hi end ηχείο σε όσο το δυνατόν budget price...

έχω λοιπόν και δοκιμάζω στη σοφίτα (για το σύστημα του θέματός μας) το μικρό 7ράκι της atc .. ανέβασα από κάτω τη ρωξάνη m2 (γιατί πήγα στο πρώτο σύστημα τον naim) και τα οδηγώ με δαύτηνα.. πηγές δόξα το θεώ διάφορες.

αν σας πω πως έχω πετύχει τρομερό (για τα δεδομένα τιμής) ήχο... και μοιράζομαι πλέον μεταξύ των αγαπημένων μου harbeth και του 7ριού.. το τρομερό που το αναφέρω και σε ένα άλλο thread όπου ένας φίλος ρωτούσε για τη μουσικότητα των atc (θέμα ταιριάσματος είναι όλα και φυσικά χώρου και αυτιού) , το τρομερό λοιπόν είναι πως ΑΚΟΥΩ ΑΦΡΑΤΕΣ μεσαίες αέρα και soundstage πολύ μεγαλύτερης κατηγορίας..

βασικά (ακόμα) σκέφτομαι να δοκιμάσω δύο λύσεις . το 3άκι το harbeth (είχα κάποια εποχή το προ-προηγούμενο) αλλά το esr τα σπάει... αν τα καταφέρω ίσως αντικατασταθεί το atc. η άλλη λύση είναι στη θέση του 7 να το δώσω και να πάρω το 11 (τα 7 τα έχω βάλει σε βάσεις hms2 atacama, είναι κι αυτό είναι κι ο συγκεκριμένος χώρος με την ξυλεία στο ταβάνι και κάτω πλάκα/κουρελόυδες αλλά και 3 παγίδες-έπιπλα... τι να πω πολλά πράγματα είναι θέμα τύχης!).. αυτή τη στιγμή και έχοντας πάρει το χρόνο μου (κοντά 15-20 μέρες) απολαμβάνω το αποτέλεσμα . δεν ξέρω αν αξίζει να αλλάξω, ειδικά με τα τωρινά στενά οικονομικά... θα δούμε .

Last edited:
Re: Απάντηση: hi end ηχείο σε όσο το δυνατόν budget price...

Είμαι ο Πέτρος από το άλλο νήμα που ανέφερες με τον Yamaha και το 10αρι δωμάτιο και με βλέπω και εμένα για τα 7αρια.
Μήπως μπορείς να περιγράψεις λίγο τις διαστάσεις και τον χώρο της σοφίτας καθώς και λίγες εντυπώσεις από τα ηχεία κυρίως στο χαμηλό?
Πιστεύεις πως μπορούν να μπουμάρουν ή όχι?
Ο αντιπρόσωπος μου είπε πως δεν μπουμάρουν με τίποτα!

πέτρο, όπως γράφω στην πρώτη-πρώτη αναφορά μου επί του παρόντος, ο χώρος είναι γύρω στα 12 τμ (σοφίτα με κλιμακούμενο ύψος έως 3.5 μ).

το μπάσο είναι ΟΣΟ εκτεταμένο μπορείς να περιμένεις από ένα μικρό ηχείο (και κάτι ακόμα σίγουρα) και ΕΝΤΕΛΩΣ σφιχτό . τα πρίμα μην τα φοβάσαι δεν πρόκειται να ξύσουν (παρά μόνο όταν η εγγραφή το παρακάνει) . και ερχόμαστε στα μεσαία. ο m2 που έχω είναι σαφώς πιο ντελικάτος και γλυκόηχος (στα αυτιά μου) . παίρνω λοιπόν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΟ αποτέλεσμα (θα πάθεις αν το ακούσεις) όμως με άλλον ενισχυτή (ΔΕΝ θα κρατούσα μέχρι τώρα τα atc αν δεν μου ειχαν κάτσει με τον μ2. π.χ. με έναν naim ή το δικό σου που τα άκουσα προσωπικά δεν μου αρέσουν). γι αυτό και στο άλλο thread σου προτείνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ τα 3άκια της harbeth, ή αν δεν μπορείς οικονομικά τα spendor s3/5 r2 ή τα sterling ls3/5 . αυτά και τα 3 θα παίξουν άψογα (τρύπα ΤΣΟΥ γαρ!) με τον ενισχυτή σου. αν βέβαια ακούσεις με τον κύριο Ζαφειρόπουλο το συνδυασμό yamaha - atc-scm7 και σου αρέσει τότε προχώρα . ΜΟΝΟ τότε.

κι εγώ στην κατά μήκος πλευρά τα έχω βάλει (γραφείο έχω εκεί πάνω και έχω περιορίσει το χώρο) αλλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ, μια και το ηχείο ΔΕΝ ΜΠΟΥΜΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...

Last edited:
πέτρο, όπως γράφω στην πρώτη-πρώτη αναφορά μου επί του παρόντος, ο χώρος είναι γύρω στα 12 τμ (σοφίτα με κλιμακούμενο ύψος έως 3.5 μ).

το μπάσο είναι ΟΣΟ εκτεταμένο μπορείς να περιμένεις από ένα μικρό ηχείο (και κάτι ακόμα σίγουρα) και ΕΝΤΕΛΩΣ σφιχτό . τα πρίμα μην τα φοβάσαι δεν πρόκειται να ξύσουν (παρά μόνο όταν η εγγραφή το παρακάνει) . και ερχόμαστε στα μεσαία. ο m2 που έχω είναι σαφώς πιο ντελικάτος και γλυκόηχος (στα αυτιά μου) . παίρνω λοιπόν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΟ αποτέλεσμα (θα πάθεις αν το ακούσεις) όμως με άλλον ενισχυτή (ΔΕΝ θα κρατούσα μέχρι τώρα τα atc αν δεν μου ειχαν κάτσει με τον μ2. π.χ. με έναν naim ή το δικό σου που τα άκουσα προσωπικά δεν μου αρέσουν). γι αυτό και στο άλλο thread σου προτείνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ τα 3άκια της harbeth, ή αν δεν μπορείς οικονομικά τα spendor s3/5 r2 ή τα sterling ls3/5 . αυτά και τα 3 θα παίξουν άψογα (τρύπα ΤΣΟΥ γαρ!) με τον ενισχυτή σου. αν βέβαια ακούσεις με τον κύριο Ζαφειρόπουλο το συνδυασμό yamaha - atc-scm7 και σου αρέσει τότε προχώρα . ΜΟΝΟ τότε.

κι εγώ στην κατά μήκος πλευρά τα έχω βάλει (γραφείο έχω εκεί πάνω και έχω περιορίσει το χώρο) αλλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ, μια και το ηχείο ΔΕΝ ΜΠΟΥΜΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...

εδω ειναι ολο το ζουμι, ο χαρακτηρας του Μ2 που δεν προκαλει τα 7αρια. Με τον Yamaha και γω δεν τα βλεπω (αυτο που λεμε) να κελαηδανε

Το πρόβλημα είναι ότι είμαι Θεσσαλονίκη και δεν μου στέλνουν δείγμα ούτε από ATC ούτε από Spendor άρα δεν μπορώ να έχω άποψη.
Το Harbeth ξεφεύγει σε τιμή (1350 ) και το Spendor έχει σχεδόν διπλή τιμή από το 7άρι.
Είναι τόσο μεγάλη η τρύπα στα μεσαία για να δώσω +400 ?
Τόσο χάλια αποτέλεσμα με τον Yamaha και εγώ τον θεωρούσα γλυκόηχο ενισχυτή!
Το spendor το έχεις ακούσει? Έχει την ίδια συμπεριφορά σε μικρό χώρο με τα ATC?
Από μπάσο τι λέει? Στα χαρτιά πάει 75Hz ενώ το 7άρι στα 60Hz.
Πάντως ο Μασέλος μου είπε ότι τα Spendor τα έφτιαξαν για να ακούς κλασσική μουσική!

εδω ειναι ολο το ζουμι, ο χαρακτηρας του Μ2 που δεν προκαλει τα 7αρια. Με τον Yamaha και γω δεν τα βλεπω (αυτο που λεμε) να κελαηδανε

Με ποια θα κελαηδήσει τέλος πάντων να ξηλωθώ να τελειώνω.....

Το πρόβλημα είναι ότι είμαι Θεσσαλονίκη και δεν μου στέλνουν δείγμα ούτε από ATC ούτε από Spendor άρα δεν μπορώ να έχω άποψη.
Το Harbeth ξεφεύγει σε τιμή (1350 ) και το Spendor έχει σχεδόν διπλή τιμή από το 7άρι.
Είναι τόσο μεγάλη η τρύπα στα μεσαία για να δώσω +400 ?
Τόσο χάλια αποτέλεσμα με τον Yamaha και εγώ τον θεωρούσα γλυκόηχο ενισχυτή!
Το spendor το έχεις ακούσει? Έχει την ίδια συμπεριφορά σε μικρό χώρο με τα ATC?
Από μπάσο τι λέει? Στα χαρτιά πάει 75Hz ενώ το 7άρι στα 60Hz.
Πάντως ο Μασέλος μου είπε ότι τα Spendor τα έφτιαξαν για να ακούς κλασσική μουσική!

το PMC DB1i στο στελνει ο αντιπροσωπος? Αξιζει να το δοκιμασεις. Αν πας στο thread που ειχες ανοιξει τοτε που αγοραζες τα μηχανηματα, ειχαμε πει πανω κατω για ολα τα υποψηφια μοντελα τι χαρακτηρα εχουν. Mονο tον Yamaha ακουσες στη Θεσσ/κη οποτε δεν ειχες συγκριση, αν ακουγες πχ Roksan Kandy K2 ή Xindak θα καταλαβαινες τι λεει ο συμφορουμιτης NextGen.
Το spendor στα δικα μου αυτια ειναι καλυτερο του ATC, λογω του πιο ανθρωπινου χαρακτηρα του ματσαρει ευκολοτερα με ενισχυτικα και πηγες. Η συμπεριφορα στο μπασο παρομοια, τα Hz δεν ειναι αντιπροσωπευτικα για την εκταση του χαμηλου που λογω σχεδιασης ειναι περιορισμενη και στα 2.

Το PMC έχει 1300 και με δυσκολεύει....
Παρακαλώ τώρα να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος μπας και γλιτώσω 400 .
Γιατί δεν θα κελαηδήσει αφού εγώ θεωρώ τον 1000 πολύ ξεκούραστο και ισορροπημένο , ζεστό και γλυκόηχο και δεν θεωρώ ότι προκαλεί ενώ όσοι μιλάνε για τα ATC λένε ότι θα βγάλουν τον χαρακτήρα του ενισχυτή κλπ κλπ.
Βοήθα λίγο γιατί θα βγω στην επαιτεία!!!
Θα είναι σκληρό το άκουσμα?
Θα χάσω κάτι?
Ο Ζαφειρόπουλος στο τηλ. μου είπε ότι είναι πολύ μουσικό ηχείο κλπ.

φιλε Πετρο, απο δικο σου ποστ πριν καμια 10 σελιδες, χαρακτηρισες καποια ηχεια κλινικα, στεγνα κ δεν θυμαμαι πως αλλιως. Αυτο ειναι μια πληροφορια για μενα και τον Mirage, και τον nextgen, για να καταλαβω τι ζητας. Ζεστο τον θεωρησες μεσα απο τα Epos και τα Leema που δοκιμασες οχι ομως με ολα τα ηχεια που ακουσες. Ο yamaha δεν ειναι ακριβως οπως λες, κ αν ενα ηχειο ειναι dead neutral στο οριο του στεγνου, το ματσαρεις με πχ εναν roksan m2 που εχει γλυκο ηχοχρωμα και το "φερνεις" εκει που πρεπει. Με το yamaha αναμενεται κλινικο το αποτελεσμα, στεγνο, τι αλλες λεξεις να σκεφτω να χρησιμοποιησω, εχω γινει γραφικος.. Δεν μπορω να σου περιγραψω με λογια πως παιζει ενα ηχειο, δεν ειναι δυνατον οσο κ να προσπαθω. Ας προσπαθησει ο nextgen που ειχε ιδιαν εμπερια μηπως ειναι πιο κατατοπιστικος απο μενα.

θα σου πω ενα περιστατικο απο την προσωπικη μου εμπειρια. Ενας φιλος εχει Cambridge 740 V2 με το 11αρι. Το αποτελεσμα ηταν στεγνο, ουδετερο σαν ξυλινο με μεσουψηλες κ υψηλες χωρις ζεστασια, με ειχε πιασει το κεφαλι μου. Τον Οκτωβρη εχοντας απογοητευθει ηρθε και πηρε τον ενισχυτη μου για δοκιμη, για να εχει μια αποψη με αλλο ματσαρισμα. Την επομενη μερα με παιρνει τηλ φωναζοντας "δεν το πιστευω, πρωτη φορα κελαηδανε". Προφανως το ματσαρισμα ηταν ατυχες. Ο CA θελει γλυκοηχο ηχειο να "ρθει" εκει που πρεπει, και αντιστοιχα το 11αρι αλλης φιλοσοφιας ενισχυτικο.

Κατάλαβα και δεν θέλω να σε κάνω να ακούγεσαι γραφικός.
Απλά κάποια πράγματα που είναι αυτονόητα στην Αθήνα εδώ μας δυσκολεύουν την ζωή...

Κατάλαβα και δεν θέλω να σε κάνω να ακούγεσαι γραφικός.
Απλά κάποια πράγματα που είναι αυτονόητα στην Αθήνα εδώ μας δυσκολεύουν την ζωή...

ναι, ειναι απαραδεκτοι... Δεν πειραζει, ο κοσμος πλεον μετραει κ την αντιμετωπιση, και εχει αρχιζει να ψωνιζει απ'εξω και την εχουν ηδη ακουσει στερεοφωνικα...

καλό μήνα !

συγκεκριμένα ο χώρος είναι γύρω στα 12 τμ (σοφίτα με ύψος έως 3.5 μ).

άκουσα ένα "μικρό" ενεργό atc (νομίζω το 10 ήταν , 250wpc, δεν παίρνω κι όρκο) και πολύ μου άρεσε ο ήχος του. (αλήθεια υπάρχει το συγκεκριμένο μοντέλο γιατί στο site της atc δεν το είδα)? τέλος πάντων μιας και πρόκειται ΟΧΙ για το πρώτο σύστημα ακροάσεων, μα για δεύτερο που ίσως συνδεθεί και κονσόλα (για keyboards, μίξεις αλλά και all-around ακροάσεις) θέλω να μην έχω χρωματισμούς (ζητώ monitor αλλά special!) και θα προτιμούσα να προσέγγιζα το ζητούμενο από hi-end μεριά -όχι λύσεις computer-ο-μάγαζων ή thomann εκτός αν...-... γι αυτό σας παρέπεμψα στην ακρόαση του ενεργού atc.

θα βάλω ταβάνι τιμής τα 4000 (είτε είναι ενεργά ή παθητικά με ενισχυτή κλπ) είστε ελεύθεροι να το φτιάξετε όπως θέλετε.. απλά θέλω ιδέες ώστε να κατέβω στο τέλος και να κάνω τις ακροάσεις μου. επίσης εννοείται (ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΑΥΤΗ) πως αν καθαρίσω με 1000 θα είμαι ευτυχής. τέλος αν υπάρχει (ΠΑΛΙ ΛΟΓΩ ΕΠΟΧΗΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ) λύση από μεταχειρισμένα ακόμα καλύτερα.

Αν όντως πρόκειται να βάλεις, κονσόλα και keyboards, άκουσε και από αυτό το μοντέλο και πάνω. GENELEC 8050AMM. Έχουν μεγάλη ακρίβεια. Σε στούντιο "σκοτώνουν".

αγαπητέ #@george@# όντως τα genelec είναι όπως τα περιγράφεις .. αλλά έψαχνα μια λύση ΚΑΙ για 2ο σύστημα ήχου και κινήθηκα προς άλλη κατεύθυνση όπως μπορείς να διαβάσεις.

αγαπητέ πέτρο από θεσσαλονίκη, δεν έχω να προσθέσω κάτι στα γραφόμενα του Tyler. είναι σαφέστατος, και σου τα έχει αναλύσει όλα με μεγάλη υπομονή. επειδή βλέπω το άγχος σου να καθαρίζεις με μπουμαρίσματα σου πρότεινα την ιδανική λύση. από τη στιγμή που ΔΕΝ δύνασαι οικονομικως κατεβαίνεις έως εκεί που μπορείς και ταυτόχρονα κοιτάς να ηρεμήσεις, και να ακούσεις μουσικές με κάποιες (λιγες νομίζω) υποχωρήσεις... αφού ο χώρος σου είναι μικρός (σαν τον δικό μου) στρέψου σε απλές και όσο το δυνατό ανέξοδες λύσεις . και αφού στη θεσσαλονίκη δε γίνεται να σου στέλνουν μηχανήματα, είτε ρισκάρεις ή μένεις ως έχεις μέχρι να ακούσεις κάτι καλύτερο (από τύχη ή με επίσκεψη στο μέλλον) ως τότε προσπάθησε να επικεντρωθείς στη μουσική !

αγαπητέ #@george@# όντως τα genelec είναι όπως τα περιγράφεις .. αλλά έψαχνα μια λύση ΚΑΙ για 2ο σύστημα ήχου και κινήθηκα προς άλλη κατεύθυνση όπως μπορείς να διαβάσεις.........................................................
Ναι, δεν το κατάλαβα. Πάντως όπως και να 'ναι, αυτή την φάση της αναζήτησης, τη γουστάρουν όλοι οι "υγιείς" (λέμε τώρα) :flipout: λάτρεις του καλού ήχου.
Καλή συνέχεια.

................................................
αγαπητέ πέτρο από θεσσαλονίκη, δεν έχω να προσθέσω κάτι στα γραφόμενα του Tyler. είναι σαφέστατος, και σου τα έχει αναλύσει όλα με μεγάλη υπομονή. επειδή βλέπω το άγχος σου να καθαρίζεις με μπουμαρίσματα σου πρότεινα την ιδανική λύση. από τη στιγμή που ΔΕΝ δύνασαι οικονομικως κατεβαίνεις έως εκεί που μπορείς και ταυτόχρονα κοιτάς να ηρεμήσεις, και να ακούσεις μουσικές με κάποιες (λιγες νομίζω) υποχωρήσεις... αφού ο χώρος σου είναι μικρός (σαν τον δικό μου) στρέψου σε απλές και όσο το δυνατό ανέξοδες λύσεις . και αφού στη θεσσαλονίκη δε γίνεται να σου στέλνουν μηχανήματα, είτε ρισκάρεις ή μένεις ως έχεις μέχρι να ακούσεις κάτι καλύτερο (από τύχη ή με επίσκεψη στο μέλλον) ως τότε προσπάθησε να επικεντρωθείς στη μουσική !

Συμφωνώ απόλυτα.

peter_kalymnos,

Θα πρέπει να κατέβεις μια βόλτα από τα μαγαζιά που διαθέτουν
τα προιόντα που σε ενδιαφέρουν.Πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις τουλάχιστον
μια γεύση από τον χαρακτήρα του κάθε ηχείου..Δυστυχώς δεν γίνονται όλα διαδικτυακά (ακόμη).

Πέτρο Tyler,

Νομίζω πως δεν θα πρέπει να είμαστε τόσο απόλυτοι
και επικριτικοί όσον αφορά την αποστολή μηχανημάτων εκτός Αθηνών.

Πολλές φορές έχουμε δεί να γίνονται αποστολές σε μέλη μας
μηχανημάτων για ακρόαση, κυρίως σε ολ. ενισχυτές cdplayers, dac κλπ.

Στην περίπτωση των ηχείων φαντάζομαι υπάρχουν δυσκολίες λόγω όγκου
και βάρους και την αντιμετώπιση ενός τέτοιου φορτίου από την πλευρά των μεταφορικών εταιριών...

Καπταιν, δεν μιλησα για αποστολη μηχανηματων στην επαρχεια, αυτο ειναι στη διακριτικη ευχερια του καθενος κ ειναι προς τιμην τους αυτοι που το κανουν, εμπεριεχει και ρισκα τα οποια καταλαβαινω οτι δεν διατιθεται να παρει ο καθενας. Απλα οι αντιπροσωποι θα μπορουσαν να εχουν υποκαταστηματα κ εκτος Αθηνων, δεν ειναι δευτερης ταχυτητας η αγορα στην επαρχια κ εκτος Αθηνων. Χαρακτηριστικο παραδειγμα ο Πετρος που ειχε μια λιστα με 10 ενισχυτικα και τον κερδισε σαν πελατη ο μοναδικος αντιπροσωπος ο οποιος ειχε υποκαταστημα και demo room στο οποιο ακουσε τον ενισχυτη κ το cdp στο οποιο κατεληξε τελικα.

Καπταιν, δεν μιλησα για αποστολη μηχανηματων στην επαρχεια, αυτο ειναι στη διακριτικη ευχερια του καθενος κ ειναι προς τιμην τους αυτοι που το κανουν, εμπεριεχει και ρισκα τα οποια καταλαβαινω οτι δεν διατιθεται να παρει ο καθενας. Απλα οι αντιπροσωποι θα μπορουσαν να εχουν υποκαταστηματα κ εκτος Αθηνων, δεν ειναι δευτερης ταχυτητας η αγορα στην επαρχια κ εκτος Αθηνων. Χαρακτηριστικο παραδειγμα ο Πετρος που ειχε μια λιστα με 10 ενισχυτικα και τον κερδισε σαν πελατη ο μοναδικος αντιπροσωπος ο οποιος ειχε υποκαταστημα και demo room στο οποιο ακουσε τον ενισχυτη κ το cdp στο οποιο κατεληξε τελικα.

Σωστά και μακάρι να υπήρχαν
υποκαταστήματα στις μεγάλες πόλεις, αλλά δύσκολα πράγματα αυτές τις εποχές Πέτρο...Που με το ζόρι κρατούνται
τα μαγαζιά της Αθήνας...