Hi End...διαστροφές.

Θεμη,ο Stefano Bertoncello-Twogoodears θα ειναι σπιτι μου την ερχομενη Παρασκευη 24.4,εισαι προσκεκλημενος,σου στελνω ΡΜ.

Γιώργο μου σ'ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Θάθελα πολύ αλλά έχω ηχογράφηση στην Πινακοθήκη μετά τις 6.00. Θα βρούμε όμως επόμενη ευκαιρία να τα πούμε από κοντά.
Θ.Ζ.

Πέρα απο τα όργανα και τις χροιές τους,έχουμε σχεδόν ξεχάσει τις πραγματικές δυνατότητες του πιό εξαίσιου "όργανου".Της ανθρώπινης φωνής.

Σχεδόν κάθε Σ/Κ ένας μεσήλικας περνάει τραγουδόντας απο την γειτονιά μου,παίζοντας παράλληλα ακορντεόν.

Είναι απίστευτη η έκταση κι η ένταση,που πιάνει η φωνή του.Ακούγεται τετράγωνα πρίν και μετά.Προτιμάει άριες,ελληνικά του μεσοπολέμου και ιταλικά λαϊκά τραγούδια.Οταν καμιά φορά τραγουδάει το "Mamma", τύφλα νάχει μπροστά του ο μεγάλος Pavarotti με τα μικρόφωνα των ηχογραφήσεων της Decca.

Εχοντας συνηθίσει στο τεχνητό και σε ατάλαντους που βγάζουν τα άντερά τους πάνω σε μικρόφωνα,"σκεπασμένοι" απο τα όργανα,έχουμε αρχίσει να ξεχνάμε και το τι σημαίνει δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής...

Re: Απάντηση: Hi End...διαστροφές.

Πέρα απο τα όργανα και τις χροιές τους,έχουμε σχεδόν ξεχάσει τις πραγματικές δυνατότητες του πιό εξαίσιου "όργανου".Της ανθρώπινης φωνής.

Σχεδόν κάθε Σ/Κ ένας μεσήλικας περνάει τραγουδόντας απο την γειτονιά μου,παίζοντας παράλληλα ακορντεόν.

Είναι απίστευτη η έκταση κι η ένταση,που πιάνει η φωνή του.Ακούγεται τετράγωνα πρίν και μετά.Προτιμάει άριες,ελληνικά του μεσοπολέμου και ιταλικά λαϊκά τραγούδια.Οταν καμιά φορά τραγουδάει το "Mamma", τύφλα νάχει μπροστά του ο μεγάλος Pavarotti με τα μικρόφωνα των ηχογραφήσεων της Decca.

Εχοντας συνηθίσει στο τεχνητό και σε ατάλαντους που βγάζουν τα άντερά τους πάνω σε μικρόφωνα,"σκεπασμένοι" απο τα όργανα,έχουμε αρχίσει να ξεχνάμε και το τι σημαίνει δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής...

+++++++...

Ελάτε να δείτε την AIDA στο Ηρώδειο 24-28 Μάη...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Hi End...διαστροφές.

......Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη εμπειριών. Θα τολμούσα να πω και η ικανότητα/διάθεση ν αφήσουμε την μουσική να ταξιδέψει το μυαλό και την καρδιά.
Με τα χρόνια μας εκπαίδευσαν να αντιμετωπίζουμε το χόμπυ τεχνοκρατικά. Και σαν καλοί μαθητευόμενοι ακούμε αριθμούς και χαρακτηριστικά που όλο και πιο πολύ μας απομακρύνουν απ την μουσική.
Γίνονται αυτοσκοπός η εικόνα, τα χαστούκια του μπάσου, η ανάλυση. Ακούμε Watt, Hertz, THD, IMD. Μ όλα αυτά νομίζουμε ότι οδηγούμαστε πιο κοντά στην μουσική αλλά μάλλον το αντίθετο γίνεται..........

+ 1000 :SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Hi End...διαστροφές.

Πολύ καλό θέμα!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη εμπειριών. Θα τολμούσα να πω και η ικανότητα/διάθεση ν αφήσουμε την μουσική να ταξιδέψει το μυαλό και την καρδιά.
Με τα χρόνια μας εκπαίδευσαν να αντιμετωπίζουμε το χόμπυ τεχνοκρατικά. Και σαν καλοί μαθητευόμενοι ακούμε αριθμούς και χαρακτηριστικά που όλο και πιο πολύ μας απομακρύνουν απ την μουσική.
Γίνονται αυτοσκοπός η εικόνα, τα χαστούκια του μπάσου, η ανάλυση. Ακούμε Watt, Hertz, THD, IMD. Μ όλα αυτά νομίζουμε ότι οδηγούμαστε πιο κοντά στην μουσική αλλά μάλλον το αντίθετο γίνεται.

Ετσι ειναι... Λογω τις δουλειας μου που δεν εχει σχεση με τη μουσικη αλλα πολλες φορες ειμαι κοντα σε live και μαλιστα πολυ συστηματικα τα τελευταια χρονια , παρατηρουμε οτι οι κατασκευαστες δινουν περισσοτερη σημασια στις ιδιοτητες των υλικων που υλοποιουν τις συσκευες στο πως συμπεριφερονται σε κραδασμους, r.f. κ.λ.π. παρα στο αν παιζουν μουσικη σωστα κανοντας δοκιμες τυπου live v.s. recorded. Μετρησεις στα εργαστηρια, στο παγκο, ανηχοηκους θαλαμους και τελος...

Οταν τα μικροφωνα "στηνονται" για ηχογραφιση ενος ζωντανου γεγονοτος,στηνονται σε θεσεις οπου κανεις ακροατης δεν μπορει να ευρισκεται.Αυτη ειναι και η μεγαλη διαφορα,που διδει στον καθενα το ελευθερο να εχει προσωπικη αποψη,γουστο και επιλογη στο συστημα που θα επιλεξει τελικα,μεσω του οποιου θα ακουει την μουσικη του στον χωρο του.Τελικα αυτο που ακουμε ειναι ηχογραφημενη μουσικη και οχι ζωντανη.Δεν πιστευω οτι υπαρχει κανεις που να θελει ενα "τελειο" συστημα που να μην απολαμβανει,οπως ο ιδιος θα ηθελε ..... κατα την αποψη μου βεβαια.

Το τι μεταφερουν αυτα τα μικροφωνα στην ηχογραφιση,δεν παυει σε τελικη αναλυση,να αποτελει εν μερει και το προσωπικο γουστο των ηχοληπτων,παραγωγων κλπ.........

Παντοτε ητανε αποψη μου οτι απο την στιγμη που ενα ζωντανο μουσικο γεγονος τελειωνει,ανηκει πλεον στην ιστορια.Το τι απομενει απ'αυτο,ειναι καλως η κακως,οτι εχει ηχογραφηθει..............

Last edited: