HI END μηχανές,οι χρήστες και η σχέση αυτών με την μουσική

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HI END μηχανές,οι χρήστες και η σχέση αυτών με την μουσικ

Τώρα ούτε και γω θα πάρω, αλλά κάτι μπλουζ κολητά τα χορέψαμε και με αυτόν.

Νάταν τουλάχιστον ένας Christophe τέλoς πάντων

Re: Απάντηση: HI END μηχανές,οι χρήστες και η σχέση αυτών με την μουσική

Με τις μουσικές που ξέρει καλά-αγαπάει και τα αυτιά του.Για πολλούς αυτό αρκεί.

Η κλασσική και δή η ζωντανά ηχογραφημένη(γι' όποιον τον ενδιαφέρει κι έχει εμπειρία ζωντανών εκτελέσεων),έχει ιδιαίτερη αξία,για να δείς άν η σκηνή με τις ομάδες οργάνων περιγράφεται σωστά,άν τά όργανα ακούγονται ρεαλιστικά,άν οι έντονες κορυφώσεις και τα περίπλοκα "περάσματα" αναπαράγονται χωρίς θολώματα κι ασάφειες.......................

Αυτά δεν μπορούν να γίνουν με δίσκους γραμμένους στο στούντιο ούτε με μικρά σύνολα έστω ζωντανά και καλά ηχογραφημένα.
Ατυχές το παράδειγμα..
Είσαι παρών στο ζωντανο;
Ξέρεις και πώς έγινε η ηχογράφηση όταν και αν ήσουν παρών;
Μόνο τότε *ίσως* θα μπορούσες να μιλάς με *κάποια* σιγουριά. Και πάλι αμφιβάλλω.
Και η ηχογράφηση στο στούντιο σε τί θα φταίει;Μήπως δεν θα μπορούσες να ήσουν και εκεί παρών ή απών;
Άλλα φταίνε, κατά την άποψή μου. Αν φταίνε. Λ.Σ.

Kαλησπέρα παιδιά.
Καλό μήνα γιά αύριο.
Υ.Γ.1
Τι έγινε???
Αλλαξε διαχειριστές η Μουσική κατηγορία??
Καλή αρχή Διονύση,καλή αρχή Tzimisce.:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

:flipout::flipout:

Y.Γ.2
Ωραίο πάντως το συναπάντημα.:operator:-bye-
Ντόκ άμα δέν ξέρεις την λέξη´κωλοφεράντζα´πού πολύ σωστά έγραψε ο Vasilis,πρέπει να αποβληθείς γιά κανά δίμηνο.

Πάντως εγώ παρατήρησα οτι απο εισόδου της μουσικής κατηγορίας στο thread, κανείς από τους "μουσικόφιλους" δεν μιλησε για μηχανάκι, ενώ οι περισσότεροι "χαϊεντάδες" μίλησαν για δίσκους...:flipout:...Και παίζουμε εκτός έδρας ρε σεις! :flipout:

Χωρίς αστεία, η απόλαυση της μουσικής ως Τέχνης φυσικά κι έχει να κάνει με το πώς αναπαράγεται. Το οτι μπορεί να με πιάσει ρίγος ακούγοντας ακόμα κι απ' το mp3player μου δεν σημαίνει οτι δεν χρειάζομαι ηχοσύστημα. Απλά σημαίνει το προφανές, οτι η ουσία της μουσικής δεν είναι μόνο στον ήχο.

Από την άλλη πλευρά, το vibrato στα εγχορδα αλλιώς ακούγεται στον Bach, αλλιώς στους Κλασσικούς κι αλλιώς στη Ρομαντική εποχή. Ο όγκος της ορχήστρας του Mahler, τα ασυνήθιστα ηχοχρώματα που παράγει(όντας αρχιμουσικός στο επάγγελμα γνώριζε άριστα τις ηχητικές δυνατότητες της ορχήστρας) δεν πιστεύω οτι αρνείται κανείς μας να τα απολαύσει, ακόμα κι αν προτιμά την ερμηνεία μιας παλιάς μονοφωνική ηχογράφηση.

Απάντηση: Re: HI END μηχανές,οι χρήστες και η σχέση αυτών με την μουσική

Κάτσε να τελειώσω με το ρημαδιασμένο, να φτιάξω και ένα καλό Phono Stage που έχω στο μυαλό μου και να δεις πότε θα ξαναγοράσω κάτι για το σύστημά μου... :flipout:
Θαμώνας της μουσικής κατηγορίας θα γίνω... :BDGBGDB55:

Μας τ'άπαν κι'άλλοι, που την είχαν πιό μεγάλη (την σιγουριά πως θα κατέβουν σύντομα από το τραίνο της αναζήτησης) :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: HI END μηχανές,οι χρήστες και η σχέση αυτών με την μουσική

Ατυχές το παράδειγμα..
Είσαι παρών στο ζωντανο;
Ξέρεις και πώς έγινε η ηχογράφηση όταν και αν ήσουν παρών;
Μόνο τότε *ίσως* θα μπορούσες να μιλάς με *κάποια* σιγουριά. Και πάλι αμφιβάλλω.
Και η ηχογράφηση στο στούντιο σε τί θα φταίει;Μήπως δεν θα μπορούσες να ήσουν και εκεί παρών ή απών;
Άλλα φταίνε, κατά την άποψή μου. Αν φταίνε. Λ.Σ.

Σ' όλα τα δισκάκια υπάρχουν φωτο,επίσης υπάρχουν οι ίδιες εκτελέσεις σε dvd(εγώ για παράδειγμα έχω πάμπολλες).Ετσι άν θέλεις βρίσκεις τις πληροφορίες και ακούς "προετοιμασμένος".Βέβαια είναι πάντα προτιμότερο, νάχεις παρακολουθήσει το ίδιο το συμβάν,αλλά αυτό δεν είναι εύκολο...

Αλλο ζωντανή ηχογράφηση κι άλλο επεξεργασμένη στο στούντιο.Υπάρχουν και πολλές καλές ηχογραφήσεις σε στούντιο,αλλά δεν είναι ο κανόνας κι ειδικά στα "σύγχρονα" ρεύματα μουσικής.

...... Ο όγκος της ορχήστρας του Mahler, τα ασυνήθιστα ηχοχρώματα που παράγει(όντας αρχιμουσικός στο επάγγελμα γνώριζε άριστα τις ηχητικές δυνατότητες της ορχήστρας) δεν πιστεύω οτι αρνείται κανείς μας να τα απολαύσει, ακόμα κι αν προτιμά την ερμηνεία μιας παλιάς μονοφωνική ηχογράφηση.

ώπα, ένας ένας ενσκήπτουν .....

εκτός βέβαια του αγνοούντος την 'κωλοφεράτζα'... :chinscratch: βρε λες να σχετίζονται τα δύο γεγονότα ;;;

Last edited:
Πάντως εγώ παρατήρησα οτι απο εισόδου της μουσικής κατηγορίας στο thread, κανείς από τους "μουσικόφιλους" δεν μιλησε για μηχανάκι, ενώ οι περισσότεροι "χαϊεντάδες" μίλησαν για δίσκους...:flipout:...Και παίζουμε εκτός έδρας ρε σεις! :flipout:

Η πλάκα είναι ότι η ιστορική συτή συνάντηση("μουσικόφιλοι" - " μηχανάκηδες") έγινε στη Hi-End και όχι στην HIFI/Audio!
Κάποιοι κρυφοκοιτάνε προς τα δώ μου φαίνεται!:flipout:

Απάντηση: Re: HI END μηχανές,οι χρήστες και η σχέση αυτών με την μουσική

ώπα, ένας ένας ενσκήπτουν .....

εκτός βέβαια του αγνοούντος την 'κωλοφεράτζα'... :chinscratch: βρε λες να σχετίζονται τα δύο γεγονότα ;;;

ωπα ...κωλοφεράντζα κι ο Γουσταύος ; ( που συνεχίζω να μην ξέρω τι σημαίνει κι ούτε την έχω ακούσει ποτέ ως λέξη )

Αλλαξε διαχειριστές η Μουσική κατηγορία??
Καλή αρχή Διονύση,καλή αρχή Tzimisce.:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Ωχ ο Σπύρος!
Άμα αρχίσει να βάζει τα robots του και στην high end θα χρειαστούμε καινούργιο hosting με πολλάαααααα giga! :flipout:

Μας τ'άπαν κι'άλλοι, που την είχαν πιό μεγάλη (την σιγουριά πως θα κατέβουν σύντομα από το τραίνο της αναζήτησης) :flipout:

Μπα... Με ξέρω αρκετά καλά και αυτό το κάνω από γεννησιμιού μου...
Καταλήγω εύκολα σε σύστημα και μετά όποιο δισκάδικο πάρει ο χάρος... :BDGBGDB55:

Κάποιοι κρυφοκοιτάνε προς τα δώ μου φαίνεται!:flipout:

Λογικό είναι βρε... Δεν νομίζω να κατηγόρησε κανείς την αγορά ενός ακριβού συστήματος. Οι περισσότεροι το κατηγορούν (καλώς ή κακώς) όταν αυτό γίνεται αυτοσκοπός. Δεν νομίζω όμως ότι τους χαλάει να ακούσουν την αγαπημένη μουσική τους σε ένα πολύ καλό σύστημα!

Δεν είναι βλακεία να αγοράζεις ένα Range Rover για να πίνεις τον καφέ σου στο Κολωνάκι;
Δεν είναι βλακεία να μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με μία λίμα και να αγοράζεις CNC; (κοίτα που θα σκάσουν μύτη τώρα και οι ντιούηδες :flipout:)

Έτσι λοιπόν, ανάλογα με το τι θα κάνεις με το εργαλείο που αγοράζεις θεωρείς ότι έκανες καλή "επένδυση" ή βλακεία...

Δεν είναι βλακεία να αγοράζεις ένα Range Rover για να πίνεις τον καφέ σου στο Κολωνάκι;

Δεν είναι βλακεία: είναι κατ εξοχήν αντικοινωνική συμπεριφορά. Σε μιά πόλη με το πρόβλημα στάθμευσης της Αθήνας, μερικοί αγοράζουν ένα κάρο που πιάνει χώρο για δύο :angry:

Έχουν ανοίξει πολλά θέματα και τι να πρωτο-γράψεις.
Στην μουσική κατηγορία έγραψα ότι δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε την μουσική γιατί το καλό και το κακό είναι από σχετικό έως υποκειμενικό.
Η αναφορά των μεγαλύτερων (σε ηλικία) σε παλιά φορμάτ και μουσικές μου θύμισε διάφορα.
Δεν διανοούμαι να πετάξω μουσική ή να πουλήσω δίσκους. Αυτή την εποχή μάλιστα δεν έχω καν πικ-απ.
Μια στο τόσο λοιπόν, βάζω καμία κασσέτα ή cd που έχω γράψει από βινύλια (τα αγαπημένα μόνο) τα ακούω και βρίσκομαι σε άλλα χρόνια.
Στο σχολείο πχ , κασέτες που ανταλλάζαμε μεταξύ μας ή βρίσκω μια κασέτα που είχα γράψει στην "....." και αναπολώ.
Μάλλον ανήκω στους τυχερούς που μπορούν να ξεπεράσουν το θέμα ΗΧΟΣ και να ακούω την μουσική, έστω και σε "δεύτερη ποιότητα"

Τώρα πια, μετά από τόσα χρόνια το γούστο και η μουσική που ακούω άλλαξε....λογικό.
Δεν μπορώ όμως να απαρνηθώ την μουσική που με μεγάλωσε και μου πρόσφερε ...."τα πάντα", επειδή είναι κακή ηχογράφηση ή μονοφωνική ή ντεμοντέ και γλυκανάλατη.

:grandpa: Με Νότη Σφακιανάκη!

Ξέρω γω; Εγώ απλά παίρνω μαζί μου πράγματα που ακούω συχνά... Wille and Lobo, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Bebo & Cigala και σίγουρα από τούδε και στο εξής Blue Man Group που το έχω βάλει στο repeat λέμεεεε! :grinning-smiley-043

Ωχ τι εγινε???
Αυτος σταματησε το μπασκετ και τοριξε στην μουσικη????:flipout:

O Diego El Cigala? Ναι μπρε! Του είπε ο Bebo Valdez "Εγώ θα σου το παίξω στο πιάνο και εσύ θα πεις και ένα τραγούδι!" :flipout:

Αγαπητοί της μουσικής κατηγορίας πηγαίνατε γυρεύοντας! :flipout:

Επίθεση αδέλφια μου χαλιεντάδες!

....άσε βρε φίλε .... εμείς στην Μουσική παρουσιάσαμε το τζιτζίκι, από το 2004, επί του πάλαι ποτέ avforum .....

Το ποιο; :blink:
Έβγαλε δίσκο η Chris Mitchell με τζιτζίκια;
Καλά, όπου πάει της την πέφτει και από ένα ζώο για να βγάλει δίσκο;