Αντιθέτως εκεί που έμεινα άφωνος ήταν στο Type 50K της Spicom!!! Hταν η πρώτη φορά που άκουσα ηχείο με μεγάφωνο full range και μού άρεσε. Εγώ δεν είμαι οπαδός αυτής της σχολής: Ενισχυτές SET μικρής ισχύος και ηχεία υψηλής ευαισθησίας full range. Tουναντίων μάλιστα, την απεχθάνομαι αυτή την προσέγγιση. Οσες φορές έχω ακούσει τέτοια συστήματα πάντα κάτι μού λείπει και ποτέ δεν θα επέλεγα κάτι τέτοιο. Και έχω ακούσει αρκετά τέτοια: Rhedeko, Cain & Cain κλπ...
Το ηχείο όμως της Spicom ήταν το κάτι άλλο. Αποκάλυψη. Πρώτη φορά άκουσα τέτοιο όγκο, τέτοια δυναμικά, και τέτοια πρίμα από μεγάφωνο full range. Καταπληκτικό! Κατάφεραν να συνδοιάσουν τα πλεονεκτήματα των full range μεγαφώνων με τα πλεονεκτήματα πολύδρομων υλοποιήσεων ειδικά στα άνω και κάτω άκρα του φάσματος.
Αφού όταν είδα όλη την έκθεση πριν να φύγω, ξαναγύρισα στο δωμάτιο που έπαιζαν τα Spicom και τα ξανάκουσα πάνω από 20 λεπτά. Τελικά αυτά τα ηχεία με κάνουν να αναθεωρήσω τις απόψεις μου για αυτού του είδους τις προσεγγίσεις. Και έπαιζαν και με τους κινέζικους λαμπάτους ενισχυτές Dared. Σκεφτείτε να έπαιζαν με κάποιους σοβαρούς λαμπάτους set ενισχυτές...
Οποιος δεν τα άκουσε ή τα πέρασε χωρίς να τούς δώσει σημασία έχασε.