Hi-End AV Show 2013 εντυπώσεις.

Να μεταφερω κι εγω τις εντυπωσεις μου.
Σαν πρωτη επισκεψη στην εκθεση μου φανηκαν εντονα τα προβληματα χωρου. Επισης οι hiend μουσικες επιλογες δε βοηθουν στην καταληξη συμπερασματων. Ειδικα αφου αυτο που ακους σε καθε δωματιο ειναι πακετα που επιρεαζουν το τελικο αποτελεσμα με τροπο που δεν καταλαβαινεις.
Παραυτα μου εμειναν καποια πραγματα. Ολους τους χωρους δεν τους γυρισα καθως καφεδες τσιγαρα και χαβαλες ηταν κυριαρχα στη διαθεση μου.
Πραγματικα εντυπωσιαστηκα απο τη ζωντανια, την με μετρο τραχυτητα και με τη σκηνη στο χωρο της gryphon οπου το line conditioner μονο του κοστιζε οσο ολο μου το συστημα. επισης πιστευω πως στον εν λογω χωρο ειχε γινει πολυ σωστη επιλογη μεγεθους ηχειων και αυτο βοηθησε πολυ στην εντυπωση που αποκομισα. Τα ηλεκτροστατικα?? της quad με αφησαν με δεος ενω ακρως ερωτευσιμα (σε βαθμο που θα επεδιωκα να τα αγορασω) τα neat αν και τα επαιζε με εναν accuphase κανοντας το μπατζετ αλλου γι αλλου.
Γενικα θεωρω πως οποιοσδηποτε ασχολειται με το hifi αξιζει να παει μονο και μονο για το πληθος των ακουσματων.

Χαρηκα πολυ που γνωρισα απο κοντα αρκετους απο τη διαδικτυακη παρεα. Μεγαλο ευχαριστω στον fragoulis naval για τη φιλοξενη διαθεση.

Ο dalanik μου την εσκασε. Μου εταξε βουβαλι και μαμπο για βολτα στη θεσσαλονικη και τελικα τη σκαπουλαρε με ελαφρα. Πηρε επιτελους σοβαρο usb καλωδιο και παρασυρθηκε απο τις ακροασεις μαλλον χεχεχε.

Παιδια υπεροχη φιλοξενια. Ευχαριστω και παλι απαντες. Αντε και του χρονου!!!

Τα grim ηταν πραγματικα καλα και ισορροπημενα αλλα δε μου γεμιζουν το αυτι προσωπικαγια "τελικος σταθμος", και θα φοβομουν ακριβως γιατι εχοντας τα παντα πανω....

Όπως σου έχουν ήδη απαντήσει μερικοί, τα ακούσματα είναι κατά πολύ μεγάλο ποσοστό υποκειμενικά...
Τώρα επί του συγκεκριμένου, έχεις τοποθετηθεί δύο φορές απαξιωτικά για τα λεγόμενα μου, το οποίο δεν το βρίσκω σωστό, ειδικά εάν υποθέσουμε ότι είσαι έμπειρος ακροατής...

Ρε συ Χρήστο τι απαξιωτικά μιλάω, ίσα ίσα σε συμπαθώ και το ξέρεις! Όμως ναι, κάποια πράγματα δεν μπορώ να τα ακούω...πες ότι δεν έκατσες πολύ στο δωμάτιο και δεν είσαι σίγουρος, πες ότι έχεις συνηθίσει να ακούς πιο γλυκά, πες ότι θες, αλλά όχι ότι είχαν ένρινες μεσσαίες και σκληρά ψηλά!! Το μοναδικό δωμάτιο που έπαιξε 100db σε διάφορα κομμάτια και δεν ενοχλούσε τίποτα! (και σε εκείνον τον χώρο)

Last edited:
Η καλύτερη έκθεση των τελευταίων χρόνων.Λίγα δωμάτια ,λιγότερος κόσμος ,λιγότερη βαβούρα,μεγαλύτερη άνεση.Σάββατο κατα τις 1.30 καί νόμιζα οτι η έκθεση είχε γίνει για μένα.Μου άρεσε οτι πολλοί κατασκευαστές ήταν εκεί,μπράβο τους γιατι ήλθαν ενώ εγνώριζαν οτι λόγω της κρίσης η αγορά καί το ενδιαφέρον θα ήταν συρρικνωμένα.Συγνώμη που το λέω ,δεν θέλω να υποτιμήσω τις κρίσεις των φίλων για τα ακούσματά τους αλλα αυτές θα είχαν κάποιο νόημα αν αφορούσαν το ίδιο μουσικό πρόγραμμα.Οταν ακουσα τα Νειμ με τα Φοκάλ ενθουσιάστηκα ,γυρίζοντας για να φύγω τα άκουσα πάλι με άλλο μουσικό κομμάτι καί απογοητεύτηκα,άρα όλα εξαρτιώταν απο την ηχογράφηση του κομματιού.Αν εδινα ένα βραβείο ,αυτό θα τόδινα στον Τσακιρίδη με τα συνοδά ηχεία του καί στον ενισχυτή Φως (211) με τα Κουαντράλ τηρουμένων των αναλογιών φυσικά.

Re: Απάντηση: Hi-End AV Show 2013 εντυπώσεις.

Συγνώμη που το λέω ,δεν θέλω να υποτιμήσω τις κρίσεις των φίλων για τα ακούσματά τους αλλα αυτές θα είχαν κάποιο νόημα αν αφορούσαν το ίδιο μουσικό πρόγραμμα.Οταν ακουσα τα Νειμ με τα Φοκάλ ενθουσιάστηκα ,γυρίζοντας για να φύγω τα άκουσα πάλι με άλλο μουσικό κομμάτι καί απογοητεύτηκα,άρα όλα εξαρτιώταν απο την ηχογράφηση του κομματιού.

Συμφωνώ και επαυξάνω...είναι σημαντικός περιορισμός κ αυτός για ασφαλή εξαγωγή συμπερασμάτων.

Σε αυτό το νήμα καταθέτουμε τις εντυπώσεις μα. Σε κάποιους κάποια συστήματα άρεσαν και σε κάποιους δεν άρεσαν. Ο καθένας ακούει όπως προτιμάει και όπως του αρέσει. Δεν γίνεται όλοι να συμφωνούμε μεταξύ μας. Τι να κάνουμε!

Ας πει ο καθένας την γνώμη του ελεύθερα! Κι εγώ άκουσα τα Grim επί 3 ημέρες. Έπαιζαν πολύ καλά αλλά δεν είναι my cup of tea. Τι να κάνουμε.... Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα συστήματα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι γνωριστήκαμε από κοντά με πολλά προϊόντα και συναντηθήκαμε μεταξύ μας.

Όποιος ενδιαφέρεται πιο σοβαρά για κάτι που άκουσε σίγουρα θα το ψάξει καλύτερα με ακρόαση στον αντιπρόσωπο ή στον χώρο του. Και πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό πως η έκθεση γίνεται για ενημέρωση και πρώτη επαφή! Γνωρίζουμε όλοι εκ των προτέρων ότι τα δωμάτια δεν είναι ιδανικοί χώροι, ότι όλα στήνονται με πολύ κόπο σε πολύ λίγο χρόνο από τους αντιπροσώπους και πως από πλευράς τους ´έγινε αρκετή προσπάθεια για το καλύτερο αποτέλεσμα στα πλαίσια που ήταν αυτό δυνατό. Οπότε ας είμαστε λίγο πιο ρεαλιστές κι ας μην γινόμαστε Ελληναράδες. Γενικά μιλάω και όχι στοχευμένα. Απλά κάποιες φορές άκουγα κάποια σχόλια από κόσμο που έμπαινε σε ένα δωμάτιο για 30 δευτερόλεπτα και έφευγε κουνώντας το κεφάλι με ειρωνικά σχόλια... Εκτός κι αν ήταν χρυσααυτιάδες....

Re: Απάντηση: Hi-End AV Show 2013 εντυπώσεις.

Η καλύτερη έκθεση των τελευταίων χρόνων.Λίγα δωμάτια ,λιγότερος κόσμος ,λιγότερη βαβούρα,μεγαλύτερη άνεση.Σάββατο κατα τις 1.30 καί νόμιζα οτι η έκθεση είχε γίνει για μένα.Μου άρεσε οτι πολλοί κατασκευαστές ήταν εκεί,μπράβο τους γιατι ήλθαν ενώ εγνώριζαν οτι λόγω της κρίσης η αγορά καί το ενδιαφέρον θα ήταν συρρικνωμένα.Συγνώμη που το λέω ,δεν θέλω να υποτιμήσω τις κρίσεις των φίλων για τα ακούσματά τους αλλα αυτές θα είχαν κάποιο νόημα αν αφορούσαν το ίδιο μουσικό πρόγραμμα.Οταν ακουσα τα Νειμ με τα Φοκάλ ενθουσιάστηκα ,γυρίζοντας για να φύγω τα άκουσα πάλι με άλλο μουσικό κομμάτι καί απογοητεύτηκα,άρα όλα εξαρτιώταν απο την ηχογράφηση του κομματιού.Αν εδινα ένα βραβείο ,αυτό θα τόδινα στον Τσακιρίδη με τα συνοδά ηχεία του καί στον ενισχυτή Φως (211) με τα Κουαντράλ τηρουμένων των αναλογιών φυσικά.

+1

Έτσι είναι ναι...και φυσικά η γνώμη γνώμη, αλλά και κάποια πράγματα κάνουν μπαμ...μπήκα στο δωμάτιο με τα grimm 3 φορές κ έκατσα κάνα 10 λεπτο κάθε φορά...πήρα καλή γεύση δηλαδή και από διάφορα κομμάτια...ήταν μακράν το πιο ενδιαφέρον σύστημα της έκθεσης, ένα ηχείο με το αποκορύφωμα της τεχνολογίας μέσα του, ncore, dsp controlled fr κλπ. το οποίο ήταν και απόλυτα μουσικό, δεν υπήρχε ίχνος στραβοπατήματος, από 45hz και πάνω ήταν απίστευτα ισορροπημένο, δεν ξεχώριζες τούητερ, η step response του αν δείτε και το γράφημα είναι εξωπραγματική, η μεσσαία του απίστευτη, η σκηνή που δημιουργούσε εκτεινόταν πέρα κ έξω από το δωμάτιο όταν η ηχογράφηση το έδινε κτλ. ...το 95% όσων έμπαιναν στο δωμάτιο τους έπεφτε το σαγόνι, ε όχι κ να διαβάζω ένρινη χροιά!! Εκτός αν ήταν έτσι η ηχογράφηση, τότε οκ!! Τέσπα, θα τα πάρει σε λίγες μέρες ο Σταματάκος για τεστ... για να δούμε τί θα πει κι αυτός...

Αγαπητέ expander όσο και να σου έπεφταν τα σαγόνια εσένα άλλο τόσο κάποιους άλλους δεν τους συγκίνησε. Όπως και εμένα. Δεν καταλαβαίνω όμως την επιμονή σου να ασπαστούμε όλοι ότι τα Grim ήταν η κορυφή της έκθεσης. Για εμένα και για το υπόλοιπο 5% που αναφέρεις δεν ήταν! Τι να κάνουμε μπορεί να είμαστε τρελοί και να ακούμε κάπως... Έπαιζαν εξαιρετικά όντως και γι αυτό τα λάτρεψες, αλλά επειδή τα λάτρεψες εσύ δεν σημαίναι ότι πρέπει να τα λατρέψουμε κι εμείς. Και επειδή το πληκτρολόγιο είναι απρόσωπο, τα παραπάνω σε πολύ φιλική διάθεση αλλά και με σεβασμό στο πρόσωπό σου.

Μου άρεσαν και εμένα τα Grim πάρα πολύ αλλά σίγουρα δεν θα τα έπαιρνα για εμένα. Προτίμησα τα Lipinski με την metric.

Ναι οντως. Απλα για τον bull δεν εγραψα κι εγω γιατι τα ειχα ξανακουσει στου guybrush με τους gamut. Στην εκθεση αν και αδικουταν απο το χωρο οπως και τα περισσοτερα με τα ενισχυτικα των τσακιριδαιων το ακουσμα ηταν ευγενεστατο οπως ακριβως το περιμενα.

Οποιος παρακολούθησε την παρουσίαση του Σταματακου περί critical listening μπορεί να δικαιολογήσει απόλυτα τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται για τα διάφορα σύστηματα της έκθεσης. Ειναι τόσοι πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν το ¨τι αρέσει στον καθενα¨ : στάθμη ακρόασης, κομμάτι, διάθεση, διαφόρων ειδών πολωςεις, κλπ. Για αυτό και δε θα συμφωνήσουμε ποτέ στο τι μας αρέσει.

Highlight λοιπόν για μένα όχι κάποιο σύστημα αλλά ο Σταματακος. Ο συστηματικός και τεκμηριωμένος τρόπος που προσεγγίζει οποίο θέμα καταπιαστει δεν έχει όμοιο, τουλάχιστον στο χώρο του ήχου/εικόνας, πραγματικος ¨φαρος¨.

Από σύστηματα μου άρεσαν πολλά, τα περισσότερα που βασίζονται σε μικρά ηχεία. Από τα πολύ πολύ ακριβά και μεγάλα δε ξεχώρισα κάτι γιατί δεν ειχε στην έκθεση rockport (γκουχ-γκουχ...)

Χάρηκα που είδα πολλούς φίλους και ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα σε κάποια άλλη εκδήλωση.

Είναι λίγο πρόχειρα τραβηγμένες. Προτίμησα να μην χρησιμοποιήσω φλας και έται τραβούσα στα 1000 -1250 iso με το VR ενεργοποιημένο.

Καλό μπανιστήρι! Ανέβασα φωτογραφίες πιο πολύ για τους φίλους που είναι μακριά και περιμένουν πως και πως να δουν εικόνες! Υπήρξα κι εγώ μακριά τα τελευταία χρόνια και ξέρω πως είναι να περιμένεις λίγες εικόνες. Φιλιά σε όλους!

Μας νιωθεις.............ευχαριστουμε πολυ, να 'σε καλα.

Οποιος παρακολούθησε την παρουσίαση του Σταματακου περί critical listening μπορεί να δικαιολογήσει απόλυτα τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται για τα διάφορα σύστηματα της έκθεσης. Ειναι τόσοι πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν το ¨τι αρέσει στον καθενα¨ : στάθμη ακρόασης, κομμάτι, διάθεση, διαφόρων ειδών πολωςεις, κλπ. Για αυτό και δε θα συμφωνήσουμε ποτέ στο τι μας αρέσει.

Highlight λοιπόν για μένα όχι κάποιο σύστημα αλλά ο Σταματακος. Ο συστηματικός και τεκμηριωμένος τρόπος που προσεγγίζει οποίο θέμα καταπιαστει δεν έχει όμοιο, τουλάχιστον στο χώρο του ήχου/εικόνας, πραγματικος ¨φαρος¨.

Από σύστηματα μου άρεσαν πολλά, τα περισσότερα που βασίζονται σε μικρά ηχεία. Από τα πολύ πολύ ακριβά και μεγάλα δε ξεχώρισα κάτι γιατί δεν ειχε στην έκθεση rockport (γκουχ-γκουχ...)

Χάρηκα που είδα πολλούς φίλους και ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα σε κάποια άλλη εκδήλωση.

Πολύ σωστά!

Κι εγώ ήθελα να ακούσω rockport σαν τρελός αλλά τελικά δεν.... Θα πάω όμως μια ημέρα στην M.F. να ακούσω.

Μας νιωθεις.............ευχαριστουμε πολυ, να 'σε καλα.

Να είσαι καλά platon!

Είναι ζόρι να είσαι μακριά και να χάνεις τέτοια event όταν αγαπάς τον χώρο.

Βασικά το πιο ωραίο πράγμα για μένα ήταν η θερμή χειραψία και χαμόγελο από όλους τους φίλους! :ernaehrung004:

Και λιγο κουτσομπολιο... οπως ηταν στημενα τα σετ ναιμ φοκαλ διπλα διπλα στη σειρα, μπαινω και ακουω τα γομαρια να παιζουν ονειρεμενα. Μετα παω διπλα στα μικρα τριτοξαδερφα... σοκ και δεος η διαφορα. Οτι δινεις παιρνεις που λενε. Ααααχ η ζωη ειναι για τους πλουσιους.

Ρε συ Χρήστο τι απαξιωτικά μιλάω, ίσα ίσα σε συμπαθώ και το ξέρεις! Όμως ναι, κάποια πράγματα δεν μπορώ να τα ακούω...πες ότι δεν έκατσες πολύ στο δωμάτιο και δεν είσαι σίγουρος, πες ότι έχεις συνηθίσει να ακούς πιο γλυκά, πες ότι θες, αλλά όχι ότι είχαν ένρινες μεσσαίες και σκληρά ψηλά!! Το μοναδικό δωμάτιο που έπαιξε 100db σε διάφορα κομμάτια και δεν ενοχλούσε τίποτα! (και σε εκείνον τον χώρο)

ετσι οπως τα λες ειναι.
στον chris δεν αρεσαν τα ψηλα απο τα grimm και τα focal utopia, τα δυο συστηματα που επαιζαν σωστα με εκτεταμενα αναλυτικα περιγραφικα ακρα.
προφανως δεν εχει συνηθισει να ακουει ακρα, οποτε δεν θα του "αρεσουν" ποτε ηχεια με ακρα. το ιδιο θεμα ειχα και εγω με τα quad...
επειδη ομως το νημα ειναι "εντυπωσεις" ο καθενας μπορει να γραφει οτι του εκανε "εντυπωση".
αν ηταν ποιο επαιζε σωστα, ευκολα τα grim και τα utopia θα ηταν χωρις πολλα πολλα πρωτα.