HiFace Evo Goes Cable-Less

antonisgr

AVClub Addicted Member
10 November 2006
1,502
Σουηδική Αραβία
η ιδέα να συνδεθεί το hiface evo μου χωρίς καλώδια προήρθε χαζεύοντας το audiophilleo http://www.audiophilleo.com/audiophilleo2.aspx
το έχουν κατασκευάσει έτσι που να μην χρειάζεται κανείς καλώδιο spdif , βάζει το interface κατευθείαν επάνω στο dac ,οπότε έχει να "ανησυχεί" μόνο για το usb καλώδιο και τις όποιες επιπτώσεις
και η halide design με το bridge το ίδιο κάνει
bridge.png

λογικό ακούγεται , καλό καλώδιο είναι το ανύπαρκτο καλώδιο

το πλεονέκτημα του hiface evo είναι οτι διαθέτει και aes/ebu ,
οπότε πήρα αυτόν τον ανταπτορα
na3fm.jpg
με κόστος περίπου 8 ευρω

το κοτσαρισα και στο cary 306 sacd pro
evodirect_zps162e045b.jpg

για το συγκριτικό του θέματος να αναφέρω ότι το καλώδιο που υπήρχε πριν για την σύνδεση evo με dac μέσω αες , ήταν το Mogami W3080 τερματισμένο με neutrik , πολύ φθηνό ( 4 ευρώ το μέτρο ) αλλά από τα ελάχιστα απολύτως κατάλληλο για aes ( 110ohm )

πως παίζει τώρα?
ΤΕΛΕΙΑ !!!
σαν να μην υπάρχει καλώδιο :flipout::flipout::flipout:

ίσως σήμερα ( αν και είναι αρκετά δύσκολο λόγω χωροταξίας ) θα δοκιμάσω να βγάλω εκτός και το usb καλώδιο ( audioquest carbon )
έχω ήδη αγοράσει τον ανταπτορα αυτόν
USB-a-Male-to-B-Male-Adaptor.jpg

το δοκιμάσαμε στον κουνιάδο μου με το M1 και το evo , δεν φάνηκε να είναι τόσο κρίσιμη η διαφορά σε σχέση με το ψηφιακό καλώδιο

Re: HIFACE EVO GOES CABLE-LESS

πολυ καλο.....υπαρχει κατι αναλογο για coaxial? δηλαδη να παιρνει την coaxial εξοδο απο τη συσκευη usb-spdif convertor (oποιο και αν ειναι αυτο) και να το στελνει στο dac χωρις καλωδιο. Ενας ανταπτορας με αρσενικο coaxial και στις δυο πλευρες δηλαδη. Για να μην μπερδευτουμε εννοω coaxial με rca βυσμα,αλλα για ψηφιακο σημα.

RCA-RCA.jpg

Last edited:

Μπράβο παιδιά, αυτά είναι... (τα λέω εδώ και καιρό...)

Καλοάκουστα!!

Τις μεγαλύτερες διαφορές σε καλώδια τις έχω ακούσει σε διασύνδεση spdif. Πράγμα απίστευτο για τα δικά μου (τότε) δεδομένα.
Υπάρχει εξήγηση όμως: το συγκεκριμένο interface είναι από τα πιο "ευπαθή" στην αλυσίδα αναπαραγωγής, ίσως περισσότερο και από το "προφανές" στη διασύνδεση ενισχυτή - ηχείων.

Η βελτίωση, ή καλύτερα η "μεταβολή" του ήχου δεν εξαρτάται τόσο από το μήκος διασύνδεσης αλλά από τον τρόπο τερματισμό της (ποιότητα κολλήσεων, σύνδεση θωράκισης, κλπ.), πράγμα που μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στην τυπική χαρακτηριστική εμπέδηση της γραμμής των 75Ω.
Δεν είναι καθόλου απίθανο ένα 2μετρο π.χ. καλώδιο με "σωστή" κατασκευή να "καθίσει" πολύ καλύτερα από το συγκεκριμένο αντάπτορα, λόγω του "ιδιαίτερου" φιλτραρίσματος που θα εισαχθεί μεταξύ πηγής και DAC.

edit: τα ανωτέρω αναφέρονται πρακτικά kai σε όλες τους τύπους διασυνδέσεων και όχι μόνο σε unbalanced spdif.

Last edited:
Απάντηση: Re: HIFACE EVO GOES CABLE-LESS

Η βελτίωση, ή καλύτερα η "μεταβολή" του ήχου δεν εξαρτάται τόσο από το μήκος διασύνδεσης αλλά από τον τρόπο τερματισμό της (ποιότητα κολλήσεων, σύνδεση θωράκισης, κλπ.), πράγμα που μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στην τυπική χαρακτηριστική εμπέδηση της γραμμής των 75Ω.
Δεν είναι καθόλου απίθανο ένα 2μετρο π.χ. καλώδιο με "σωστή" κατασκευή να "καθίσει" πολύ καλύτερα από το συγκεκριμένο αντάπτορα, λόγω του "ιδιαίτερου" φιλτραρίσματος που θα εισαχθεί μεταξύ πηγής και DAC.

edit: τα ανωτέρω αναφέρονται πρακτικά kai σε όλες τους τύπους διασυνδέσεων και όχι μόνο σε unbalanced spdif.

+1

πολυ καλο.....υπαρχει κατι αναλογο για coaxial? δηλαδη να παιρνει την coaxial εξοδο απο τη συσκευη usb-spdif convertor (oποιο και αν ειναι αυτο) και να το στελνει στο dac χωρις καλωδιο. Ενας ανταπτορας με αρσενικο coaxial και στις δυο πλευρες δηλαδη. Για να μην μπερδευτουμε εννοω coaxial με rca βυσμα,αλλα για ψηφιακο σημα.

RCA-RCA.jpg
δεν ξέρω τι πρέπει να ισχύει για την aes/ebu συνδεση αλλά η ομοαξονική πρέπει ιδανικά να ειναι 75ohm (πολλά καλώδια δεν ειναι βεβαια) δεν νομίζω πως θα υπάρχει τέτοιο ανταπτοράκι που να μετρά 75ohm...

δεν ξέρω τι πρέπει να ισχύει για την aes/ebu συνδεση αλλά η ομοαξονική πρέπει ιδανικά να ειναι 75ohm (πολλά καλώδια δεν ειναι βεβαια) δεν νομίζω πως θα υπάρχει τέτοιο ανταπτοράκι που να μετρά 75ohm...

και εγω αυτο πιστευω,μηπως ξερουμε αν καποιος φτιαχνει καλωδια κατα παραγγελια? εγω δηλαδη θελω ενα καλωδιο με μηκος 15 εκατοστα και αξιοπρεπη βυσματακια και κολλησεις.Εχουμε κατι υποψη?

και εγω αυτο πιστευω,μηπως ξερουμε αν καποιος φτιαχνει καλωδια κατα παραγγελια? εγω δηλαδη θελω ενα καλωδιο με μηκος 15 εκατοστα και αξιοπρεπη βυσματακια και κολλησεις.Εχουμε κατι υποψη?

Ναι...

Αυτό το καλώδιο, Belden 1694A είναι ίσως το πιο μπαλαντέρ vfm καλώδιο που υπάρχει...

Σαν ψηφιακό είναι άπαιχτο, επίσης και για βίντεο...

Αλλά εξίσου καλό και για interconnect... το έχω παντού...

Ο αντιπρόσωπος είναι η Bon Studio, αλλά πουλάει μόνο χονδρική... αποταθείτε εκεί να σας πουν ποιος θα σας πουλήσει λιανική, ειδάλλως αν κάνετε group buy θα σας βγει φτηνό χονδρική... αλλιώς από Thomann... από κει είχα πάρει εγώ καμιά 30ριά μέτρα όταν άρχισα την αναβάθμιση του συστήματος μου πριν κανά δυό χρόνια...

μου βάλατε ιδέες να πάω να φτιάξω ενα πάρα πολύ μικρό cat6 ή 5 (αλήθεια αυτα τα δυο τι διαφορά εχουν; ) για την i2s συνδεση που χρησιμοποιω προς το evo dac τωρα εχω ενα 0.5m κ λέω να φτιαξω ενα 5cm... ξερουμε καποιον που να φτιάχνει καλωδια δυκτίου;