HELP!! panasonic vs sony

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2025

Την Κυριακή, 16/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2025.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

atari4

Supreme Member
18 September 2013
4,556
Anfield
Καλημερα παιδια! Νεος ειμαι, πολυ καλη δουλεια βλεπω γινεται εδω, μπραβο!

Θα αγορασω συντομα νεα tv και θελω την βοηθεια σας!

Η αποσταση θεασης ειναι 2 εως 3-3,5 m (γωνιακος καναπες), σε ποσες ιντσες λετε να παω;

Ειμαι αναμεσα https://www.skroutz.gr/s/3370566/Sony-KDL-47W807.html
και https://www.skroutz.gr/s/3009646/Panasonic-TX-L47ET60.html

Ποια λετε;

Σκεφτομαι να παρω την 50αρα ΕΤ60, αλλα μηπως ειναι τεραστια στα 2 μ;

Και 2 αλλες ερωτησεις;

Ποια γυαλιζει πιο πολυ;

Και ειδα πως οι υποτιτλοι στην ΕΤ ειναι μικροτεροι, λετε ναχω θεμα;

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
BVR (Beyond Visual Range)
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/110098-Sony-W805-7-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/107295-Panasonic-ET60-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια

Αυτά είναι τα σχετικά νήματα , η ET60 έχει πιο ανακλαστική επιφάνεια αλλά γενικά όσο μεγαλύτερη αγοράσεις τόσο καλύτερο , οπότε η 50ET60 είναι προτιμότερη ως αγορά από την 47W805. Κάποια στιγμή ίσως χρειαστείς και εξωτερικό media player για κάποια απαιτητικά αρχεία.

atari4

Supreme Member
18 September 2013
4,556
Anfield
Σευχαριστω για την αμεση απαντηση, εχω διαβασει τα σχετικα νηματα.

Οπως ειπα, θα βλεπω και απο τα 2m, 50αρα δεν ειναι υπερβολη λες;

Για media players σε ποια αναφερεσαι;

Και καποιος που την εχει θελω αν γινεται να μου πει την γνωμη του για το μεγεθος των υποτιτλων της ΕΤ. Σε αποσταση πχ 3μ διαβαζονται ευκολα;

Η αληθεια ειναι πως κλινω λιγο προς 805 μιας και μαρεσει λογω design....

atari4

Supreme Member
18 September 2013
4,556
Anfield
Για ταινίες, καθόλου υπερβολή...

(50" στα 1,8 μέτρα εδώ) :p

Ναι ε? Δωσε μου θαρρος!!

Και για 3d πιστευω θαναι αψογη.

Για τηλεοπτικο σημα ομως; Γιατι θα βλεπω και απαυτο, οχι πολυ, αλλα θα βλεπω. Εκει θα την παλεψω ή να παρω 47;

Η γνωμη σου αναμεσα σε 805 και ΕΤ60;

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,018
Ίσως θα είναι καλό να κοιτάξεις και κάποιες plasma αφού υπάρχει γωνιακός καναπές. Σε θέμα ανακλάσεων όμως ενδεχομένως να έχεις πρόβλημα αν είναι πολύ φωτεινός ο χώρος σου. Τώρα, αν η μέση απόσταση θέασης είναι στα 2,5 μέτρα μια χαρά είναι οι 50". Αν είναι πιο κοντά στα 3 μέτρα δες και 55" αν σε παίρνει οικονομικά.

atari4

Supreme Member
18 September 2013
4,556
Anfield
Re: Απάντηση: HELP!! panasonic vs sony

Ίσως θα είναι καλό να κοιτάξεις και κάποιες plasma αφού υπάρχει γωνιακός καναπές. Σε θέμα ανακλάσεων όμως ενδεχομένως να έχεις πρόβλημα αν είναι πολύ φωτεινός ο χώρος σου. Τώρα, αν η μέση απόσταση θέασης είναι στα 2,5 μέτρα μια χαρά είναι οι 50". Αν είναι πιο κοντά στα 3 μέτρα δες και 55" αν σε παίρνει οικονομικά.

Τις plasma για διαφορους λογους τις εχω αποκλεισει.

55 αρα λεφτα γιοκ.

Αρα το διλημμα ειναι, 2μ 50αρα η 47αρα;

Η αποψη σας για το τηλεοπτικο σημα σε τετοια αποσταση;

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,018
Είναι πολύ καλύτερη η γωνία θέασης που θα έχεις σε μια plasma σε σχέση με μια LCD, έστω με IPS panel. Για την απόσταση θέασης, όπως γράφω και πιο πάνω, μη κοιτάζεις τη μικρότερη, αλλά τη μέση, αν υποθέσουμε πως η μεγαλύτερη είναι απέναντι από τη γωνιά του καναπέ.

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,418
Terra
Για τηλεοπτικο σημα ομως; Γιατι θα βλεπω και απαυτο, οχι πολυ, αλλα θα βλεπω. Εκει θα την παλεψω ή να παρω 47;

Εξαρτάται από το είδος του τηλεοπτικού, π.χ. για Πρετεντέρη και Ρετιρέ και οι 14" πολλές είναι... :p

Πέρα από την πλάκα, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα, πόσο δε μάλλον που η απόσταση θέασής σου είναι και μεταβλητή...

Η γνωμη σου αναμεσα σε 805 και ΕΤ60;

Την 805 την έχω δει μόνο σε κατάστημα και με μη γνωστό υλικό, οπότε θα σε παραπέμψω στις εντυπώσεις κατόχων και στα reviews.

Γενικά, ποιά είναι η κύρια χρήση που σε ενδιαφέρει η τηλεόραση να αποδίδει τα βέλτιστα;

atari4

Supreme Member
18 September 2013
4,556
Anfield
Εξαρτάται από το είδος του τηλεοπτικού, π.χ. για Πρετεντέρη και Ρετιρέ και οι 14" πολλές είναι... :p

Πέρα από την πλάκα, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα, πόσο δε μάλλον που η απόσταση θέασής σου είναι και μεταβλητή...

Την 805 την έχω δει μόνο σε κατάστημα και με μη γνωστό υλικό, οπότε θα σε παραπέμψω στις εντυπώσεις κατόχων και στα reviews.

Γενικά, ποιά είναι η κύρια χρήση που σε ενδιαφέρει η τηλεόραση να αποδίδει τα βέλτιστα;

Βασικα ταινιες θα βλεπω, αλλα σε στιγμες λιωσιματος στανταρ θα παιζει και tv.

Η αποσταση οπως ειπα ειναι απο 2-3,5μ.

Με βλεπω για 50αρα... Το θεμα μου (που εχω φαει και κολλημα οπως καταλαβαινετε) ειναι αν στα 2μ (που ολο και καποιος θα καθεται)
.

atari4

Supreme Member
18 September 2013
4,556
Anfield
Αποσταση 2m - ποσες ιντσες;;;

Sorry που ανοιγω και αλλο θεμα, αλλα αυτο μαλλον ειναι το βασικο μου ερωτημα...

Ολες οι γνωμες ευπροσδεκτες!

Ευχαριστω!!

atari4

Supreme Member
18 September 2013
4,556
Anfield
Re: Απάντηση: HELP!! panasonic vs sony

Θα επιμείνω πάντως. Κοίτα και την Samsung F55500. ;)

Αυτη ειναι σαν ανεμιστηρας (η βαση) !!

Δε μαρεσει! :p

Θα ηθελα να ακουσω και αλλες γνωμες σχετικα με την αποσταση αν μπορειτε...

Για 2m ποιες θεωρειτε τις ιδανικες ιντσες;

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
BVR (Beyond Visual Range)
Το μέγιστο δεν μπορώ να το ξέρω γιατί είναι υποκειμενικό. Σε 46-47" πάντως με λίγες υποχωρήσεις θα έλεγα ότι άνετα θα μπορείς να δεις.

atari4

Supreme Member
18 September 2013
4,556
Anfield
Το μέγιστο δεν μπορώ να το ξέρω γιατί είναι υποκειμενικό. Σε 46-47" πάντως με λίγες υποχωρήσεις θα έλεγα ότι άνετα θα μπορείς να δεις.

Καλα κατω απο 47 δε παιρνω. Η 47 η 50!!

Ξερω οτι ειναι υποκειμενικο, γνωμες ρωταω... :)

Ευχαριστω!

hxostil

AVClub Addicted Member
εαν καθεσαι στο κεντρο θεασης τοτε πας αοπυ θελεις..προτεινω 50 ιντσες να εισαι καπου στην μεση μιας και πιο πανω η αλλοιωση στην εικονα σε τηλεοπτικο ειναι πιο εμφανης....εαν καθεσαι σε διαφορες γωνιες, τοτε πηγαινε σε πανελ ips οπως της lg,panasonic αλλιως εαν δεν βλεπεις τηλεοπτικο και το εχεις μονο για ταινιες κοιτα και σε πλασμα...

atari4

Supreme Member
18 September 2013
4,556
Anfield
εαν καθεσαι στο κεντρο θεασης τοτε πας αοπυ θελεις..προτεινω 50 ιντσες να εισαι καπου στην μεση μιας και πιο πανω η αλλοιωση στην εικονα σε τηλεοπτικο ειναι πιο εμφανης....εαν καθεσαι σε διαφορες γωνιες, τοτε πηγαινε σε πανελ ips οπως της lg,panasonic αλλιως εαν δεν βλεπεις τηλεοπτικο και το εχεις μονο για ταινιες κοιτα και σε πλασμα...

Μαλλον τελικα θα θυσιασω τις 3 ιντσες και θα παω στην Sony 807 47αρα, μιας και μου αρεσει πολυ περισσοτερο σχεδιαστικα απο την 50αρα ΕΤ60, δεν γυαλιζει οσο η ΕΤ60, πολυ καλυτερη εικονα και κυριως στο τηλεοπτικο σημα, και επισης στην ΕΤ60 μου την εσπασαν οι μικροσκοπικοι υποτιτλοι.

Ευχαριστω!

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,018
Με τη Sony, όπως και με την Panasonic θα χρειαστείς πιθανότατα και ένα εξωτερικό media player.