Hi-End AV Show 2013 εντυπώσεις.

Ρε σείς, με κάθε σεβασμό, αλλά νομίζετε πως μπορείτε να καταλάβετε πώς ακούει κάποιος και τί του αρέσει από ένα ηχείο και μια γνώμη;

Θαρρώ πως θα πρέπει να είμαστε πιο μετρημένοι και λιγότερο "σίγουροι"...
Με κάθε σεβασμό επαναλαμβάνω...

ετσι οπως τα λες ειναι.
στον chris δεν αρεσαν τα ψηλα απο τα grimm και τα focal utopia, τα δυο συστηματα που επαιζαν σωστα με εκτεταμενα αναλυτικα περιγραφικα ακρα.
προφανως δεν εχει συνηθισει να ακουει ακρα, οποτε δεν θα του "αρεσουν" ποτε ηχεια με ακρα. το ιδιο θεμα ειχα και εγω με τα quad...
επειδη ομως το νημα ειναι "εντυπωσεις" ο καθενας μπορει να γραφει οτι του εκανε "εντυπωση".
αν ηταν ποιο επαιζε σωστα, ευκολα τα grim και τα utopia θα ηταν χωρις πολλα πολλα πρωτα.

Επιτέλους γνωριστήκαμε και από κοντά!

Όντως τα Grim σε θέμα απόκρισης ήταν πλήρη και με το παραπάνω. Εντύπωση μου έκανε κάποιο κλασικό έργο που άκουσα σήμερα με έντονα δυναμικά αλλά και κορυφώσεις το οποίο αναπαραγόταν με χαρακτηριστική άνεση και ευκολία. Παρόλο που ήταν δύο δρόμων και με καμπίνα λίγων λίτρων το χαμηλό αποδιδόταν άνετα. Σώματα μεγάλα και σκηνή που γέμιζε το δωμάτιο.

ετσι οπως τα λες ειναι.
στον chris δεν αρεσαν τα ψηλα απο τα grimm και τα focal utopia, τα δυο συστηματα που επαιζαν σωστα με εκτεταμενα αναλυτικα περιγραφικα ακρα.
προφανως δεν εχει συνηθισει να ακουει ακρα, οποτε δεν θα του "αρεσουν" ποτε ηχεια με ακρα. το ιδιο θεμα ειχα και εγω με τα quad...
επειδη ομως το νημα ειναι "εντυπωσεις" ο καθενας μπορει να γραφει οτι του εκανε "εντυπωση".
αν ηταν ποιο επαιζε σωστα, ευκολα τα grim και τα utopia θα ηταν χωρις πολλα πολλα πρωτα.

Γεγονός είναι ότι δεν μου αρέσουν εκτεταμένα άκρα, δηλαδή ή μάλλον,...δεν μου αρέσει ο ήχος που έγινε μόδα, όταν άλλαξε η τεχνολογία (ιδίως των πρώιμων προσπαθειών) των tweeter, και στους περισσότερους ανθρώπους που έχουν μπει σε ενεργές αναβαθμίσεις από τις αρχές του 2000, επειδή έχουν συνηθίσει αυτόν τον ήχο τους αρέσει εκείνος...

Δυστυχώς εμένα δεν μου αρέσει αυτό, αλλά όπως είπα πιο πριν είναι καθαρά θέμα δικό μου. (ακούω με B&W 801 Matrix S3, σαφέστατα γλυκύτερο ηχείο από τα περισσότερα μοντέρνα της κατηγορίας αυτής..., αλλά όπως γνωρίζουμε ακόμα μέσα στα studio είναι αυτά τα ηχεία... και ακόμα τα χρησιμοποιούν και οι επαγγελματίες και οι μουσικόφιλοι...οπότε δεν μπορεί να χαρακτηριστεί λάθος ούτε ελλειπές)

Ένας παράγοντας που νομίζω όμως ότι έχω κριτήριο πάνω από το προσωπικό και υποκειμενικό, είναι ότι ακούω συστηματικά με ακουστικά συμπεριλαμβανομένων των Sennheiser HD800 που σαφέστατα δεν είναι ακουστικό ζεστό ούτε me roll off, και έχει τρομερή έκταση... επίσης ακούω πολλά συστήματα ταχτικά και μπορώ να πω τι είναι σωστότερο από κάποιο άλλο, ανεξαρτήτως αν μου αρέσει ή όχι... (πχ...ακούω συχνά από ένα πολύ καλό σύστημα φίλου το οποίο έχει μεγαλύτερη έκταση υψηλών από το δικό μου, και αυτό δεν μειώνει την απόλαυση της μουσικής από αυτό αν και θα το προτιμούσα θερμότερο...)

Φυσικά δεν είναι η δουλειά μου αυτή (να περιγράφω ηχοσυστήματα και να γράφω ριβιού), είναι το χόμπι μου όπως και όλων των παιδιών εδώ..., πάντως δεν είναι σωστό να επιμένει κανείς ιδίως επειδή το θέμα είναι "ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ", και όχι κάτι πιο αναλυτικό που πρέπει να προσέχουμε το νι και το σίγμα...

Σημειώστε ότι οι ακροάσεις έστω και σύντομες δεν έγιναν με τα γνωστά χαιεντάδικα κομμάτια μουσικής που μετά λύπης μου άκουγα σε όλα τα δωμάτια και που τα περισσότερα εστιάζονταν μόνο σε τομείς ανάδειξης των συστημάτων... εγώ τους ζήταγα να παίζουν μεγάλα συμφωνικά έργα...

Πάντως στο κάτω κάτω της γραφής έτσι τα άκουσα... δεν είναι σωστό αγαπητέ Αλέξανδρε (expander) να λες την φράση "δεν μπορώ να ακούω να λες το ένα και το άλλο"... δημοκρατία έχουμε και την εκφράζω...δεν σε παρεξηγώ όμως απλά συνέχισα για θέμα "αρχής"...-bye-

Last edited:
Είναι λίγο πρόχειρα τραβηγμένες. Προτίμησα να μην χρησιμοποιήσω φλας και έται τραβούσα στα 1000 -1250 iso με το VR ενεργοποιημένο.

Καλό μπανιστήρι! Ανέβασα φωτογραφίες πιο πολύ για τους φίλους που είναι μακριά και περιμένουν πως και πως να δουν εικόνες! Υπήρξα κι εγώ μακριά τα τελευταία χρόνια και ξέρω πως είναι να περιμένεις λίγες εικόνες. Φιλιά σε όλους!

Thanks από το Νότο Πάνο!!!

Η ταπεινη μου αποψη είναι οτι σε εκθέσεις σαν αυτην δεν κάνεις κριτικη ακροαση με τις συνθήκες που επικρατούν και τον χρονο που σου διατιθεται.
Μια μικρή μονο γευση παιρνουμε απ εξω απ εξω.
Οπότε δεν υπάρχει και λογος να επιμενουμε η να χαλαμε και τις καρδιές μας.

Για να "τσιγκλίσω" λίγο το φίλο Χρήστο, παραθέτω απόκριση συχνότητας των HD800:

http://www.innerfidelity.com/content/brilliant-sennheiser-hd-800-page-2

Φυσικά ακούγονται υπέροχα, λίγη "σωστή" απόκλιση από την ουδετερότητα είναι επιθυμητή. Απλά τα grimm είναι απολύτως..."απόλυτα" (δείτε τις μετρήσεις τους στο audio εδώ).

Last edited:
:ernaehrung004:
Επιτέλους γνωριστήκαμε και από κοντά!

Όντως τα Grim σε θέμα απόκρισης ήταν πλήρη και με το παραπάνω. Εντύπωση μου έκανε κάποιο κλασικό έργο που άκουσα σήμερα με έντονα δυναμικά αλλά και κορυφώσεις το οποίο αναπαραγόταν με χαρακτηριστική άνεση και ευκολία. Παρόλο που ήταν δύο δρόμων και με καμπίνα λίγων λίτρων το χαμηλό αποδιδόταν άνετα. Σώματα μεγάλα και σκηνή που γέμιζε το δωμάτιο.

Γεγονός είναι ότι δεν μου αρέσουν εκτεταμένα άκρα, δηλαδή ή μάλλον,...δεν μου αρέσει ο ήχος που έγινε μόδα, όταν άλλαξε η τεχνολογία (ιδίως των πρώιμων προσπαθειών) των tweeter, και στους περισσότερους ανθρώπους που έχουν μπει σε ενεργές αναβαθμίσεις από τις αρχές του 2000, επειδή έχουν συνηθίσει αυτόν τον ήχο τους αρέσει εκείνος...

Δυστυχώς εμένα δεν μου αρέσει αυτό, αλλά όπως είπα πιο πριν είναι καθαρά θέμα δικό μου. (ακούω με B&W 801 Matrix S3, σαφέστατα γλυκύτερο ηχείο από τα περισσότερα μοντέρνα της κατηγορίας αυτής..., αλλά όπως γνωρίζουμε ακόμα μέσα στα studio είναι αυτά τα ηχεία... και ακόμα τα χρησιμοποιούν και οι επαγγελματίες και οι μουσικόφιλοι...οπότε δεν μπορεί να χαρακτηριστεί λάθος ούτε ελλειπές)

Ένας παράγοντας που νομίζω όμως ότι έχω κριτήριο πάνω από το προσωπικό και υποκειμενικό, είναι ότι ακούω συστηματικά με ακουστικά συμπεριλαμβανομένων των Sennheiser HD800 που σαφέστατα δεν είναι ακουστικό ζεστό ούτε me roll off, και έχει τρομερή έκταση... επίσης ακούω πολλά συστήματα ταχτικά και μπορώ να πω τι είναι σωστότερο από κάποιο άλλο, ανεξαρτήτως αν μου αρέσει ή όχι... (πχ...ακούω συχνά από ένα πολύ καλό σύστημα φίλου το οποίο έχει μεγαλύτερη έκταση υψηλών από το δικό μου, και αυτό δεν μειώνει την απόλαυση της μουσικής από αυτό αν και θα το προτιμούσα θερμότερο...)

Φυσικά δεν είναι η δουλειά μου αυτή (να περιγράφω ηχοσυστήματα και να γράφω ριβιού), είναι το χόμπι μου όπως και όλων των παιδιών εδώ..., πάντως δεν είναι σωστό να επιμένει κανείς ιδίως επειδή το θέμα είναι "ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ", και όχι κάτι πιο αναλυτικό που πρέπει να προσέχουμε το νι και το σίγμα...

Σημειώστε ότι οι ακροάσεις έστω και σύντομες δεν έγιναν με τα γνωστά χαιεντάδικα κομμάτια μουσικής που μετά λύπης μου άκουγα σε όλα τα δωμάτια και που τα περισσότερα εστιάζονταν μόνο σε τομείς ανάδειξης των συστημάτων... εγώ τους ζήταγα να παίζουν μεγάλα συμφωνικά έργα...

Πάντως στο κάτω κάτω της γραφής έτσι τα άκουσα... δεν είναι σωστό αγαπητέ Αλέξανδρε (expander) να λες την φράση "δεν μπορώ να ακούω να λες το ένα και το άλλο"... δημοκρατία έχουμε και την εκφράζω...δεν σε παρεξηγώ όμως απλά συνέχισα για θέμα "αρχής"...-bye-

ωραιοτατο ποστ.
:ernaehrung004:

...δεν είναι σωστό αγαπητέ Αλέξανδρε (expander) να λες την φράση "δεν μπορώ να ακούω να λες το ένα και το άλλο"... δημοκρατία έχουμε και την εκφράζω...δεν σε παρεξηγώ όμως απλά συνέχισα για θέμα "αρχής"...-bye-

OXI... αυτό που λέω εγώ !!!! :smash: ...πλάκα κάνω...ναι μωρέ δεν θα τσακωθούμε κιόλας, ίσως ήμουν κι εγώ λίγο πιο ...''ενθουσιώδης'' στις δηλώσεις μου...σορρυ Chris...σαφώς και δεν γίνεται να έχουμε όλοι την ίδια γνώμη και τα ίδια ακούσματα και σίγουρα δεν ήθελα να σε θίξω! :ernaehrung004:

...Έπαιζαν εξαιρετικά όντως και γι αυτό τα λάτρεψες, αλλά επειδή τα λάτρεψες εσύ δεν σημαίναι ότι πρέπει να τα λατρέψουμε κι εμείς...

ΌΧΙ, ΠΡΕΠΕΙ!!!!!! :slapface: :BDGBGDB55: :ernaehrung004:

Η ταπεινη μου αποψη είναι οτι σε εκθέσεις σαν αυτην δεν κάνεις κριτικη ακροαση με τις συνθήκες που επικρατούν και τον χρονο που σου διατιθεται.

πολυ σωστα και για να το κανω λιγο πιο πικαντικο οποιος αγοραζει μηχανηματα με βαση το τι ακουσε και του αρεσε στην εκθεση τοτε ειναι αξιος της τυχης του.

μια ιδεα παιρνεις που μπορει να ειναι στην τελικη εντελως μα εντελως λανθασμενη. καλως ή κακως ειδικα αν ειναι να δωσεις αρκετα χρηματα θα πρπει να ασχοληθεις αρκετα να το ψαξεις πολυ ωστε στο τελος η αγορα να οδηγει σε μια πετυχημενη αναβαθμιση.

πιο πολυ κανεις χαζι μοντελα που τα βλεπεις μονο σε σελιδες περιοδικου και αναρωτιεσαι με τοσα μηδενικα απο πισω ποσο πιο καλα παιζει απο το ταπεινο μου συστημα?

και τα λεω εγω που δεν πατησα ποτε το ποδι σε εκθεση ;)

Για να "τσιγκλίσω" λίγο το φίλο Χρήστο, παραθέτω απόκριση συχνότητας των HD800:

http://www.innerfidelity.com/content/brilliant-sennheiser-hd-800-page-2

Φυσικά ακούγονται υπέροχα, λίγη "σωστή" απόκλιση από την ουδετερότητα είναι επιθυμητή. Απλά τα grimm είναι απολύτως..."απόλυτα" (δείτε τις μετρήσεις τους στο audio εδώ).

Να σε "τσιγκλισω" και γω λιγο,και τα cd πριν 30 χρονια μετρουσαν καλυτερα απο τα αναλογικα πικαπ.

Ομως ισως να μετρουσαν και το ιδιο με σημερινα ψηφιακα αλλα φανταζομαι δεν ακουγονται το ιδιο με τα σημερινα.

Αυτο λεει πολλα για τις μετρησεις ως "αποδειξη ορθοτητας".....κυριως το FR :ernaehrung004: .... και μια φατσουλα μην παρεξηγηθω οτι ριχνω λαδι στη φωτια,ετσι;

Last edited:
Και για νορμαλ κοστολόγια, αντιγράφω τα λόγια κάποιου που μου αρέσει όπως το έθεσε: "η Geometric απο τον Μπουλαματσαρα μας, που με τις γνωσεις και το μερακι του ευκολα τιναζουν την μπανκα, με ενα transmission line ηχειο σε λογικοτατο κοστος για τον καθεναν μας... Ξαναμπράβο Νίκο!

Εμένα 1η εντύπωση μου έκανε η χαμηλή προέλευση.... μάλλον δεν είναι στα καλύτερα του αυτό το χόμπι στην Ελλάδα του 2013. Και λογικό γάρρρρ..

Το δωμάτιο που για εμένα "έπαιζε" μουσική, χωρίς υπέραναλύσεις και "συχνοτικό" άκουσμα, αλλά με φυσικό, πρωτογενές ξεκούραστο μεγάλο και pure άκουσμα καλός η κακός ήταν οι Lamm με τα Horning... Απόλυτα ασυμπίεστο άκουσμα, εντελώς ελεύθερο.

Μετα αξιόλογα ακούσματα είχαμε από... Neat με Accuphase και μου άρεσε η αναλογία κόστους απόδοσης των μικρών Υδράμα με "800 ".

Ενα μεγάλο μπράβο και πάλι στις αξιόλογες ελληνικές προσπάθειες. Μπράβο φίλε Bull....

Εύχομαι το χόμπι μας να μην αργοπεθαίνει.... διότι θα ξαναπώ είδα πάλι τις ίδιες και ίδιες φάτσες... χωρίς πολύ νέα προσέλευση...

Καλές ακροάσεις..

Να πω κ εγώ ποια συστήματα ξεχώρισα για διαφορετικούς λόγους το καθε ένα και με εντελώς τυχαία σειρά!!!

1) Quad. Η πρώτη φορά που τα άκουσα να "παιζουν" σε έκθεση. Προσοχή για να ακουσεις το εν λόγω συστημα πολύ περισσότερο ΙΜΟ απο όποιοδήποτε άλλο έπρεπε να κάτσεις στο sweet spot σχεδον με ευλαβική ακρίβεια πρώτον και δευτερον να πεις στον αντιπρόσωπο να ανεβάσει την στάθμη λιιιγο πιο πολύ απο οσο παιζει συνήθως. Αν τα έκανες όλα αυτά μπορούσες να καταλάβεις IMO πάντα το potential που έχουν...
2) Τα "μικρά" Neat
3) Tα Joseph Audio
4) Tα Grimm και τα Lipinsky (πάλι στην σωστή θέση ακρόασης ειδικά για τα Grimm)
5) Το μεγάλο συστημα Focal -Naim. Πρώτη φορά που με έπεισε ηχείο/συστημα της/με Focal. Μην βαράτε.. δεν τα απαξιώνω απλά ποτέ δεν μου έκαναν αυτό το κλικ οπως τα TAD πχ (πριν καποια χρόνια.. αααχχχχ!!). Σήμερα με συγκίνησαν .. Αν και κάποιο ορχηστρικό κομματι που ζητησα δεν το άκουσα... αντ' αυτου άκουσα ενα κομματι μονο με κρουστά -πολύ εντυπωσιακό, δεν μπορώ να πω!!!
6) Το μεγάλο συστημα με τα Audio Physik - Symph. Line - Nordost. Βασικά το μπάσο του για τον τόσο μικρό χωρο ήταν εντυπωσιακό. Στα πριμα είχε λίγο έως πολύ παραπάνω ενέργεια αλλα υποθέτω στον κανονικό του χωρο θα "έρθει" στα ίσια του.

Εδώ θέλω να κάνω μια αναφορά στις παρουσιάσεις των απεσταλμένων της Nordost και της Isotek στα προϊοντα των εν λόγω εταιριών σε σχέση με το ρευμα!!
Πολύ εντυπωσιακές! Ειδικά το pwr conditioner (δεν θυμάμαι ονομα αλλα είχε 1100 ) της Isotek είχε και πολύ λογική τιμή, με την επέμβαση του στο ηχητικό αποτέλεσμα να είναι εντελώς ουσιαστική!! Τα Nordost σιγουρα έκαναν δουλεια αλλά το κόστος τους είναι πολύ μεγάλο...

Τέλος να πω και για τα ακουστικά!
Τα Audeze κατάλαβα τι μπορουν να κάνουν όταν άκουσα το μικρό συστημα με το HiFace DAC. Στο μεγάλο κάτι δεν πήγαινε καλά με το λαπτοπ που είχε σαν πηγη και δεν έδενε η συνταγή... οπως κ να έχει εξαιρετικά!! Ο ήχος στο δωμάτιο ήταν πάντα σε πολύ μεγάλες στάθμες απο τα ηχεια που υπήρχαν και δεν μπόρεσα να ακουσω οπως πρέπει αλλα το συντομώτερο θα πάω στην Audiosoul για κανονική ακρόαση!!! Μακάρι να μπορουσα να τα αντέξω κ οικονομικά!

Μια πολύ μεγάλη έκπληξη ήταν το πόσο όμορφα έπαιξαν τα Senn HD600 οδηγουμενα απο το set της Auralic Mac/AudirvanaPlus-DAC - εν/τη ακουστικών!!!!
Εντελώς τυχαία ήμουν στο δωμάτιο καθως ο αντιπρόσωπος προσπαθουσε να κάνει το A+ να παιξει με τον DAC και κάτι δεν του έβγαινε. Τον βοήθησα να το σετάρει και έτσι άκουσα αρκετή ώρα... πάρα πολύ ωραία έπαιξαν... καθόλου φτηνα βεβαια!! Τελικά είναι αλήθεια πως τα HD600/650 "ακουνε" πάρα πολύ σε αναβαθμίσεις συνοδών... και επίσης είναι εξαιρετικά ακουστικά.. τόσο που σχεδόν τα βάζω στο πρόγραμμα για αποκτηση! Τα 600...

Αυτά!!!

Ολα τα παραπάνω είναι προσωπικές αποψεις εννοείται, και σαφώς επιδέχονται πολύ κουβέντα.
Δεν θέλω να πω τι ΔΕΝ μου άρεσε!!!

Δεν είχε Rockport. Δεν είχε TAD.
Άτιμη κοινωνία!

Βραβείο WAF ο Devialet.
Βάζεις και τα ισοβαρικά με τον ομφάλιο λώρο και τα tweeter στην καρκάλα (Neat) και τέρμα η γκρίνια.

Βραβείο τιμής προς απόδοσης τα Geometric Harmony με τους Τσακιριδαίους.
Και ηχεία σύστημα σουβλάκι για όλα τα γούστα! Ένα με γύρο με διπλή ντομάτα, τζατζίκι πατάτες; Το έχουμε!
Λες και κάθε ηχείο το έχει φτιάξει άλλος κατασκευαστής.

Βραβείο "Τι έχεις Γιάννη τι είχα πάντα" στα B&W - Classe.
Γλυκοκοιτάς τις δίμμετρες με τα μπαλκόνια αλλά πάλι στο στεφάνι σου γυρνάς επειδή σου σιδερώνει το πουκάμισο και φτιάχνει και κανένα σουτζουκάκι.

Μου άρεσαν και τα Naim.
Θα έμεινα πολλές ώρες στην έκθεση φαίνεται και θα σήκωσα πυρετό.
Κάτι θα άλλαξε γιατί ως τώρα δεν...

Στην MF είδα Lamm και μπήκα.
Δεν είδα Rockport και βγήκα.
Ένιωσα σαν φωτογράφος του Hustler που αναγκάζεται να φωτογραφίσει γάμο.

Μεγάλη και δυναμική (όπως κάθε χρόνο) η παρουσία του Orpheus αλλά έτσι που το πάμε η επόμενη έκθεση θα διοργανωθεί στο μαγαζί του.

Έτσι ακριβώς είναι. Απόδειξη σε αυτό, είναι η προσωπική μου εκτίμηση, που διαφοροποιήθηκε σε δύο διαφορετικές επισκέψεις που είχα στο δωμάτιο με τα Wilson. Τέλος πάντων, συγχαρητήρια στους δικούς μας κατασκευαστές (Tsakiridis, SPL, Geometric Harmony, ΥΔΡΑΜΑ) που καταθέτουν τις καθόλα αξιοπρεπείς προτάσεις τους μέσα στη διαμορφωμένη ζοφερή πραγματικότητα. Τα συστήματα με τι αστρονομικές τιμές, για μένα, δεν δικαιολόγησαν το "θόρυβο" που έχουν δημιουργήσει, αντίθετα τα πιο "ταπεινά" ήταν πιο ουσιαστικά στα πλαίσια της έκθεσης και των συνθηκών επίδειξής τους.

Πολλά μπράβο στους συντελεστές της παρουσίας μας στο δωμάτιό μας, στην παρουσίαση του Σταματάκου αλλά και σε όλους τους συμφορουμίτες που πλαισίωσαν την προσπάθεια του κλαμπ.

ΥΓ1. (+) στα Leema, Living Voice, (-) στα Grimm Audio...
ΥΓ2. Σοβαρές οι απουσίες των Harbeth, Spendor, ATC και με τα Neat να προσπαθούν να εκπροσωπήσουν μια ολόκληρη σχολή...

Να πω κι εγω τις δικες μου εντυπωσεις ή εστω οτι μου εκανε κλικ για τον οιονδηποτε δικο μου λογο και οχι γιατι επαιζε σωστα σε ενα χωρο που σε γενικες γραμμες ηταν απαραδεκτος ηχητικα,μονο να πω ενα παραδειγμα οτι ο Bull χτυπησε μεσα στο δωματιο δυνατα παλαμακια και το δωματιο δονειτο σαν να μην πω τι...
Τεσπα
Μου αρεσαν ta gryphon τα ηχεια me diablo
Τα lamm horning αν και δεν ακουσα καποιο κομματι με ενεργεια για πιο ασφαλεστερα συμπερασματα,αυτα που παιζαν παντως τα παιζαν καλα.
Τα neat μου αρεσαν και περσυ αλλα και φετος με τον accuphase παιζαν εξαιρετικα πολυ ηρεμο και αναγλυφο με ογκο αποτελεσμα.
Ο κυκλωπας του bull μου αρεσε σαν all around παικτης αλλα θα ηθελα να το ακουσω και με αλλα συνοδα.
Τα μικρα spl παιζαν και αυτα καλουτσικα και με τεραστιο ογκο δεδομενου του μεγεθους τους.
Τα μεγαλα Virgo στο δωματιο με το Δανο νομιζω κυριλατο πανκι που εκανε την παρουσιαση των nordost.
Ta Pmc αλλα θα ηθελα περαιτερω ακουσμα στην εκθεση του αντιπροσωπου διοτι τα fact που μου αρεσαν και εμφανησιακος ηταν στημενα αλλα αντι αλλων.
Τα πιο προσεγμενα δωματια με καποια πραματακια στους τοιχους και τα ταβανια της athensproaudio.
Επισης τα joseph με το ακριβο ντακ της m2tech,μπολικη αναλυση και ωραια ακουστικα.
Τα hegel leema που οταν μπηκα παιζαν χαλια ηχογραφησεις μεταλα αλλα τα πηγαιναν μια χαρα.
Ελπιζω να μην ξεχασα κατι αυτα και του χρονου ελπιζω,
παλι καλα που υπαρχει και αυτο, γιαυτο να μην ειμαστε μιζεροι.
Επισης τα παιδια του avclub οσους ειδα φετος, μαλλον λιγους ,
αν και πηγα και τις 3 μερες δεν ειχα σωστα ωραρια φαινεται :)

Last edited:
Τα κατάφερα λοιπόν και εγώ να πάω σήμερα και νά οι εντυπώσεις μου.

Καλύτερο σύστημα Εκείνο με τα Symphonic Line και τα Audio physic οπου γίνονταν το ντέμο με τα φίλτρα των καλωδίων. Δεν ξέρω αν φταίνε τα ...φίλτρα.. πάντως αν και δεν θα με πίστευα αν δεν ήμουν εκεί ήταν το πιό πλήρες ισορροπημενο και "ανοικτό" σύστημα που άκουσα.

Δεύτερο καλύτερο τα κτηνώδη wilson με τον κτηνώδη τελικό της burmester όταν όμως έπαιζε απο πικάπ αφου το cd της Burmester μου ακούστηκε λίγο για αυτό το τερατωδώς υπέροχο σύστημα που έκανε μπάμ οτι δικαιολογεί το αντίστοιχα τεράστιο κόστος του παρότι πνιγόταν σε αυτό το δωμάτιο οπου δεν ακουγόταν παρα κλάσμα των δυνατοτήτων του..

Τρίτο το γνωστο άγνωστο της MF Audio με κορυφαία μουσικότητα, ρεαλισμό και ανοικτοσύνη το οποίο όμως αδικούνταν οικτρά απο τον χώρο στον οποίον μπουμάριζε τραγικά καταστρέφοντας τα λεπτεπίλεπτα ηχοχρώμματα που ίσως να του έδιναν την πρώτη θέση..

Τιμητική διάκριση και λόγω αγάπης ωα κάτοχος αλλα και σαν ένα απο τα καλύτερα συστήματα στην έκθεση το σύστημα με τα Classe και τα 804D. Γράφτηκαν πολλά για αυτό το σύστημα και οτι τα ηχεία ήταν άστρωτα γιαυτό δεν έπαιζε κλπ. Σαν άτοχος της σειράς έχω να πώ οτι το σύστημα έπαιζε και μάλιστα πολύ πολύ καλά, ναι τα ηχεά ήταν άστρωτα αλλα οήχος της B&W ήταν εκεί, αυτό που αλάζει με τον καιρό είναι ένα γέμμισμα των μεσοχαμηλών που γλυκαίνει και μεγαλώνει κάπως το αποτέλεσμα πάντως αν σε κάποιους δεν άρεσε τότε μάλλον δεν τους αρέσουν τα B&W γενικότερα κάτι το πρσωπικό και απολύτως σεβαστό, πάντως το σύστημα ήταν αρκετά καλό ωστε να πάρει την τιμητική η αν θέλετε τέταρτη θέση στις προτιμήσεις μου δίπλα στα τέρατα με τα οποία ήταν πολύ (εως εννοχλητικά) ανταγωνιστικό.

Έκπληξη της έκθεσης ο συνδυασμός focal με Naim. Θα έπρεπε να το περιμένω αφου μου συμφαίνει πολύ συχνά δύο εταιρίες των οποίων ο ήχος δεν μου αρέσει καθόλου διαχρονικά όταν συνδυάζονται το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικό. Αν και δεν θα τα αγόραζα ποτέ για τους λόγους που μόλις έγραψα οφείλω να παραδεχτώ οτι εξεπλάγην ευχάριστα απο το αποτέλεσμα του συνδυασμού που ήταν απλά έξοχο.. Τι να πώ.. Όπως και με την Triangle μάλλον καλύπτουν η μία τις ελείψεις της άλλης..

Δεύτερη έκπληξη αν και όχι και τόσο απρόσμενη η επαφή μου με τα Burson Audio τα οποία ήθελα εδώ και καιρό να ακούσω και ερωτεύθηκα σφόδρα μιλάμε μακράν για το καλύτερο Value For Money σε όλη την έκθεση με ήχο και ποιότητα κατασκευής που θα δικαιολογύσαν τρείς και τέσσερις φορές το κόστος τους.
Επίσης αυτο ήταν και το δωμάτιο που φχαριστήθηκα περισσότερο απο όλα ενώ ο pro-ενισχυτής ακουστικών-Dac της εταιρίας βρήκε μία θέση στα όνειρα μου...

Bραβείο Πατάτας της έκθεσης τα Grimm Audio. Το πιο ακριβό και φυσικά υπερκοστολογημένο τσικι τσίκι μπούμ μπούμ που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια..

Δεύτερος αναπληρωματικός ο συνδυασμός focal με Devaliet. Δεν ξέρω τι σκευτόντουσαν στον Ορφέα αλλα πραγματικά οσυνδυασμός απλά δεν αντεχότανε..

Υπήρξαν και άλλα δωμάτια που μοτυαρέσανε ή που δεν μου αρέσανε όμως εγώ αναφέρω αυτά που μου έκαναν την μεγαλύτερη εντύπωση.

Όσον αφορά τους Έλληνες κατασκευαστές, πολύ καλη εντύπωση μου έκαναν για πρώτη φορά οι Τσακιρίδη, χωρίς όμως να τα κάνω πάνω μου κιόλας, ενώ τα ηχεία της Spl με εξαίρεση το μεγαλομεσαίο που άξιζε τα βρήκα απλά λάθος, ανισσόροπα και "κακοκουρδισμένα".
Τέλος τα Geometric Ηarmony αν και δεν μου ακούστηκαν ανισσόρροπα μου ακούστηκαν απλά αδιάφορα και τραγικά ακριβά για αυτό που παίζουν.. Ακόμα περιμένω την καινούρια Audio Spectrum που στις δόξες της κένταγε ενώ μου έλειψε η Blue Note που πέρισυ με είχε κάνει να ελπίζω, το μέλλον θα δείξει..

Τέλος όντως η προσέλευση ήταν χαμηλότερη απο άλλες χρονιές αλλα αυτοί που δεν πέρασαν έτσι κιαλλιώς οι περισσότεροι είναι κομήτες με μεγαλύτερη περιέργεια παρά ενδιαφέρον για το χόμπυ οπότε για εμένα καλύτερα.

Γενικά το επίπεδο των συστημάτων ήταν σαφώς ανώτερο απο πέρισυ αλλα και απο άλλες χρονιές ενώ προσωπικά το ευχαριστήθηκα πρώτη χρονιά μετα απο πολλές τόσο πολύ, κυρίως λόγω εξαιρετικής παρέας αναμεσα στα άλλα φυσικά... Να ευχηθώ και του χρόνου είς ανώτερα με υγεία και όρεξη.

Αυτά τα "λίγα" απο εμένα παιδιά..

Last edited: