HI END μηχανές,οι χρήστες και η σχέση αυτών με την μουσική

Οι κάτοχοι hi end συστημάτων που παρουσιάζονται στις σελίδες του ΗΧΟΥ, αγορασμένα όλα απο την ίδια αντιπροσωπεία, πως θα τους αποκαλέσουμε?

Ούτε αυτό είναι απαραίτητα κολάσιμο.
Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να βολεύει κιόλας.
Δεν είναι πάντα καλό να βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα.

Κάτσε να τελειώσω με το ρημαδιασμένο, να φτιάξω και ένα καλό Phono Stage που έχω στο μυαλό μου και να δεις πότε θα ξαναγοράσω κάτι για το σύστημά μου... :flipout:
Θαμώνας της μουσικής κατηγορίας θα γίνω... :BDGBGDB55:

Οι κάτοχοι hi end συστημάτων που παρουσιάζονται στις σελίδες του ΗΧΟΥ, αγορασμένα όλα απο την ίδια αντιπροσωπεία, πως θα τους αποκαλέσουμε?

Ποια αντιπροσωπεία;
Ο Ορφέας π.χ. έχει δεκάδες εταιρίες στον κατάλογό του σου δίνει τη δυνατότητα να τα ακούσεις όλα μαζί.
Πιο εύκολο από το να σου βγαίνουν τα νεφρά να κουβαλάς...

:grandpa: Δεχόμαστε επίθεση πανταχόθεν!

Dipie κλειδώνεις τα θέματα!
Guybrush σηκώνεις θέμα για τους Mazoo and the zoo στην μουσική κατηγορία και το κάνεις sticky!
Εγώ πάω να ρωτάω στις παρουσιάσεις δίσκων για την ποιότητα της ηχογράφησης!

:flipout::flipout::flipout:
Πάντα τέτοια... ;)

εμμμ
εδώ είναι η διαφορά εκείνων που ακούν μουσική από εκείνους που ακούν μηχανές....
μέσα σε λίγες ώρες φέρνουν τα πάνω κάτω.

βρε κρυφομηχανάκιδες είναι και της μουσικής , σιγά μην ακούνε κρίνουν και γράφουν απο τενεκεδοκουτια , το ένα χέρι νίβει τα άλλο , δεν τίθεται θέμα αντιπαράθεσης των κατηγοριών :BXVZCBXZ6::a0210:

Προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν που να έχει super duper πικάπ χωρίς δίσκους. Ούτε κάποιον που να έχει το super duper SACD χωρίς να έχει sacd υλικό.
Να σου γνωρίσω εγώ μερικούς : Είναι αυτοί που παρουσιάζονται στις σελίδες "HiZην" του HITECH.(Ελάχιστες εξαιρέσεις).Μπορεί να μην είναι χαϊεντάδες, αλλά ανήκουν στην κατηγορία που όλοι καταλαβαίνουμε : Έχουμε μηχανήματα για τα έχουμε και για να τα δείχνουμε - το αν ακούμε / βλέπουμε είναι άλλη ιστορία,,δευτερεύουσα.
Κατα τα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου.

...Ρωτάω γιατί μπορεί να σου πουν, ότι δεν σου αρέσει ο Χάρυ Μπελαφόντε πχ που ανέφερες πριν, επειδή δεν τον έχεις ακούσει από Hi-End σύστημα.

Τον τύπο δεν θα τον άκουγα με τίποτα "γυμνό". Στην έκθεση όμως που έπαιζε μέ λάμια και βερίτια πάνω σε ογκόλιθο των 33.3rpm, είχα χαζέψει!
Θα τον παντρευόμουν κι'όλας :BDGBGDB55:

Τον τύπο δεν θα τον άκουγα με τίποτα "γυμνό". Στην έκθεση όμως που έπαιζε μέ λάμια και βερίτια πάνω σε ογκόλιθο των 33.3rpm, είχα χαζέψει!
Θα τον παντρευόμουν κι'όλας :BDGBGDB55:

Συμπέρασμα 1 : ενα πανάκριβο χάι εντ σύστημα σε πείθει να ακούς πράγματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχες καν φανταστεί ότι μπορεί να σου αρέσουν .
Συμπέρασμα 2 : το σύστημα καθορίζει τη μουσική που ακούς και όχι τα γούστα σου
Αποτέλεσμα : τιγκάρεις την δισκοθήκη με Μπελαφόντε , Χάρυ Τζέιμς , Jathinta ( ή όπως αλλοιώς την λένε) , Forrcione και μετά πηγαίνεις σε συγκεντρώσεις των ..."άλλων" για να βάζεις 1 στα συστήματα τους και να βγάζεις το άχτι σου που ακούς τέτοιες βλακείες πλέον ...

Ο Belafonte μου θυμίζει τη κλασική σκηνή στον Σκαθαροζούμη... :BDGBGDB55:

Τους υπόλοιπους δεν τους ξέρω...

Προτείνετε να πάω να το κοιτάξω; :flipout:

Είχα πάντως την εντύπωση ότι τα περισσότερα συστήματα τα δοκιμάζουν με κλασσική μουσική και μεγάλα έργα! Όχι με το talili banana! :flipout:

Απάντηση: Re: HI END μηχανές,οι χρήστες και η σχέση αυτών με την μουσική

Ο Belafonte μου θυμίζει τη κλασική σκηνή στον Σκαθαροζούμη... :BDGBGDB55:

Τους υπόλοιπους δεν τους ξέρω...

Προτείνετε να πάω να το κοιτάξω; :flipout:

Είχα πάντως την εντύπωση ότι τα περισσότερα συστήματα τα δοκιμάζουν με κλασσική μουσική και μεγάλα έργα! Όχι με το talili banana! :flipout:

κι αμα κάποιος δεν ακούει κλασσική , πως τεστάρει το σύστημα ;

Πάντως είναι πολύ πιο φυσιολογικό κάποιος που έχει καλό πικάπ να είναι κάποιας ηλικίας απο το να είναι νεαρός. Μην ξεχνάμε ότι οι σημερινοί 45άρηδες και πάνω αν ασχολήθηκαν απο τα 17 τους με το χόμπυ ξεκίνησαν με πικάπ και κασέττα, οπότε μηνξεχνάμε ότι στα πάρτυ βάζαμε και χαρυ μπελαφόντε, γιατί να το αποιοιηθούμε τώρα δηλαδή επειδή κάποιοι νεόκοποι δεν τον ξέρουν;

Συμπέρασμα 1 : ενα πανάκριβο χάι εντ σύστημα σε πείθει να ακούς πράγματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχες καν φανταστεί ότι μπορεί να σου αρέσουν .
Συμπέρασμα 2 : το σύστημα καθορίζει τη μουσική που ακούς και όχι τα γούστα σου

Eλα βρε Δημητρη! Αφου καταλαβαινεις τα τι και τα πως. Εκτος κι αν θες να μας πεις πως ενα τσελο ακουγεται το ιδιο ωραια απο το λαπτοτ οσο και απο οπουδηποτε αλλου. Ή βαλε το Bitches Brew στο μηχανακι που εχει η γυναικα σου στην κουζινα, να δουμε σε ποση ωρα θα το βγαλεις.

κι αμα κάποιος δεν ακούει κλασσική , πως τεστάρει το σύστημα ;

:grandpa: Με Νότη Σφακιανάκη!

Ξέρω γω; Εγώ απλά παίρνω μαζί μου πράγματα που ακούω συχνά... Wille and Lobo, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Bebo & Cigala και σίγουρα από τούδε και στο εξής Blue Man Group που το έχω βάλει στο repeat λέμεεεε! :grinning-smiley-043

Πάντως είναι πολύ πιο φυσιολογικό κάποιος που έχει καλό πικάπ να είναι κάποιας ηλικίας απο το να είναι νεαρός. Μην ξεχνάμε ότι οι σημερινοί 45άρηδες και πάνω αν ασχολήθηκαν απο τα 17 τους με το χόμπυ ξεκίνησαν με πικάπ και κασέττα, οπότε μηνξεχνάμε ότι στα πάρτυ βάζαμε και χαρυ μπελαφόντε, γιατί να το αποιοιηθούμε τώρα δηλαδή επειδή κάποιοι νεόκοποι δεν τον ξέρουν;

Βαγγέλη είμαι 45 και πάνω κι έχω και πικαπ . Μπελαφόντε δεν άκουσα ποτέ κι ούτε σκοπεύω να δώσω έστω και ένα σεντ για να πάρω τώρα -bye-

:grandpa: Με Νότη Σφακιανάκη!

Ξέρω γω; Εγώ απλά παίρνω μαζί μου πράγματα που ακούω συχνά... Wille and Lobo, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Bebo & Cigala και σίγουρα από τούδε και στο εξής Blue Man Group που το έχω βάλει στο repeat λέμεεεε! :grinning-smiley-043

μας έπρηξες με τους Blue Man Group. Να μας δώσεις να ακούσουμε τι είναι αυτό , τώρα που θα κατεβούμε κάτω στην έκθεση ( για να σε περνούμε γενεές δεκατέσσερις πιό άνετα , μετά :BDGBGDB55:)

Με τις μουσικές που ξέρει καλά-αγαπάει και τα αυτιά του.Για πολλούς αυτό αρκεί.

Η κλασσική και δή η ζωντανά ηχογραφημένη(γι' όποιον τον ενδιαφέρει κι έχει εμπειρία ζωντανών εκτελέσεων),έχει ιδιαίτερη αξία,για να δείς άν η σκηνή με τις ομάδες οργάνων περιγράφεται σωστά,άν τά όργανα ακούγονται ρεαλιστικά,άν οι έντονες κορυφώσεις και τα περίπλοκα "περάσματα" αναπαράγονται χωρίς θολώματα κι ασάφειες.......................

Αυτά δεν μπορούν να γίνουν με δίσκους γραμμένους στο στούντιο ούτε με μικρά σύνολα έστω ζωντανά και καλά ηχογραφημένα.

Eλα βρε Δημητρη! Αφου καταλαβαινεις τα τι και τα πως. Εκτος κι αν θες να μας πεις πως ενα τσελο ακουγεται το ιδιο ωραια απο το λαπτοτ οσο και απο οπουδηποτε αλλου. Ή βαλε το Bitches Brew στο μηχανακι που εχει η γυναικα σου στην κουζινα, να δουμε σε ποση ωρα θα το βγαλεις.

Πέτρο κι εσύ καταλαβαίνεις τι θέλω να πω . Αλλο ακούω την μουσική που θέλω και προσπαθώ να την ακούω όπως μου αρέσει εμένα και όσο καλύτερα μου επιτρέπει το προσωπικό μου γούστο και άλλο αγοράζω μουσική που ακούγεται ωραία.

Το ό,τι όταν αγόρασα το Bitches Brew το άκουγα σε ελληνική εκτύπωση ( θλιβερή ) και από μονοφωνικό Grundigh έπιπλο σύστημα , δεν με εμπόδισε να τρελλαίνομαι γι αυτό μέχρι σήμερα . Απλώς τώρα το ακούω καλύτερα και το έχω σε 3-4 εκδόσεις βινυλίου και cd .

Με τις μουσικές που ξέρει καλά-αγαπάει και τα αυτιά του.Για πολλούς αυτό αρκεί.

Η κλασσική και δή η ζωντανά ηχογραφημένη(γι' όποιον τον ενδιαφέρει κι έχει εμπειρία ζωντανών εκτελέσεων),έχει ιδιαίτερη αξία,για να δείς άν η σκηνή με τις ομάδες οργάνων περιγράφεται σωστά,άν τά όργανα ακούγονται ρεαλιστικά,άν οι έντονες κορυφώσεις και τα περίπλοκα "περάσματα" αναπαράγονται χωρίς θολώματα κι ασάφειες.......................

Αυτά δεν μπορούν να γίνουν με δίσκους γραμμένους στο στούντιο ούτε με μικρά σύνολα έστω ζωντανά και καλά ηχογραφημένα.

κι εγώ που ακουω τα Γιαπωνέζικα πριόνια - που λέει κι ο Δημοσθένης - πως θα τεστάρω το σύστημα :BDGBGDB55: