Hi-End Εργαλείο

Re: Απάντηση: Hi-End Εργαλείο

Ρε συ μας γράφεις για τσίριγμα στις υψηλές και μετά ότι είναι ξεκούραστο!
Και ότι το άλλο, το κέμπριτζ, είναι λαμπρό και κουραστικό.
Ρε φιλαράκ έχω ένα μπερδεγουέη!!!

Ρε παιδιά...υποκειμενικοί είναι οι χαρακτηρισμοι. Προφανώς, αμα τσιρίζει δεν με ξεκουράζει...αλλά δεν τσιρίζει πάντα. Όσο για το Cambridge, για μενα πάντα, κάποιες φορές ακούγεται πολύ λαμπερό και δεν μ' αρέσει.

Όσο για τη φάση, αμα βρω λίγο χρόνο θα την ψάξω γιατι και ο ενισχυτής μου έχει διπολικό φις, και σε αυτόν λογικά θα είναι σημαντικότερη η σωστή φάση.

Εποχή 1987 - 88 είχα φτιάξει πομπό με μία EL 504 χρησιμοποιώντας ανόρθωση τάσης.

Αν έβαζες λάθος τη φάση γύριζε το ρεύμα στο σασί.

Δηλαδής ΟΧΙ μόνο είχε την ίδια σοφιστικέ τεχνολογία με το μπλεσκατούλι, ήταν και λαμπάτο μηχάνημα! Και όλα αυτά στην εκπληκτική τιμή των 700 δραχμών!

Ααααυτά είναι high end κύριοι! :Banane0:

Όσο για τη φάση, αμα βρω λίγο χρόνο θα την ψάξω γιατι και ο ενισχυτής μου έχει διπολικό φις, και σε αυτόν λογικά θα είναι σημαντικότερη η σωστή φάση.

Ουδεμία σχέση.

Μπορείτε, αν θέλετε, να το εξηγήσετε αυτο;

Οκ, να το εξηγήσω. Η παρουσία του τρίτου ακροδέκτη, του ακροδέκτη γείωσης, στο ρευματολήπτη της συσκευής, έχει να κάνει μόνο με την ασφάλεια του χρήστη. Εάν μια -οποιαδήποτε- ηλεκτρική συσκευή φέρει συνθετικό περίβλημα, και δεν υπάρχει περίπτωση ο χρήστης της να έλθει σε επαφή με τον ηλεκτροφόρο ακροδέκτη της πρίζας, τότε δεν χρειάζεται -και δεν φέρει- γείωση.

Οκ, να το εξηγήσω. Η παρουσία του τρίτου ακροδέκτη, του ακροδέκτη γείωσης, στο ρευματολήπτη της συσκευής, έχει να κάνει μόνο με την ασφάλεια του χρήστη. Εάν μια -οποιαδήποτε- ηλεκτρική συσκευή φέρει συνθετικό περίβλημα, και δεν υπάρχει περίπτωση ο χρήστης της να έλθει σε επαφή με τον ηλεκτροφόρο ακροδέκτη της πρίζας, τότε δεν χρειάζεται -και δεν φέρει- γείωση.

Συμφωνώ απόλυτα, αν και η δική μου τοποθέτηση δεν αφορουσε το διπολικό φις(το οποίο από λάθος τόνισα στο προηγούμενο post) αλλά στο ότι η σωστή φάση στον ενισχυτή θα έχει μεγάλη σημασία, ίσως και μεγαλύτερη από την πηγή, στο τελικό αποτέλεσμα.

Σωτήρη, δεν είναι θέμα ενισχυτή ή πηγής .....

Περισσότερο θα ωφεληθεί κάποιο κακοσχεδιασμένο σε θέματα τροφοδοσίας μηχάνημα (ανεξαρτήτως τύπου, πχ. ενισχυτής ή πλέυερ) και ελάχιστα κάποιο άριστο στον τομέα αυτό μηχανάκι ......

Στην περίπτωσή μας όπου η λάθος φάση μπορεί να γυρίσει 220 Volt στο σασί, η σωστή φάση έχει πολύ μεγάλη σημασία.

:grandpa: Προτείνω στην εισαγωγική εταιρία το κόλλημα κηδειόσημων σαν αυτά των τσιγάρων που να λένε...

"Η λάθος φάση μπορεί να σκοτώσει"
"Η λάθος φάση προκαλεί ηλεκτροπληξία, έμφραγμα και εγκεφαλικά επεισόδια"
"Η λάθος φάση αδυνατίζει τα σπερματοζωάρια και προκαλεί ανικανότητα"
κλπ

Ευτυχώς είναι μόνο κάποια mA. Ικανά όμως να σε τινάξουν ή να βγάλουν σπινθήρα πάνω στο RCA καθώς το συνδέεις ή αποσυνδέεις.

Πηρα και εγω ενα προχθες....πολυ καλος ηχος, καταπληκτικη αναβαθμιση για 30 ευρώ, το παλιο πιονέρ μου πήρε γράμμη για αποθήκη...με ενα καλουτσικό ιντερκονέκτι 2 φορές την τιμή του, απλα δεν πιστευεις οτι αυτος ο ηχος ερχέτε απο ενα τετοιο μηχανημα.....οτι πρέπει δηλαδη για μπατζεντόφιλους σαν και του λόγου μου....

με λιγα λογιά σας ευχαριστω φιλοι μου για αυτο το τιπ

παμε για ενισχυτη τωρα...αν μου κάτσει ο προ που χτυπαω στο ημπει, βουρ και εγω για μπερρυ ή κραουν....:award:

Eγω παλι δεν μπορουσα να βρω την φαση (το παιζω και ηλεκτρολογος)το μηχανακι παιζει για 30 ευρω πολυ καλα λεω, αρα ειμαι ενταξει.Αλλα με αυτα που γραφετε επιασα το πολυμετρο για να βγω απο την περιεργεια.Βρε βαζω απο την μια, βρε αλλαζω απο την αλλη το φις τιποτα(0 volt),δεν εχει καμια διαροη το δικο μου λεω ειναι οκ(εχω ξεφυγει νομιζα οτι εχω limited edition blue skai) .Μετα βλεπω οτι δεν εχω βγαλει την γειωση απο το σασι,και εκτος απο αυτο ανακαλυπτω οτι στην θεση που το ειχα εχω 200 volt στο σασι με την γειωση ειναι δυνατον.Ενοειτε οτι τωρα εχει δειξει οτι δεν ειναι ενα μηχανημα των 30 ευρω.Τωρα που εχω βρει την φαση να συνδεσω παλι την γειωση?? η δεν παιζει καποιο ρολο στον ηχο,και το night mode τελικα θελει on η off ,για να παιζει καλυτερα ? εγω δεν παιζω σε πολυ μεγαλες σταθμες.

Φιλε nitseg45, τo bluesky καθώς και τo Digital δεν έχουν γείωση στο καλώδιο ρεύματος. Επίσης να μην έχεις συνδεδεμένα interconnects όταν κάνεις τη μέτρηση για να βρεις τη σωστή φάση.

Λοιπόν, ίσως και να μην χρειάζονται πολλά-πολλά για να βρεθεί η φάση:
Με το χάι-εντ εργαλείο ΣΒΗΣΤΟ και ακούγοντας από το tuner, πρόσεξα (μετά από... είκοσι μέρες) ότι είχα ένα υπόκωφο "σμπουφφφ" κάθε τόσο από το γούφερ.
Να μην τα πολυλογώ: Bραχύς παλμός ανά 12 sec, με το φτηνιάρικο πολύμετρο να προλαβαίνει να καταγράφει εύρος 940~1000 mV. Μόλις ανέστρεψα το φις, ησυχία.
Αυτό συνέβη με δύο διαφορετικά BS (που βέβαια ο Κος Μέρφυ είχε φροντίσει να συνδεθούν αμφότερα ανάποδα).
Ανάλογες παρατηρήσεις από εσάς; Κάποια εξήγηση από τους γνωρίζοντες; (επαναλαμβάνω τα BS ήταν σβηστά από τον διακόπτη τους, όχι απλώς stand by, και άκουγα από διαφορετική είσοδο).

Φιλε Κing τα bluesky δεν εχουν γειωση αλλα οταν το ειχα παρει του ειχα βαλει ενα 3x 1,5mm με σουκο.Μεσα στο μηχανημα κολλησα τα ρευματα στην πλακετα και την γειωση στο σασι, απλα δεν το εβλεπα διοτι ειχα γεμισει σιλικονη ολες της ενωσεις επειδη το ειχα και ανοικτο.
Τωρα λεω να ξανασυνδεσω την γειωση ,η να το αφησω ως εχει??
Τελικα το night mode να το αφηνουμε off ??

Λοιπόν, ίσως και να μην χρειάζονται πολλά-πολλά για να βρεθεί η φάση:
Με το χάι-εντ εργαλείο ΣΒΗΣΤΟ και ακούγοντας από το tuner, πρόσεξα (μετά από... είκοσι μέρες) ότι είχα ένα υπόκωφο "σμπουφφφ" κάθε τόσο από το γούφερ.
Να μην τα πολυλογώ: Bραχύς παλμός ανά 12 sec, με το φτηνιάρικο πολύμετρο να προλαβαίνει να καταγράφει εύρος 940~1000 mV. Μόλις ανέστρεψα το φις, ησυχία.
Αυτό συνέβη με δύο διαφορετικά BS (που βέβαια ο Κος Μέρφυ είχε φροντίσει να συνδεθούν αμφότερα ανάποδα).
Ανάλογες παρατηρήσεις από εσάς; Κάποια εξήγηση από τους γνωρίζοντες; (επαναλαμβάνω τα BS ήταν σβηστά από τον διακόπτη τους, όχι απλώς stand by, και άκουγα από διαφορετική είσοδο).

Ναι διότι η διαρροή υπάρχει και με κλειστό τον διακόπτη, όχι μόνο στο stand by. Οταν όμως το βάλεις σωστά ο ήχος μεταμορφώνεται.

Εγώ πάντως παιδιά το BS το έχω βάλει στο δεύτερο σύστημά μου εδώ στο γραφείο που έχω και το PC το οποίο αποτελείται από τον προ Rotel RC-1070 τον τελικό Rotel RB-930AX και ηχεία τα monitor της Technics SB-F3 και παίζει τόσο γλυκά που δεν μού κάνει καρδιά να το κλείσω. Και δεν είναι καν δικό μου, ένας φίλος το έφερε από περιέργεια να το ακούσουμε και το άφησε εδώ. Σιγά να μην τού το επιστρέψω! Να πάει να πάρει άλλο αν θέλει.