Hi-End Ηχεία value for money έως 8.000 ευρώ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Hi-End Ηχεία value for money έως 8.000

παρντών!

κεκτημένη ταχύτητα!

Ήταν ακραίο το παράδειγμα μου αλλά πιστεύω ότι ο φίλος πρέπει να δώσει στον εαυτό του τη χαρά να ακούσει ένα καλοστημένο magnepan με τη μουσική που του αρέσει.

Έχει το χώρο, έχει τα συνοδά.

Αν δεν του αρέσει οκ!

IMHO

Hint: είχα και τον Ερμή παλιότερα...

ΟΚ. Ο κύβος ερίφθη και ο επιμένων νικά :guitarist:. Για εγκυκλοπαιδικούς αλλά και ουσιαστικούς λόγους, θα ψάξω να ακούσω ένα zευγάρι magnepan.
Ποιό μοντέλο προτείνεις;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Hi-End Ηχεία value for money

ΟΚ. Ο κύβος ερίφθη και ο επιμένων νικά :guitarist:. Για εγκυκλοπαιδικούς αλλά και ουσιαστικούς λόγους, θα ψάξω να ακούσω ένα zευγάρι magnepan.
Ποιό μοντέλο προτείνεις;

όσο μεγαλύτερο μοντέλο, τόσο καλύτερα!

Ρεαλιστικότερα τώρα, το 1.6 θα σε καλύψει με άνεση και με καλές στάθμες.

Το 1.7 δεν το έχω ακούσει αλλά είμαι λίγο προκατηλειμένος με αυτό γιατί είναι ακριβό και τρίδρομο.
Το 1.6 παίζει από τους 500 κύκλους μέχρι τα 20Κ με ΕΝΑΝ δρόμο, κάτι πολύ σημαντικό κατά την άποψή μου. Το σημείο του κρος είναι σε "ανώδυνο" σημείο (500hz) και πρέπει να είσαι πολύ εκπαιδευμένος για να το αντιληφθείς.

Σε περίπτωση που απαιτείς καννιβαλιστικές στάθμες μπορείς να "δέσεις" ένα REL Strata III (τρομερό και πανεύκολο ματσάρισμα με τα 1.6) και να πάρεις ένα πολύ-πολύ μεγάλο (από πλευράς ηχητικής αξίας) αποτέλεσμα.

Με τα λεφτά που διαθέτεις άνετα μπορείς να πάρεις και κάποιο μεγαλύτερο magnepan της σειράς 3 (το MG3.6) αλλά το πιθανότερο είναι να μη μπορέσεις να τα οδηγήσεις σωστά με τα ενισχυτικά σου, εκτός του ότι είναι αρκετά δυσκολότερο στο στήσιμο, ελέω true ribbon.

H σειρά 3 θα σου δώσει "έναν αέρα παραπάνω" σε ότι αφορά τις υψηλές συχνότητες αλλά και περισσότερο χαμηλό (λόγω τετραγωνικών της μεμβράνης) αλλά μη στεναχωριέσαι, το quasi ribbon του 1.6 είναι ήδη κλάσεις ανώτερη μονάδα από πολλά χαϊεντάδικα τουήτερ που κυκλοφορούν.

Σε μπέρδεψα? :furious3:

Πράγματι με μπέρδεψες!
Δεν έχω την παραμικρή ιδέα από πάνελ.

Στο συγκεκριμένο budget και με τα συγκεκριμένα δεδομένα (χώρος, ενισχυτικά) ποιό θα μου πρότεινες ως βέλτιστη επιλογή;
Επίσης δώσε μου σε παρακαλώ και ενδεικτική market price στην Ελλάδα.

Τι εννοείς ότι μάλλον δεν θα μπορέσω να οδηγήσω σωστά το MG3.6 (λόγω βατ ή κάτι άλλο);
:SFGSFGS5:

Απάντηση: Re: Hi-End Ηχεία value for money έως 8.000 ευρώ

Πράγματι με μπέρδεψες!
Δεν έχω την παραμικρή ιδέα από πάνελ.

Στο συγκεκριμένο budget και με τα συγκεκριμένα δεδομένα (χώρος, ενισχυτικά) ποιό θα μου πρότεινες ως βέλτιστη επιλογή;
Επίσης δώσε μου σε παρακαλώ και ενδεικτική market price στην Ελλάδα.

Τι εννοείς ότι μάλλον δεν θα μπορέσω να οδηγήσω σωστά το MG3.6 (λόγω βατ ή κάτι άλλο);
:SFGSFGS5:

Για τα 1.6 δε γνωρίζω μάρκετ πράης, αλλά είναι κάτω από 3000 (λογικά).

Σου έχω προτείνει τη βέλτιστη επιλογή, το 1.6, με κάθε επιφύλαξη όμως γιατί αν ήξερα πως παίζει το κάθε ηχείο σε κάθε χώρο θα ήμουν μάγος (και δεν είμαι).

Τα 3.6 είναι αδυσώπητα. Δε συγχωρούν εύκολα (όπως τα 1.6) εκπτώσεις σε ποσότητα και ποιότητα.

Όπως και να'χει πρέπει να ακούσεις magnepan σε οικιακό χώρο για να πάρεις μια ιδέα για το πως παίζουν.

Εσύ θα τα ακους οπότε....

Κανένας φίλος να βοηθήσει το παλληκάρι?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Hi-End Ηχεία value for money έως 8.000

Ποιό μοντέλο προτείνεις;

Αφου κοιτας προς τα εκει, δεν κοιτας και για κανα martin logan ?

[Κατσε να δεις τωρα που θα "πλακωσει" ο Νικος (vetnik)]

Γιώργο, γενικά μίλησα και γω... σίγουρα υπάρχουν αντιπρόσωποι που τα καταφέρνουν καλύτερα στο να δώσουν στην αγορά καλές τιμές και άλλοι όχι ... εσύ πρώτα απ´όλα είσαι αγνός χομπίστας και στο αναγνωρίζω, οπότε καταλαβαίνεις ευκολότερα τον αντίστοιχο χαι-φιντελίστα καταναλωτή, δεν επέλεξες κατά τύχη την εισαγωγή ηχομηχανών παράλληλα, ας πούμε με λάδια αυτοκινήτων ή είδη κηπουρικής ... το πονάς το πράγμα, όπως και κάποιοι άλλοι ...

Σπύρο σε ευχαριστώ για την παρατήρηση, με τιμά.

Τελικά τον εχουμε ζαλήσει τον φίλο !
Και εγω ημουν της σχολής των ηλεκτροστατικών Martin Logan Request και τα λατρευα μεχρι προτεινός που αναγκαστηκα να τα αντικαταστησω με τα εξαιρετικα Monitor Audio PL300 που ακομα τα στρωνω!
Γενικα εαν εχεις χωρο για πανελ και με την μουσική που ακους θα μαγευτείς με τα μεσουψηλα τους και το τεραστιο σωμα τους.
Τωρα εγω την πατησα με το Home cinema και τα πανελ μου εκοβαν μεγαλο μερος απο την οθονη του προτζεκτορα και αναγκαστηκα να παρω κοντό ηχείο.
Για καλή μου τυχη το PL300 ειναι πολυ καλό ηχείο και κοσμημα για το σαλόνι WAF:10' !!!
Απορώ πως κανενας δεν το εχει αναφέρει μεχρι τωρα !
Ετσι και εγω με την σειρα μου σου προσθεσα αλλον εναν πονοκεφαλο για ψαξιμό!
Καλο Κυνηγι !

Και εγω ημουν της σχολής των ηλεκτροστατικών Martin Logan Request και τα λατρευα μεχρι προτεινός που αναγκαστηκα να τα αντικαταστησω με τα εξαιρετικα που ακομα τα στρωνω!
Γενικα εαν εχεις χωρο για πανελ και με την μουσική που ακους θα μαγευτείς με τα μεσουψηλα τους και το τεραστιο σωμα τους.
Τωρα εγω την πατησα με το Home cinema και τα πανελ μου εκοβαν μεγαλο μερος απο την οθονη του προτζεκτορα και αναγκαστηκα να παρω κοντό ηχείο.
Για καλή μου τυχη το PL300 ειναι πολυ καλό ηχείο και κοσμημα για το σαλόνι WAF:10' !!!
Καλο Κυνηγι !

Mεγειες τα monitor audio :award:

(ισως δεν τα προτεινε κανεις λογω οτι ειναι χαμηλοτερης κατηγοριας τιμης)

Θα γινω λιγο οφτοπικ, και ζητω προκαταβολικα συγγνωμη.

Πανελ (ML) και homecinema πανε μαζι ?
(αν δεν θες να παρασυρθεις στα οφτοπικ, μπορεις να μου στειλεις και πμ)

... αναγκαστηκα να τα αντικαταστησω με τα εξαιρετικα Monitor Audio PL300 που ακομα τα στρωνω!
... Για καλή μου τυχη το PL300 ειναι πολυ καλό ηχείο και κοσμημα για το σαλόνι WAF:10' !!!
Καλο Κυνηγι !

Φίλε Χρήστο το συγκεκριμένο ηχείο το βλέπω σε site ελληνικού καταστήματος 6.500 ευρώ. Αυτή είναι η market price;

Πες μας λίγες εντυπώσεις παρότι είσαι στο στρώσιμο.
Με τι ενισχυτικά το παίζεις;

Γιατί συγκεκριμένα κατέληξες σε αυτό;

τα πανελ πεφτουν πολυ χαμηλα σε στιγμαια αντισταση. Αν δεις πχ specs απο ML, θα δεις ελαχιστη στιγμιαια τιμη αντιστασης 1.5Ω! Δεν ξερω τι ενισχυτικα πρεπει να χεις για να στησεις 5.1 με τετοιο φορτιο. Αυτο που ειναι σιγουρο πριν κανεις οτιδηποτε ειναι να δεις τη συμπεριφορα και τη δυνατοτητα παροχης ρευματος του ενισχυτη σου στο 1.5Ω.

Ναι η τιμη στην Ηχοεκφραση ειναι 6500 και θεωρείται καλη σε σχεση με την Ευρωπη. Εγω εκανα ανταλαγή το Request μου + την διαφορά.
Ξεκινησα να ψαχνω για B&W 802D και το βρηκα στις Στερεο Επιλογες στο μαρουσι οπου εκανα ακροαση με τα ενισχυτικα μου PRO LUXMAN C-7 SIGNATURE, KAI TELIKOY LUXMAN M7-SIGNATURE + GRAAF GM100 για να οδηγεί τα μεσουψηλα. Δυστυχώς το χαμηλο απο το Μ7 δεν μπορουσε να κανει τιποτα στο 802D και φαινοταν αμεσα στα VU meters οτι τον ρουφουσε το B&W , στα μεσουψηλα ο Graaf τα πηγαινε μια χαρα (ειναι σταθερος με 130watt at 2ohms !) .
Να φανταστείς το Request το οδηγουσαν τελεια οι δυο τελικοί με τον λαμπατο να οδηγη φυσικα το πανελ με αριστα αποτελεσματα!
Οταν εκανα ακρόαση στην Ηχοεκφραση στο Monitor Audio PL300 μου αρεσε παρα πολυ ο ηχος τους και ειδικα στα μεσουψηλα που τα ηλεκτροστατικα με ειχαν γοητεψει τα καταφεραν μια χαρα! Τωρα στο σπίτι με τον Graaf στα ψηλα κελαηδανε μια χαρα ! Εκπληκτικές χροιές κοντρολαρισμενο μπασο ,μεγαλο σωμα & στερεοφωνικη εικονα , γενικα να ξερεις οτι η οριζοντια διυενισχυση δινει τα μεγιστα στο ηχείο και κατα προτιμηση σε λαμπτατο στα υψηλα! Για εμφανιση & και ποιοτητα κατασκευής ειναι απλα απιστευτό, σκετο κοσμημα για το σαλόνι μου.
Του οφείλης τουλαχιστόν μια ακροαση.
Θεωρω με τα μετρητα στο χέρι θα πετυχείς και καλυτερη τιμή.

τα πανελ πεφτουν πολυ χαμηλα σε στιγμαια αντισταση. Αν δεις πχ specs απο ML, θα δεις ελαχιστη στιγμιαια τιμη αντιστασης 1.5Ω! Δεν ξερω τι ενισχυτικα πρεπει να χεις για να στησεις 5.1 με τετοιο φορτιο. Αυτο που ειναι σιγουρο πριν κανεις οτιδηποτε ειναι να δεις τη συμπεριφορα και τη δυνατοτητα παροχης ρευματος του ενισχυτη σου στο 1.5Ω.

Και οι δυο ενισχυτες μου δεν κατεβαιναν κατω απο 2ωμ αλλα το οδηγουσαν ικανοποιτικα (βεβαια δεν ακουγα σε πολυ δυνατες εντασεις... & οχι home cinema οπου εκει επαιζε αλλο συστημα ):idea:

Υπάρχουν αρκετα reviews για τα PL300 με κοινό παρανομαστή τα πολύ θετικά σχόλια. Ενδεχομένως κάποιος άλλος φίλος να μην τα είχε γι´αυτό και δεν προτάθηκαν.

Δείχνει ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Ομοίως έχω την αίσθηση ότι και τα 803 Diamond έχουν μάλλον "αδικηθεί" που δεν συμπεριλαμβάνονται στη σχετική λίστα.

Εν αναμονή πιθανών ανακατατάξεων. :idea:

Υπάρχουν αρκετα reviews για τα PL300 με κοινό παρανομαστή τα πολύ θετικά σχόλια. Ενδεχομένως κάποιος άλλος φίλος να μην τα είχε γι´αυτό και δεν προτάθηκαν.

Δείχνει ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Ομοίως έχω την αίσθηση ότι και τα 803 Diamond έχουν μάλλον "αδικηθεί" που δεν συμπεριλαμβάνονται στη σχετική λίστα.

Εν αναμονή πιθανών ανακατατάξεων. :idea:

Παντως στα λεφτα που διαθέτεις σαφως να βαλεις και τα 802D & 803D αλλα δεν ξερω εαν τα ενισχυτικα σου αντεχουν να τα οδηγησουν.

Εγω δεν αντεξα να μπω στο τρυπακι να χωσω και αλλα λεφτα για τα ενισχυτικα στο μελλον για το 802 που μου αρεσε, και ετσι βρηκα την υγειά μου στο MA PL300 ! :music-smiley-005:

Αφου κοιτας προς τα εκει, δεν κοιτας και για κανα martin logan ?

[Κατσε να δεις τωρα που θα "πλακωσει" ο Νικος (vetnik)]

aaaa...
ειπαμε δεν θελει πανελ...
εαν θελει .. τελος...
martin logan summit.
απο 7000 (musiclover) εως 5000 αν σου κατσει ιδιοτης και τελος....
τεραστιο ηχειο και αψογο με pass.

τα monitor audio εξαιρετικα, το ribbonaki του ολα τα λεφτα.
εωτηματικο η τονικη ισορροπια.

aaaa...
ειπαμε δεν θελει πανελ...
εαν θελει .. τελος...
martin logan summit.
απο 7000 (musiclover) εως 5000 αν σου κατσει ιδιοτης και τελος....
τεραστιο ηχειο και αψογο με pass.

τα monitor audio εξαιρετικα, το ribbonaki του ολα τα λεφτα.
εωτηματικο η τονικη ισορροπια.

Νίκο που τα βρίσκεις 7 χιλιάρικα; Γιατί εδώ τα βλέπω 13.500 ευρώπουλα!

Στην τιμή αυτή μόνο τα Spire παίζουν!

Last edited: