Hi End Audio Video Show 2009

Κοίτα Αντώνη,αυτή την στιγμή το θέμα είναι η έκθεση σε σχέση με το φόρουμ και το τι συνέβει φέτος.

Τα υπόλοιπα ζητήματα,είτε έχουν βάση είτε όχι,αφορούν εσάς τους επαγγελματίες.Συστήστε μιά ένωση,συννενοηθείτε κάποτε μεταξύ σας και λύστε τα.Αυτό θα βοηθούσε μακρυπρόθεσμα γενικότερα τον χώρο,γιατί έχετε και πολλά άλλα να λύσετε...

Πρός το παρόν ότι γράφεις,αφορά εσένα μιάς και δεν εκπροσωπείς κανένα άλλον,ούτε κάν τους οργανωτές.Γι' άλλη μιά φορά άστοχα,ανέλαβες τί;Υπερασπίζεις ποιόν;Βοηθάς σε τί;Τι να σου πω;(στα έχω πεί ήδη και στο παρελθόν).

Σε σχέση με το πώς διοργανώνεται η έκθεση και το γιατί συμμετέχουν τα φόρουμ σ' αυτή,άς πούμε ότι έχει δημιουργηθεί η λεγόμενη "συνήθεια",που κατά τον νόμο δημιουργεί...δίκαιο.

Απο πλευράς μου,προσωπικά,θα συμφωνήσω ότι οι καταναλωτές,τα μέλη μας,χρειάζονται και την δική τους εκδήλωση-έκθεση με διαφορετικό περιεχόμενο και στόχους,που θα σχετίζεται με την δική τους πληροφόρηση και συμφέροντα...

Προσωπικά, έχω δει στις εκθέσεις εξωτερικού αλλά και εσωτερικού, να κρατούν τα στοιχεία των επισκεπτών στην είσοδο και στη συνέχεια να τα δίνουν στους εκθέτες προς εκμετάλλευση.

Γερνάω και μαθαίνω λέγεται, κάλλιο αργά παρά ποτέ λέγεται…
Άλλο η δύναμη της διάθεσης μηνυμάτων μέσω email και άλλο η ομαδική αποστολή από το ταχυδρομείο και οι ώρες που θα έχανες ; -)
Δεν έχουμε δικαίωμα να «κατηγορούμε» το διαδίκτυο οι αντιπρόσωποι, όταν δεν έχουμε μάθει να εκμεταλλευόμαστε τη δύναμή του!
Οι περισσότεροι τα βάζουν με το διαδίκτυο γιατί τους κάνει χαλάστρα με τις τιμές!
Αν είναι δυνατό, ένα εργαλείο πραγματικό και να το κατηγορούμε ως … «σπάστη» τιμών!

Γνωρίζω ότι η έκθεση στο Μόναχο θα γίνει 6-9 Μαΐου του 2010, πριν καν λάβει τέλος η έκθεση του 2009!
Πως? Με μήνυμα από τους Γερμανούς, γιατί έχουν το email μου!

Γνωρίζω και προγραμματίζω την κάθε μου επίσκεψη στις χώρες του εξωτερικού και τις εκθέσεις τους, γιατί με ενημερώνουν τουλάχιστον 8 μήνες νωρίτερα!
Γνωρίζω το τι θα παρουσιαστεί στην κάθε έκθεση, όχι μόνο από τις εταιρείες που αντιπροσωπεύω αλλά και από άλλες που έχουν το email μου.
Η υποχρέωση μου είναι να το κρατάω μυστικό ωσότου παρουσιαστεί επίσημα…

Οπότε, ευελπιστώ ότι δεν τα περιμένουμε όλα από την έκθεση, αλλά πρέπει να οργανωθούμε κάπως, έστω και αυτό είναι μία αρχή για κάποιους…

.....................
Άλλο η δύναμη της διάθεσης μηνυμάτων μέσω email και άλλο η ομαδική αποστολή από το ταχυδρομείο και οι ώρες που θα έχανες ; -)

Όταν είπα για στοιχεία επικοινωνίας, εννοούσα ότι μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνετε και το e-mail του πελάτη-ενδιαφερόμενου.

Δεν έχουμε δικαίωμα να «κατηγορούμε» το διαδίκτυο οι αντιπρόσωποι, όταν δεν έχουμε μάθει να εκμεταλλευόμαστε τη δύναμή του!
Οι περισσότεροι τα βάζουν με το διαδίκτυο γιατί τους κάνει χαλάστρα με τις τιμές!
Αν είναι δυνατό, ένα εργαλείο πραγματικό και να το κατηγορούμε ως … «σπάστη» τιμών!

Γνωρίζω ότι η έκθεση στο Μόναχο θα γίνει 6-9 Μαΐου του 2010, πριν καν λάβει τέλος η έκθεση του 2009!
Πως? Με μήνυμα από τους Γερμανούς, γιατί έχουν το email μου!

Γνωρίζω και προγραμματίζω την κάθε μου επίσκεψη στις χώρες του εξωτερικού και τις εκθέσεις τους, γιατί με ενημερώνουν τουλάχιστον 8 μήνες νωρίτερα!
Γνωρίζω το τι θα παρουσιαστεί στην κάθε έκθεση, όχι μόνο από τις εταιρείες που αντιπροσωπεύω αλλά και από άλλες που έχουν το email μου.
Η υποχρέωση μου είναι να το κρατάω μυστικό ωσότου παρουσιαστεί επίσημα…

Οπότε, ευελπιστώ ότι δεν τα περιμένουμε όλα από την έκθεση, αλλά πρέπει να οργανωθούμε κάπως, έστω και αυτό είναι μία αρχή για κάποιους…

Ο διοργανωτής είναι ανοργάνωτος... Δεν είναι παράξενο για τα ελληνικά δεδομένα. Το παράξενο θα ήταν να είναι οργανωμένος. Ξέρετε το λόγο? (Θα αρχίσω να γκρινιάζω πάλι για την ελλάδα και το χάλι μας).

Ελάχιστοι ενδιαφέρονται για την δουλιά τους και κάνουν σωστά αυτό για το οποίο πληρώνονται. Γι' αυτό και αυτοί που κάνουν σωστά την δουλιά τους κύριοι στην ελλάδα, διαπρέπουν. Δότι είναι ελάχιστοι! Σιγά μην πληρώσει προσωπικό ο κάθε... (να μην εκφραστώ ελεύθερα τώρα) για να σημειώνει ονόματα στην είσοδο της έκθεσης. Θα χρειαζόταν 4-5 άτομα για να προλαβαίνουν την μαζική προσέλευση και θα έβαζε στην τσέπη του λιγότερα. Και με τόσες εταιρείες που έχουν ξεφυτρώσει στον συγκεκριμένο κλάδο στην αγορά, που να τα βγάλει πέρα με τον ανταγωνισμό και τον πόλεμο των τιμών. Βλέπετε οι έλληνες είμαστε γεννημένοι επιχειριματίες τρομάρα μας. Δεν μπορούμε να βάλουμε τάξη στο σπίτι μας και θέλουμε και επιχείρηση... Ρίξτε μια ματιά γύρω σας, στη γειτωνιά σας. Όταν υπάρχει ένα μαγαζί σε ένα δρόμο και πάει καλά, ανοίγουν άλλα 4-5 δίπλα του και στο τέλος κλείνουν όλα μαζί ή μιζεροζούν όλοι!

Τα χάλια μας τα μαύρα.

Last edited:
Δεν είμαι δικηγόρος κανενός, όντως γράφω τις σκέψεις μου, σκέψεις που δημιουργούνται με την ανάγνωση αυτών που γράφονται.

Μπορεί να εκτίθεμαι, να δημιουργώ αντιπάθειες γιατί προσπαθώ να «ακούγονται» και τα προβλήματα του χώρου που βγάζω ένα κομμάτι ψωμί, που κινούμαι επαγγελματικά.

Δεν υπάρχει μόνο το μαύρο και το άσπρο, πολλές οι διαβαθμίσεις μεταξύ τους.
Όταν διακρίνω στα γραπτά –ίσως κάνω και λάθος, δεν το αρνούμαι- μόνο τα δύο άκρα (μαύρο/άσπρο), τότε γράφω τις σκέψεις μου για να υπάρχει και ένας αντίλογος, ελπίζω δημιουργικός για όλους…

Δεν έχω πλησιάσει κανένα χρήστη του φόρουμ μέσω προσωπικών μηνυμάτων ή μηνυμάτων σε θέμα που ανοίχτηκε από μέλος για να διαφημίσω το εμπόρευμά μου – αν το έχω κάνει, ας το δημοσιεύσει ή ας γράψει ότι το έχω κάνει, γράφω μόνο τις εμπειρίες μου, τη γνώμη μου.

Κάποια στιγμή η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μαγαζιού και πελάτη θα πρέπει να αποκατασταθεί… για να γίνει αυτό, ο μαγαζάτορας θα πρέπει να καταλάβει ποια τα δικαιώματα του πελάτη και τι πραγματικά του αξίζει, ο πελάτης θα πρέπει να καταλάβει ποια τα δικαιώματα του καταστήματος και έως που μπορεί να βοηθήσει.
Αυτό, μόνο με συζήτηση μπορεί να γίνει, αλλιώς ο "καθένας" μας θα βρίσκεται στον κόσμο του, διαιωνίζοντας το χάσμα…

Εγω πάντως θα ήθελα περισσότερο επαγγελματισμό από τους συμμετέχοντες στην έκθεση φέτος, περισσότερο ενδιαφέρον.

Θα ήθελα να πάω στα περίπτερα και να νιώσω ότι οι εκπρόσωποι των μαγαζιών/αντιπροσώπων ενδιαφέρονται για την δουλιά τους. Ότι θέλουν να κρατήσουν επικοινωνία με αυτούς που ενδιαφέρονται για τα προϊόντα τους.

Σκεφτείτε να μπείτε σε ένα μαγαζί, να αγοράσετε έναν ενισχυτή για παράδειγμα και ο μαγαζάτορας να κρατήσει το τηλέφωνό σας και το e-mail σας. Και μετά από ένα μήνα ξαφνηκά να χτυπήσει το τηλέφωνο και να είναι ο Αντώνης, ο Νίκος, ο Χρήστος (ο μαγαζάτορας που αγοράσατε) και αυτό που θα σας ρωτήσει θα είναι τι κάνεται, αν είστε ευχαριστημένοι με την αγορά σας, αν αντιμετοπίζεται κάποιο πρόβλημα ή κάποια δυσκολία και να σας υπενθυμίσει, ότι οτιδήποτε χρειαστείτε, μπορείτε να του τηλεφωνήσετε.

Πες τε μου κάτι. Αν λάβετε ένα τέτοιο τηλεφώνημα, θα αγοράσετε ξανά από διαφορετικό μαγαζί?

Οι μεσογειακοί λαοί, είιναι επικοινωνιακοί, δεν είναι όπως οι Γερμανοί και οι Άγγλοι...

Ενδιαφέρον θέλει απλά για το επάγγελμα που κάνετε, τίποτ' άλλο. Είναι τόσο απλό, δεν έχει κόστος και χτίζεται και ένα όνομα στην αγορά που δεν συγκρίνεται με κανένα. (και πάλι υπενθυμίζω ότι δεν μιλάω για κανέναν προσωπικά)

Last edited:
Re: Απάντηση: Hi End Audio Video Show 2009

Αυτή η έκθεση υπάρχει πολύ πριν τα φόρουμ, πολύ πριν την ύπαρξη μου σαν εταιρεία!

Σε αυτό τουλάχιστον διαφωνώ... :p
Έχω παρουσίαση της πρώτης έκθεσης High End η οποία έγινε το 1995 από forum... :)
Και αυτό το forum υπήρχε κάπου 8-9 χρόνια πριν... Δεν δημιουργήθηκε το 1995 :BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Hi End Audio Video Show 2009

Larry, δε σχολιάζω αυτά που έγραψες ωσότου τα διασταυρώσω ; -)
Δε μου αρέσει να σχολιάζω με εικασίες, αν μέσα από συζητήσεις -που έχω κάνει- έχουν κρατηθεί μυστικά, θα τα αποσαφηνίσω αύριο και αν χρειαστεί θα ζητήσω συγνώμη που σε έκανα να «θυμώσεις» (το βάζω σε εισαγωγικά, γιατί δε μπορώ να φανταστώ ότι θύμωσες αλλά ότι ένοιωσες θιγμένος από την ελλειπή μου πληροφόρηση) .

ποια συγνωμη βρε Αντωνη μου....και ποιο θυμο..βρηκες ανθρωπο...:guitarist::guitarist:

οτι πληρωνεις εσυ πληρωνουμε και εμεις

τα αλλα μαθε και με ενημερωνεις
και ειναι
1 αλλά και του ότι εκφράστηκαν παράπονα για την περσινή θέση του δωματίου, ........
2 οτι ο 7ος οροφος ειναι πριβε για τα Φορα ..(εγω εχω εικονα οτι ειναι επι πληρωμη..συμβολικη μεν αλλα επι πληρωμη)

Last edited:
Αγαπητέ Ισοβίτη καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου για το κλάδο σου, αλλά δεν νομίζω πως μας αφορά, ως avclub. Αυτό που μας αφορά, είναι πως είμαστε αναγκαίοι (στην εταιρεία ή στους αντιπροσώπους), για την προβολή της έκθεσης μέσα από τις σελίδες μας και για αύξηση των επισκέψεων με τη συμμετοχή των μελών μας. Και το αντίτιμο που λαμβάνουμε φέτος γι' αυτό είναι ασύμφορο για το avclub. Παρ' όλα αυτά όμως, συμμετέχουμε για τους δικούς μας λόγους.

Αυτά όμως τα πλεονεκτήματα μας, δεν πρέπει να τα απεμπολήσουμε για τις χάντρες και τα καθρεφτάκια του υπογείου, ή του 7ου. Πόσο μάλλον όταν αντιμετωπιζόμαστε ανταγωνιστικά από τους αντιπροσώπους.

Εμείς ως avclub πρέπει να κοιτάμε αποκλειστικά τα συμφέροντα των μελών μας. Και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε μέσα από τις σελίδες μας ακόμα και αν έχει σα συνέπεια να γίνουμε κακοί με κάποιους από τους επαγγελματίες του χώρου που θεωρούμε πως δε μας σέβονται και μας εμπαίζουν.

Εσείς, ως αντιπρόσωποι έχετε τις δικές σας προτεραιότητες. Υπάρχουν πολλά περιθώρια σύγκλισης και αμοιβαίου οφέλους. Το σπαρμάρισμα με τα e-mails δε θεωρώ πως είναι μια τέτοια. Και δε σκοπεύω να ξαναδώσω το e-mail μου σε τέτοιες φόρμες. Το επίπεδο υποστήριξης, οι λογικές τιμές - ας είναι φθηνότερο το internet, δεν είναι μόνο η τιμή που μετρά, οι ευκολίες πληρωμής, τα διαθέσιμα μηχανήματα για ακρόαση στους κατάλληλους χώρους, η διάθεση μηχανημάτων για ακρόαση στο σπίτι, η φιλική υποδοχή και κουβέντα σε τελευταία ανάλυση, όλα αυτά είναι ικανές και αναγκαίες συνθήκες για μια τέτοια σύγκλιση.

Και γνωρίζεις πιστεύω, πως σου αναγνωρίζω αυτές τις συνθήκες σε ότι σε αφορά, ως επαγγελματία.

Σεβαστή η γνώμη του Αντώνη, σεβαστή και των fora.
Απλά πρέπει να κάτσουμε να σκεφτούμε κάποια πράγματα...

Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε ακούσει, έστω και σαν όνομα, κάποιες εταιρίες του χώρου.
Δεν μιλάω για εταιρίες όπως η Marantz, ή Denon ή άλλες που βρίσκεις εύκολα και σε οποιοδήποτε μαγαζί.
Μιλάω για εταιρίες που τα προϊόντα τους, λόγω τιμής, είναι σπάνια στην Ελληνική αγορά (και όχι μόνο).
Σκεφτείτε πόσο πιο άγνωστες θα ήταν αν δεν υπήρχε το Internet!

Θα μου πείτε υπάρχουν τα περιοδικά.
Σκεφτείτε όμως πόσο πιο δύσκολη θα ήταν η δουλειά των reviewers αν δεν υπήρχε το internet!

Το High End θα ήταν για ακόμη πιο λίγους.
Για αυτούς που έχουν κάποιον ψαγμένο φίλο και μόνο, ο οποίος, ας μην ξεχνάμε είναι μία γνώμη.
Με το Internet έχουμε τη δυνατότητα να ακούσουμε πολλές γνώμες, να καταλάβουμε στο περίπου ο κάθε ενισχυτής με ποιο ηχείο ταιριάζει, ποιά άλλα προϊόντα κυκλοφορούν στην αγορά σε εκείνο το επίπεδο τιμής που ψάχνουμε και αν μη τι άλλο να συζητήσουμε με άλλα άτομα τα οποία έχουν το ίδιο χόμπυ με εμάς και ίσως τα ίδια γούστα!

Πόσα Trends πουλήθηκαν π.χ. επειδή υπάρχει το Internet;
Ποιός θα ήξερε τα Sonus Faber, τα Esoteric;
Που θα ήταν η Analysis, οι Τσακιριδαίοι και όλοι οι άλλοι Έλληνες κατασκευαστές;
Πόσο κόσμο θα μάζευε η έκθεση High End αν δεν υπήρχε τo Internet για να ενημερώσει τον κόσμο για το πότε γίνεται και που;
Επειδή πηγαίνω στην Έκθεση από το 1995 που έγινε για πρώτη φορά και έβλεπα πόσο κόσμο μάζευε από τότε, απλά, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπήρχε πλέον έκθεση, δεν θα είχε τόσα εκθέματα όσα τώρα, και οι αντιπρόσωποι high end μηχανημάτων θα ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Πρακτικά οι εταιρίες χρησιμοποιούν το Internet για να διαφημιστούν θέλουν δε θέλουν.
Χρωστάνε την ύπαρξή τους και τις πωλήσεις τους στο Internet.
Λίγος σεβασμός λοιπόν σε αυτό το μέσον δε βλάπτει.

Δίνουν και δωρεάν προσκλήσεις. Το έκαναν κάθε χρόνο αυτό ή φέτος είναι "ειδική" χρονιά?

αφιερωμενο στους εκθετες που παντα τους φταινε τα δωματια και η ελλειψη χρονου και για αυτο δεν παιζει καλα κλπ κλπ κλπ....
δειτε τι εκανε ο κ Vandersteen μια μερα πριν αρχισει το Rocky Moyntain Audio Fest (αρχισε σημερα....)

rm.jpg