Hi-End Εργαλείο

Γενικώς τα Toshiba παίζουνε;
To SD270 δείχνει στο display ποιο κομμάτι παίζει;
To tray είναι στιβαρότερο αυτού του Blue Sky;

Αμα θέλεις άνοιξε στην audio ένα θέμα για Toshiba . :FSGSFGS4:

Εδώ μιλάμε μόνο για μπλεσκατούλια (μπλε-μαύρα-ασημί) αρκεί να έχουν το κλασικό χαρακτηριστικό που χαρακτηρίζει κάθε αχαρακτήριστο μηχάνημα με παρόμοια αχαρακτήριστα χαρακτηριστικά και μουσικό χαρακτήρα.
:guitarist:

Μα... έχουν την ίδια ψυχή (Ζόραν 966).
Και ερωτώ: Έχουν και παρόμοια αχαρακτήριστα χαρακτηριστικά και μουσικό χαρακτήρα;
Μήπως το SD270 έχει και κάτι παραπάνω από ποιότητα και ευκολίες;

Γενικώς τα Toshiba παίζουνε;
To SD270 δείχνει στο display ποιο κομμάτι παίζει;
To tray είναι στιβαρότερο αυτού του Blue Sky;

Μα... έχουν την ίδια ψυχή (Ζόραν 966).
Και ερωτώ: Έχουν και παρόμοια αχαρακτήριστα χαρακτηριστικά και μουσικό χαρακτήρα;

Δεν το έχω ακούσει το Toshiba. Από εμφάνιση είναι 1000 φορές καλύτερο το μπλεσκατούλι. Στο high-end μετράει και η εμφάνιση, έτσι δεν είναι ? και μη μου πεις ότι το μπλεσκατούλι δεν είναι γλυκούλη ???

"Το μπλεσκατουλι είναι γλυκούλη
αλλά κι εσύ γλυκειά μου Νούλη
ελα τώρα στον παπούλη "

:guitarist:

Ξέχασα να σας πω ότι χθες στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του Ηλία Μ. , ο Ηλίας κάποια στιγμή μας έβαλε να ακούσουμε και το παλαιό μοντέλο, το ασημί μπλεσκατούλι, το οποίο είχε ελαφρώς τροποποιηθεί με αλλαγή του καλωδίου ρεύματος.
Ο ήχος ήταν αξιοπρεπέστατος μέσα από τα πολύ καλά ηχεία, τα Analysis Omega.
To display είχε χρώμα πορτοκαλί, αν αυτό σας λέει κάτι.

Παιδιά προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με την ύπαρξη της HI-END.
Δεν εννοούσα κάτι τέτοιο στο προηγούμενο ποστ μου.
Θεωρώ όμως πως αντικειμενικά για τον HI-END όρο, o πολύς ο κόσμος πιστεύει πως αναφέρεται σε κάτι ντεφάκτο ακριβό.
Οπότε είναι ατυχής η εγγραφή στην HI-END του "μαύρου", ανεξαρτήτως που ανήκει σύμφωνα με το σκεπτικό και άποψη του καθενός.
Όπως ατυχές ήταν και παλαιότερα το θέμα του πρώτου BS.
Το ίδιο ατυχής είναι και μία εγγραφή που αφορά π.χ τα μπέρρια...
Τους περισσότερους καν δεν τους νοιάζει κάτι τέτοιο, ήτοι που ανήκει ο καθείς...

Από την άλλη, η κατηγορία συνεχώς αναλώνεται σε φθηναδούρες.
Ηχεία των 1100 ευρώ, πηγές των 2000 ευρώ κ.τ.λ.
Βέβαια γι' αυτά κανείς δεν αντιδρά ενώ κατά την γνώμη μου θα έπρεπε.
Άρα με την μία... δύο μέτρα και δύο σταθμά...

Έτσι σαν συμπέρασμα αναγκαστικά θα αναφέρω, πως ουσιαστκά αλλά σύμφωνα και με τις εμπειρίες μου, το HI-END με την κοστολογική σημασία του όρου έτσι κι αλλιώς είναι σχεδόν ανύπαρκτο στην παρούσα κατηγορία.
Για να γίνει υπαρκτό θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος χώρος για μηχανάκια με τιμή βάσης τουλάχιστον τα 3000 ευρώ ανά μονάδα.
Δυστυχώς το μόνο αντικειμενικό κριτήριο του διαχωρισμού υφίσταται στην τιμή και πουθενά αλλού.
Και μιλάω πάντα για μονάδα και όχι σύστημα.
Στο σύστημα θα θεωρήσω ένα καλό κατώφλι τα 10,000 ευρώ.
Ήτοι: πηγή, ενίσχυση, ηχεία, καλώδια.
Δυστυχώς ο εγωισμός μας και ίσως η προσωπική μας προβολή... μας κάνει να γράφουμε στην HI-END μάλλον για να μας δώσουν περισσότερη σημασία... σε σχέση με την υποτιθέμενα "υποβαθμισμένη" AUDIO.

Κλέινοντας με αφήνει αδιάφορο το γεγονός παραμονής της τρέχουσας κατάστασης της κατηγορίας, είτε η πιθανή ενσωμάτωσή της με την ΑUDIO.
Και αυτό γιατί ως γνωστόν η ουσία στον ήχο δεν μετριέται με "παγιωμένες' τακτικές και δοξασίες, ούτε και με "φθηνά" όνειρα και προσδοκίες...

Re: Απάντηση: Hi-End Εργαλείο

Θεωρώ όμως πως αντικειμενικά για τον HI-END όρο, o πολύς ο κόσμος πιστεύει πως αναφέρεται σε κάτι ντεφάκτο ακριβό.
Οπότε είναι ατυχής η εγγραφή στην HI-END του "μαύρου", ανεξαρτήτως που ανήκει σύμφωνα με το σκεπτικό και άποψη του καθενός.
Τους περισσότερους καν δεν τους νοιάζει κάτι τέτοιο, ήτοι που ανήκει ο καθείς...

Έτσι σαν συμπέρασμα αναγκαστικά θα αναφέρω, πως ουσιαστκά αλλά σύμφωνα και με τις εμπειρίες μου, το HI-END με την κοστολογική σημασία του όρου έτσι κι αλλιώς είναι σχεδόν ανύπαρκτο στην παρούσα κατηγορία.
Για να γίνει υπαρκτό θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος χώρος για μηχανάκια με τιμή βάσης τουλάχιστον τα 3000 ευρώ ανά μονάδα.
Δυστυχώς το μόνο αντικειμενικό κριτήριο του διαχωρισμού υφίσταται στην τιμή και πουθενά αλλού.
Δυστυχώς ο εγωισμός μας και ίσως η προσωπική μας προβολή... μας κάνει να γράφουμε στην HI-END μάλλον για να μας δώσουν περισσότερη σημασία... σε σχέση με την υποτιθέμενα "υποβαθμισμένη" AUDIO.

Κλέινοντας με αφήνει αδιάφορο το γεγονός παραμονής της τρέχουσας κατάστασης της κατηγορίας, είτε η πιθανή ενσωμάτωσή της με την ΑUDIO.
Και αυτό γιατί ως γνωστόν η ουσία στον ήχο δεν μετριέται με "παγιωμένες' τακτικές και δοξασίες, ούτε και με "φθηνά" όνειρα και προσδοκίες...
ΗΙΕND ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΚΡΙΒΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ !!!!!! ΤΕΛΟς .. σημαίνει τεχνολογική κορυφή ,το οτι αυτή μπορεί να κοστίζει ενα ευρό η 10κ ευρο δεν κάνει την διαφορά , την διαφορά την κάνει το αποτέλεσμα , μην ξεχνάτε οτι διανύουμε την έναρξη της ψηφιακής επανάστασης το κόστος κάθε κατασκευής δεν είναι πλέον κριτήριο ένταξης σε hiend η οχι !!! η πρώτη κάμερα που δούλεψα στα χέρια μου μια beta κόστιζε 7 εκατομμύρια δραχμές ,!!! ΗΙΕND !!!!! η κονσόλα που μοντάραμε αλλά 10 εκατομμύρια , σήμερα μόλις ολοκλήρωσα μια εργασία
στο pc μου σε καλύτερη ποιότητα από τι με το σύστημα που προανέφερα ,μονο που το πισι κοστίζει ενα χιλιάρικο !!!! και ναι είναι hiend!!!!! φοράει οτι καλύτερο υπάρχει σε θέμα τεχνολογικής κορυφής (software hardware ) τι παει λοιπόν να μας πεί το κόστος ????? ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΟΝ !!!!

Για να μην μιλήσουμε για αudio ΕΚΕΙ τα πράγματα ειναι ακόμα πιο καθαρά !!!
ποσο κοστίζει μορε μια παλιο 300β h ena mosfet για το όνομα του θεού!!!
10 και 20 χιλιάδες για ενα ενισχυτή ?? η για ενα ζευγάρι ηχεία τεχνογνωσίας του 1950?????

Παρεμπίπτοντος !!! σπάνια τα hiend απο πλευράς τιμής συστήματα που εχω ακούσει συνοδεύονται απο τα hiend άκουσμα !!! ( και εχω ακόυσει αρκετα !!!) πρέπει λοιπόν ενα μηχανάκι που κοστίζει 20χιλιαρικα και δεν παίζει τίποτα το spesial να το αναγάγουμε στην hiend ???

ΧΑΙ ΕΝΤ ειναι πολλες συσκευες με τεχνολογια ΑΙΧΜΗΣ........

..........και τεχνολογια αιχμης εχουν πολλες για μας απλες συσκευες που κοστιζουν πχ, 80 ευρω.....
οπως ο Σκληρος δισκος μου 500 Γιγα που πηρα πριν 2 μερες ........

το χαι εντ ΜΠΟΡΕΙ να γινει και να ειναι ΚΑΙ φτηνο !

Μπακ το έπιασες το νόημα.

Για τα άλλα παιδιά:
Δεν γράφω τι πιστεύω εγώ για το HI-END, ούτε τι είναι.
Όύτε με απασχολεί αυτό το μέγα... ζήτημα.
Γράφω μόνο για το τι συμβαίνει σ' αυτή την κατηγορία.
Με την δική μου οπτική γωνία.
Και φυσικά αναφέρομαι μόνο για τα μηχανάκια με τα οποία ασχολείται η κατηγορία και για το τι πιστεύεται από πολύ κόσμο γι' αυτά.
Δεν αναφέρομαι με λίγα λόγια σε σκληρούς ή ιπτάμενους δίσκους:flipout:, αυτοκίνητα, γέφυρες, λέβητες, ρολόγια, κοσμήματα, σκάφη ή συσκευές διακτίνισης:BDGBGDB55:!
Εφ' όσον υπάρχει ένα ρεύμα υπέρμαχων του HI-END πρέπει να το σεβαστούμε και να αφήσουμε τους ανθρώπους του να εκφραστούν.
Είτε συμφωνούμε είτε όχι κάτι αξιόλογο θα μείνει και για τους "πολέμιους".
Έτσι κι αλλιώς αν συνεχιστεί η "μάχη" το αποτέλεσμα θα είναι πάντα υπέρ των "αντιχαιεντάδων" αφού εκ των πράγματων είναι περισσότεροι και πιο λαικοί σε σχέση με την υποτιθέμενη "ελίτ".
Βέβαια αυτό το τελευταίο φαίνεται πως δεν το έχουν καταλάβει οι υπέρμαχοι...
10 νοματαίοι δεν μπορούν να τα βάλουν με 1000.

Οπότε για να είμαστε σοβαρότεροι πρέπει να γίνουμε ωριμότεροι, καταδεκτικότεροι και κυρίως με αίσθημα σεβασμού εκατέρωθεν των μελών.
Το τελευταίο όμως είναι δύσκολο σε ένα φόρα που καθημερινά εμπλουτίζεται με νέα μέλη τα οποία ενδεχομένως δεν ξέρουν όλη την προιστορία και ιστορία της κατηγορίας ενώ παράλληλα είναι και άπειρα σε συμπεριφορές...
Έτσι δεν βλέπω άλλη λύση πέραν της τιμής βάσης εκκίνησης για να ενταχθεί ένα αμιγές ηχητικό μηχάνημα στην κατηγορία αυτή.

Φυσικά οι αντιχαιεντάδες και οι πολέμιοι εν γένει δεν θα πρέπει να στεναχωριούνται!
Έχουν την κατηγορία τους.
Έτσι κι αλλιώς η "επανάσταση" έχει γίνει εδώ και χρόνια.
Οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναλωνόμαστε λεκτικά και να χαλάμε τις καρδιές μας.
Εξ' άλλου καλό ήχο έχω ακούσει αρκετές φορές και από φθηνά και από ακριβά συστήματα αλλά και από ιδιοκατασκευές.
Μην ξεχνάμαι πως το HI-END είναι παρακλάδι του ΑUDIO απλά με αμφισβητούμενη συνοριακή γραμμή!

Sorry για το μακροσκελές.
Είναι η τελευταία φορά που ασχολούμε με αυτό το ζήτημα και γενικά με τέτοιου είδους "διαφορές και διαμάχες"
Δυστυχώς για μένα δεν έχουν πλέον κανένα ενδιαφέρον και ουσία.:operator:

Λοιπόν...
Δοκιμάστηκε το Digital στο σύστημά μου το Σαββάτο (μαζί με πολλά άλλα πραγματάκια).
Ακούστηκε όπως είναι, χωρίς κάποια αλλαγή, με τον Copland CTA 405 και τα ATC SCM 40 εναντίων του Denon 2940, Copland 823 και του καινούργιου Burmester.
Το συμπέρασμα είναι απλό...
Αν κάποιος θέλει να φτιάξει στερεοφωνικό της τάξης των 1000 -2000 ευρώ το Digital μπορεί να παίξει άνετα στις επιλογές του! Και αυτό γιατί απλούστατα για την τιμή του παίζει και σου μένει όλο το υπόλοιπο budget για να πάρεις ενισχυτή και ηχεία!
Παίζει καλύτερα από το Denon. Κατά τα άλλα νομίζω ότι θα ήταν τουλάχιστον βλακεία να το συγκρίνω με ένα player που κοστίζει 60 φορές πιό ακριβά (Copland) ή ένα άλλο που κοστίζει όσο 150 μπλεσκατούλια. :p
Σε σχέση με το Copland (ε, ας μη το χοντρύνω και πάω στο burmester) του λείπουν τα άκρα, το βάθος σκηνής, η αμεσότητα και τα δυναμικά.

Απάντηση: Re: Hi-End Εργαλείο

Λοιπόν...
Δοκιμάστηκε το Digital στο σύστημά μου το Σαββάτο (μαζί με πολλά άλλα πραγματάκια).
Ακούστηκε όπως είναι, χωρίς κάποια αλλαγή, με τον Copland CTA 405 και τα ATC SCM 40 εναντίων του Denon 2940, Copland 823 και του καινούργιου Burmester.
Αν κάποιος θέλει να φτιάξει στερεοφωνικό της τάξης των 1000 -2000 ευρώ το Digital μπορεί να παίξει άνετα στις επιλογές του! Και αυτό γιατί απλούστατα για την τιμή του παίζει και σου μένει όλο το υπόλοιπο budget για να πάρεις ενισχυτή και ηχεία!
Παίζει καλύτερα από το Denon. Κατά τα άλλα νομίζω ότι θα ήταν τουλάχιστον βλακεία να το συγκρίνω με ένα player που κοστίζει 60 φορές πιό ακριβά (Copland) ή ένα άλλο που κοστίζει όσο 150 μπλεσκατούλια. :p
Σε σχέση με το Copland (ε, ας μη το χοντρύνω και πάω στο burmester) του λείπουν τα άκρα, το βάθος σκηνής, η αμεσότητα και τα δυναμικά.

Ωραία άμα του λείπουν όλα αυτά μια χαρά παίζει.

όταν λες λείπουν , τι εννοείς ? δεν υπάρχουν καθόλου ? υπαρχουν σε μικρότερο βαθμό ? κάτι άλλο ???

δηλαδή το denon σε σχέση με το copland ??? καμία τύχη ???

πόσο κοστίζει αυτό το denon ???

Μπας και στα άλλα περισσεύουν*;

* Αναφορά όχι άλλο player αλλά το live.

Απάντηση: Re: Hi-End Εργαλείο

Λοιπόν...

:grandpa: +1

όταν λες λείπουν , τι εννοείς ? δεν υπάρχουν καθόλου ? υπαρχουν σε μικρότερο βαθμό ? κάτι άλλο ???

Τα άκρα του λείπουν τελείως...
Η αμεσότητα επίσης.
Βάθος σκηνής έχει αλλά όχι τόσο όσο το Copland. :)

δηλαδή το denon σε σχέση με το copland ??? καμία τύχη ???

Άσε, δεν...
Το Denon είναι πολύ κουραστικό, πρακτικά τσιρίζει όπως τα περισσότερα DVD της κατηγορίας του που έχω ακούσει. Βέβαια παιζει να μην τσιρίζει το Digital λόγω έλειψης πολύ υψηλών συχνοτήτων.
Πάντος από το Digital ακούς μουσική ενώ από το Denon δεν...

πόσο κοστίζει αυτό το denon ???

Τώρα δεν ξέρω, τότε που το είχα πάρει πήγαινε κάπου στα 400 ευρώ λιανική.