ετσι οπως τα λες ειναι.
στον chris δεν αρεσαν τα ψηλα απο τα grimm και τα focal utopia, τα δυο συστηματα που επαιζαν σωστα με εκτεταμενα αναλυτικα περιγραφικα ακρα.
προφανως δεν εχει συνηθισει να ακουει ακρα, οποτε δεν θα του "αρεσουν" ποτε ηχεια με ακρα. το ιδιο θεμα ειχα και εγω με τα quad...
επειδη ομως το νημα ειναι "εντυπωσεις" ο καθενας μπορει να γραφει οτι του εκανε "εντυπωση".
αν ηταν ποιο επαιζε σωστα, ευκολα τα grim και τα utopia θα ηταν χωρις πολλα πολλα πρωτα.
ετσι οπως τα λες ειναι.
στον chris δεν αρεσαν τα ψηλα απο τα grimm και τα focal utopia, τα δυο συστηματα που επαιζαν σωστα με εκτεταμενα αναλυτικα περιγραφικα ακρα.
προφανως δεν εχει συνηθισει να ακουει ακρα, οποτε δεν θα του "αρεσουν" ποτε ηχεια με ακρα. το ιδιο θεμα ειχα και εγω με τα quad...
επειδη ομως το νημα ειναι "εντυπωσεις" ο καθενας μπορει να γραφει οτι του εκανε "εντυπωση".
αν ηταν ποιο επαιζε σωστα, ευκολα τα grim και τα utopia θα ηταν χωρις πολλα πολλα πρωτα.
Είναι λίγο πρόχειρα τραβηγμένες. Προτίμησα να μην χρησιμοποιήσω φλας και έται τραβούσα στα 1000 -1250 iso με το VR ενεργοποιημένο.
Καλό μπανιστήρι! Ανέβασα φωτογραφίες πιο πολύ για τους φίλους που είναι μακριά και περιμένουν πως και πως να δουν εικόνες! Υπήρξα κι εγώ μακριά τα τελευταία χρόνια και ξέρω πως είναι να περιμένεις λίγες εικόνες. Φιλιά σε όλους!
Επιτέλους γνωριστήκαμε και από κοντά!
Όντως τα Grim σε θέμα απόκρισης ήταν πλήρη και με το παραπάνω. Εντύπωση μου έκανε κάποιο κλασικό έργο που άκουσα σήμερα με έντονα δυναμικά αλλά και κορυφώσεις το οποίο αναπαραγόταν με χαρακτηριστική άνεση και ευκολία. Παρόλο που ήταν δύο δρόμων και με καμπίνα λίγων λίτρων το χαμηλό αποδιδόταν άνετα. Σώματα μεγάλα και σκηνή που γέμιζε το δωμάτιο.
Γεγονός είναι ότι δεν μου αρέσουν εκτεταμένα άκρα, δηλαδή ή μάλλον,...δεν μου αρέσει ο ήχος που έγινε μόδα, όταν άλλαξε η τεχνολογία (ιδίως των πρώιμων προσπαθειών) των tweeter, και στους περισσότερους ανθρώπους που έχουν μπει σε ενεργές αναβαθμίσεις από τις αρχές του 2000, επειδή έχουν συνηθίσει αυτόν τον ήχο τους αρέσει εκείνος...
Δυστυχώς εμένα δεν μου αρέσει αυτό, αλλά όπως είπα πιο πριν είναι καθαρά θέμα δικό μου. (ακούω με B&W 801 Matrix S3, σαφέστατα γλυκύτερο ηχείο από τα περισσότερα μοντέρνα της κατηγορίας αυτής..., αλλά όπως γνωρίζουμε ακόμα μέσα στα studio είναι αυτά τα ηχεία... και ακόμα τα χρησιμοποιούν και οι επαγγελματίες και οι μουσικόφιλοι...οπότε δεν μπορεί να χαρακτηριστεί λάθος ούτε ελλειπές)
Ένας παράγοντας που νομίζω όμως ότι έχω κριτήριο πάνω από το προσωπικό και υποκειμενικό, είναι ότι ακούω συστηματικά με ακουστικά συμπεριλαμβανομένων των Sennheiser HD800 που σαφέστατα δεν είναι ακουστικό ζεστό ούτε me roll off, και έχει τρομερή έκταση... επίσης ακούω πολλά συστήματα ταχτικά και μπορώ να πω τι είναι σωστότερο από κάποιο άλλο, ανεξαρτήτως αν μου αρέσει ή όχι... (πχ...ακούω συχνά από ένα πολύ καλό σύστημα φίλου το οποίο έχει μεγαλύτερη έκταση υψηλών από το δικό μου, και αυτό δεν μειώνει την απόλαυση της μουσικής από αυτό αν και θα το προτιμούσα θερμότερο...)
Φυσικά δεν είναι η δουλειά μου αυτή (να περιγράφω ηχοσυστήματα και να γράφω ριβιού), είναι το χόμπι μου όπως και όλων των παιδιών εδώ..., πάντως δεν είναι σωστό να επιμένει κανείς ιδίως επειδή το θέμα είναι "ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ", και όχι κάτι πιο αναλυτικό που πρέπει να προσέχουμε το νι και το σίγμα...
Σημειώστε ότι οι ακροάσεις έστω και σύντομες δεν έγιναν με τα γνωστά χαιεντάδικα κομμάτια μουσικής που μετά λύπης μου άκουγα σε όλα τα δωμάτια και που τα περισσότερα εστιάζονταν μόνο σε τομείς ανάδειξης των συστημάτων... εγώ τους ζήταγα να παίζουν μεγάλα συμφωνικά έργα...
Πάντως στο κάτω κάτω της γραφής έτσι τα άκουσα... δεν είναι σωστό αγαπητέ Αλέξανδρε (expander) να λες την φράση "δεν μπορώ να ακούω να λες το ένα και το άλλο"... δημοκρατία έχουμε και την εκφράζω...δεν σε παρεξηγώ όμως απλά συνέχισα για θέμα "αρχής"...![]()
...δεν είναι σωστό αγαπητέ Αλέξανδρε (expander) να λες την φράση "δεν μπορώ να ακούω να λες το ένα και το άλλο"... δημοκρατία έχουμε και την εκφράζω...δεν σε παρεξηγώ όμως απλά συνέχισα για θέμα "αρχής"...![]()
...Έπαιζαν εξαιρετικά όντως και γι αυτό τα λάτρεψες, αλλά επειδή τα λάτρεψες εσύ δεν σημαίναι ότι πρέπει να τα λατρέψουμε κι εμείς...
Η ταπεινη μου αποψη είναι οτι σε εκθέσεις σαν αυτην δεν κάνεις κριτικη ακροαση με τις συνθήκες που επικρατούν και τον χρονο που σου διατιθεται.
Μια μικρή μονο γευση παιρνουμε απ εξω απ εξω.
Οπότε δεν υπάρχει και λογος να επιμενουμε η να χαλαμε και τις καρδιές μας.
Για να "τσιγκλίσω" λίγο το φίλο Χρήστο, παραθέτω απόκριση συχνότητας των HD800:
http://www.innerfidelity.com/content/brilliant-sennheiser-hd-800-page-2
Φυσικά ακούγονται υπέροχα, λίγη "σωστή" απόκλιση από την ουδετερότητα είναι επιθυμητή. Απλά τα grimm είναι απολύτως..."απόλυτα" (δείτε τις μετρήσεις τους στο audio εδώ).
ΌΧΙ, ΠΡΕΠΕΙ!!!!!! :slapface: :BDGBGDB55: :ernaehrung004:
Έτσι ακριβώς είναι. Απόδειξη σε αυτό, είναι η προσωπική μου εκτίμηση, που διαφοροποιήθηκε σε δύο διαφορετικές επισκέψεις που είχα στο δωμάτιο με τα Wilson. Τέλος πάντων, συγχαρητήρια στους δικούς μας κατασκευαστές (Tsakiridis, SPL, Geometric Harmony, ΥΔΡΑΜΑ) που καταθέτουν τις καθόλα αξιοπρεπείς προτάσεις τους μέσα στη διαμορφωμένη ζοφερή πραγματικότητα. Τα συστήματα με τι αστρονομικές τιμές, για μένα, δεν δικαιολόγησαν το "θόρυβο" που έχουν δημιουργήσει, αντίθετα τα πιο "ταπεινά" ήταν πιο ουσιαστικά στα πλαίσια της έκθεσης και των συνθηκών επίδειξής τους.Η ταπεινη μου αποψη είναι οτι σε εκθέσεις σαν αυτην δεν κάνεις κριτικη ακροαση με τις συνθήκες που επικρατούν και τον χρονο που σου διατιθεται.
Μια μικρή μονο γευση παιρνουμε απ εξω απ εξω.
Οπότε δεν υπάρχει και λογος να επιμενουμε η να χαλαμε και τις καρδιές μας.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.