Re: HIEND μηχανές,οι χρήστες και η σχέση αυτών με την μουσική
Όλων των ειδών οι άνθρωποι υπάρχουν και ασχολούνται με τα χόμπυ μας.
Εμένα δε μου αρέσει να ξεχωρίζω τον "μουσικόφιλο" από αυτόν που έχει δώσει πολλά λεφτά για το σύστημά του.
Και οι δύο ακούν μουσική. Τώρα το πως ακούει κανείς είναι άλλο θέμα.
Κατά βάση με το που μπαίνω σπίτι μου ανοίγω ενισχυτή και πηγή. Αν έχω να κάνω δουλειές ανάβω το CD και βάζω κάτι να παίζει. Αν έχω χρόνο για να χαλαρώσω και να ακούσω μουσική θα ανάψω το πικάπ.
Αν δεν παίζει μουσική στο σπίτι με πιάνει ένα σύνδρομο στέρησης! Κλασικοί καυγάδες με τη γυναίκα μου είναι φράσεις του στυλ "Χαμήλωσέ το", "Κλείστο λίγο να ηρεμήσουμε" κλπ φράσεις που μπορεί να πει και... όσο και αν ακούγεται περίεργο με εκνευρίζουν απίστευτα! (Ε, την έχω φάει την πετριά μου...

)
Κατά τα άλλα δεν έχω πολλούς δίσκους και CD. Όχι όμως γιατί δεν αγοράζω πολλούς δίσκους αλλά επειδή δεν είμαι συλλέκτης!
Έχω καμιά 600αριά CD σπίτι μου και άλλους τόσους δίσκους.
Αγοράζω δίσκους τα τελευταία 20 χρόνια με ρυθμούς >200 δίσκους το χρόνο.
Έχουν περάσει χρονιές (πάνω από 5) όπου οι ρυθμοί ήταν >5000 δίσκων το χρόνο γιατί δούλευα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και είχα και έναν δικό μου.
Κάντε τον πολλαπλασιασμό και βρείτε την αμαρτία μου...
Όταν όμως αγοράζω έναν δίσκο θα μείνει στο προσκήνιο για αρκετούς μήνες. Θα τον ακούω αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα. Κατά μέσο όρο 10 καινούργιοι δίσκοι το μήνα για μένα είναι υπέρ αρκετοί...
Γιατί θέλω να τους χαρώ. Να ξεζουμίσω ότι έχει να μου δώσει και μετά να πάω παρακάτω!
Και ρωτώ λοιπόν και εγώ... Ακούω άτομα που αγοράζουν πολύ περισσότερους δίσκους από αυτούς που αγοράζω εγώ...
Τους ακούν; Τους χαίρονται; Ή απλά νοιώθουν χαρούμενοι που έβαλαν στο ράφι τους ακόμη ένα κουτάκι έτσι για να φαίνεται πιο μεγάλο και να κοκορεύονται στους φίλους τους ότι έχουν 100.000 CD και 200.000 δίσκους;
Μήπως και από την άλλη όχθη υπάρχουν οι ανάλογοι των μηχανάκηδων;
Μήπως να μην βλέπουμε τα πράγματα μονόπλευρα και να ορίσουμε το δικό μας μέτρο το οποίο στο μυαλό μας είναι το άριστο;
Μήπως να κάνει ο καθένας ότι γουστάρει και αγαπά και να μην κατηγορεί τον άλλον επειδή κάνει κάτι το διαφορετικό;
Γιατί θα πρέπει να απολογηθώ για το σύστημα το οποίο δε μου χάρισε κανείς ή για το πόσα CD αγόρασα σήμερα;
Γιατί θα πρέπει όταν αγοράζω ένα CD να μπαίνω στη μουσική κατηγορία και να το λέω; Ναι, την προηγούμενη εβδομάδα μου ήρθαν δύο CD των Blue Man Group, μία κασσετίνα με τα έργα του Beethoven σε ηχογραφήσεις του 1970, και σήμερα σκέφτομαι να πάω κέντρο να χτυπήσω καμιά δεκαριά δίσκους και CD ακόμη... Αυτό όμως θα το μοιραστώ με τους φίλους μου που θα ερθουν σπίτι για καφέ και θα ακούσουμε μουσικούλα και θα χαρώ πολύ αν τους αρέσει!