Help - Βελτιστη συνδεση HTPC σε HDReady Οθόνη

Μέσω HDMI; Όταν λες κλειδώνει; πώς τα δείχνει; σου φένεται για 1:1; στην 1366 δεν πρέπει να χάνετε ούτε pixel και στην 1360 θα έχεις 3 pixel απο κάθε πλευρά τις τηλεόρασης κενά.

Ανακεφαλαιώνω:

Αν ξετσεκάρω το Treat as HDTV το desktop ειναι μεγαλύτερο από την οθόνη στις αναλύσεις 1280, 1360, 1368. δηλ η οθόνη μου τρώει κάποια πιξελ τόσο κάθετα όσο και οριζοντια (δεξια, αριστερα, πανω κατω). Ωστόσο, η ποιότητα είναι καλή.

Αν το τσεκάρω μου δίνει το δικαίωμα το feature HD resizing να το προσαρμόσω. Σε αυτήν την περίπτωση όμως γίνεται εμφανες resizing.

Επιπλέόν, επιλογές για refresh rate πανω από 30hertz έχω μόνο σε ανάλυση 1280. Στα 1360 ή 1366 το max είναι 30 hertz. Είναι λογικό αυτό?

Τέλος, δοκίμασα τους drivers 169 αλλά αυτοί δεν δίνουν την δυνατότητα να ξετσεκαρεις το Treat as HDTV.

ΥΓ: Επιβαιωση: Το αν γίνεται 1:1 pixel mapping το καταλαβαίνεις από το αν υπάρχει παραμορφωση στο desktop, γραμματοσειρες κτλ. Όταν γίνεται τα πάντα είναι πεντακάθαρα χωρίς θολούρες κτλ. Σωστά?

:chinscratch:Μου φαίνεται θα την ανταλλάξω με μια 32αρα ωστε να την βάλω στο υπνοδωμάτιο και θα πάω να πάρω μια fullhd να τελιώνουμε......

Επιβαιωση: Το αν γίνεται 1:1 pixel mapping το καταλαβαίνεις από το αν υπάρχει παραμορφωση στο desktop, γραμματοσειρες κτλ. Όταν γίνεται τα πάντα είναι πεντακάθαρα χωρίς θολούρες κτλ. Σωστά?

Κατα βάση ναί... έχουμε ξαναπεί σχετικά ψάξε λίγο... έχουμε ανεβάσει και κάποια pattern, αλλα εαν είσαι συνηθισμένος δεν χρειάζονται..συνήθως το 1:1 βγάζει μάτι.

Αυτό με τα 30Hz μου ακούγεται κάπως...απλά το βλέπει έτσι.. εγω είχα μια tv που έδινα 1360x768 και το έβλεπε ως 1024x768 (sony κ αυτή) οπότε όλα είναι πιθανά... το manual τι αναλύσεις λέει οτι υποστηρίζει απο VGA;

Το manual λεει oτι από vga λαμβάνει τις παρακάτω αναλύσεις:

640χ480, 800x600, 1024x768, 1280x768 kai 1360x768, όλες στα 60Hz vertical freq.

Last edited:
Απάντηση: Re: Help - Βελτιστη συνδεση HTPC σε HDReady Οθόνη

Υπάρχουν κάποια μοντέλα που διορθώνουν underscan-overscan από το secret menu. Μήπως έχεις αυτή τη δυνατότητα στο δικό σου μοντέλο??????

Secret menu !! χμμμμ..... κατι έχω διαβάσει αλλά δεν έχω πληροφορίες.

Όπως ανέφερα πιο πάνω, είναι δύσκολο να βρω πληροφορίες στο ίντερνετ καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο lcd που έχω (kdl-40v2500) το βγάζανε ως full hd.

Στην ελλάδα όμως ερχόταν ως hdready.

Βασικά στο ιντερνετ ειχα κοιταξει πριν την αγορασω και φαινόταν ως full hd.

Μετά ομως αποκαλύφθηκε η ελληνική πραγματικότητα.....

Απάντηση: Re: Help - Βελτιστη συνδεση HTPC σε HDReady Οθόνη

Secret menu !! χμμμμ..... κατι έχω διαβάσει αλλά δεν έχω πληροφορίες.

Όπως ανέφερα πιο πάνω, είναι δύσκολο να βρω πληροφορίες στο ίντερνετ καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο lcd που έχω (kdl-40v2500) το βγάζανε ως full hd.

Στην ελλάδα όμως ερχόταν ως hdready.

Βασικά στο ιντερνετ ειχα κοιταξει πριν την αγορασω και φαινόταν ως full hd.

Μετά ομως αποκαλύφθηκε η ελληνική πραγματικότητα.....

Πήγαινε εδώ, αν έχεις Vista:

http://www.nvidia.com/object/winvista_x86_175.19_whql.html

Και εδώ, αν έχεις XP:

http://www.nvidia.com/object/winxp_175.19_whql.html

Κατέβασε τους οδηγούς 175.19 και εγκατέστησέ τους. Αυτή η σειρά των οδηγών δίνει στην κάρτα τη δυνατότητα να δώσει οποιαδήποτε ανάλυση και οποιοδήποτε ρυθμό ανανέωσης, επιθυμεί ο χρήστης, στην συσκευή του. Το μόνο που μένει είναι και η συσκευή να ''αντιλαμβάνεται'' αυτό που της δίνεις. Η 8600 δεν είναι συμβατή με το powerstrip (πρόγραμμα επιλογής αναλύσεων και ρυθμών ανανέωσης κατά το δοκούν) οπότε τους 175.19 τους περίμενα σαν το ''μάννα εξ' ουρανού''. Δοκίμασέ τους......

Τότε λογικά είσαι οκ να δώσεις 1360x768, απλά μπορεί να μην την πέρνει απο hdmi- στείλε απο VGA. Θεωρειτικά για να την λέει την κάνει και 1:1...

Καλή τύχη!

Τους καινούργιους drivers για την nvidia τους έχω βάλει από την πρώτη μέρα. Με αυτους τους drivers μου κάνει όλα τα παραπάνω. Πάντως δοκίμασα και προηγούμενες version όπως την 169.xx που πρότεινε παραπάνω ο Γιάννης.

Το dvi - vga καλώδιο το δοκίμασα προχτές πρώτη φορά και με 1360χ768 στα 60hz έπαιζε σχετικά καλά.

Το 1:1 είταν πολύ καλύτερο καθώς και η γενικότερη αίσθηση. Ίσως λίγο θόρυβο να είχε περισσότερο (κάτι σαν ανεπαίσθητο χιονάκι, δεν ξέρω αν το λέτε έτσι).

Προς το παρόν 2 επιλογές παρουσιαζονται: α. καθαρό dvi χωρίς 1:1 και scaling, β. dvi-vga με 1:1 και λίγο noise στην εικόνα.

Αντε να δούμε.....

PS το απίστευτο με την nvidia είναι ότι στα vista οι drivers ακόμα δεν σου δίνουν την δυνατότητα να αλλαξεις μονιτορ με shortcut!!!! ελεως.....
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν εχεις ένα δευτερο μόνιτορ (ή έχει το case σου ενσωματομένο) μπορείς μόνο με dual view να τα έχεις και αυτά εφόσον δουλεύουν και τα 2 στην ίδια ανάλυση.:furious3: