Hi-End Show 2006

Απάντηση: Re: Hi-End Show 2006

Eloy said:
Να προτείνω κάτι;
Μέσα στην έκθεση θα γίνεται της που...τρελής! Θα είναι λοιπόν δύσκολο να αναγνωριστούμε μεταξύ μας (ειδικά εμείς οι νέοπες!)!
Εφόσον είναι λίγο αργά για AVClub κονκάρδες, μήπως ένα αυτοκολλητάκι θα ήταν καλύτερο;

Να καταλαβαινόμαστε και μεταξύ μας ρε παιδάκι μου!

Εγώ θα κρατάω ένα κόκκινο....magnepan! -bye-

το πιο εύκολο πράγμα ειναι ν'αναγνωρίσει κανείς τα μέλη του avclub: θα είναι στο μεγαλύτερο τραπέζι με το μεγαλύτερο χαβαλέ, όπως συνήθως δηλαδή ...

Στα γρηγορα 2 λογια για αυτα που μου εκαναν εντυπωση.

1ον. Επιτελους ακουσα τα Utopia και μου αρεσαν. Βεβαια επαιζαν με διενίσχυση απο Krell, συνεπως ο αντιπροσωπος εδωσε τα ρεστα του.

2ον. Ιταλικα ηχεια. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑχχχχχχχ, Zingali των 20000. Εκπληκτικα...

3ον. Ιταλικα ηχεια (μερος 2ο). Sonus Faber Cremona ( 3000) με CD player ( 1500) και ολοκληρωμένο ( 1500) της YBA. Εμεινα αφωνος. Απιστευτος ηχος απο 6000. Τα Sonus Faber ηταν γνωστο σε εμενα πως ειναι ακριβως του γουστου μου, αλλα τα YBA μου εκλεισαν το στομα. Με 6000 και για ψιλομικρο χωρο θα επαιρνα το συστηματακι αυτο με κλειστα ματια.

4ον. Mια δανεζικη εταιρια που δε θυμαμαι το ονομα της (ξεχασα το φυλλαδιο τους στο αμαξι, φτου!) μαζι με τα ΤΟΤΕΜ των 9000. Επαιζαν με το SACD player των δανων σε πεντακαναλο συστημα. Μου εκανε παρα πολυ καλη εντυπωση. Γυρω στα 18-20000 χιλιαρικα το ολο πακετο.

5ον. Ηταν στημενα τα ολοκαινουρια Sophia 2 της Wilson Audio αλλα δεν μπορεσα να τα ευχαριστηθω. Επαιζαν μονο κλασικη και λιγο απλη τζαζ των 2-3 οργανων και μαλιστα σε χαμηλη ενταση. Τα ιδια ισχυουν και για τo συστημα της MF Audio με τα LAMM που εχει αναφερει και ο Μανωλακος. Δεν ξερω...

6ον. Πολλες απουσιες και φετος.

Υ.Γ. Σε πολλα δωματια δε μπηκα καν μεσα επειδη δεν προλαβαινα.

Re: Απάντηση: Hi-End Show 2006

3ον. Ιταλικα ηχεια (μερος 2ο). Sonus Faber Cremona ( 3000) με CD player ( 1500) και ολοκληρωμένο ( 1500) της YBA. Εμεινα αφωνος. Απιστευτος ηχος απο 6000. Τα Sonus Faber ηταν γνωστο σε εμενα πως ειναι ακριβως του γουστου μου, αλλα τα YBA μου εκλεισαν το στομα. Με 6000 και για ψιλομικρο χωρο θα επαιρνα το συστηματακι αυτο με κλειστα ματια.

Συμφωνώ απόλυτα. Πρέπει να έκατσα πάνω από μία ώρα στο συγκεκριμένο δωμάτιο, ακούγοντας διάφορα κομμάτια (έφυγα στις 21:40 από την έκθεση)... :flipout:

5ον. Ηταν στημενα τα ολοκαινουρια Sophia 2 της Wilson Audio αλλα δεν μπορεσα να τα ευχαριστηθω. Επαιζαν μονο κλασικη και λιγο απλη τζαζ των 2-3 οργανων και μαλιστα σε χαμηλη ενταση.

Εγώ τα άκουσα και σε μεσαία ένταση. Ωραία αλλά άσχημα (παίζουν ωραία αλλά είναι άσχημα). :grinning-smiley-043

Αν προλάβω θα ξαναπάω σήμερα (δεν ήταν αρκετές οι 5 ώρες). :slapface:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Hi-End Show 2006

Συμφωνώ απόλυτα. Πρέπει να έκατσα πάνω από μία ώρα στο συγκεκριμένο δωμάτιο, ακούγοντας διάφορα κομμάτια (έφυγα στις 21:40 από την έκθεση)... :flipout:

Το σκεφτομουν κι εγω να ξαναπω μπας και εχουν στησει καποια μεγαλυτερα Sonus Faber αλλα λεω "ασε καλυτερα". Δεν ειναι καιρος για πειρασμους...

Τα SF είναι πάντα μεγάλος πειρασμός.
notworthy.gif

Στην εκθεση δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασαν οι μεγάλες κόρνες της Avant Garde, παρά μόνο εμφανισιακά...
Επίσης ούτε το Sophia της Wilson με έκανε να "κόψω φλέβες" Δεν λέω ότι δεν ήταν καλό, αλλά άκουσα κι άλλα εξίσου καλά...
Hταν η πρώτη φορά που μού άρεσαν τα Grande Utopia. Τα είχα ακούσει πολλές φορέ στο παρελθόν και πάντα αναρωτιόμουν γιατί έχουν τρελλαθεί με αυτά τα ηχεία;
Αντιθέτως εκεί που έμεινα άφωνος ήταν στο Type 50K της Spicom!!! Hταν η πρώτη φορά που άκουσα ηχείο με μεγάφωνο full range και μού άρεσε. Εγώ δεν είμαι οπαδός αυτής της σχολής: Ενισχυτές SET μικρής ισχύος και ηχεία υψηλής ευαισθησίας full range. Tουναντίων μάλιστα, την απεχθάνομαι αυτή την προσέγγιση. Οσες φορές έχω ακούσει τέτοια συστήματα πάντα κάτι μού λείπει και ποτέ δεν θα επέλεγα κάτι τέτοιο. Και έχω ακούσει αρκετά τέτοια: Rhedeko, Cain & Cain κλπ...
Το ηχείο όμως της Spicom ήταν το κάτι άλλο. Αποκάλυψη. Πρώτη φορά άκουσα τέτοιο όγκο, τέτοια δυναμικά, και τέτοια πρίμα από μεγάφωνο full range. Καταπληκτικό! Κατάφεραν να συνδοιάσουν τα πλεονεκτήματα των full range μεγαφώνων με τα πλεονεκτήματα πολύδρομων υλοποιήσεων ειδικά στα άνω και κάτω άκρα του φάσματος.
Αφού όταν είδα όλη την έκθεση πριν να φύγω, ξαναγύρισα στο δωμάτιο που έπαιζαν τα Spicom και τα ξανάκουσα πάνω από 20 λεπτά. Τελικά αυτά τα ηχεία με κάνουν να αναθεωρήσω τις απόψεις μου για αυτού του είδους τις προσεγγίσεις. Και έπαιζαν και με τους κινέζικους λαμπάτους ενισχυτές Dared. Σκεφτείτε να έπαιζαν με κάποιους σοβαρούς λαμπάτους set ενισχυτές...
Οποιος δεν τα άκουσε ή τα πέρασε χωρίς να τούς δώσει σημασία έχασε.

Στο ισόγειο που είχε μια μεγάλη αίθουσα (μετά τη Sony) που έπαιζαν κάτι κόρνες τεράστιες (σαν acapella, δυστυχώς δεν κράτησα τη μάρκα τους γιατί νόμιζα ότι είναι acapella, μπορεί να ήταν και οι Avant Garde που ανέφερε ο φίλος πριν) έπαιζε όταν πήγα ένα τρελό κομμάτι, που στην ουσία ήταν σχεδόν μόνο φωνητικά ...απίστευτα! Μια γυναίκα τραγουδούσε (σαν να φώναζε) με ελάχιστη μουσική από πίσω. Μήπως ξέρει κανένας ή μήπως έμαθε ποιό τραγούδι/δίσκος ήταν αυτός;;;
Λέω μήπως ξέρει κανείς... Είχα σκοπό να ξαναπάω σήμερα μόνο και μόνο για να τους ρωτήσω αλλά δεν πρόλαβα!

:frown:

Re: Απάντηση: Hi-End Show 2006

Αντιθέτως εκεί που έμεινα άφωνος ήταν στο Type 50K της Spicom!!! Hταν η πρώτη φορά που άκουσα ηχείο με μεγάφωνο full range και μού άρεσε. Εγώ δεν είμαι οπαδός αυτής της σχολής: Ενισχυτές SET μικρής ισχύος και ηχεία υψηλής ευαισθησίας full range. Tουναντίων μάλιστα, την απεχθάνομαι αυτή την προσέγγιση. Οσες φορές έχω ακούσει τέτοια συστήματα πάντα κάτι μού λείπει και ποτέ δεν θα επέλεγα κάτι τέτοιο. Και έχω ακούσει αρκετά τέτοια: Rhedeko, Cain & Cain κλπ...
Το ηχείο όμως της Spicom ήταν το κάτι άλλο. Αποκάλυψη. Πρώτη φορά άκουσα τέτοιο όγκο, τέτοια δυναμικά, και τέτοια πρίμα από μεγάφωνο full range. Καταπληκτικό! Κατάφεραν να συνδοιάσουν τα πλεονεκτήματα των full range μεγαφώνων με τα πλεονεκτήματα πολύδρομων υλοποιήσεων ειδικά στα άνω και κάτω άκρα του φάσματος.
Αφού όταν είδα όλη την έκθεση πριν να φύγω, ξαναγύρισα στο δωμάτιο που έπαιζαν τα Spicom και τα ξανάκουσα πάνω από 20 λεπτά. Τελικά αυτά τα ηχεία με κάνουν να αναθεωρήσω τις απόψεις μου για αυτού του είδους τις προσεγγίσεις. Και έπαιζαν και με τους κινέζικους λαμπάτους ενισχυτές Dared. Σκεφτείτε να έπαιζαν με κάποιους σοβαρούς λαμπάτους set ενισχυτές...
Οποιος δεν τα άκουσε ή τα πέρασε χωρίς να τούς δώσει σημασία έχασε.

Προσυπογράφω πλήρως και ας μην ήταν και τέλεια στημένα...Σημειώνω δε ότι έπαιζαν με το CDP της Advance Acoustic για το οποίο έχει γίνει πολύς ντόρος αλλά μην βιάζεστε...Το CDP ήταν χοντρά αναβαθμισμένο...Μόνο το ταμπελάκι θύμιζε το αρχικό σχέδιο.:flipout:

Α, το Spicom το άκουσα ελάχιστα απόψε που πέρασα άλλη μια βόλτα. Είχε αρκετά εκτεταμένο χαμηλό, σίγουρα δεν περιμένεις να ακούσεις κάτι τέτοιο από ένα full range 6.5αρι. Μπράβο στο σχεδιαστή.

Α, το Spicom το άκουσα ελάχιστα απόψε που πέρασα άλλη μια βόλτα. Είχε αρκετά εκτεταμένο χαμηλό, σίγουρα δεν περιμένεις να ακούσεις κάτι τέτοιο από ένα full range 6.5αρι. Μπράβο στο σχεδιαστή.

Νικολα, υπαρχει πολυ παραπληροφοριση για τα φουλρειντζ και τις δυνατοτητες τους. Ειναι πολυ δυσκολα βεβαια για να τα στησεις, καθως ειναι πολυ επιλεκτικα με τις παρεες τους, αν τα καταφερεις ομως παιζουν καταπληκτικα. Συγχαρητηρια στη spicom.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Hi-End Show 2006

Προσυπογράφω πλήρως και ας μην ήταν και τέλεια στημένα...Σημειώνω δε ότι έπαιζαν με το CDP της Advance Acoustic για το οποίο έχει γίνει πολύς ντόρος αλλά μην βιάζεστε...Το CDP ήταν χοντρά αναβαθμισμένο...Μόνο το ταμπελάκι θύμιζε το αρχικό σχέδιο.:flipout:

Ναι αλλά εδώ δεν κρίνουμε το CDplayer κρίνουμε τα ηχεία.

Παρεπιπτόντως πόσο χοντρά αναβαθμισμένο μπορεί να ήταν το CD player; Γιατί πέραν από την αλλαγή λυχνιών η όλη σχεδίαση και κατασκευή είναι πολύ καλή σε σημείο να μην σού αφήνει πολλά περιθώρια για βελτιώσεις...

Απάντηση: Re: Hi-End Show 2006

Νικολα, υπαρχει πολυ παραπληροφοριση για τα φουλρειντζ και τις δυνατοτητες τους. Ειναι πολυ δυσκολα βεβαια για να τα στησεις, καθως ειναι πολυ επιλεκτικα με τις παρεες τους, αν τα καταφερεις ομως παιζουν καταπληκτικα. Συγχαρητηρια στη spicom.....

Εχοντας προηγούμενη εμπειρία με το (πολύ δύσκολο) στήσιμο των Rhedeko έπιασα κουβέντα με αυτόν στο δωμάτιο της Spicom για το θέμα τού στησίματος. Με διαβεβαίωσε ότι δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις (τι θα έλεγε εξάλλου; ) και ότι αναλόγως της απόστασης από τον πίσω τοίχο μπορείς να παίξεις με τον όγκο των χαμηλών. Στο συγκεκριμένο δωμάτιο ήταν αρκετά κοντά στον πίσω τοίχο και έδειναν πλούσιο μπάσο.
Οσον αφορά το θέμα των πρίμων τα οποία ήταν εκπληκτικά, μού είπε ότι σε περίπτωση που τα τοποθετήσουμε μακριά από τον πίσω τοίχο (όπου ακούγονται πλεόν πιο πριμαριστά) μπορούμε να προσθέσουμε εξωτερικά ένα πηνείο αέρος που μειώνει και εξομαλύνει κάπως τα πρίμα!
Μείωση πρίμων σε full range μεγάφωνα; Πρωτοφανές!!!!!

Re: Απάντηση: Re: Hi-End Show 2006

Εχοντας προηγούμενη εμπειρία με το (πολύ δύσκολο) στήσιμο των Rhedeko έπιασα κουβέντα με αυτόν στο δωμάτιο της Spicom για το θέμα τού στησίματος. Με διαβεβαίωσε ότι δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις (τι θα έλεγε εξάλλου; ) και ότι αναλόγως της απόστασης από τον πίσω τοίχο μπορείς να παίξεις με τον όγκο των χαμηλών. Στο συγκεκριμένο δωμάτιο ήταν αρκετά κοντά στον πίσω τοίχο και έδειναν πλούσιο μπάσο.
Οσον αφορά το θέμα των πρίμων τα οποία ήταν εκπληκτικά, μού είπε ότι σε περίπτωση που τα τοποθετήσουμε μακριά από τον πίσω τοίχο (όπου ακούγονται πλεόν πιο πριμαριστά) μπορούμε να προσθέσουμε εξωτερικά ένα πηνείο αέρος που μειώνει και εξομαλύνει κάπως τα πρίμα!
Μείωση πρίμων σε full range μεγάφωνα; Πρωτοφανές!!!!!

Μονο ζημια θα κανεις, βαζοντας πηνεια, αντιστασεις, νοτς κλπ....
Το εχω δοκιμασει εγω και αλλοι τρεις συναδελφοι απο το φορουμ και το αποτελεσμα ηταν παντα αρνητικο. Το ηχειο, χανει το νευρο και τη ζωντανια του και ψωφαει .
Οντας κατοχος Fullrange-BLH, μου εκανε εντυπωση ο ηχος του δωματιου και ετσι λοιπον εμεινα στο περιπτερο περιπου μια ωρα (την περισσοτερη ωρα ημουν εξω απο αυτο συζητωντας). Το ηχειο ηταν φροντισμενο και ισοροπιμενο , σε αντιθεση με τα απογοητευτικα, φωνακλαδικα φοστεξ σε παραδιπλα δωματιο. Για τις επδοσεις ψηλα, μεγαλη επιδραση, υποθετω, εχει το bullet, κατι που σκεφτομαι να βαλω και γω καποια στιγμη στα δικα μου τα φοστεξ. Ποια Rhedeko εχεις?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Hi-End Show 2006

... σε αντιθεση με τα απογοητευτικα, φωνακλαδικα φοστεξ σε παραδιπλα δωματιο. ...

Αν εννοείς τα abbys της cainandcain έχεις δίκιο, απλά γκάριζαν και δυστυχώς δεν ήταν συνδεμένα προς ακρόαση τα Single-Horn BENs που τόσα έχουν ακουστεί γιαυτά, κώνοι από πεπιεσμένη μπανάνα με μεγάλη ακαμψία, καμπίνα στιβαρή…

Attachments

• CainCain.jpg
    CainCain.jpg
    97.4 KB · Views: 8
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Hi-End Show 2006

Αν εννοείς τα abbys της cainandcain έχεις δίκιο, απλά γκάριζαν και δυστυχώς δεν ήταν συνδεμένα προς ακρόαση τα Single-Horn BENs που τόσα έχουν ακουστεί γιαυτά, κώνοι από πεπιεσμένη μπανάνα με μεγάλη ακαμψία, καμπίνα στιβαρή…

Εάν τα BENs που αναφέρεις είναι αυτά που φαίνονται στην επισυναπτόμενη φωτογραφία σου , τότε σε πληροφορώ ότι ο αξιότιμος κ. Διαχειριστής της μουσικής , ζήτησε να ακούσει σε αυτά κομμάτι από Jimmy Smith , ικανό να ξετινάξει πολλά συστήματα και δυστυχώς οι μπανάνες γίναν φλαμπέ τσιρίζοντας .