Hi-End Εργαλείο

Απάντηση: Re: Hi-End Εργαλείο

με το πρώτο ζορίστηκα πολύ να αποδεχτώ ότι το σονυ ήταν υποδεέστερο.

Με το δεύτερο πολύ πιό εύκολα...

Δεν μπορώ να το πιστέψω.Κάτι δεν πάει καλά σίγουρα στο σύστημα,που το ακούσατε.
Δεν μπορεί το cdr μου των 400 ευρό να παίζει καλύτερα απο το sony σου.

Re: Απάντηση: Hi-End Εργαλείο

Ρε παιδιά χέ#!ε τα συστήματά μας.Αυτό είναι το ζήτημα;Γι' αυτό και στην αρχή δεν έγραψα με τι έπαιξε και συγκρίθηκε...
Αφού το ρημάδι έτσι ακούστηκε τι να κάνουμε;Να πούμε ότι ακούστηκε άλλιώς;Αφού κι ο ίδιος ο συνφορουμίτης που τ' έφερε κι οι υπόλοιποι τα ίδια άκουσαν,τι να πούμε;Οτι έφταιγε το σύστημα που το ξεμπρόστιασε;
Είναι δυνατό το ίδιο μηχανάκι να ακούγεται εντελώς διαφορετικά μέχρι εξαιρετικά,σ' ένα άλλο καλό σύστημα;
Ισα-ίσα με καλή λάμπα ενισχυτή έπαιξε,δεν έπαιξε με κανένα υπεραναλυτικό τρανζίστορ.

Διονύση, το δέχομαι.
Θα δεχτείς κι εσύ ότι κι ΕΓΩ το άκουσα σε σύγκριση με χ player
icon12.gif
και ο κάτοχος του ήθελε να πηδήξει απ το μπαλκόνι αλλά ήταν χαμηλά και θα μενε ανάπηρος μόνο;
Να γράψω ότι έπαιξε χάλια απλά για να συμφωνούμε;

Τώρα είδα το τελευταίο σου μήνυμα.
Αμ δεν το ακούσα(με) σ ένα σύστημα αλλά σε πολλά.
Φτηνιάρικα <5Κ και ακριβούτσικα >30Κ.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Hi-End Εργαλείο

Διονύση, το δέχομαι.
Θα δεχτείς κι εσύ ότι κι ΕΓΩ το άκουσα σε σύγκριση με χ player
icon12.gif
και ο κάτοχος του ήθελε να πηδήξει απ το μπαλκόνι αλλά ήταν χαμηλά και θα μενε ανάπηρος μόνο;
Να γράψω ότι έπαιξε χάλια απλά για να συμφωνούμε;

Μανώλη δεν μπορώ να αμφισβητήσω,ότι λές.Απλά μου είναι δύσκολο να καταλάβω το πώς.
Πάρτο μαζί σου την επόμενη εβδομάδα κι έλα σπίτι να το ακούσουμε πάλι μαζί κι άν θές το επαναλαμβάνουμε και στο σύστημά σου μετά.

Γι αυτά κι αυτά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν είναι διαφορετικά τα συστήματα αλλά οι προτιμήσεις.

Για παράδειγμα σου λέω ότι πριν κάποιο καιρό σε ακρόαση ακούστηκε για μένα το απίθανο "δεν μ αρέσει, παίζει πολύ live".

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Hi-End Εργαλείο

Μανώλη δεν μπορώ να αμφισβητήσω,ότι λές.Απλά μου είναι δύσκολο να καταλάβω το πώς.
Πάρτο μαζί σου την επόμενη εβδομάδα κι έλα σπίτι να το ακούσουμε πάλι μαζί κι άν θές το επαναλαμβάνουμε και στο σύστημά σου μετά.

Ευχαρίστως.

Απάντηση: Re: Hi-End Εργαλείο

Γι αυτά κι αυτά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν είναι διαφορετικά τα συστήματα αλλά οι προτιμήσεις.

Για παράδειγμα σου λέω ότι πριν κάποιο καιρό σε ακρόαση ακούστηκε για μένα το απίθανο "δεν μ αρέσει, παίζει πολύ live".

Τουλάχιστον εμένα,η αναφορά μου είναι ακουστικό και ζωντανό.Οπότε θα συμφωνήσουμε και πιό εύκολα σ' ότι ακούσουμε.

Παντως εδω πριν μερικες εβδομαδες, σε τεστ με Pioneer και μερικα DAC διπλα στο Pioneer, το bs επαιζε πολυ σωστα, εννω τα αλλα παιζανε λαθος! Αυτα απο τον φιλο μου τον κοντραμπασιστα που μαλλον ξερει πως ακουγονται τα οργανα.
Την ιδια γνωμη ειχανε και οι αλλοι της παραιας.
Θα εχει πλακα οταν το ακουσουμε στο συστημα του Per.

Σας διάβαζα και διάβαζα και διάβαζα όλους πριν, σας διαβάζω και τώρα...
Για να μην ζορίζεστε, να μία άλλη οπτική γωνία:
Είναι - δεν είναι χάι, μπορεί να αντικαταστήσει ένα χάι, ΧΩΡΙΣ να ενοχλεί ιδιαίτερα. Και αυτό σημαίνει ότι ελευθερώνονται 300 -500 - 700 - (και βάλε;) Ευρώ για το υπόλοιπο χάι σύστημα.
Που εκτός κι'αν είναι καρα-χάι, έτσι γίνεται ακόμα πιο χάι.

Άντε χάι, καλά να περνάτε όλοι.

Λεπτομερειες:
Ακουσαμε μισα μισα κλασσικη και μοντερνα, δηλαδη τζαζ, φολκ, ποπ, ροκ, προγκ.
Ως επι το πλειστον καλοηχογραφημενοι δισκοι.
Υπηρχε ενας διακοπτης για Α/Β τεστ, καμμενοι δισκοι αντιγραφα, παιζανε ακριβως τα ιδια ταυτοχρονα, οι εντασεις ρυθμισμενες ωστε να ειναι απολυτα οι ιδιες.
Το μεγαλο Piοneer, το οποιο δυστυχως δεν ξερω ποιος τυπος ειναι, επαιζε καταστροφικα ασχημα. Ολα λαθος συμφωνα με τον Ματιας, ο κοντραμπασιστας που παιζει μουσικη Μπαροκ, αναμεσα στα αλλα ανσαμπλ και στο CoCo και ακομα παιζει και τζαζ και προγκ ροκ.
Οι υπολοιπο DAC πολυ καλυτεροι, αλλα σε συγκριση Α/Β με το bs δεν ειχανε καμμια απολυτως σχεση με την πραγματικοτητα. Ηταν ψηφιακοι και παραξενοι!
Υποψιν, εμεις δεν ξερουμε ουτε απο χαιεντ, λεφτα αγορας, ιμιτς ονοματος, χρυσα και ασημια! Ακουμε μονο μουσικη και συγκρινουμε. Και το συστημα του Ulf ειναι αρκετα στρωτο, τουλαχιστον τωρα μετα απο κατι βελτιωσεις και δεν εχει καποια σοβαρα αδυνατα σημεια.

Re: Απάντηση: Hi-End Εργαλείο

Συγκρίνοντάς το με κάποια players που άκουσα πρόσφατα όπως το DVD Pioneer 797 και το Copland 823, στερείται...γενικώς.

Άρα να κοιμάμαι ήσυχος και να μην ψάχνομαι να αλλάξω το Copland μου με το μπλεσκατούλι ε; :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Hi-End Εργαλείο

Άρα να κοιμάμαι ήσυχος και να μην ψάχνομαι να αλλάξω το Copland μου με το μπλεσκατούλι ε; :flipout:

Κοίτα, θα σου έλεγα να του ρίξεις ένα αυτί του μαυρουσκατουλιού, έτσι για να αποκτήσεις κι εσύ ιδίαν άποψη.

Αυτό που με εντυπωσίασε στο copland είναι ότι...δε με εντυπωσίασε.
2-3 ωρίτσες το ακούσαμε, σε non-highend ηχογραφήσεις και...mode ακροατών.
Απλά ακούσαμε μουσική.

Τρομερή διαβάθμιση του...γρανιτένιου χαμηλού, πρίμα με απίστευτη ενέργεια και ταυτόχρονα φινετσάτα και ευάκουστα.

Ροή, ροή, ροή. Δε μπορώ να το περιγράψω αλλιώς.

Δε βάζει "αέρα" σε ηχογραφήσεις που δεν έχουν.

Πολύ καλό, αλλά νομίζω ότι είναι λιγάκι παραπάνω ακριβό από όσο πρέπει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Hi-End Εργαλείο

Πολύ καλό, αλλά νομίζω ότι είναι λιγάκι παραπάνω ακριβό από όσο πρέπει.

Ο λόγος που το τσίμπησα ήταν ότι σε σχέση με το ανάλογο NAIM έπαιζε πολύ καλύτερα και φυσικά η αισθητική του. :)

Ετέθη μια ερώτηση και συγκεκριμένα αν το νέο μπλεσκατούλι είναι high-end.
Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει σε ποια κατηγορία θα το κατατάξουμε.
Ακαδημαϊκά πάντως στην κατηγορία high-end μπορούν να συνυπάρξουν μηχανήματα με εντελώς διαφορετικό μουσικό χαρακτήρα.

το θεμα δεν ειναι αν ανηκει στην κατηγορια του hi end αλλα βάζοντάς του την ταμπελα να καταληξουμε σε καποια συμπερασματα της αξιας του και εμεις που δεν το εχουμε ακουσει,αλλα περιμενουμε εσας που το εχετε δοκιμασει να μας πειτε που ακριβως ανηκει,γιατι αλλημονο αν τρεχαμε καθε λιγο και λιγακι στα σουπερμακετ να αγοραζουμε συσκευες για να τις δοκιμασουμε!μετα θα θελαμε και μια αποθηκη για να στοκαρουμε!

High end, low end, high start, low start...
Για μένα μία πηγή πρέπει να πληρεί κάποια πράγματα.
1) Να μην είναι ευφωνική σε κάποιες συχνότητες
2) Να μπορεί να περιγράψει τη στερεοφωνική εικόνα
3) Να μπορεί να περιγράψει τα όργανα και να μην ακούω ένα "σσσσσ" για να υποθέτω ότι ακούω πιατίνι
Και το κυριότερο
4) Να παίζει μουσική...

Υποθέτω ότι απλά έχει ταράξει τα νερά λόγω του DAC του και μόνο, και επειδή έχει κάνει τον κόσμο που το έχει ακούσει να ονειρεύεται ακριβότερες υλοποιήσεις με χρήση του ιδίου ή ακριβότερου DAC της ίδιας εταιρίας.
Προσωπικά θα ήθελα να ακούσω ένα συστηματάκι με αυτό και ένα μπέρυ αλλά δεν θα τα αγόραζα. :)

Χωρίς να θέλω να πω τίποτα περί hiend το συγκεριμένο (το ξαναείπα) το μηχάνημα ίσως να υστερεί σε πρίμα ή χαμηλό ή ό,τι άλλο μπορεί να πει κανείς, αλλά στο να παίζει μουσική είναι πρώτο, όσο κανένα άλλο.

ήχους βγάζουν όλα

Kαι όταν ένα μηχάνημα παίζει ροκ να μην κουράζει, όπως δεν μας κούραζαν και τα ηχητικά συστήματα της δεκαετίας του 70-80.
Αυτό το έγραψα για να το υπενθυμισω στους παλαιότερους και για να μαθαίνουν οι νέοι.

Εμείς παιδάκια μου εκείνη την εποχή δεν ξέραμε τι πάει να πει tweeter, ακούγαμε μουσική μόνο στη disco με τα ίδια συστήματα που διασκέδαζαν οι stones, οι led zepelin, οι dire straits, ....

Σήμερα, οικιακό high-end σύστημα (δεκάδων χιλιάδων ευρώ) που να παίζει σωστά και αξιοπρεπώς τη μουσική εκείνης της εποχής εγώ δεν έχω ακούσει.
Πας να βάλεις μια ροκιά σε σύστημα high-end και σου έρχεται να βάλεις τα γέλια και να πεις στον ιδιοκτήτη του συστήματος :

" καλά ρε φίλε, μόνο βιολιά και άρπες παίζει το σύστημά σου ?"

Θέλω να πω ότι και η πολύ ανάλυση κάνει κακό στα αυτάκια μας.

Last edited: