό πρόγραμμα εντός των επόμενων ημερών θα αρχίσει να εκπέμπεται πειραματικά σε High Definition μέσω του Hellas Sat.
http://www.enet.gr/online/online_text/c=113,id=64130864
Θα είναι άραγε ελεύθερο;;;

Last edited:
Δεν το βλέπω πλέον. Μας άφησε?

(γενικά το project HD δεν περπατάει στην Ελλάδα.. Ενα demo είχαμε πάει και αυτό..)

Re: Απάντηση: HELLAS HD επισημα κ στο King of sat !!!!!

Δεν το βλέπω πλέον. Μας άφησε?

(γενικά το project HD δεν περπατάει στην Ελλάδα.. Ενα demo είχαμε πάει και αυτό..)

Χμμ Δυστυχως ΑlexT ...μας αφησε αθορυβα εδω και ενα μηνα ....

Θλιψη και απογοητευση λογω της προσμονης που ειχαμε ολοι μας απο το καλοκαιρι.... ΚΡΙΜΑ

Καλα μεχρι να κανουν HD στην Ελλαδα αλλα ρε παιδια μην ειμαστε και αχαριστοι εχουμε και DVB-T 4 καναλια μην τρελαθουμε κιολας!!!!-bye-:grinning-smiley-043:flipout:-bye-

Πληρώνουμε τόσα εκατομύρια για διαφήμιση της Ελλάδας στο εξωτερικό ενώ θα μπορούσαν ακόμα και την εκπομπή μένουμε Ελλάδα να την γυρίσουν σε hd και να την έχουν ελεύθερη στον hellas sat .Εκει να δεις τι απήχηση θα είχε για τους ξένους ,αλλά ενας θεός ξέρει πόσα πλήρωσαν για να δείχνει την κατάντια μας να προβάλουμε την Αγιά σοφια και να τους στέλνουμε στα Τουρκάκια.Εμείς βέβαια μένουμε όπως δείχνει σε στάβλους γιατί μας περνάνε για βόδια, όπως και με την ολυμπιάδα που εδειχναν το datsun με τα καρπούζια γιατι μας έφαγε το γυφτιλίκι