Hi-End Ηχεία value for money έως 8.000 ευρώ

Εκτός από τα ηχεία της Audio Spectrum, τα οποία βλέπω με έκπληξη ότι έχουν μεγάλο σουξέ στο φόρουμ, διαπιστώνω κι ένα ρεύμα για τα verity rienzi. Πέραν του ότι μπορεί να είναι πολύ καλά ηχεία, με μια τιμή κοντά στις 9.000 ευρώ, θεωρούνται αυτό που λέμε value for money; :afro:

To Rienzi είναι ίσως το πιό εντυπωσιακό ηχείο της Verity σε σχέση απόδοσης/τιμή και έχει και το πλεονέκτημα (που έχει και το Parsifal του Κοτσίδη) ότι το γούφερ μπορεί να κοιτάει είτε πίσω είτε εμπρός.

To Rienzi είναι ίσως το πιό εντυπωσιακό ηχείο της Verity σε σχέση απόδοσης/τιμή και έχει και το πλεονέκτημα (που έχει και το Parsifal του Κοτσίδη) ότι το γούφερ μπορεί να κοιτάει είτε πίσω είτε εμπρός.

Ανδρέα ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις. Δεν θα διαφωνήσω για την ποιότητα του συγκεκριμένου ηχείου, άλλωστε δεν το έχω καν ακούσει.
Παρά την υποκειμενικότητα της κρίσης για τον καθένα από εμάς, απλώς έθεσα το ερώτημα εάν πράγματι το συγκεκριμένο ηχείο στα λεφτά του, είναι αυτό που λένε μερικά reviews στο συμπέρασμα ... steal!!!

Προσπαθώ να καταλήξω σε 4-5 ηχεία, τα οποία θα ανέβω Αθήνα 2-3 μέρες για να ακούσω, και δυστυχώς λόγω της απόστασης δεν είναι εύκολο η λίστα αυτή να είναι μεγαλύτερη.

Παρεπιπτόντως, δεν διάβασα καμία αναφορά στο νήμα για ηχεία της Usher (BE-10, CP8871) και δεν κρύβω ότι για μένα ήταν μια έκπληξη.
Έχω διαβάσει πολύ καλά reviews.

Το Rienzi ειναι πολυ καλο value for money σε σχεση με τα υπολοιπα ηχεια της Verity... Γενικα ειναι πολυ καλο ηχειο (για μενα το καλυτερο Verity) αλλα δε θα το ελεγα και value for money....

Θα σου προτεινα να πας ενα ταξιδακι ως το Μοναχο τον Μαιο,για να τα ακουσεις ολα,αν δεν μπορεις να περιμενεις ως την hi-end του Οκτωβρη.

Δυστυχώς για τον φίλο gmara (ευτυχώς για εμάς, γιατί που αλλού θα τα ακούσουμε! ) στην έκθεση του Μονάχου τα συστήματα που παρουσιάζονται στην μεγάλη τους πλειοψηφία είναι από μεγάλα μέχρι πολυυυύ μεγάλα. Δύσκολα να υπάρχει αίθουσα με ηχεία μέχρι 8k.

....,αν δεν μπορεις να περιμενεις ως την hi-end του Οκτωβρη.

Είσαι σίγουρος ότι θα γίνει; Το μνημόνιο βλάπτει σοβαρά ... το hiend :guitarist:

ρωτάς αν κάποιο ηχείο των 8-9000 εουρος είναι αυτό που λέμε "value for money".

Λογικό είναι να θέλεις να πάρεις ότι καλύτερο για τα λεφτά που θα δώσεις.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε ακούσει πολλοί ηχεία των 8-15-20-30 χιλιάδων τόσο καλά που να έχουμε και άποψη για αυτά και να μπορέσεις να πάρεις κάποια εμπεριστατωμένη-έστω υποκειμενική άποψη.

Με τα λεφτά που θες να δώσεις ο μόνος δρόμος είναι του.... Μονάχου.

Κάνε επαφές με 5-10 υποψήφιες εταιρίες, κλείσε εισητήρια από τώρα για να σου βγει φτηνά και χαιρετίσματα στη Μέρκελ.

Τα Tannoy της σειρας Prestige τα glenair και Kensington τα χεις υποψη? Καταπληκτικα σε ηχο , ρετρο στην αισθητικη τους.

http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=tannoy+prestige+glenair+15
http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=tannoy+prestige+kensington

Πράγματι ιδιαίτερη εμφάνιση.
Μου θυμίζουν κάποια ηχεία Pioneer του πατέρα μου της δεκαετίας του 70. Μασίφ ξύλο και στιβαρή κατασκευή.

http://hificollector.blogspot.com/2009/06/speakers-pioneer-cs-901.html

Last edited:
Πράγματι ιδιαίτερη εμφάνιση.
Μου θυμίζουν κάποια ηχεία Pioneer του πατέρα μου της δεκαετίας του 70. Μασίφ ξύλο και στιβαρή κατασκευή.

...και παιζουν καταπληκτικα, και θα τα βρεις στημενα να τα ακουσεις για να εχεις ιδιαν αποψη, αν δεν απατομαι, τουλαχιστον 2 γνωστα καταστηματα τα χουν demo.

****ΧΤΖ DIVINE****

Διθυραμβικές κριτικές καθώς κι ένα review του Σταματάκου.

Όπως προανέφερα σε προηγούμενο post, για τα Usher (ειδικά τα BE-10) δεν βρέθηκε κάποιος να πει ένα καλό λόγο γεγονός που μου προξενεί εντύπωση.
Τελικά δεν είναι τόσο καλά όσο διαφημίζονται; Ομοίως για τα Kef 203 και 205. :chinscratch:

οπως σου εγραψα σε πμ το 203/2 ειναι το μονο που παιζει στα ισια το pioneer.
εχεις pass μπορεις να οδηγησεις και δυκολα ηχεια...
το βηρυλιο ειναι η σου κανει ή οχι.
στα xtz κοιτα ΚΑΛΑ τις μετρησεις του σταμ...
το verity εξαιρετικη επιλογη εαν δεν εισαι μεγας φαν του "μονιτορ" ηχου.
εξαιρετικα εξαιρετικοτατα ταιριαζουν τα lipinski 707a με τους ενισχυτες σου.
εξαιρετικα ηχεια που θα πας οποσδηποτε να ακουσεις.
με τα ρεστα και ενα sub κομμενο στα 70hz και θα ερχομαι καθε σκ βολτα...
με τι ακους τωρα?

οπως σου εγραψα σε πμ το 203/2 ειναι το μονο που παιζει στα ισια το pioneer.
εχεις pass μπορεις να οδηγησεις και δυκολα ηχεια...
το βηρυλιο ειναι η σου κανει ή οχι.
στα xtz κοιτα ΚΑΛΑ τις μετρησεις του σταμ...
το verity εξαιρετικη επιλογη εαν δεν εισαι μεγας φαν του "μονιτορ" ηχου.
εξαιρετικα εξαιρετικοτατα ταιριαζουν τα lipinski 707a με τους ενισχυτες σου.
εξαιρετικα ηχεια που θα πας οποσδηποτε να ακουσεις.
με τα ρεστα και ενα sub κομμενο στα 70hz και θα ερχομαι καθε σκ βολτα...
με τι ακους τωρα?

Νίκο για την ποιότητα ήχου των Kef ήσουν κατηγορηματικός στο pm.
Καλές κριτικές επίσης υπάρχουν και σε reviews αλλά σε 55 post του νήματος δεν έτυχε προφανώς να βρεθεί κάποιος με προσωπική εμπειρία και ακούσματα.

Νομίζω ότι τα lipinski 707a, στην κατηγορία μέχρι τα 8k, είναι ... ο καθαρός νικητής. :firstprize:

Τώρα ακούω με Sonus Faber GP Domus. Δύσκολα ηχεία από πλευράς φορτίου και σεταρίσματος, με ιδιαίτερο χαρακτήρα, αλλά ευτυχώς τα ενισχυτικά τα πάνε με τις ... πάντες!:violent-smiley-030:

Last edited:
βασικα τι ειδος μουσικης σ αρεσει και ακους περισσοτερο?..

Κατά βάση τα πάντα. Μια μικρή έφεση υπάρχει σε Latin, κλασσική μουσική, συμφωνικά έργα και ελαφρύ rock.