HI END μηχανές,οι χρήστες και η σχέση αυτών με την μουσική

Re: HIEND μηχανές,οι χρήστες και η σχέση αυτών με την μουσική

Αν καποιοι πραγματωνονται μεσα απο αυτο ειναι δικο τους θεμα. Για μενα ειναι χομπυ.

Αφου οταν με ρωτανε "ποα ειναι τα χομπυ σου;¨λεω μουσικη, κινηματογραφος και παλια συναρμολογουμενα.

Μια ζωη ανουσιες κοντρες και συζητησεις για ποιος ειναι καλυτερος και ποιος κανει το σωστο !!!!!

Χομπυ ειναι ρε φιλαρες.......δηλ ευχαριστη ενασχοληση.

Ποιος θα μου πει τι ειναι ευχαριστο για μενα?????
Πως ειναι δυνατον να σας υποδειξω εγω τι ειναι ευχαριστο για σας?????

Εχω καμμια χιλιαδα δισκους και κανα 2χιλιαρο (ισως και παραπανω) σιντια.

Μερικα απο αυτο εχουν αθλια ηχογραφηση και μπορω να τα ακουσω μονο στο μικρο κομπακτ JVC που εχω στο υπνοδωματιο.
Μερικες φορες βαζω και απολαμβανω ηχο απο μουσικη που ακουει η κορη μου(και δεν τρελενομαι) και ειναι πολυ καλα ηχογραφημενη.

Τι να κανω δηλαδη???
Να πεταξω τις κακες ηχογραφησεις ή να ακουω μονο οτι παιζει καλα????

Καλη διαθεση χρειαζεται για τα παντα και να μην κολλαμε σε ασημαντα πραγματα ειναι το ουσιωδες για μενα.

Όλων των ειδών οι άνθρωποι υπάρχουν και ασχολούνται με τα χόμπυ μας.
Εμένα δε μου αρέσει να ξεχωρίζω τον "μουσικόφιλο" από αυτόν που έχει δώσει πολλά λεφτά για το σύστημά του.
Και οι δύο ακούν μουσική. Τώρα το πως ακούει κανείς είναι άλλο θέμα.
Κατά βάση με το που μπαίνω σπίτι μου ανοίγω ενισχυτή και πηγή. Αν έχω να κάνω δουλειές ανάβω το CD και βάζω κάτι να παίζει. Αν έχω χρόνο για να χαλαρώσω και να ακούσω μουσική θα ανάψω το πικάπ.

Αν δεν παίζει μουσική στο σπίτι με πιάνει ένα σύνδρομο στέρησης! Κλασικοί καυγάδες με τη γυναίκα μου είναι φράσεις του στυλ "Χαμήλωσέ το", "Κλείστο λίγο να ηρεμήσουμε" κλπ φράσεις που μπορεί να πει και... όσο και αν ακούγεται περίεργο με εκνευρίζουν απίστευτα! (Ε, την έχω φάει την πετριά μου... :flipout:)

Κατά τα άλλα δεν έχω πολλούς δίσκους και CD. Όχι όμως γιατί δεν αγοράζω πολλούς δίσκους αλλά επειδή δεν είμαι συλλέκτης!
Έχω καμιά 600αριά CD σπίτι μου και άλλους τόσους δίσκους.
Αγοράζω δίσκους τα τελευταία 20 χρόνια με ρυθμούς >200 δίσκους το χρόνο.
Έχουν περάσει χρονιές (πάνω από 5) όπου οι ρυθμοί ήταν >5000 δίσκων το χρόνο γιατί δούλευα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και είχα και έναν δικό μου.

Κάντε τον πολλαπλασιασμό και βρείτε την αμαρτία μου... :flipout:

Όταν όμως αγοράζω έναν δίσκο θα μείνει στο προσκήνιο για αρκετούς μήνες. Θα τον ακούω αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα. Κατά μέσο όρο 10 καινούργιοι δίσκοι το μήνα για μένα είναι υπέρ αρκετοί...
Γιατί θέλω να τους χαρώ. Να ξεζουμίσω ότι έχει να μου δώσει και μετά να πάω παρακάτω!

Και ρωτώ λοιπόν και εγώ... Ακούω άτομα που αγοράζουν πολύ περισσότερους δίσκους από αυτούς που αγοράζω εγώ...
Τους ακούν; Τους χαίρονται; Ή απλά νοιώθουν χαρούμενοι που έβαλαν στο ράφι τους ακόμη ένα κουτάκι έτσι για να φαίνεται πιο μεγάλο και να κοκορεύονται στους φίλους τους ότι έχουν 100.000 CD και 200.000 δίσκους;

Μήπως και από την άλλη όχθη υπάρχουν οι ανάλογοι των μηχανάκηδων;
Μήπως να μην βλέπουμε τα πράγματα μονόπλευρα και να ορίσουμε το δικό μας μέτρο το οποίο στο μυαλό μας είναι το άριστο;
Μήπως να κάνει ο καθένας ότι γουστάρει και αγαπά και να μην κατηγορεί τον άλλον επειδή κάνει κάτι το διαφορετικό;

Γιατί θα πρέπει να απολογηθώ για το σύστημα το οποίο δε μου χάρισε κανείς ή για το πόσα CD αγόρασα σήμερα;

Γιατί θα πρέπει όταν αγοράζω ένα CD να μπαίνω στη μουσική κατηγορία και να το λέω; Ναι, την προηγούμενη εβδομάδα μου ήρθαν δύο CD των Blue Man Group, μία κασσετίνα με τα έργα του Beethoven σε ηχογραφήσεις του 1970, και σήμερα σκέφτομαι να πάω κέντρο να χτυπήσω καμιά δεκαριά δίσκους και CD ακόμη... Αυτό όμως θα το μοιραστώ με τους φίλους μου που θα ερθουν σπίτι για καφέ και θα ακούσουμε μουσικούλα και θα χαρώ πολύ αν τους αρέσει!

σας βαριέμαι βρε έτσι που τις βγάζετε και τις μετράτε, ποιός την έχει πιο μεγάλη...:blink:
δεν μπορώ να ...συμπάσχω και με κανέναν σας: δεν ξέρω σε ποιά κατηγορία ανήκω εγώ:
έχω χιλιάδες δίσκους κι ώρες ώρες σκέφτομαι τι καλά που θα ήταν να είχα μόνο 100.
έχω καλά μηχανάκια κι ώρες ώρες σκέφτομαι πως τα ηχεία του pc ακούγονται μιά χαρά.

No Country For Old Men, indeed :rolleyes:

Δεν έχεις νιώσει την ανατριχίλα του να ακούς Καρούζο ή Σαλιάπιν μέσα από ούλτρα χάι εντ σύστημα γι αυτό τα λες αυτά. Εγώ ψήνομαι από τον αδελφό μου να στήσω ένα πολυκάναλο home cinema για να απολαμβάνω τα Πάθη της Ζαν Ντ' Αρκ και το Βαμπίρ...και σιγά σιγά θα φτάσω στο Βράχο...για να φουντάρω.
Αυτά συμβαίνουν όταν το μέσο γίνεται μήνυμα.

Απάντηση: Re: HIEND μηχανές,οι χρήστες και η σχέση αυτών με την μουσική

σας βαριέμαι βρε έτσι που τις βγάζετε και τις μετράτε, ποιός την έχει πιο μεγάλη...:blink:
δεν μπορώ να ...συμπάσχω και με κανέναν σας: δεν ξέρω σε ποιά κατηγορία ανήκω εγώ:
έχω χιλιάδες δίσκους κι ώρες ώρες σκέφτομαι τι καλά που θα ήταν να είχα μόνο 100.
έχω καλά μηχανάκια κι ώρες ώρες σκέφτομαι πως τα ηχεία του pc ακούγονται μιά χαρά.

No Country For Old Men, indeed :rolleyes:

Oπως τά λές σύντροφε.
Υπάρχουν άνθρωποι πού συνδυάζουν μουσική παιδεία και υψηλή πιστότητα.
Και άλλοι πού είτε έχουν πολλούς δίσκους είτε ´υψηλή πιστότητα´παραμένουν ξύλα απελέκητα.Μια χαρά επίσης ένας High-endας και ένας ´δισκόφιλος´μπορούν να έχουν τήν ανάλογη παιδεία στην οποία δέν χωρούν ´επιδείξεις´.
Τι ψάχνουμε να βρούμε τώρα εάν ο συσκευόφιλος ή ο μουσικόφιλος είναι καλύτερος.Βέβαια τά χαρακτηριστικά πού περιγράφει ο Ηλίας Κ.τσουβαλιάζουν γενικά και προσωπικά αδυνατώ να βρώ τέτοιες κατατάξεις ανθρώπων(με χιούμορ ή χωρίς χιούμορ βάσει ενός χόμπυ).
Με καλύπτει πιό πολύ η θέση τού Panman(Παναγιώτη μου-bye-:grinning-smiley-043)
Προσωπικά το κοινό πού βρίσκω σέ ολους τούς χομπίστες-ακόμα και γραμματοσήμων-είναι ένας καλώς εννοούμενος ´ψυχαναγκασμός´
Για μένα το σύστημα είναι το μέσον και έτσι πορεύομαι-απόλυτα προσωπικός δρόμος ,πού όμως σέβεται και όσους γουστάρουν μηχανάκια μόνον-.
Πάντως ως ´δισκόφιλος´έχω σκεφτεί επανειλημένα πώς η δισκοθήκη μου χρειάζεται ένα γερό ξεσκαρτάρισμα.
Eχω τού κόσμου τά πράγματα πού τά αγόρασα απο περιέργεια και μόνον.
Γερνώντας και έχοντας κάνει τον μουσικό ´γύρο τού κόσμου´αρχίζω να αισθάνομαι πώς μού φτάνουν πλέον και 500 δισκάκια(??)
Αλλά σάν ´δισκόφιλος´,κυρίως,χαίρομαι να μοιράζομαι τον ενθουσιασμό μου γιά ένα άκουσμα μαζί με άλλους φίλους.
Πιστεύω πώς ακριβώς το ίδιο ισχύει και γιά έναν υγιή ´συσκευόφιλο´.
Η χαρά να μοιράζεσαι το χόμπυ σου μέ μιά αναγκαία παιδικότητα είναι τό πάν στήν σύντομη ζωή μας.

Απάντηση: HIEND μηχανές,οι χρήστες και η σχέση αυτών με την μουσική

ο ''μηχανηματακιας'' κρυβει μια γονιδιακη καθοδηγηση,δηλαδη,ειτε ειναι τελειομανης και δεν σταματα ποτε να ''βελτιωνει'',ειτε ειναι επιδειξιομανης και θελει να καμαρωνει γι αυτο που εχει αυτος και κανενας αλλος,οι οποιοι εχουν ενα κοινο στοιχειο,οτι μπηκαν απο σποντα στο χομπυ.
Υπαρχει και μια τριτη κατηγορια,αυτων που εχουν ελλειψη ντοπαμινης στον εγκεφαλο τους και δεν ικανοποιουνται με τιποτα...

Πρόσφατα ένας φίλος με κάλεσε να ακούσω τα καινούργια του TOTEM WIND εκπληκτικά ηχεία αναμφίβολα, που όμως αναδεικνίονται μόνο όταν η παραγωγή είναι καλή. Απο ένα σημείο τιμής και πάνω οι διαφορές είναι ελάχιστες... και πάμε σε καθαρή απληστία μετά, επειδή απλά θέλουμε να καταναλώνουμε. Γι αυτό το λόγο δεν πάω και σε high end εκθέσεις... χρόνια τώρα... που η έπαρση ξεχειλίζει... Πιος ο λόγος να αλλάξω τον DENSEN μου, επειδή ειναι 12 ετών και βγήκε καινούργιο μοντέλο?... Μωρε τι μας λες... Οσο παιζει μια χαρά ούτε που το σκέφτομαι... Αντε γιατί ξεφύγαμε πολύ μου φαίνεται...

Αν ενα χομπυ, οποιοδηποτε, γινεται αυτοσκοπος τοτε χανει την ουσια του.
Το ιδιο ισχυει και για τον "μηχανηματακια" και τον "μουσικοφιλο" (αν και νομιζω οτι "δισκοφιλος" ή "cdοφιλος" ειναι ενας πιο δοκιμος ορος μιας και ο "μουσικοφιλος" ειναι το ζητουμενο νομιζω).

Ειναι βεβαια το ιδιο ακριβως με κατι τυπους που φτιαχνουν τα αυτοκινητα τους μονο και μονο για να περασουν εξω απο ενα καφε.
Το να εχει κανεις ενα συστημα που κανει "ενα καρο" euro και να μην εχει πανω απο 5 δισκακια (και αυτα αναφορας...) για να παιξει ή να εχει μια τεραστια δισκοθηκη μονο και μονο για να τη δειχνει, δεν διαφερει σε τιποτα απο τον παραπανω κυριο με το car...
Και οι δυο (μηχανακηδες και δισκοφιλοι) εχουν γινει απλα συλεκτες και οχι εραστες της τεχνης.

Γιατι, και διορθωστε με αν κανω λαθος, το ζητουμενο ειναι η μουσικη και μονο αυτη.
Φυσικα και δεν ειναι κατακριτεος ενας που εχει παρει ακριβα μηχανηματα, αλλα αν τα εχει μονο για να βλεπει αν παιζουν καλα τα τεστ cds ή πως ανταποκρινονται στο χωρο οπως και αν καποιος που αγοραζει τον "ταδε" σπανιο original δισκο αλλα τον εχει μονο για να τον βλεπει και τιποτα αλλο, τοτε δεν πρεπει να μιλαει για τη ΜΟΥΣΙΚΗ.

Μονο αν ολα τα παραπανω γινονται με γνωμονα τη μουσικη εχουν για μενα αξια (προσωπικη αποψη χωρις να θελω να θιξω τον οποιονδηποτε)

My 2 cents...

Στερεοφωνικό σύστημα και δισκοθήκη...
Δύο πράγματα άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους! Αν δεν υπάρχει το ένα δεν έχει λόγο ύπαρξης το δεύτερο. Το ένα δίνει αξία στο άλλο και τα δυο μαζί μας προσφέρουν αυτό που θέλουμε.
Αν αυτό που θέλουμε είναι να ικανοποιήσουμε την περιέργειά μας για το πως είναι ο καινούργιος δίσκος του Σώτη Βολάνη και για το ποιο χιτάκι θα χορέψει το ξανθό στο τραπέζι αύριο το βράδυ στα μπουζούκια καλό είναι και ένα ipod...
Αν όμως θέλουμε να "σπουδάσουμε" το δίσκο που έβγαλε ένας καλλιτέχνης που γουστάρουμε, όσο πιο καλό είναι το σύστημα, τόσο πιο πολύ θα το απολαύσουμε, τόσο πιο μακρυά θα μας ταξιδέψει.

Η αγάπη για τη μουσική μετριέται σε δίσκους. Η αγάπη προς τη πιστότητα και την ποιότητα του ήχου μετριέται σε μηχανήματα. Μπορούν να συνυπάρχουν ή να είναι δύο ξεχωριστά πράγματα.
IMHO το να υπάρχει μόνο η αγάπη προς τη πιστότητα είναι σαν να ανοίγεις μπουρδέλο σαν επιχειρηματική κίνηση και επειδή δεν σου έμειναν λεφτά στην άκρη για να προσλάβεις προσωπικό να το δουλεύεις μόνος σου...

IMHO το να υπάρχει μόνο η αγάπη προς τη πιστότητα είναι σαν να ανοίγεις μπουρδέλο σαν επιχειρηματική κίνηση και επειδή δεν σου έμειναν λεφτά στην άκρη για να προσλάβεις προσωπικό να το δουλεύεις μόνος σου...

Απο τις καλυτερες ατακες που ακουσα τελευταια :grinning-smiley-043

κοινως βαλτο στον ποπο σου:flipout::flipout:

με το μπαρδον ε?

Εγώ πάλι επιμένω . Στα χόμπι δεν υφίστανται «πρέπει.»

Δεν υπάρχουν ενοχλητικά χόμπι. Πιθανόν να υπάρχουν ενοχλητικοί χομπίστες

Εγώ δέχομαι και αυτόν που αγοράζει μηχανήματα και δεν τα βάζει καν στην πρίζα. (η και δίσκους που σκοπεύει να ακούσει όταν πάρει σύνταξη)
Πόσοι (και μέσα από το φόρουμ) δεν αγοράζουν κάποια συσκευή μήνες πριν τη χρησιμοποιήσουν στο νέο τους σπίτι κλπ. κλπ.
Μόνο που βλέπουν την κούτα (ή το εξωφυλο του δίσκου) να περιμένει τους δίνει χαρά . Και τους ζηλεύω.

Προσωπικά στην παρούσα φάση επειδή έχω άλλες έννοιες (από οικογένεια και δουλειές μέχρι «τοξικά» επενδυτικά αμερικάνικα προϊόντα) δυστυχώς δεν έχω την πολυτέλεια να λειτουργώ είτε σαν συσκευόφιλος είτε σαν δισκόφιλος.

P.s. :Όπως ανέφερε και ο φίλος Stelakis νομίζω , ο σωστός όρος για την κουβέντα μας είναι δισκόφιλος και όχι μουσικόφιλος . Γιατί μουσικόφιλος μπορεί να είναι και κάποιος που δεν ασχολείται με την αναπαραγωγή μουσικής

Και μια παράκληση για τους συμμετέχοντες στην έκθεση που τυχόν διαβάζουν , παιδιά δεν γεννηθήκαμε όλοι στη Βιένη , ούτε ο παππούς μας γεννήθηκε στο Μισισίπι και ανακάλυψε την jazz , και κάτι πιο γήινο να ακούσουμε στα συστήματα δεν μας χαλάει ( δηλαδή βάλτε και ΝΤΑΛΑΡΑ που λέει ο λόγος έλεος με τα κουαρτέτα !)

( δηλαδή βάλτε και ΝΤΑΛΑΡΑ που λέει ο λόγος έλεος με τα κουαρτέτα !)

:grandpa: Βάλε εσύ το μισομπούκαλο και εγώ σου φέρνω και Τερλέγκα!

Πέρυσι τους είχα στα πίπουλα με ηχογραφήσεις της Narada... Φέτος λέω να κυκλοφορώ με Blue Man Group... :BDGBGDB55:

αντε ντε !!!
τι μισομπουκαλο ? ολόκληρη φιάλη haig ( καταξοδέυτηκα !! ) έφερα πέρσι στο δωμάτιο του avclub και δεν πρόλαβα να γεμίσω ένα πλαστικον ποτιρίδιον ......

Last edited:
Απάντηση: Re: HI END μηχανές,οι χρήστες και η σχέση αυτών με την μουσική

Πέρυσι τους είχα στα πίπουλα με ηχογραφήσεις της Narada...

Χαρακτηριστική κουβέντα χαϊεντά ( με το συμπάθειο αγόρι μου :flipout:) . Μιλάνε για ηχογραφήσεις εταιριών , ποτέ ή σχεδόν ποτέ για καλλιτέχνες ( να σου βάλω κάτι ηχογραφήσεις της Naim , Chesky κλπ ) . Κι αν είναι να μιλήσουμε για καλλιτέχνες παίζει πάντα εκείνος ο ανεκδιήγητος Harry James .

Είσαι άδικος και ισοπεδωτικός. Εκτός από Harry έχουμε και Casandra Wilson και την άλλη την πιανίστρια την ξανθιά την πωστηλέν και Lee Ritenour, καθώς επίσης και Casandra Wilson και την άλλη την πιανίστρια την ξανθιά την πωστηλέν και Lee Ritenour, καθώς επίσης και Casandra Wilson και την άλλη την πιανίστρια την ξανθιά την πωστηλέν και Lee Ritenour, καθώς επίσης και...