HI END μηχανές,οι χρήστες και η σχέση αυτών με την μουσική

Re: Απάντηση: Re: HI END μηχανές,οι χρήστες και η σχέση αυτών με την μουσική

Χαρακτηριστική κουβέντα χαϊεντά ( με το συμπάθειο αγόρι μου :flipout:) . Μιλάνε για ηχογραφήσεις εταιριών , ποτέ ή σχεδόν ποτέ για καλλιτέχνες

Ε, πρέπει να με καταλαβαίνουν... Ποιος ξέρει τους Wille και Lobo... Δύσκολα κουίζ ακόμη και για τη μουσική κατηγορία... :flipout:

Αχ πότε θα ανέβω πάνω με Chriss Michel να ακούσεις και το Ave Maria σε εκτέλεση με δεύτερες φωνές δελφινάκια... :flipout:

Χαρακτηριστική κουβέντα χαϊεντά ( με το συμπάθειο αγόρι μου :flipout:) . Μιλάνε για ηχογραφήσεις εταιριών , ποτέ ή σχεδόν ποτέ για καλλιτέχνες ( να σου βάλω κάτι ηχογραφήσεις της Naim , Chesky κλπ ) . Κι αν είναι να μιλήσουμε για καλλιτέχνες παίζει πάντα εκείνος ο ανεκδιήγητος Harry James .

lol δεν εχεις και πολυ αδικο...

Αλλα, και ειμαι σιγουρος οτι το ξερεις και εσυ, καμια φορα καποιος (οχι ολοι γιαυτο και λεω οτι δεν εχεις αδικο) αναφερεται στο label γιατι υπαρχει εμπιστοσυνη. Για παραδειγμα η Blue note, η Delmark, η Chesky εχουν παντα (σχεδον) πολυ αξιολογους καλλιτεχνες.
Εγω λ.χ. οταν θελω να πειραματιστω θα προτιμησω να παρω ενα δισκο απο αυτες.
Γιατι ακομα και να μην τους ξερω οι πιθανοτητες ειναι να βρω κατι καλο (και σιγουρα πανω του μετριου)
Ετσι καπως ανακαλυψα πριν απο χρονια τον Junior Wells αγοραζοντας το Hoodoo Man Blues (Delmark) και απο τοτε πινω νερο της φωτιας στο ονομα του... χεχεχε

:silly:
Είσαι άδικος και ισοπεδωτικός. Εκτός από Harry έχουμε και Casandra Wilson και την άλλη την πιανίστρια την ξανθιά την πωστηλέν και Lee Ritenour, καθώς επίσης και Casandra Wilson και την άλλη την πιανίστρια την ξανθιά την πωστηλέν και Lee Ritenour, καθώς επίσης και Casandra Wilson και την άλλη την πιανίστρια την ξανθιά την πωστηλέν και Lee Ritenour, καθώς επίσης και...

2eilefr1.jpg

ΣΤΟΡΜΥ ΓΟΥΕΔΕΡ και τα μυαλα στα κάγκελα

οχι αλλο φτάνειιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HI END μηχανές,οι χρήστες και η σχέση αυτών με την μουσικ

lol δεν εχεις και πολυ αδικο...

Αλλα, και ειμαι σιγουρος οτι το ξερεις και εσυ, καμια φορα καποιος (οχι ολοι γιαυτο και λεω οτι δεν εχεις αδικο) αναφερεται στο label γιατι υπαρχει εμπιστοσυνη. Για παραδειγμα η Blue note, η Delmark, η Chesky εχουν παντα (σχεδον) πολυ αξιολογους καλλιτεχνες.
Εγω λ.χ. οταν θελω να πειραματιστω θα προτιμησω να παρω ενα δισκο απο αυτες.
Γιατι ακομα και να μην τους ξερω οι πιθανοτητες ειναι να βρω κατι καλο (και σιγουρα πανω του μετριου)
Ετσι καπως ανακαλυψα πριν απο χρονια τον Junior Wells αγοραζοντας το Hoodoo Man Blues (Delmark) και απο τοτε πινω νερο της φωτιας στο ονομα του... χεχεχε

εγώ πάλι γιατί αμα βλέπω Naim π.χ κόβω λάσπη . :flipout: Σαν εκείνο τον Forcione που κόντεψε να κοιμηθεί και η γυναίκα μου ( και πίστευα ότι θα της αρέσει )

Διότι κακα τα ψέμματα . Αλλο το ειδικό βάρος της Impulse , της Blue Note , ( και σε άλλα είδη Stax , Motown , Harvest κ.ο.κ. ) ως συγκέντρωση καλλιτεχνών και δημιουργία μορφών και στυλ έκφρασης και μουσικής κι άλλο οι εταιρίες που βγάζουν δίσκους με μία κιθάρα ηχογραφημένη με το σούπερ ντούπερ μικρόφωνο , όπου οι σημειώσεις ακριβώς για το μικρόφωνο , πιάνουν το μισό και βάλε εξώφυλλο . Ειρήσθω δε εν παρόδω ότι οι πιό πάνω εταιρίες δεν ήταν και ό,τι καλύτερο από πλευράς ηχογράφησης ( πχ το πιάνο της Blue Note επί Van Gelder δεν έμοιαζε και τόσο με πιάνο )

Η μεγάλη σας χαρά παίρνει σβάρνα (άδικα) μεγάλα ονόματα...

Ο Rit αλλά και η Dianna αλλά φυσικά ΚΑΙ ο Harry είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ...

αρκεί να ξέρετε να διαλέξετε...και φυσικά αρκει να μην αποτελεούν ΜΟΝΟ αυτοί τη δισκοθήκη

Ξέρω -και έχω...- μόνο 2 άλμπουμ της Naim, αλλά είναι, και τα δύο, συγκλονιστικά. Είναι του Charlie Haden, ντουέτα με πιανίστες : "Nightfall" (με τον John Taylor) και "None But The Lonely Heart" (με τον Chris Anderson).
Τα θεωρώ μέσα στους 5 ή 6 καλύτερους δίσκους που έβγαλε ο Haden, μετά από την περίοδό του με τον Ornette.

Και μια παράκληση για τους συμμετέχοντες στην έκθεση που τυχόν διαβάζουν , παιδιά δεν γεννηθήκαμε όλοι στη Βιένη , ούτε ο παππούς μας γεννήθηκε στο Μισισίπι και ανακάλυψε την jazz , και κάτι πιο γήινο να ακούσουμε στα συστήματα δεν μας χαλάει ( δηλαδή βάλτε και ΝΤΑΛΑΡΑ που λέει ο λόγος έλεος με τα κουαρτέτα !)

I 'd rather stick needles in my eyes :speechless-smiley-0

...αλλά μπορείς πάντα να έρθεις και να τον βάλεις εσύ: είμαστε ...ανοιχτοί :ernaehrung004:

... επίσης, ενδιαφέρουσα η κουβέντα, αλλά δεν θυμάμαι (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ) κάποιον απο τους μηχανάκηδες να έχουν μπει και διαβάσει νήματα της μουσικής .... ούτε από περιέργεια .....

... δεν θυμάμαι (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ) κάποιον απο τους μηχανάκηδες να έχουν μπει και διαβάσει νήματα της μουσικής ....

τις αποφεύγουν τις κακοτοπιές :D
άσε που αυτά που παρουσιάζουμε, κατά κανόνα, δεν ακούγονται :BDGBGDB55: -bye-

Γιατι ο σαξοφωνιστας ο μαγκας ο Ben Webster παιζοντας το thats all σε μια απιστευτη μεταφορα υλικου απο την παντα αξιοπιστη VERVE ....τι σας λεει??-bye-

Γιατι ο σαξοφωνιστας ο μαγκας ο Ben Webster παιζοντας το thats all σε μια απιστευτη μεταφορα υλικου απο την παντα αξιοπιστη VERVE ....τι σας λεει??-bye-

με τον "βάτραχο" (Ben Webster) μεγάλωσαν γενιές και γενιές μουσικόφιλων. Κι ας ήταν κατώτερης ποιότητας οι ηχογραφήσεις τότε. Θα μου επιτρέψεις, αλλά νομίζω πως δεν ήταν λιγότερο τυχεροί αυτοί από εμάς. Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα: τον άκουσαν στην εποχή του, φρέσκο και σπαρταριστό :popcorn:

Let me be the one to help you with the needles , if you promise to do the same for me -bye-

δεν τα μπορώ τα αίματα. αλλά σε παίρνω αγκαλιά και πηδάμε μαζί από τον 6ο anytime :smile:

Απάντηση: Re: HI END μηχανές,οι χρήστες και η σχέση αυτών με την μουσική

Ξέρω -και έχω...- μόνο 2 άλμπουμ της Naim, αλλά είναι, και τα δύο, συγκλονιστικά. Είναι του Charlie Haden, ντουέτα με πιανίστες : "Nightfall" (με τον John Taylor) και "None But The Lonely Heart" (με τον Chris Anderson).
Τα θεωρώ μέσα στους 5 ή 6 καλύτερους δίσκους που έβγαλε ο Haden, μετά από την περίοδό του με τον Ornette.

κι εγώ δυστυχώς είχα το Now is the hour .
c87801x0o3w.jpg

Τι ύπνος Θεέ μου , βαθύς . Αλλά μόλις ξύπνησα δεν μπορούσα να κουνηθώ . Είχα κολλήσει στο σιρόπι :flipout:

Re: HIEND μηχανές,οι χρήστες και η σχέση αυτών με την μουσική

Γιατί θα πρέπει όταν αγοράζω ένα CD να μπαίνω στη μουσική κατηγορία και να το λέω; Ναι, την προηγούμενη εβδομάδα μου ήρθαν δύο CD των Blue Man Group, μία κασσετίνα με τα έργα του Beethoven σε ηχογραφήσεις του 1970, και σήμερα σκέφτομαι να πάω κέντρο να χτυπήσω καμιά δεκαριά δίσκους και CD ακόμη... Αυτό όμως θα το μοιραστώ με τους φίλους μου που θα ερθουν σπίτι για καφέ και θα ακούσουμε μουσικούλα και θα χαρώ πολύ αν τους αρέσει!

Για το ιδιο λογο που εγω οταν κανω μια ακροαση των καινουργιων ηχειων του ταδε," οφειλω" να μπω στην κατηγορια να γραψω την γνωμη μου.

Με το σκεπτικο σου βρε Μιχαλη τοτε θα το κλειναμε το "μαγαζι":flipout::flipout:

Τέτοια λέτε και ο Γαϊμβράσιος κοντεύει να φτάσει τα μηνύματα του Σπύρου... :flipout:

Δυστυχώς ή ευτυχώς συνονόματε ο ελεύθερος χρόνος που έχει ο καθένας δεν τον αφήνει να ασχοληθεί με το forum τόσες ώρες ώστε να είναι ενεργός σε πολλές κατηγορίες.

Μπα 5-6 δε φτάνουν, παραπάνω βγαίνουν και στην κορυφή αυτό με τον Κεννυ Μπάρον - The night and the city που μοιάζει με αποχαιρετισμό στα όπλα-bye-Έχει και εξαιρετική ηχογράφηση. Το άλλο κάτω από τον ουρανό του Μιζούρι έχει κακοπάθει από τους μηχανάκηδες:flipout:

5-6 δε φτάνουν,

Λέω 5 με 6 γιατί Δεν μετράω σαν δικά του τα 2 ως Liberation Music Orchestra με τις ενορχηστρώσεις της Carla Bley.
Φυσικά αυτό με τον Kenny Barron σκίζει αν και, τα 2 στη Naim παραπάνω, είναι πιο κοντά στα γούστα μου.
Ο Ουρανός του Μιζούρι έγινε περίπου ...coffee-table. Δεν έχει σημασία: είναι εξαιρετικός δίσκος όπως και νά'χει.
Το Song For Che όπως το έκανε ο Wyatt στο "Ruth Is Stranger Than Ricard", δεν το έκανε ούτε ο ίδιος ο Haden, ούτε κανείς άλλος από όσους προσπάθησαν.