Hi End ηχεία...Μύθοι και πραγματικότητες...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Hi End ηχεία...Μύθοι και πραγματικότητες...

Καταλαβαίνω μεν τι λές,
Αλλά προτιμώ να μη γίνουμε σα τους Άγγλους και τον Αγγλικό τύπο που ευλογάγανε τα γένια τους.

Γιατί δηλαδή, ήταν τόσο μάπα τα Quad που τους έδωσε βραβείο μέχρι και η Βασίλισσα Ελισάβετ ;

"Amplifier performance took a further step forward in 1975 with the arrival of the Quad 405 'Current Dumping' amplifier. This remarkable new circuit topology remains one of the few truly original amplifier designs and has featured in Quad products ever since. For this technology Quad was awarded the Queen's Award for Technological Achievement in 1978."

http://www.quad-hifi.co.uk/About.aspx?lang=En

Η προσπάθεια πάντα μετράει, ειδικά όταν αφορά Έλληνα κατασκευαστή. Πρέπει όμως να είμαστε αντικειμενικοί.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Hi End ηχεία...Μύθοι και πραγματικότητες...

Γιατί δηλαδή, ήταν τόσο μάπα τα Quad που τους έδωσε βραβείο μέχρι και η Βασίλισσα Ελισάβετ ;

"Amplifier performance took a further step forward in 1975 with the arrival of the Quad 405 'Current Dumping' amplifier. This remarkable new circuit topology remains one of the few truly original amplifier designs and has featured in Quad products ever since. For this technology Quad was awarded the Queen's Award for Technological Achievement in 1978."

http://www.quad-hifi.co.uk/About.aspx?lang=En

Αυτό κατάλαβες? Νομίζω ότι έχεις διαβάσει αγγλικό τύπο και καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Δεν είμαστε εδώ για να χαϊδεύουμε τα αφτιά κανενός (ferengi) Έλληνα Άγγλου ή οτιδήποτε.

Αυτό που έκανε ο αγγλικός τύπος ήταν πολύ σωστό, αφού παρήγαγαν στη χώρα τους εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που πραγματικά πίστευαν ότι ήταν και τα καλύτερα.

Εδώ στην ελλάδα ορισμένοι προτιμούν να χαϊδεύουν τα αφτιά των αντιπροσώπων εισαγόμενων προϊόντων, που είναι και πιο εύκολο. Δύο διαφορετικά παραδείγματα επιβίωσης.

Αυτό που έκανε ο αγγλικός τύπος ήταν πολύ σωστό, αφού παρήγαγαν στη χώρα τους εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που πραγματικά πίστευαν ότι ήταν και τα καλύτερα.

Εδώ στην ελλάδα ορισμένοι προτιμούν να χαϊδεύουν τα αφτιά των αντιπροσώπων εισαγόμενων προϊόντων, που είναι και πιο εύκολο. Δύο διαφορετικά παραδείγματα επιβίωσης.

ΝΤαξ τελικά διαφωνούμε,
λες ότι άγγλοι δεν τα παραλένε καθόλου για τα δικά τους :D
και ότι οι συνομιλητές σου χαϊδεύουν αυτιά

Διαφωνώ πλήρως.

Μια χαρά οξύς είσαι σε πολλά post σου
Μην περιορίζεσαι από ψεύτικους ηθικούς κανόνες, εάν θες να κρίνεις ελληνικό μηχανάκι αρνητικά, κάνε το.
Όπως κάνουν οι συνομιλητές σου εδώ.

Σιγά τώρα.... οι Άγγλοι..... τι να πούμε και για τους Γάλλους.... που πας στο Παρίσι και ρωτάς έναν νεαρό στα αγγλικά και σου απαντάει στα γαλλικά.... τόσο υπερήφανοι είναι όπως και εμείς, που αν ακούσεις πιτσιρικάδες στις 100 λέξεις οι 20 είναι ξένες.....!

Μια παρένθεση, όσον αφορά τη σύσταση εταιρείας στην Ελλάδα.

Επειδή το πέρασα πριν 4 χρόνια, το να στήσεις επιχείρηση είναι πολύ μεγάλο ζόρι και θέλει κάμποσο κεφάλαιο για να ξεκινήσεις.
Είναι λες και το κράτος σε τιμωρεί επειδή θες να βασιστείς στις δικές σου δυνάμεις...

Μια παρένθεση, όσον αφορά τη σύσταση εταιρείας στην Ελλάδα.

Επειδή το πέρασα πριν 4 χρόνια, το να στήσεις επιχείρηση είναι πολύ μεγάλο ζόρι και θέλει κάμποσο κεφάλαιο για να ξεκινήσεις.
Είναι λες και το κράτος σε τιμωρεί επειδή θες να βασιστείς στις δικές σου δυνάμεις...

Ακριβώς και δυστυχώς!

Παιδιά Αγγλίες, Γαλλίες Γερμανίες, έχουν ένα industry το οποίο συντηρεί ο εγχώριος τύπος τους. Έτσι γίνεται σε όλες τις βιομηχανίες καταναλωτικών αγαθών (κρασί, αυτοκίνητα, μόδα κλπ), έτσι είναι.

Καμιά φορά μπορεί να ευλογούν τα γένια τους αλλά δεν σημαίνει ότι εκθειάζουν μάπα προϊόντα. Απλά εκθειάζουν καλά κατά βάση προϊόντα για τα οποία μπορεί ενδεχομένως να υπάρχει κάτι καλύτερο στα ίδια χρήματα, προερχόμενο από την Ελλάδα, το Κόσοβο, την Μάλτα, την χώρα των Βάσκων κλπ αλλά άντε αυτό το καλύτερο να φτάσει στις αγορές τους και να τύχει της προσοχής τους. Εμείς εδώ δεν έχουμε industry αλλά κάποιες λίγες μεμονωμένες εταιρείες. Έχει μεγάλη διαφορά αυτό. Οπότε την όλη τους προσπάθεια την βλέπουμε και από λίγο διαφορετική σκοπιά, την ενθαρρύνουμε. Αλλά σίγουρα η τελική κρίση πρέπει να είναι αντικειμενική. Και αυτό συμβαίνει όταν έλθει η ώρα να δώσουμε τα χρήματά μας για να αγοράσουμε τα προϊόντα τους.

Απάντηση: Re: Hi End ηχεία...Μύθοι και πραγματικότητες...

Παιδιά Αγγλίες, Γαλλίες Γερμανίες, έχουν ένα industry το οποίο συντηρεί ο εγχώριος τύπος τους. Έτσι γίνεται σε όλες τις βιομηχανίες καταναλωτικών αγαθών (κρασί, αυτοκίνητα, μόδα κλπ), έτσι είναι.

Καμιά φορά μπορεί να ευλογούν τα γένια τους αλλά δεν σημαίνει ότι εκθειάζουν μάπα προϊόντα. Απλά εκθειάζουν καλά κατά βάση προϊόντα για τα οποία μπορεί ενδεχομένως να υπάρχει κάτι καλύτερο στα ίδια χρήματα, προερχόμενο από την Ελλάδα, το Κόσοβο, την Μάλτα, την χώρα των Βάσκων κλπ αλλά άντε αυτό το καλύτερο να φτάσει στις αγορές τους και να τύχει της προσοχής τους. Εμείς εδώ δεν έχουμε industry αλλά κάποιες λίγες μεμονωμένες εταιρείες. Έχει μεγάλη διαφορά αυτό. Οπότε την όλη τους προσπάθεια την βλέπουμε και από λίγο διαφορετική σκοπιά, την ενθαρρύνουμε. Αλλά σίγουρα η τελική κρίση πρέπει να είναι αντικειμενική. Και αυτό συμβαίνει όταν έλθει η ώρα να δώσουμε τα χρήματά μας για να αγοράσουμε τα προϊόντα τους.

Δε διαφωνώ καθόλου.
Ούτε υπονόησα ότι πάντα λένε ψέματα οι αρθρογράφοι τους, νομίζω είναι κατανοητό και αυτό.

Re: Απάντηση: Hi End ηχεία...Μύθοι και πραγματικότητες...

και για τα αυτοκίνητα τους τα ιδια γράφουν :flipout: :flipout:

Νίκο ευχαριστώ, αλλά τώρα με την κρίση μόνο για ενισχυτή δεν ψάχνομαι. Είμαι ικανοποιημένος με τον Densen DM-10 μου, αλλά και να μην ήμουνα, από σήμερα καταργείται η μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων και ένας Θεός ξέρει που θα φτάσει ο μισθός μου (προς τα κάτω δεν υπάρχει πάτος), αλλά αυτό είναι κουβέντα για το "Που πάει η χώρα".

ηχεία έχω Triangle Comete, βάσης και ευαίσθητα, 93db αν δεν κάνω λάθος. Ίσως σε μερικά χρόνια που θα δένουμε πάλι τα σκυλιά με τα λουκάνικα να ακούσω τα ηχεία μου με SET...

Κώστα ο ενισχυτή σου, τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα είναι εξαιρετικός!
Για τα τρίγωνα....

Απάντηση: Re: Hi End ηχεία...Μύθοι και πραγματικότητες...

Πολύ σωστή τοποθέτηση.

ΝΤαξ τελικά διαφωνούμε,
λες ότι άγγλοι δεν τα παραλένε καθόλου για τα δικά τους :D
και ότι οι συνομιλητές σου χαϊδεύουν αυτιά

Διαφωνώ πλήρως.

Μια χαρά οξύς είσαι σε πολλά post σου
Μην περιορίζεσαι από ψεύτικους ηθικούς κανόνες, εάν θες να κρίνεις ελληνικό μηχανάκι αρνητικά, κάνε το.
Όπως κάνουν οι συνομιλητές σου εδώ.

Σε ποιο σημείο ακριβώς είπα εγώ ότι οι συνομιλητές μου χαϊδεύουν αυτιά ;

Εγώ ανέφερα μόνο αυτό που ακολουθεί:
"Εδώ στην ελλάδα ορισμένοι προτιμούν να χαϊδεύουν τα αφτιά των αντιπροσώπων εισαγόμενων προϊόντων, που είναι και πιο εύκολο. Δύο διαφορετικά παραδείγματα επιβίωσης."

,αναφερόμενος στον αντίστοιχο ελληνικό τύπο.

Last edited:
Σε ποιο σημείο ακριβώς είπα εγώ ότι οι συνομιλητές μου χαϊδεύουν αυτιά ;

Εγώ ανέφερα μόνο αυτό που ακολουθεί:
"Εδώ στην ελλάδα ορισμένοι προτιμούν να χαϊδεύουν τα αφτιά των αντιπροσώπων εισαγόμενων προϊόντων, που είναι και πιο εύκολο. Δύο διαφορετικά παραδείγματα επιβίωσης."

,αναφερόμενος στον αντίστοιχο ελληνικό τύπο.

Τεσπα έστω ότι σε παρεξήγησα
Με τον ελληνικό ειδικό τύπο δε τα πάω καθόλου καλά
Κάποια στιγμή τον εγκατέλειψα, όχι μόνο τον ειδικό τύπο για ήχο αλλά και για πληροφορική αμάξια κ.α. θέματα
Πιθανά απλά με κέρδισε η αμεσότητα και η αμφίδρομη επικοινωνία μέσω του δικτύου.

Κώστα ο ενισχυτή σου, τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα είναι εξαιρετικός!
Για τα τρίγωνα....

Τα τρίγωνα είναι πολύ παρεξηγημένα ηχεία ΙΜΗΟ.Αν τα ακούσεις με το σωστό ενισχυτή κελαηδάνε. Εκτός και αν είσαι μπασομανής...

Re: Απάντηση: Hi End ηχεία...Μύθοι και πραγματικότητες...

και για τα αυτοκίνητα τους τα ιδια γράφουν :flipout: :flipout:

Δεκαετια του 1980 στην Ελλαδα.
Ο εμπορικος διευθυντης της Νισσαν, διευθυντης εκδοσης των 4Τ !!!!!!!!!!!!!!!