HELP!!! ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤΟΡΑ 1000-1600 ευρώ για αρχάριο

ΥΓ. Και απο που εισαι αν επιτρεπεται ? Και μην μου πεις Κερκυρα ε?
Γειά σου ρε πατριώτη Κερκυραίε! :ernaehrung004:
Που μένεις βρε? Και έλεγα ότι δε βρίσκω κάποιον από δω που να χει την ίδια τρέλα με μένα.... :music-smiley-005:

Κάνα καλό μαγαζί υπάρχει εδώ Κέρκυρα να δω κανα προβολάκι από κοντά ? Γιατί δεν έχω χρόνο να κατέβω Αθήνα αυτό τον καιρό.... :2thumb22sup:
Πάντως θα ξεκινήσω πρώτα με αναβάθμιση του HTPC (μετά και το σχετικό thread που διάβασα πείστηκα ότι είναι η καλύτερη λύση) και στη συνέχεια αγοράζω προβολικό και οθόνη .... :Banane0:

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ λοιπόν να μου δίνετε προτάσεις σε ότι αφορά την οθόνη...
Θα ήθελα κάτι στις 100'' (όχι μεγαλύτερο λόγω περιορισμένου πλάτους) , περίπου στα 2 μέτρα πλάτος, φορμά 16:9 ΠΤΥΣΟΜΕΝΗ με όσο το δυνατόν καλύτερη σχέση απόδοσης/τιμής/δημιουργίας ζαρών..........

Αν υπάρχει κάτι μέχρι τα 250 με 300 ευρώ θα με βόλευε αφάνταστα μιας και έχω μπει για τα καλά στα έξοδα, αλλά αν υπάρχει τρομερή διαφορά, τότε μπορώ να θυσιάσω 50 με 100 ευρώ ακόμα παραπάνω....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!
Θα ήθελα την βοήθειά σας για την οθόνη τώρα please... :ernaehrung004:

Και κάτι ακόμα .....
Πρέπει να αγοράσω Ups για τον προβολέα, ή αρκεί ένας καλός σταθεροποιητής τάσης ???

Και αν ναι, τι ?

Και κάτι ακόμα .....
Πρέπει να αγοράσω Ups για τον προβολέα, ή αρκεί ένας καλός σταθεροποιητής τάσης ???

Και αν ναι, τι ?

Έχετε πρόβλημα με την τάση στην Κέρκυρα?
Αν ναι, το θες μόνο για τον προβολέα ή για όλο το σύστημα. Αν αποφασίσεις ότι δε θες να ρισκάρεις και επιθυμείς να προστατέψεις όλο το σύστημά σου, θα πρέπει να το στήσεις, να μετρήσεις τη συνολική ισχύ που μπορεί να υπάρχει ταυτόχρονα και μετά συζητάμε για ups...

Διονύση , μονο στα expert ειχα δει προβολη ,πριν αρκετα χρονια.Δυσκολο το βλεπω να στηνουν και να ρυθμιζουν προβολικα απλα για να τα δει καποιος....

Στην Αθηνα εχουν διαφορα ετοιμα συστηματα μονιμα στημενα και βλεπεις.Εδω κατι αντιστοιχο, να ξερεις, αν το δεις,, σε ονειρο θα το δεις -bye-

Λιγο offtopic:
ΠΕΡΙ ΤΑΣΗΣ, ΦΑΣΗΣ
Γενικα εδω στο νησι ειμαστε υπερτασικοι :AFADF0:

Τα 210 - 220 ειναι παρελθον χρονια τωρα.Απο οτι εχω δει σε αρκετες περιοχες ειναι απο 230 εως 245.
Δεν ξερω αν ειναι αξιο αναφορας η προβληματισμου αλλα πιστευω, οτι τα διαφορα συμπραγκαλα που εχουμε στην πριζα ειναι λιγο σαν κλοκαρισμενα ενα πραγμα.:antlers:

Σε περιπτωση ανωμαλιων στο δυκτιο τοτε η καταπονηση των συκευων που δεν εχουν την καταληλη ανοχη (π.χ λαμπες πυρακτωσεως) το λιγοτερο ,μειωνει το χρονο ζωης τους.:violent-smiley-030:

Οποτε το σωστο ειναι να εχουμε ενα σταθεροποιητη για ολο το σπιτι.Και οπου μπορουμε ποιοτικα τροφοδοτικα και UPS στα ηλεκτρονικα.
Τουλαχιστον αυτα.

Έχετε πρόβλημα με την τάση στην Κέρκυρα?
Αν ναι, το θες μόνο για τον προβολέα ή για όλο το σύστημα. Αν αποφασίσεις ότι δε θες να ρισκάρεις και επιθυμείς να προστατέψεις όλο το σύστημά σου, θα πρέπει να το στήσεις, να μετρήσεις τη συνολική ισχύ που μπορεί να υπάρχει ταυτόχρονα και μετά συζητάμε για ups...
H τάση στην Κέρκυρα είναι ακριβώς όπως περιγράφει στο παραπάνω μήνυμα ο συμπατριώτης μου ο nutsis ... :antlers:

Μέχρι τώρα είχα έναν καλό σταθεροποιητή τάσης 1000 VA (βολτοαμπέρ) σε συνδυασμό με ένα προστατευτικό πολύμπριζο για τον ενισχυτή, τα ηχεία, το dvd player, τον δορυφορικό δέκτη και την τηλεόραση ( 32'' Sony Wega crt ) ! Βέβαια τα μηχανήματα πολύ σπάνια δούλευαν όλα ταυτόχρονα ...

Τώρα με τον προβολέα, θα μπορώ να χρησιμοποιήσω το ίδιο ???
Επίσης, διάβασα στην ενότητα για τα Ups ότι είναι διαφορετικό ένα Ups που προορίζεται για προβολέα, από αυτά που βάζουμε στα PC ....

Βοηθήστε please !!! :D

Κανείς για βοήθεια ? :operator:
H τάση στην Κέρκυρα είναι ακριβώς όπως περιγράφει στο παραπάνω μήνυμα ο συμπατριώτης μου ο nutsis ...

Μέχρι τώρα είχα έναν καλό σταθεροποιητή τάσης 1000 VA (βολτοαμπέρ) σε συνδυασμό με ένα προστατευτικό πολύμπριζο για τον ενισχυτή, τα ηχεία, το dvd player, τον δορυφορικό δέκτη και την τηλεόραση ( 32'' Sony Wega crt ) ! Βέβαια τα μηχανήματα πολύ σπάνια δούλευαν όλα ταυτόχρονα ...

Τώρα με τον προβολέα, θα μπορώ να χρησιμοποιήσω το ίδιο ???
Επίσης, διάβασα στην ενότητα για τα Ups ότι είναι διαφορετικό ένα Ups που προορίζεται για προβολέα, από αυτά που βάζουμε στα PC ....

Παιδια εχει χρησιμοποιησει κανεις το www.pricejapan.com o Epson EMP TW1000
στις 1080p ειναι 110-220v Pal Secam Ntsc εχει 2100 ευρω μαζι με την μεταφορα με DHL. Με τελωνειο γνοριζει κανεις τι παιζει?

Παιδια εχει χρησιμοποιησει κανεις το www.pricejapan.com o Epson EMP TW1000
στις 1080p ειναι 110-220v Pal Secam Ntsc εχει 2100 ευρω μαζι με την μεταφορα με DHL. Με τελωνειο γνοριζει κανεις τι παιζει?

Αλήθεια, τι παίζει άραγε με το τελωνείο ???
Αξίζει η παραγγελία ενός νέου και μη δοκιμασμένου ακόμα μοντέλου από το εξωτερικό ?? Και με το θέμα της εγγύησης???

Πάντως η τιμή είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ καλή... :ernaehrung004:

Σχετικά με τα ups είχε συζητηθεί παλιότερα και αν θυμάμαι καλά η κουβέντα είχε καταλήξει ότι υπάρχουν κάποια πιο εξειδικευμένα ups για εικόνα αλλά μάλλον δυσανάλογα ακριβά για ότι προσφέρουν σε σχέση με τα απλά.

Νομίζω οι περισσότεροι χρησιμοπποιούν τα κανονικά που κυκλοφορούν ευρέως αρκεί να είναι τουλάχιστον Line interactive.

Γειά σας και πάλι παιδιά.... -bye-
Ξανανοίγω το θέμα γιατι χρειάζομαι επειγόντως την βοήθειά σας ....

Ήμουν έτοιμος να παραγγείλω τον Epson TW-700, αλλά πιο πριν πέρασα από ένα μαγαζί ήχου και εικόνας για να ρωτήσω σχετικά με το ποια ηλεκτροκίνητη οθόνη στις 100'' να πάρω, και εκεί μου πρότειναν τον Infocus IN76!

Χωρίς να τον έχω δει να παίζει μπήκα σε δίλημα.... ΚΑΙ ΕΔΩ σκέφτηκα να ζητήσω τη γνώμη σας....

ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ :

1) Από την μία τον Epson στα 1100 ευρώ, από την άλλη τον Infocus IN 76 στα 1550 ευρώ .
2) Από την μία 3LCD τεχνολογία, από την άλλη DLP

KAI ΡΩΤΩ .... Τί να πάρω τώρα που είμαι αρχάριος, προκειμένου να το ευχαριστηθώ 2 με 2μισι χρόνια, μέχρι να πέσουν οι τιμές από τους 1080p και να εξοικειωθεί και λίγο το μάτι μου με την "μεγάλη εικόνα" ?

Και επίσης, Ποιός από τους δύο είναι πιο εύκολος και ευέλικτος, τόσο στην εγκατάσταση, όσο και στις ρυθμίσεις ???

Μένω επαρχία, και παρότι άπειρος, θα πρέπει να κάνω μόνος μου το τόλμημα...

Επίσης, ποιος είναι πιο αξιόπιστος, αλλά αντέχει και περισσότερη χρήση???
AKOMA, μου είπαν ότι ο infocus ΙΝ 76 κλειδώνει και στα 1080 p (!!!) .... ΠΩΣ γίνεται αυτό, αφού έχει ανάλυση 1280 Χ 720 ???

Και τέλος, ανάμεσα σε LCD και DLP, ( και επειδή δεν ξέρω αν θα βλέπω το Rainbow ή όχι) μήπως είναι καλύτερα να ξεκινήσω με τον Epson tw700 ???

Περιμένω βοήθεια please.... :grinning-smiley-043

Last edited:
Κατα αρχήν πήγαινε δες τον ένα και τον άλλο προβολέα για 30 λεπτά να δεις τι παίζει ... Ετσι στα τυφλά ψωνίζεις; ο καλύτερος σύμβουλος είναι το μάτι ...

Re: Απάντηση: HELP!!! ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤΟΡΑ 1000-1600 ευρώ για αρχάριο

Κατα αρχήν πήγαινε δες τον ένα και τον άλλο προβολέα για 30 λεπτά να δεις τι παίζει ... Ετσι στα τυφλά ψωνίζεις; ο καλύτερος σύμβουλος είναι το μάτι ...
Δυστυχώς αυτό ΔΕΝ γίνεται γιατί όπως έχω ξαναπει σε προηγούμενο μήνυμά μου, μένω επαρχία και είναι πολύ δύσκολο να κατέβω Αθήνα αυτή την περίοδο να δω διάφορους προβολείς με τα μάτια μου...:grinning-smiley-043

Επιμένω λοιπόν, οι πιο έμπειροι από δω να πουν την γνώμη τους για την παραπάνω επιλογή που με βασανίζει ( κοιτάξτε το προηγούμενο μήνυμά μου παρακαλώ) ... :operator:

Μην μπερδεύεσαι.... για αρχάριος ξεκίνα με τον επσον. Διαφορά στην εικόνα θα καταλαβεις -πιθανώς- μόνο αν τους δεις σε αντιπαράθεση και πάλι δεν ειναι σιγουρο. Τη διαφορά στην τιμή όμως και στην ευκολια τοποθετησης θα την καταλαβεις σιγουρα αμέσως.

Για τα θεματα αξιοπιστιας/διαρκειας σιγουρα οι dlp εχουν ενα -θεωρητικό - προβαδισμα κυριως λόγω σφραγισμενων οπτικων (στους περισσότερους) που δεν αφηνουν σκονη και καπνους να εισχωρουν στα πανελ.

Στους lcd θέλει λίγη (τονίζω λίγη) τύχη να σου κάτσει κομμάτι με καλή κατα το δυνατόν σύγκλιση και ομοιομορφία. Η επσον παντως ως αντιπροσωπεία - μέχρι στιγμής- δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο σε περίπτωση που κάτι πάει....."στραβά".

Για τα 1080 άλλο το τι σήμα μπορεί να δεχτεί ο προβολέας και άλλο τι θα δείξει. Σε τεστ που έκαναν τα παιδια απο το φορουμ δύσκολα αντιλήφθηκαν διαφορές μεταξύ 1080i /1080p. Και 1080i δέχονται όλοι οι προβολείς.

Γειά σας και πάλι παιδιά.... -bye-
Ξανανοίγω το θέμα γιατι χρειάζομαι επειγόντως την βοήθειά σας ....

Ήμουν έτοιμος να παραγγείλω τον Epson TW-700, αλλά πιο πριν πέρασα από ένα μαγαζί ήχου και εικόνας για να ρωτήσω σχετικά με το ποια ηλεκτροκίνητη οθόνη στις 100'' να πάρω, και εκεί μου πρότειναν τον Infocus IN76!

Χωρίς να τον έχω δει να παίζει μπήκα σε δίλημα.... ΚΑΙ ΕΔΩ σκέφτηκα να ζητήσω τη γνώμη σας....

ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ :

1) Από την μία τον Epson στα 1100 ευρώ, από την άλλη τον Infocus IN 76 στα 1550 ευρώ .
2) Από την μία 3LCD τεχνολογία, από την άλλη DLP

KAI ΡΩΤΩ .... Τί να πάρω τώρα που είμαι αρχάριος, προκειμένου να το ευχαριστηθώ 2 με 2μισι χρόνια, μέχρι να πέσουν οι τιμές από τους 1080p και να εξοικειωθεί και λίγο το μάτι μου με την "μεγάλη εικόνα" ?

Και επίσης, Ποιός από τους δύο είναι πιο εύκολος και ευέλικτος, τόσο στην εγκατάσταση, όσο και στις ρυθμίσεις ???

Μένω επαρχία, και παρότι άπειρος, θα πρέπει να κάνω μόνος μου το τόλμημα...

Επίσης, ποιος είναι πιο αξιόπιστος, αλλά αντέχει και περισσότερη χρήση???
AKOMA, μου είπαν ότι ο infocus ΙΝ 76 κλειδώνει και στα 1080 p (!!!) .... ΠΩΣ γίνεται αυτό, αφού έχει ανάλυση 1280 Χ 720 ???

Και τέλος, ανάμεσα σε LCD και DLP, ( και επειδή δεν ξέρω αν θα βλέπω το Rainbow ή όχι) μήπως είναι καλύτερα να ξεκινήσω με τον Epson tw700 ???

Περιμένω βοήθεια please.... :grinning-smiley-043

Έτσι όπως τα λες εγώ ψηφίζω Epson για αρχή...

Γιατί πρέπει να κατέβεις Αθήνα ... Με την ευκαιρία αυτή , ας κάνουμε ένα τοπικ όπου θα βρήσκεις demo rooms εκτός Αττικής και ένα ακόμα εντός Αττικής !

Επειδή αυτό το post είναι αρκετά ενεργό θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι. Θέλω να αγοράσω ένα dvd με HDMI και θέλω και ένα DVD writer. Να αγοράσω ένα writer με HDMI μια και καλή να ξεμπερδεύω; Να χρησιμοποιώ αυτό και για player. Γύρω στα 300-400 euros διαθέτω. Αν ναι πιο προτείνετε; Έχω μία Plasma LG standard ανάλυση και θα στήσω ένα projector που έχω στο γραφείο (θα τον παίρνω σπίτι), τον BenQ W100

Για τα θεματα αξιοπιστιας/διαρκειας σιγουρα οι dlp εχουν ενα -θεωρητικό - προβαδισμα κυριως λόγω σφραγισμενων οπτικων (στους περισσότερους) που δεν αφηνουν σκονη και καπνους να εισχωρουν στα πανελ.
Μιας και τα ανέφερε αυτά ο Ηλίας, θα ήθελα να ρωτήσω τι είδους συντήρηση χρειάζεται ένας προβολέας ??? Και κατά πόσο αυτή μπορεί να γίνει από εμάς ???
Διάβασα στο manual του Epson 700 που κατέβασα από το internet, για καθάρισμα του φίλτρου αέρα κάθε τρεις μήνες, και αλλαγή αν χρειαστεί, για καθάρισμα του φακού, για έλεγχο της λάμπας καθώς και γενικό εσωτερικό καθάρισμα του μηχανήματος ΕΤΗΣΙΩΣ από εξειδικευμένο τεχνικό :BXVZCBXZ6:
( Κάτι σαν κλιματιστικό ένα πράγμα..... :flipout: )

α)Μήπως όλα αυτά είναι υπερβολές, ή όντως θέλει τόσο σχολαστική συντήρηση ένας προβολέας ????

β)Και ΠΩΣ θα γίνει αυτό, αφού θα είναι κρεμασμένος στο ταβάνι ???

γ) Μήπως να πάρω ένα τραπεζάκι και να τον βάλω κάτω, για να μην έχω όλα αυτά τα προβλήματα, να μπορώ να τον ρυθμίζω καλύτερα, να σκεπάζω το φακό με το καπάκι του για να μην σκονίζεται, και να μπορώ να κλείνω και το κεντρικό διακόπτη τροφοδοσίας πίσω από τον προβολέα όταν κρυώνει η λάμπα του ???

Last edited:
υπαρχει και ο optoma hd 70 που παιζει σε αυτα τα χρηματα
και που μαλλον ειναι η δικια μου επιλογη για αλλαγη του παλιου benq 5120
μια κινηση που σε μενα δουλεψε ειναι σκεπασμα με πανι
που του εχω περασει λαστιχο και ετσι τις ωρες που δεν δουλευει
να προστατευεται απο σκονες τουλαχιστον

Last edited:
α)Μήπως όλα αυτά είναι υπερβολές, ή όντως θέλει τόσο σχολαστική συντήρηση ένας προβολέας ????

β)Και ΠΩΣ θα γίνει αυτό, αφού θα είναι κρεμασμένος στο ταβάνι ???

Λίγο... ειδικά τα περί εξειδικευμένου τεχνικού 1 φορά το χρόνο (καλάαααα). Το φιλτράκι ναι, αλλά είναι πολύ εύκολη διαδικασία και μπορείς να το κάνεις ακόμα κι αν είναι κρεμασμένος... Μη σε φοβίζουν αυτά...

γ) Μήπως να πάρω ένα τραπεζάκι και να τον βάλω κάτω, για να μην έχω όλα αυτά τα προβλήματα, να μπορώ να τον ρυθμίζω καλύτερα, να σκεπάζω το φακό με το καπάκι του για να μην σκονίζεται, και να μπορώ να κλείνω και το κεντρικό διακόπτη τροφοδοσίας πίσω από τον προβολέα όταν κρυώνει η λάμπα του ???

Κι εγώ αυτό το setup έχω - όχι για να τον περιποιούμε (αυτό δεν το κάνω ΠΟΤΕ) αλλά για λόγους WAF. ΔΕ ΣΟΥ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ. Είναι λίγο μανούρα. Η σωστή τοποθέτηση είναι στην οροφή με καλά κρυμμένα καλώδια, να μην κουνιέται και να είναι πάντα έτοιμος να τον απολαύσεις...