Hellas On Line VOIP Adsl modem router

Chris1967

Supreme Member
11 September 2010
4,223
Πολύ πρόσφατα, έκανα αλλαγή πακέτου (3 κινητά και ένα σταθερό) από Wind πήγα στην HOL το σταθερό (τα κινητά Vodafone).

Δυστυχώς το τηλέφωνο τώρα είναι VOIP και είμαι εξαναγκασμένος να χρησιμοποιώ το πολύ χαμηλής ποιότητας modem/router της Vodafone.

To wifi είναι τραγικό μέσα στο σπίτι δεν μιλάμε καν για έξω.

Μπουκώνει απίστευτα με torrents και η μέγιστη ταχύτητα 4,8mbps... δράμα.

Θεωρώ ότι φταίει το modem/router.

Βάζοντας το παλιό μου AirTies 300 επάνω, τα πράγματα είναι πολύ βελτιωμένα αλλά δεν έχω τηλέφωνο.

Τι να κάνω?

(τους έχω ενημερώσει να μου δώσουν καλύτερο modem/router, και με δική μου επιβάρυνση η διαφορά αλλά ακόμα περιμένω).

Υπάρχει τρόπος να βάλω ένα πολύ καλό modem router με wifi 2,4/5 και με κάποιον τρόπο να συνδέσω και το δικό τους μόνο για voip?

Δεν γνωρίζω πολλά επάνω σε αυτό τον τομέα και κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη.

Σημειώστε επίσης ότι έχω και gigabit δίκτυο ενσύρματο με NAS για streaming μουσικής και ταινιών.

Δεν γνωρίζω από VoIP, αλλά για το πρόβλημα με τα torrents δοκίμασες να ρυθμίσεις το Quality of Service (QoS) στο router;
Στις ρυθμίσεις, στο πεδίο που αφορά το Bandwidth Management το κάνεις... Δίνεις χαμηλή προτεραιότητα στην IP του PC που κάνει το κατέβασμα...

Φαίνεται ότι κανείς δεν ξέρει από voip...

Στο πλαίσιο μου πρότεινε ένας εξυπνάκιας να καταργήσω το τηλέφωνο... αυτός είπε δεν το χρειάζεται...

Στο e-shop μου είπαν ότι πρώτη φορά ακούνε για voip από την HOL, και μου πρότειναν κάτι modem router στα 400 ευρώ...

Περιμένω ακόμα την HOL...

Κανείς δεν έχει εμπειρία από τα τόσα μέλη που έχουμε για αυτό το ζήτημα? όλοι χρησιμοποιείται τα ψεύτικα modem που δίνουνε οι εταιρίες?

Doctor πρέπει να βρεις τις ρυθμίσεις για VoIP και να τις περάσεις σε αντίστοιχο router που υποστηρίζει (παράδειγμα Draytek, Fritz). Πολλά χρονια με Cyta είχα το Fritz 7390. Πλέον ΟΤΕ :-)

Δεν πληρώνω για Draytek...

Μάλλον θα καταργήσω την HOL, αν δεν μου δώσουν αυτοί κάποιο σοβαρό router.

να χρησιμοποιεις του παροχου μόνο σαν μοντεμ και να βάλεις άλλο ρουτερ δεν παίζει?

Μπορείς πολύ εύκολα να αφήσεις το router της HOL και να κάνεις bridge το δικό σου επάνω του για να το χρησιμοποιείς. Googlare πως μπορείς να κάνεις bridge 2 routers και θα λύσεις το πρόβλημα.

Άλλο router εκτός HOL δεν μπορείς να βάλεις για να έχεις την voip.

Απάντηση: Re: Hellas On Line VOIP Adsl modem router

Φαίνεται ότι κανείς δεν ξέρει από voip...

Στο πλαίσιο μου πρότεινε ένας εξυπνάκιας να καταργήσω το τηλέφωνο... αυτός είπε δεν το χρειάζεται...

Στο e-shop μου είπαν ότι πρώτη φορά ακούνε για voip από την HOL, και μου πρότειναν κάτι modem router στα 400 ευρώ...

Περιμένω ακόμα την HOL...

Κανείς δεν έχει εμπειρία από τα τόσα μέλη που έχουμε για αυτό το ζήτημα? όλοι χρησιμοποιείται τα ψεύτικα modem που δίνουνε οι εταιρίες?
Κοίτα εδώ.
http://www.adslgr.com/forum/threads/553073-Ξαναβάλτε-το-Fritz-στην-θέση-του-χωρίς-factory-reset!
Το έχω κάνει με το Fritz 7140 και δουλεύει μια χαρά.
Έχω μάλιστα και το παλιό συμβολαιο της Hol, με τα 2 νούμερα (VOIP και τα δυο, βεβαία).
Το Fritz κλειδώνει ελαφρά πιο χαμηλά από το Netfaster, αλλά είναι βράχος.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Όπως είπα αρχικά είμαι άσχετος και πρέπει όσοι απαντάτε σας παρακαλώ να το κάνετε σαν να μιλάτε με άσχετο.

Δεν ξέρω τι σημαίνει bridge, και στο gouglάρισμα δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα τίποτε.

Το Draytek μπορεί να λειτουργήσει αλλά είναι πολύ ακριβό με τα χαρακτηριστικά που χρειάζομαι.

Δεν έχω το παλαιό NetFaster (αυτό είναι για τα μπάζα το έχω στο εξοχικό και έχω ένα σωρό προβλήματα, τελικά μόνο για να βλέπουμε διαδικτυακές ειδήσεις και κανά e-mail μόνο), έχω μια καινούργια μ@λ@κία της Oxygen Broadband, και σας λέω είναι πραγματικά άχρηστο, δεν μπορώ να κάνω συνδιάλεξη με Αγγλία με Viber, να φανταστείτε. Το Fritz που λέει ο φίλος kted δεν υπάρχει προς αγορά πουθενά.

Παρακαλώ πολύ όποιος γνωρίζει να μου δώσει εμπεριστατομένη απάντηση.

Σημείωση είμαι εταιρικός πελάτης και πάνε τρεις μέρες και ακόμα δεν έχουν απαντήσει να μου αλλάξουν το modem με ένα καλύτερο και ακριβότερο με δικά μου έξοδα... αρχίζω να τα παίρνω πολύ σοβαρά κρανίο...

Απάντηση: Re: Hellas On Line VOIP Adsl modem router

Το Fritz που λέει ο φίλος kted δεν υπάρχει προς αγορά πουθενά.
Την ιδία δουλεία μπορούν να κάνουν και νεώτερα μοντέλα.
Πάντως, νομίζω θα βρεις μεταχειρισμένο, μιας και οι "παλιοί" της ΗΟL, όλοι και θα τα πουλάνε. Ψάξει σε αγγελίες.

Αν δεν μπορείς ο ίδιος να κάνεις bridge και δεν έχεις κάποιον γνωστό να σε βοηθήσει τότε κάλεσε έναν τεχνικό H/Y

Δεν βλέπω όσοι ξέρετε να θέλετε να με κάνετε να καταλάβω (πχ τι είναι bridge, πως επιτυγχάνεται, και ποιο το πλεονέκτημα σε σχέση με ένα και μοναδικό καλό voip adsl modem router) πως να επιλύσω μόνος μου το πρόβλημα, με μονολεκτικές απαντήσεις δεν βγάζω νόημα.

Δεν μου εξήγησε κανείς για ποιο λόγο να κάνω bridge και για ποιο λόγο να αγοράσω ένα νέο voip modem.

Ούτε γνωρίζω για ποιο λόγο να πληρώσω πάνω από 400 ευρώ για ένα voip modem? μόνο και μόνο ότι υποτίθεται ότι είναι για μικρές επιχειρήσεις (άλλες μ@λ@κίες που μου είπαν στο e-shop...) και τι σημαίνει αυτό δεν κατάλαβα... όταν ένα απλό και τελευταίας τεχνολογίας wireless adsl modem με τα πάντα όλα επάνω κάνει λιγότερο από 200 ευρώ...

Στο σπίτι μου δεν έχει πατήσει τεχνικός ποτέ,...δεν είναι το πρόβλημα ότι δεν ασχολούμαι με τέτοια πράγματα είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί με το συγκεκριμένο πρόβλημα ποτέ, πχ το δίκτυο μου με NAS/rasberry music server με switches satic ip κλπ, καλωδιώσεις ρυθμίσεις έχω κάνει όλα μόνος μου.

Δεν πειράζει θα βρω μόνος μου την άκρη.

Ευχαριστώ!!

Χρήστο, καταρχάς γιατί πήγες σε εταιρικό πακέτο στην HOL;
Όσον αφορά το brigde, χρησιμοποιείς το oxygen μόνο ως modem και παίρνεις ένα καλό router για τα υπόλοιπα. Αλλά και πάλι, πρέπει να μας πεις ακριβώς τι θέλεις να κάνεις. Η καλύτερη δυνατή λύση είναι είτε να πάς σε cisco εάν θέλεις σοβαρό voip με σωστές συσκευές κλπ ή εάν θέλεις κάτι πιο οικονομικό να πας σε ISDN. Είναι για πολλά άτομα; Έχεις κέντρο; Πόσα τερματικά έχεις πάνω στο router; Χρησιμοποιείς switch μετά;

Εν τω μεταξύ διαπιστώσαμε μετά από πολλά τηλέφωνα στην τεχνική υπηρεσία της HOL, (που τελικά δεν είναι HOL αλλά Vodafone Business), ότι η γραμμή είναι για τον π.... κ@β@λα.

Εταιρικό πακέτο έχω στα κινητά (3) το τηλέφωνο αυτό είναι του σπιτιού απλά με την σύνδεση του στο πακέτο θα είχα καλύτερη τιμή γενικά και στα κινητά (τρομάρα μου).

Το σπίτι είναι δικτυωμένο με 1000ρι δίκτυο, NAS και RPi2 vw music server.

Αν δεν λυθεί το θέμα της ταχύτητας της γραμμής θεωρώ ότι ότι router και να βάλω δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα οπότε αναμένουμε τους τεχνικούς (που μου φανήκανε μ@λ@κες, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...).

όταν λέμε bridge, εννοούμε ότι το modem/router που έχει τώρα, θα ρυθμιστεί να δουλέυει μόνο σαν μόντεμ,
(πως; ανοίγεις το manual καθώς το καθένα είναι διαφορετικό)

όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το ρούτερ που θα συνδέσεις, ακόμη και τη σύνδεση με τον πάροχο (κατά κανόνα PPPoE client),

θέλει λίγο χρόνο να ασχοληθείς, εμένα μου πήρε 2-3 μέρες αλλά με δύκολο ρούτερ, αλλοιώς είναι θέμα λεπτών ή ωρών,

βρες στο νετ πως κάνεις το μόντεμ σου bridge και μετά μπορείς να συνδέσεις το παλιό σου ρούτερ και ανα αναλάβει τα υπόλοιπα

όλα εύκολα μέχρι εδώ, το θέμα μπλέκει με το Voip , για το οποίο δεν έχω ασχοληθεί ακόμη, και ε'υχομαι να μη χρειστεί σύντομα,