Hi-End Εργαλείο

Re: Απάντηση: Hi-End Εργαλείο

Δηλαδή έχανε οριακά από το esoteric.;

Αυτός ο μορφέας πώς τα καταφέρνει και αγοράζει

πάντα καλό κομμάτι;

έχει φαίνεται βύσμα στο Μαρινόπουλο....:bigcry:
πάντως η επιστροφή ισχύει εντός εβδομάδος γιά αλλαγή και φυσικά χωρίς πείραγμα σφραγίδας
 
Με τη "σωστή ηχητικά" πολικότητα στο καλώδιο ρεύματος,
με το ίδιο ic.
με το ίδιο σύστημα.
με την σωστή τοποθέτηση σε ρακ.
με το ίδιο setup στο μενού,
με σφραγισμένα "μπλεσκατούλια",
,....
κ.λ.π.

Δεν νομίζω ότι θα έχουν διαφορά μεταξύ τους, εκτός κι αν κάποιο από αυτά έχει ελαττωματικό τροφοδοτικό.

Στην προηγούμενη ακρόαση που έγινε στο σπίτι του DIPIE το μπλεσκατούλι έπαιξε εντελώς τυχαία στο πάτωμα, με ένα φτηνό interconnect και ένα πολύπριζο που έπαιρνε ρεύμα από ένα άλλο πολύπριζο.
Ο ήχος του, κατά κοινή ομολογια, ήταν πολύ χειρότερος από τον ήχο του esoteric. Με το συγκεκριμένο setup και με ακρόαση το πολύ 2 μουσικών tracks. To "μπλεσκατούλι" θάφτηκε σχεδόν από τα αποδυτήρια. Ισως έπρεπε να είχε μείνει περισσότερο στο ρεύμα. 10 λεπτά δεν είναι αρκετά.

Επίσης όταν είναι άστρωτο (<100 ώρες) δεν παίζει καλά. Θέλει κι αυτό το χρόνο του.

Πάντως αν κάπου εντοπίζονται διαφορες, αυτές μάλλον προέρχονται από το τροφοδοτικό. Τα υπόλοιπα υλικά στην κυρίως πλακέτα του προσέσορα (Zoran Vaddis 966) είναι όλα ίδια.
 
Last edited:
Προτείνω το fan club να μαζευτεί κάπου για κοινή ακρόαση με πειραγμένα και απείραχτα μπλεσκατούλια πρώτης και δεύτερης γενιάς.
Blind testing, για να έχει και ενδιαφέρον.

Θα βάλουμε από 20 ευρώ ο καθένας στη μπάνκα, ο νικητής θα τα πάρει όλα ... και θα κεράσει τους υπόλοιπους :BDGBGDB55:
 
Last edited:
Re: Απάντηση: Hi-End Εργαλείο

Ισως έπρεπε να είχε μείνει περισσότερο στο ρεύμα. 10 λεπτά δεν είναι αρκετά.

Επίσης όταν είναι άστρωτο (<100 ώρες) δεν παίζει καλά. Θέλει κι αυτό το χρόνο του.

σαφώς...
στα 10 λεπτά δεν παίζει.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Hi-End Εργαλείο

φοβαμαι οτι πρεπη να αρχισουμε να αγοραζουμε μεχρι να βρουμε κανα καλο.

Ασε, γιατί το καλό κομμάτι δεν παίζει ποτέ καλά στην αρχή. Μετά από καμιά 50αριά DVDs στην τηλεόραση , βάλε ένα μουσικό CD και κάτσε να ακούσεις.
Οχι βέβαια στο repeat γιατι κάποια δείγματα δεν άντεξαν αυτή τη δοκιμασία :BXVZCBXZ6:
 
Απάντηση: Re: Hi-End Εργαλείο

ο τίτλος hiend και η τοποθέτηση του θέματος στην κατηγορία, είναι σύμφωνα με τη γνώμη μέλους που υποθέτω ότι την τεκμηρίωσε και δεν έχει υπαναχωρήσει.

Γιά μένα αξίζει περισσότερα από όσα γράφτηκαν στα τελευταία 3-4 ποστς.

Όλα είναι υποκειμενικά.
Επισήμως, ως θέση avclub δεν είναι hiend ούτε θα μπορούσε να είναι.

Ισχύει το τελευταίο ?
 
Προτείνω το fan club να μαζευτεί κάπου για κοινή ακρόαση με πειραγμένα και απείραχτα μπλεσκατούλια πρώτης και δεύτερης γενιάς.
Blind testing, για να έχει και ενδιαφέρον.

Πριν γίνει αυτό, προσεκτική συγκριτική ακρόαση μεταξύ μαύρου και Τoshiba SD270, έχει κάνει κανένας; Τι άκουσε;

Γενικώς τα Toshiba παίζουνε;
To SD270 δείχνει στο display ποιο κομμάτι παίζει;
To tray είναι στιβαρότερο αυτού του Blue Sky;
 
Πριν γίνει αυτό, προσεκτική συγκριτική ακρόαση μεταξύ μαύρου και Τoshiba SD270, έχει κάνει κανένας; Τι άκουσε;

Γενικώς τα Toshiba παίζουνε;
To SD270 δείχνει στο display ποιο κομμάτι παίζει;
To tray είναι στιβαρότερο αυτού του Blue Sky;

Αμα θέλεις άνοιξε στην audio ένα θέμα για Toshiba . :FSGSFGS4:

Εδώ μιλάμε μόνο για μπλεσκατούλια (μπλε-μαύρα-ασημί) αρκεί να έχουν το κλασικό χαρακτηριστικό που χαρακτηρίζει κάθε αχαρακτήριστο μηχάνημα με παρόμοια αχαρακτήριστα χαρακτηριστικά και μουσικό χαρακτήρα.
:guitarist:
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Hi-End Εργαλείο

σαφώς...
στα 10 λεπτά δεν παίζει.

Κι όμως του Μορφέα έπαιξε όπως έπαιξε κατευθείαν απο τη σακκούλα...
Επίσης έπαιξε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και χωρίς αντικραδασμικό υλικό σε σχέση με το προηγούμενο.Στην αρχή ήταν συνδεδεμένο μ' ένα φθηνό Belden ,έπαιξε θαυμάσια και μετά μπήκε το Siltech.
 
Απ την μικρή μου εμπειρία με δαύτα (έχω ακούσει ~30) βρήκα ένα κομμάτι που ήταν τσίγκος. Τυχερός, κουφός, άσχετος; Μπορεί.

Επίσης για τα στρωσίματα, ζεστάματα, setup, upgrade, στηρίξεις κτλ έχουν νόημα για το ξεψείρισμα και μόνο. Το μηχανάκι παίζει out of the box για όσους τους αρέσει ο ήχος του.

Τέλος, έχω ακούσει ακόμα δύο που φοράνε το θαυματουργό chip και ήταν πολύ καλά για μουσική υπόκρουση σε εμπορικό κέντρο. Μέχρι εκεί.

Enjoy!
 
Re: Απάντηση: Re: Hi-End Εργαλείο

Ισχύει το τελευταίο ?

γιατί όχι ?
Το avclub δεν πατρονάρει, ουτε υιοθετεί απόψεις μελών.
Σαν μέλος λέω ότι παίζει μαγικά (γιά την ώρα με το τρέχον σεταπ)
Σαν avclub ότι δεν είναι hiend.

Επίσης δεν το έχω δοκιμάσει με συνοδά που να το ξεπερνάνε 500 φορές σε αξία και ούτε κάν με τα Κ1000.... ακόμα
 
Άντε να δούμε...
Με τον πανικό που έχει γίνει, πήρα και εγώ ένα Digital για να ακούσω... :flipout:
Το πολύ πολυ να καταλήξει σε καμιά ντουλάπα.
BTW στον Μαρινόπουλο στα Πατήσια έχει άφθονα. ;)
 
Λοιπόν κάποιος στην αρχή του ποστ ρώτησε πως είναι το Bluesky σε σχέση με το ADVANCE ACOUSTIC MCD203 MK2 και ο KOMHOST απάντησε δεν ξέρω είναι πολύ κοντά!!!
Ωστόσο να διευκρινίσω κάτι γιατί το advance το έχω σε αγγελία και μην νομίζει κάποιος ότι κάνω αβανταδόρικα σχόλια για να το σπρώξω
Το cd κάθεται στο ρακ γιατί έχω πάει σε benchmark dac1 usb και παίζω με το λαπτοπ
Ειληκρινα οσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι μπορεί να το χαρίσω παρά να καθίσω να γράψω αυτό το ποστ προς οποιοδήποτε οικονομικό όφελος και αυτό γιατί δεν έχω χρόνο να συντάξω ένα ποστ ειδικά τώρα τις γιορτές ,και αυτός είναι και ο λόγος που δεν κάνω γενικά ποστ
Ναι το bluesky παίζει καλά ! αλλά το ίδιο παίζει και ένα salora τις ίδιας αξίας ένα silvercrest από το Lidl το SAMsUNG HD950 αξίας 150 ευρω κτλ
Θυμάμαι δε πριν αρκετούς μήνες την μαλ..α που είχα κάνει να πω σε ένα φίλο να φέρει το Marantz 17 να κάνουμε A-B.Γέλασε ,και ενδεχομένως ακόμα γελάει πίσω από την πλάτη μου και δίκιο έχει.
Ο φίλος μου ποτέ δεν μου είπε στα ίσια τη μαλ..ας είμαι αν και στο βλέμμα του είχε κάτι από αντε γαμ…ου τώρα.
Ακόμα λοιπόν δεν θα ξεχάσω πως τόλμησα να κάνω την κίνηση αυτήν ,που στην τελική με εξέθεσε στα μάτια ενός ανθρώπου
Ακόμα και to α-β με το advance το έκανα με τον φόβο μην με δει κανείς ( μην με δει ο ίδιος μου ο εαυτός )
Αυτό που έχω καταλάβει τελικά από όλη αυτήν την ιστορία με το bluesky έχουν ως εξής¨
Εάν ένα σύστημα έχει προβλήματα καλωδίων – τοποθέτησης –κακού ρεύματος –κακών ηχείων κτλ ένα bluesky μπορεί να παίζει ευχάριστα.
Αν όμως ( όπως εγω με τα 805s ) προβληματίζεται με την διάρκεια στα πιατινια η με την απόλυτη τοποθέτηση των συντελεστών επί σκηνής κτλ η υπόθεση bluesky είναι στην καλύτερη περίπτωση εν κακόγουστο αστείο ( πολύ κακόγουστο )
Και όπως καταλάβατε μην αναφέρει κανένας για φάση η άλλο καλώδιο γιατί είμαι cable junkie και τα καλώδια που χρησιμοποιώ έχουν αξία μεγαλύτερη από τις συσκευές ( όχι του bluesky αλλά του ADVANCE !!! )και η αξιολόγηση του bluesky έγινε αξιοκρατικά με πολλά καλώδια και interconnect και ρεύματος.
πάντως το χειρότερο είναι ότι αυτή η συσκευή μπορεί να σας εκθέσει στα μάτια σοβαρών ανθρώπων που ασχολούνται με τον ήχο γενικότερα οπότε θα συνιστούσα αυτοσυγκράτηση και μιλάω πολύ σοβαρά επ’αυτου.Για Να καταλάβετε εδώ δεν αναφέρομαι ούτε καν στο advance που είναι ένα πολύ καλό player ( ναι μπορώ να το παίξω έξυπνος και να πω ότι η advance είναι μια εταιρεία που κάνει πάταγο σε ολο τον κόσμο με τα προϊόντα της από την ΓΑΛΛΙΑ αλλά δεν τολμάω ούτε καν σε άσχετους ,τους λέω στα ίσια ΚΙΝΑ γιατί αυτό το player αν κατασκευαζόταν Ευρώπη θα κόστιζε τουλάχιστον τα διπλά λεφτά και αυτή είναι η πάσα αλήθεια )
Όπως καταλαβαίνεται το φέρω βαρέως πλέον το ατόπημα του Α-Β με οτιδήποτε σχετικά με το bluesky και δεν σκοπεύω να το κάνω ξανά ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
 
Μερικες αυθοτμητες παρατηρησεις φιλε antonisgr
Εχω το samsung που αναφερεις και δεν παιζει καλα, καμμια σχεση με το bs.
τα ηχεια που δοκιμασαμε το bs δεν ειναι κακα ηχεια, ειναι αρκετα καλα αντιθετα και δε εχουν κανενα απολυτως προβλημα να αποδωσουν ΓΡΗΓΟΡΑ οχι μονο πιατινια αλλα και ολα τα υπολοιπα οργανα. Και χωρις παραμορφωση. Για στεροοφωνικη εικονα και μικρολεπτομρειες δεν αναφερομαστε, γιατι εκει ειναι το δυνατο σημειο του bs.
Για καλωδια και κακο ρευμα δεν το σχολιαζω. Συνηθως εχουμε καλο ρευμα και καλα καλωδια(99.99% χαλκο) αλλοιως τα τηλεφωνα δεν θα δουλευαν και τοσο καλα!
Τελικα διαβασα μονο την περιγραφη των αισθηματων ενοχης απεναντι του ιδιου σου του εαυτου και απεναντι στον φιλο σου με το μαραντζ, δεν διαβασα τιποτα το συγκεκριμενο που εφταιγε το bs εν σχεσει με τα αλλα!