Help, τι φίδι είναι αυτό;

Απάντηση: Re: Help, τι φίδι είναι αυτό;

Θα επιθυμούσα πάντως μια απάντηση από τον φίλο Inwolf.

ειδα μερικα ερωτηματα/αποριες μερικων φιλων και θα προσπαθησω να της καλυψω με της απαντησεις μου :)

τα περισσοτερα ζωα ειναι προβλεψιμα οταν ασχολισε με μερικα απο αυτα χρονια ειναι λογικο να ξερεις και να αναγνωριζεις καπια σημαδια παραπανω.

η φυση ειναι φυση κανενα ζωο δεν πρεπει να υπαρχει σε σπιτια γιατι εχουμε γατες και σκυλους? ε το ιδιο ακριβως ειναι και με τα φιδια
οταν γενιουνται και μεγαλωνουν μαζι με ανθρωπους μαθαινουν και να μην τον φοβουνται.

ο βοας και κανενα αλλο φιδι δεν τεντωνετε γιατι αν τεντωθει δεν μπορει να κινηθει δεν μπορει να κανει επιθεση δεν εχει ποδια την κινηση του την παιρνει απο ζιγκ-ζαγκ κινηση. οποτε αυτο που ακουγετε οτι τεντωνονται να παρουν μετρα ειναι αναληθες και παντελως αστειο.

οσο για την διαβιωση τα ζωα δεν ζουν σε θερμοκρασιες δωματιου γιατι απλα ζουν σε τερραρια. Σε μικροκλιμα η υγρασια και η θερμοκρασια ειναι ιδανικα και ακριβως οπως χρειαζετε για να ζησει.

το συγκεκριμενο φιδι ο dumeril boa που εχω δεν εχει ποιαστει απο την φυση του εχει γεννηθει σε ελεγχομενο περιβαλλον και εχει ηλεκτρονικο τσιπ και εχω και χαρτι C.I.T.E.S το οποιο το πιστοποιη αυτο.

οσο για τα ενστικτα ολα τα ζωα εχουν αγρια ενστικτα απλα το ξερεις και εισαι προετοιμασμενος γι'αυτα οπως ακριβος και με τους σκυλους καθε ρατσα π.χ εχει διαφορετικα χαρακτηριστικα στην συμπεριφορα τους.

οσο για εναν φιλο που ειπαι για την περιβαλοντικη καταστροφη εχει δικιο στην ελλαδα να δεις ποσο κακο εχουν κανει καπιοι "οικολογοι" που ελευθερωνουν ζωα οπου να ναι οχι μονο φιδια αλλα και χελωνες και πτηνα

Μια και το έχει φέρει η κουβέντα.

Εχθές Κυριακή αναγκάστηκα να φονεύσω:violent-smiley-030: το συνημμένο στη φωτο φίδι.
Κυριολεκτικά αιφνιδιάστηκα γιατί αναπαυόταν κάτω από διπλωμένο από τον αέρα χαλάκι της εξώπορτας. (Για να μη σπέρνω τον πανικό το σπίτι είναι σε απόμακρο χώρο – δασικό)

Τι φίδι είναι αυτό παιδιά. ? Το εκτιμώ για έχιδνα . Κανένας περισσότερο ειδικός να μας πει.

Attachments

• snake.jpg
    snake.jpg
    29.6 KB · Views: 72
Απάντηση: Re: Help, τι φίδι είναι αυτό;

Μια και το έχει φέρει η κουβέντα.

Εχθές Κυριακή αναγκάστηκα να φονεύσω:violent-smiley-030: το συνημμένο στη φωτο φίδι.
Κυριολεκτικά αιφνιδιάστηκα γιατί αναπαυόταν κάτω από διπλωμένο από τον αέρα χαλάκι της εξώπορτας. (Για να μη σπέρνω τον πανικό το σπίτι είναι σε απόμακρο χώρο – δασικό)

Τι φίδι είναι αυτό παιδιά. ? Το εκτιμώ για έχιδνα . Κανένας περισσότερο ειδικός να μας πει.
Αμαν το θεριο, καπου αφησε και τα παιδια ψαξε λιγο το σπιτι.

Το σπίτι είναι εξοχικό.
Παρότι είναι εξοπλισμένο παντού με σίτες και κλείνουμε πάντα προσεκτικά (και όταν μένουμε) το έψαξα καλά και κυρίως το ισόγειο/γκαραζ.
Και μερικές συμβουλές.

Είναι η δεύτερη φορά που σκοτώνω φίδι που πετάγεται κάτω από χαλάκι. Είναι βολικό σημείο γιατί δημιουργεί σκιά αλλά παράλληλα και δροσιά επειδή το χαλάκι ήταν υγρό από τη βροχή.
Στη συγκεκριμένη φάση κυριολεκτικά πάγωσα γιατί πήγα χαλαρός να ισιώσω το διπλωμένο χαλάκι και μου πετάχτηκε 3-4 εκατοστά από το πόδι μου
Άλλη μία φορά έχω βρεί διπλωμένο στο κάγκελο του 1ου ορόφου.
2-3 φορές ακόμα κοντά σε βρύσες στο κτήμα που στάζουν πολύ λίγο.
Το εσωτερικό του εξοχικού σπιτιού καλό είναι να είναι από ανοιχτόχρωμο δάπεδο για να ελέγχεται καλύτερα.

Ιδανικό φονικό εργαλείο η τσάπα για ...μονομαχία κοντινή ή το κυνηγετικό με 16άρια για απόσταση 7-15μέτρα αλλά προσοχή στην πορεία από τα ανακλώμενα σκάγια.

Πάντως είχε πράγματι υπέροχα σχέδια/χρωματισμό.

Attachments

• snake2.jpg
    snake2.jpg
    31.9 KB · Views: 27
Last edited:
Σκροπονέρια / Βόρειος ΕΥβοϊκός

ΥΓ Μου φαίνεται το ...χαλάκι θα το καταργήσω.
ΥΓ2 Φέτος πολλοί φίλοι μου λένε ότι υπάρχουν πάρα πολλά φίδια αλλά και αράχνες. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι οφείλεται στον ήπιο χειμώνα.

Last edited:
Έστω και μια στο τόσο που περνάς, τάισε και καμία γατούλα της περιοχής. (ξέρω ότι είσαι από τους ανθρώπους που θα το κάνουν :-) )
Έχω συνηθίσει να βλέπω φίδια στην επαρχία, οχιές όχι τόσο συχνά ευτυχώς.

Αυτό τι φίδι είναι ρε παιδιά??? :ADFADF1:
NaomiSnakeDressDM_228x429.jpg

Γάτα έχω οικόσιτη κυριολεκτικά , την οπόια και πηγαινοφέρνω με το καλάθι. Αλλά από την πολλη καλοπέραση βαρυέται να κουνηθεί :sleepey:.

Και τις τοπικές γάτες πάντα ταίζω , αλλά επειδή εκεί ο χώρος είναι πολύ εκτεταμένος (δεν είναι χωριό) , όταν τις θέλεις δεν τις βρίσκεις.

Re: Απάντηση: Help, τι φίδι είναι αυτό;

Αυτό τι φίδι είναι ρε παιδιά??? :ADFADF1:
NaomiSnakeDressDM_228x429.jpg

Αυτό το μοντέλο φιδιού δαγκώνει κατευθείαν στο πορτοφόλι.

Όχι ρε... αυτό είναι αφρικάνικος πύθωνας οικόσιτος στην Αγγλία...:devil-smiley-029:

Γειά σου Χρηστάρα!!!
:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Help, τι φίδι είναι αυτό;

Όχι ρε... αυτό είναι αφρικάνικος πύθωνας οικόσιτος στην Αγγλία...:devil-smiley-029:

Γειά σου Χρηστάρα!!!
:ernaehrung004:
Είπα κι εγώ!!!!!!!!!!!!!!

Γειά σου Νικόλα :ADFADF1:

Ηθικόν Δίδαγμα: Να τρώς το φαί σου στο αεροπλάνο ......... ειδικά αν πάς στην Αγγλία! :Banane0:

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1137479&lngDtrID=252
Παρανάλωμα η μεγαλύτερη συλλογή φιδιών στον κόσμο

Σάο Πάολο

Πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστα αίτια κατέστρεψε ολοσχερώς τη μεγαλύτερη συλλογή διατηρημένων φιδιών του κόσμου, η οποία βρισκόταν στη Βραζιλία και είχε ιδιαίτερη αξία για την επιστημονική έρευνα.

Η συλλογή του Ινστιτούτου Μπουταντάν ξεκίνησε πριν από έναν αιώνα και περιλάμβανε μέχρι την περασμένη εβδομάδα σχεδόν 80.000 φίδια διατηρημένα σε γυάλες, καθώς και πολλές χιλιάδες δείγματα αραχνών και σκορπιών.

«Ολόκληρη η συλλογή χάθηκε, η μεγαλύτερη συλλογή φιδιών στον κόσμο» δήλωσε απογοητευμένος ο υπεύθυνος της συλλογής Φρανσίσκο Φράνκο.

Τα δείγματα χρησιμοποιούνταν για μελέτες που αφορούν την εξέλιξη και τις εξαφανίσεις ειδών, εξήγησαν εκπρόσωποι του Ινστιτούτου.

Ευτυχώς, η φωτιά δεν επεκτάθηκε στο γειτονικό κτήριο όπου φιλοξενούνται ζωντανά φίδια, ορισμένα από τα οποία χρησιμοποιούνται για την παραγωγή αντιοφικών ορών και σε βιοϊατρικές έρευνες.

Το πιθανότερο είναι ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα ελαττωματικό ηλεκτρικό κύκλωμα και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των εύφλεκτων υγρών μέσα στα οποία φυλάσσονταν τα νεκρά φίδια.

Το κτήριο που φιλοξενούσε τη συλλογή ήταν ανοιχτό μόνο για φοιτητές και επιστήμονες, ωστόσο το ενδεχόμενο εμπρησμού δεν έχει ακόμα αποκλειστεί επισήμως.

Το Ινστιτούτο σχεδιάζει τώρα να ξεκινήσει νέα συλλογή

Τι φίδι είναι αυτό;;;

Τι φίδι είναι αυτό;;;

το βρήκε η γάτα μόλις άνοξα την πόρτα..

για πείτε...

Attachments

• fidaki.jpg
    fidaki.jpg
    37.8 KB · Views: 274
Re: Τι φίδι είναι αυτό;;;

Μπρρρρ
Πραγματι, για οχια μου φαινεται και εμενα...