Hi-End Ηχεία value for money έως 8.000 ευρώ

μια χαρα...σε ρωτησα γιατι αν πχ η μουσικη που ακους ειναι απο συγκροτηματα με μετριες εγραφες τοτε ενα πολυ μονιτορ ηχειο τυπου atc scm40 η 50 δε θα σ αρεσει... αν ομως εχεις καλες εγραφες ενα καλο μονιτορ θα πεταξει!

αν μιλαμε για τα Lipinski που ακουσα στην εκθεση τον Οκτωβρη , ναι επαθα πλακα:worshippy:

αυτα ηταν τα 707. τα 707A εναι καλυtερα...
τα 707 τα εχει και σε τιμη demo η athensproaudio.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν έχω την αίσθηση ότι, και με συγχωρείτε αν μου διαφεύγει κάτι, στην short list θα πρέπει να συμπεριληφθούν τα ακόλουθα ηχεία (η σειρά κατάταξης είναι τυχαία):

1. Lipinski L707 A Monitor
2. Verity Rienzi
3. Pioneer S-1EX
4. XTZ 104.9 Divine
5. ATC SCM-50

Με συγχωρείτε αν στεναχωρώ κάποιους των οποίων οι προτάσεις δεν συμπεριλήφθηκαν ανωτέρω. Η αναφερόμενη λίστα, στηρίζεται αφενός στην άκρως προσωπική - υποκειμενική θεώρηση πραγμάτων και γούστου και αφετέρου στην προτάσεις που συμπεριλήφθηκαν στο παρόν νήμα.

Δεκτές οι όποιες προτάσεις προσθαφαίρεσης για την τελική διαμόρφωση και οριστικοποίηση της λίστας.
:drummer:

Last edited:
μια χαρα...σε ρωτησα γιατι αν πχ η μουσικη που ακους ειναι απο συγκροτηματα με μετριες εγραφες τοτε ενα πολυ μονιτορ ηχειο τυπου atc scm40 η 50 δε θα σ αρεσει... αν ομως εχεις καλες εγραφες ενα καλο μονιτορ θα πεταξει!

Ως κάτοχος ATC, εκφράζω τη διαφωνία μου στο το ότι είναι κουραστικά. Είναι με διαφορά τα λιγότερο κουραστικά ηχεία που είχα ως τώρα. Ίσως είναι θέμα προσωπικών γούστων, ίσως συνοδών, πάντως εμένα δε με ενοχλούν ακόμη και όταν ακούω παλιές, "λαμπρές" εγγραφές π.χ. Frank Sinatra.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν έχω την αίσθηση ότι, και με συγχωρείτε αν μου διαφεύγει κάτι, στην short list θα πρέπει να συμπεριληφθούν τα ακόλουθα ηχεία (η σειρά κατάταξης είναι τυχαία):

2. Verity Rienzi
3. Pioneer S-1EX
4. XTZ 104.9 Divine
5. ATC SCM-50

Με συγχωρείτε αν στεναχωρώ κάποιους των οποίων οι προτάσεις δεν συμπεριλήφθηκαν ανωτέρω. Η αναφερόμενη λίστα, στηρίζεται αφενός στην άκρως προσωπική - υποκειμενική θεώρηση πραγμάτων και γούστου και αφετέρου στην προτάσεις που συμπεριλήφθηκαν στο παρόν νήμα.

Δεκτές οι όποιες προτάσεις προσθαφαίρεσης για την τελική διαμόρφωση και οριστικοποίηση της λίστας.
:drummer:

Έχω ακούσει όλα αυτά τα ηχεία και συμφωνώ απόλυτα που είναι στη λίστα. (ΟΚ, δεν έχω ακούσει τα Pioneer αλλά τα TAD). Χωρίς να έχω ακούσει τη νέα σειρά B&W diamond, νομίζω αξίζει να τα βάλεις επίσης στη λίστα σου.

Επίσης, νομίζω ότι το Lipinski που έχουμε ακούσει όσοι το έχουμε ακούσει είναι το L707, όχι το L707A που είναι πιο καινούργιο.

Θα πρότεινα στη λίστα να συμπεριλάβεις και το Hyperion 968, είναι και αυτό (όπως και το XTZ) τρομερό value for money.

Επειδή και αυτό το ηχείο αυτό (Hyperion 968) προτάθηκε ένθερμα από φίλους συμφορουμίτες, συμπεριλαμβάνεται ομοίως στη λίστα:

2. Verity Rienzi
3. Pioneer S-1EX
4. XTZ 104.9 Divine
5. ATC SCM-50
6. Hyperion 968

Re: Απάντηση: Hi-End Ηχεία value for money έως 8.000 ευρώ

Tidal Amea

εννοειται οτι ειναι αλλου σε σχεση με ολα τα υπολοιπα της λιστας αλλα ο φιλος ψαχνει για δαπεδου και οχι βασης.... για αυτο και δε το προτεινα και εγω...

Τι σημαίνει είναι "αλλού" τα Tidal Amea σε σχέση με τα υπόλοιπα της λίστας;
Από πλευράς ποιότητας ή κόστους;

Τι σημαίνει είναι "αλλού" τα Tidal Amea σε σχέση με τα υπόλοιπα της λίστας;
Από πλευράς ποιότητας ή κόστους;

σε τιμη χωρις τη βαση πρεπει να ειναι εκει περιπου που ψαχνεις....

σε αποδοση ειναι σε πολυ μεγαλυτερη κατηγορια τιμης...

ειναι τα μονα ηχεια της εταιριας που δεν εχω ακουσει αλλα διαβασα αυτο και μου κινησε λιγο την περιεργεια

http://forum.audiogon.com/cgi-bin/fr.pl?cspkr&1271479629

Τα ηχεία είναι εκπληκτικά τα ακουσα πρόπερσι στο Μόναχο! Και τα υπόλοιπα ηχεία που προτάθηκαν είναι εξαιρετικά αλλα αν μπορείς να ζήσεισ με τους λογικους συμβιβασμούς ενός διδρομου νομίζω είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Βεβαια το πρόβλημα είναι ότι μάλλον δεν υπάρχουν στην Ελλάδα για να τα ακούσει ο φίλος

και εγω ετσι νομιζω οτι δεν υπαρχουν Ελλαδα τα Amea...

μην ανησυχεις εαν πας να ακουσεις τα Hyperion θα ακουσεις και τα Tidal (ο ιδιος αντιπροσωπος ειναι) και θα καταλαβεις...

Επειδή προσανατολίζομαι στην αγορά ηχείων για dedicated χώρο ακρόασης, περίπου 30 τετ. μέτρα, και η τοποθέτηση των ηχείων θα γίνει με αποκλειστικό γνώμονα το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα, πιστεύω ότι ένα ηχείο δαπέδου θα "γεμίσει" καλύτερα το χώρο δίνοντας περισσότερες επιλογές.