πέτρο, όπως γράφω στην πρώτη-πρώτη αναφορά μου επί του παρόντος, ο χώρος είναι γύρω στα 12 τμ (σοφίτα με κλιμακούμενο ύψος έως 3.5 μ).
το μπάσο είναι ΟΣΟ εκτεταμένο μπορείς να περιμένεις από ένα μικρό ηχείο (και κάτι ακόμα σίγουρα) και ΕΝΤΕΛΩΣ σφιχτό . τα πρίμα μην τα φοβάσαι δεν πρόκειται να ξύσουν (παρά μόνο όταν η εγγραφή το παρακάνει) . και ερχόμαστε στα μεσαία. ο m2 που έχω είναι σαφώς πιο ντελικάτος και γλυκόηχος (στα αυτιά μου) . παίρνω λοιπόν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΟ αποτέλεσμα (θα πάθεις αν το ακούσεις) όμως με άλλον ενισχυτή (ΔΕΝ θα κρατούσα μέχρι τώρα τα atc αν δεν μου ειχαν κάτσει με τον μ2. π.χ. με έναν naim ή το δικό σου που τα άκουσα προσωπικά δεν μου αρέσουν). γι αυτό και στο άλλο thread σου προτείνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ τα 3άκια της harbeth, ή αν δεν μπορείς οικονομικά τα spendor s3/5 r2 ή τα sterling ls3/5 . αυτά και τα 3 θα παίξουν άψογα (τρύπα ΤΣΟΥ γαρ!) με τον ενισχυτή σου. αν βέβαια ακούσεις με τον κύριο Ζαφειρόπουλο το συνδυασμό yamaha - atc-scm7 και σου αρέσει τότε προχώρα . ΜΟΝΟ τότε.
κι εγώ στην κατά μήκος πλευρά τα έχω βάλει (γραφείο έχω εκεί πάνω και έχω περιορίσει το χώρο) αλλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ, μια και το ηχείο ΔΕΝ ΜΠΟΥΜΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...
εδω ειναι ολο το ζουμι, ο χαρακτηρας του Μ2 που δεν προκαλει τα 7αρια. Με τον Yamaha και γω δεν τα βλεπω (αυτο που λεμε) να κελαηδανε
Το πρόβλημα είναι ότι είμαι Θεσσαλονίκη και δεν μου στέλνουν δείγμα ούτε από ATC ούτε από Spendor άρα δεν μπορώ να έχω άποψη.
Το Harbeth ξεφεύγει σε τιμή (1350 ) και το Spendor έχει σχεδόν διπλή τιμή από το 7άρι.
Είναι τόσο μεγάλη η τρύπα στα μεσαία για να δώσω +400 ?
Τόσο χάλια αποτέλεσμα με τον Yamaha και εγώ τον θεωρούσα γλυκόηχο ενισχυτή!
Το spendor το έχεις ακούσει? Έχει την ίδια συμπεριφορά σε μικρό χώρο με τα ATC?
Από μπάσο τι λέει? Στα χαρτιά πάει 75Hz ενώ το 7άρι στα 60Hz.
Πάντως ο Μασέλος μου είπε ότι τα Spendor τα έφτιαξαν για να ακούς κλασσική μουσική!
Κατάλαβα και δεν θέλω να σε κάνω να ακούγεσαι γραφικός.
Απλά κάποια πράγματα που είναι αυτονόητα στην Αθήνα εδώ μας δυσκολεύουν την ζωή...
καλό μήνα !
συγκεκριμένα ο χώρος είναι γύρω στα 12 τμ (σοφίτα με ύψος έως 3.5 μ).
άκουσα ένα "μικρό" ενεργό atc (νομίζω το 10 ήταν , 250wpc, δεν παίρνω κι όρκο) και πολύ μου άρεσε ο ήχος του. (αλήθεια υπάρχει το συγκεκριμένο μοντέλο γιατί στο site της atc δεν το είδα)? τέλος πάντων μιας και πρόκειται ΟΧΙ για το πρώτο σύστημα ακροάσεων, μα για δεύτερο που ίσως συνδεθεί και κονσόλα (για keyboards, μίξεις αλλά και all-around ακροάσεις) θέλω να μην έχω χρωματισμούς (ζητώ monitor αλλά special!) και θα προτιμούσα να προσέγγιζα το ζητούμενο από hi-end μεριά -όχι λύσεις computer-ο-μάγαζων ή thomann εκτός αν...-... γι αυτό σας παρέπεμψα στην ακρόαση του ενεργού atc.
θα βάλω ταβάνι τιμής τα 4000 (είτε είναι ενεργά ή παθητικά με ενισχυτή κλπ) είστε ελεύθεροι να το φτιάξετε όπως θέλετε.. απλά θέλω ιδέες ώστε να κατέβω στο τέλος και να κάνω τις ακροάσεις μου. επίσης εννοείται (ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΑΥΤΗ) πως αν καθαρίσω με 1000 θα είμαι ευτυχής. τέλος αν υπάρχει (ΠΑΛΙ ΛΟΓΩ ΕΠΟΧΗΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ) λύση από μεταχειρισμένα ακόμα καλύτερα.
Ναι, δεν το κατάλαβα. Πάντως όπως και να 'ναι, αυτή την φάση της αναζήτησης, τη γουστάρουν όλοι οι "υγιείς" (λέμε τώρα)αγαπητέ #@george@# όντως τα genelec είναι όπως τα περιγράφεις .. αλλά έψαχνα μια λύση ΚΑΙ για 2ο σύστημα ήχου και κινήθηκα προς άλλη κατεύθυνση όπως μπορείς να διαβάσεις.........................................................
................................................
αγαπητέ πέτρο από θεσσαλονίκη, δεν έχω να προσθέσω κάτι στα γραφόμενα του Tyler. είναι σαφέστατος, και σου τα έχει αναλύσει όλα με μεγάλη υπομονή. επειδή βλέπω το άγχος σου να καθαρίζεις με μπουμαρίσματα σου πρότεινα την ιδανική λύση. από τη στιγμή που ΔΕΝ δύνασαι οικονομικως κατεβαίνεις έως εκεί που μπορείς και ταυτόχρονα κοιτάς να ηρεμήσεις, και να ακούσεις μουσικές με κάποιες (λιγες νομίζω) υποχωρήσεις... αφού ο χώρος σου είναι μικρός (σαν τον δικό μου) στρέψου σε απλές και όσο το δυνατό ανέξοδες λύσεις . και αφού στη θεσσαλονίκη δε γίνεται να σου στέλνουν μηχανήματα, είτε ρισκάρεις ή μένεις ως έχεις μέχρι να ακούσεις κάτι καλύτερο (από τύχη ή με επίσκεψη στο μέλλον) ως τότε προσπάθησε να επικεντρωθείς στη μουσική !
ναι, ειναι απαραδεκτοι... Δεν πειραζει, ο κοσμος πλεον μετραει κ την αντιμετωπιση, και εχει αρχιζει να ψωνιζει απ'εξω και την εχουν ηδη ακουσει στερεοφωνικα...
Καπταιν, δεν μιλησα για αποστολη μηχανηματων στην επαρχεια, αυτο ειναι στη διακριτικη ευχερια του καθενος κ ειναι προς τιμην τους αυτοι που το κανουν, εμπεριεχει και ρισκα τα οποια καταλαβαινω οτι δεν διατιθεται να παρει ο καθενας. Απλα οι αντιπροσωποι θα μπορουσαν να εχουν υποκαταστηματα κ εκτος Αθηνων, δεν ειναι δευτερης ταχυτητας η αγορα στην επαρχια κ εκτος Αθηνων. Χαρακτηριστικο παραδειγμα ο Πετρος που ειχε μια λιστα με 10 ενισχυτικα και τον κερδισε σαν πελατη ο μοναδικος αντιπροσωπος ο οποιος ειχε υποκαταστημα και demo room στο οποιο ακουσε τον ενισχυτη κ το cdp στο οποιο κατεληξε τελικα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.